Cum pot dezvata copilul sa adoarma tinut in brate?
Raspunsuri - Pagina 3
LucasMom spune:
quote:
Originally posted by Tweety7
S-a mai discutat ceva asemenator si la urmatoarele subiecte:
Tweety, multumesc ! topicul de la primul link l-am vazut deja, al doilea il citesc in urmatoarea pauza :)
LucasMom spune:
quote:
Originally posted by alra
dar pe la 6 saptamani avea o perioada in care cum o puneam jos plangea - de foame. alaptam si am avut putin lapte si nu se satura. stateam non stop cu ea la san. cum o puneam jos cum plangea. asa ca ma bag si eu ca musca'n lapte - esti sigura ca e satul?
aa, mai aveam ceva - pana la 2 luni a avut suzeta si aveam in carut la picioare o jucarie care scotea niste zgomote baraicioase ritmice. pe ea scria ca reproduce zgomotul respiratiei mamei auzite in uter de copil. nu stiu cat e de adevarat insa era linistitoare. am folosit baraitoarea pana tarziu.
o alta chestie de care am tinut cont e temperatura. patul e rece si se trezeste cand il pui in el semiadormit. eu puneam o perna de cirese sa il incalzesc. merge si o sticla de 2l de apa calda cred.
oricum pe la 2 luni cred ca nu mai dorm atata ziua.
alra chestia cu plansul de foame am patit-o si eu mai devreme si de atunci am invatat: primeste sa suga din sticla pana cand se satura si refuza singur. Si acum deja stie sa semnalizeze foarte bine cand e flamand, isi pune degetele in gura si are un gangurit specific, ceva de genul ghiii ghiii.
Lucas doarme cateva ore bune pe zi, cam dupa fiecare doua ore treaz doarme intre o ora si 3 ore. daca intarzie prea mult sa adoarma, devine foarte obosit si e din ce in ce mai greu de calmat :(
Pentru el calmant este un anumit white noise, cel al uscatorului de par. insa cand e vorba de mers la culcare, uscatorul de par nu face fatza :)
alra spune:
si laura la fel - cateodata plangea a matzaiala si din plansul ala dadea in somn alta data urla din toti rarunchii si cu siguranta nu adormea asa. si cum zici tu, se agita din ce in ce mai tare.
noi cand era mica nu cred ca o lasam sa planga mai mult de 5 minute pe zi. si stateam mult cu ea in brate, hihi. dar la 3 luni am inceput serviciul si ma gandeam ce o sa faca la cresa, or sa stea cu ea in brate? la cresa insa o fura peisajul - statea in bouncer si se uita la ceilalti copii cum se joaca. dar de multe ori cand ne duceam sa o luam era la tanti in brate pe amiaza.
si acuma cam aceeasi poveste, se mai scoala noaptea plangand rau (f rar ) si atunci ne ducem la ea - are o problema sigur-sigur.
Vacanta cu Laura in Romania
Sabina spune:
quote:
Originally posted by LucasMomquote:
Originally posted by Sabina
http://www.wrapyourbaby.com/frontwrapcrosscarry.htm
cam cat timp e de cand nu mai alaptezi?: te-ai gandit la o relactare? am senzatia ca asta ar fi o solutie bunicica, daca zici ca n-are colici, ca e vesel si sanatos...de ce l-ai intarcat?
Sabina, e foarte frumos wrapul acela si sunt sigura ca si util, cred ca mai confortabil decat un baby carrier. Eu am primit un carrier de la prieteni insa nu mi se pare ca sta foarte confortabil in el, va trebui sa mai exersam.
Nu mai alaptez de 5 saptamani. Am intarcat pentru ca am descoperit un lump de 3.8 cm in sanul stang plus inca unul mai mic. Mi-au fost facute cateva ultrasounduri si cum aici doctorii sunt extrem de precauti nu au pus nici un diagnostic pana cand nu reusesc sa excluda cancerul de san. prin urmare cat mai curand posibil trebuie sa fac MRI dar daca exista lapte in san nu este concludent, rezultatele pot fi false positiv sau false negativ. Asa ca am decis sa intarc si probabil peste inca 5-7 saptamani o sa pot sa fac MRI.
sanatate maxima, sper sa nu fie decat o alarma falsa!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
am uitat:
carrierul e dezastru nu numai pt spateletau, ci si pt bebelus.
pozitia in wrap e cea fiziologica, piciorusele cracanate, nu ii atarna ca in carrier.
Atarnatul poate duce la probleme la coloana.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
LucasMom spune:
Sabina, multumesc frumos!
Snee, ai perfecta dreptate. La fel e si la noi; cand il adorm si-l pun langa mine, doarme ore in sir. Cand il adorm si-l pun in patut doarme 15-30 de minute. Daca ma ridic in timp ce doarme, in 10 minute s-a trezit si el. Cat era mai mititel adormea la mine pe piept insa acum de cand tine capul ridicat cu usurinta e ca o testoasa; cred ca pt ca n-are sansa sa stea pe burtica prea mult.
Astazi s-a trezit la 8 si nu am reusit sa-l adormim pana la 2 PM cu toata hotararea mea. Intr-un final am plecat cu el la plimbare. Cum am luat canyonul in sud spre ocean cum a adormit. tot drumul plus plimbarea pe plaja plus drumul inapoi a dormit, in total vreo 3 ore. Am ajuns inapoi acasa putin dupa 5 PM. Pe la 7 a dat semne ca e somnoros si am sperat ca o sa doarma macar 30 de min pana inainte de baie. la 8 i-am facut baia si adormit abia la 10 dupa ce am cedat si l-am leganat in felul in care vroia el. Si asta pt ca s-a pus pe un plans care ne-a speriat pe amandoi si nu l-am mai putut calma altfel, cel putin 15 min :(( Am incercat orice alte metode ne-au trecut prin minte. Nu a vrut si pace.
Aproape in fiecare zi cercetez daca mai exista lapte in san si cred ca e pe sfarsite. Lucas s-a obisnuit destul de bine cu formula si nu cred ca am sa mai incerc sa alaptez din nou. Saptamana asta o sa sun doctorul sa-l intreb daca nu e posibil sa faca macar biopsie mai repede ca sa nu mai astept inca 5 sapt pt MRI.
Iti multumesc ca mi-ai adus aminte de sunatoare, o sa caut ceai pe aici dar din cate am vazut se gasesc doar pastile, supliment natural.
Sabina spune:
dar macar noaptera dormi cu el? asta cred ca e solutia. Cauta pe google co-sleeping si ai sa vezi ca are numai beneficii. El simte nevoia sa te simta aproape.
Dormi cu el si gata, ce atata chin.Va odihniti amandoi .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
Tweety7 spune:
LucasMom poate iti va fi de folos si asta:
Conceptul continuu
Autor: Marta Muresan, Medic Primar Pediatru, consultant de lactatie certificat de bordul international.
"Ideea “conceptului continuu” a fost formulata de psihologul american Jean Liedlof în cartea sa “The Continuum Concept” aparuta în 1975. Jean Liedlof a trait doi ani si jumatate în Venezuela, între indienii Yequana din jungla primitiva. Cartea aseamana cultura si metodele de crestere a copiilor din civilizatiile moderne cu cea a indienilor aflati în epoca de piatra. Autoarea descopera ca fericirea la acesti oameni nu este un tel, ci o stare naturala si cauta cauza “fericirii” acestor oameni primitivi, izvorul echilibrului lor psihic.
De ce lipseste agresiunea, divortul, delicventa, abandonul, persoanele singure si nefericite din aceasta comunitate? Jean Liedlof gaseste explicatia în modul de crestere a sugarilor, care satisface nevoile imediate ale omului formate în cursul evolutiei: indienii poarta tot timpul copiii cu ei, care vad cum se desfasoara viata zi de zi, nu-i lasa singuri nici când dorm sau mai ales când plâng dar nu-i aseaza în centrul atentiei. Copilul simte ca e ocrotit si iubit, e “bine venit” si acest sentiment de siguranta îl ajuta sa se dezvolte psihic echilibrat ca adult.
Autoarea considera ca azi predomina intelectul si simtul nostru de a percepe ce este bine pentru noi este estompat si nu mai stim sa diferentiem impulsurile reale de cele distorsionate. De milioane de ani în determinarea a cea ce este bine pentru noi rolul principal l-a avut instinctul, subconstientul. Dupa Liedloff, pentru o dezvoltare fizica, mentala si sentimentala optima, omul, începând din perioada de nou-nascut si sugar are nevoie de acele experiente la care specia umana s-a adaptat de alungul procesului de evolutie, care au fost stocate în subconstient.
Continuumul uman, spune autoarea, se poate defini ca o secventa de experiente care corespund asteptarilor si tendintelor speciei umane într-un mediu în care aceste asteptari si tendinte s-au dezvoltat. Acesta include si comportamentul adecvat ai celorlalti oameni care fac parte din acest mediu.
Conceptul continuu înseamna de fapt raspunsul instinctual, imediat la nevoile ancestrale ale puiului de om, adica:
- începând de la nastere contact fizic constant cu mama (sau o alta îngrijitoare din familie daca este nevoie);
- dormitul cu parintii în acelas pat, pâna când din proprie vointa paraseste patul (pe la vârsta de 2 ani);
- supt la “cerere”- suge urmarind semnalele corpului sau;
- în permanentaeste purtat în brate sau altfel, încât sa fie în contact fizic cu cineva, de obicei cu mama si îi este permis sa observe (sau sa doarma sau sa suga) în timp ce persoana care îl poarta îsi vede de treburile zilnice – pâna când sugarul începe singur sa se târeasca, de obicei pe la vârsta de 6 – 8 luni;
- îngrijitorii îi raspund imediat la semnalele lui (agitat, plâns), fara sa se enerveze, sa-l judece sau sa-i subestimeze nevoile. Pe de alta parte nu se arata prea îngrijorati si nu fac sa se simta mereu în centrul atentiei;
- puiul de om simtind ca împlineste asteptarile celor mai în vârsta si fiind o persoana sociala si cooperanta, cu puternice instincte de conservare, îsi da seama ca e bine venit si este respectat;
Daca aceste nevoi sunt îndeplinite (coform conceptului continuu) exact cum le doreste sau mai târziu, cum creste, dupa posibilitati, copilul va simti o stare de siguranta, de multumire si de bucurie.
În contrast cu cele de mai sus, bebele civilizatiei moderne, supus obiceiurilor de nastere si de crestere “artificiale”, de multe ori are urmatoarele experiente:
* dupa nastere, datorita interventiei medicale, este separat brutal de mamasi este dus pe sectia de nou-nascuti, ca mama sase odihneasca;
* acasa doarme singur, de multe ori dupa ce a plâns;
* este alaptat dupa orar, ignorând nevoile lui naturale de supt sau e “linistit” cu o suzeta;
* este exclus de la activitatile adultilor, este izolat în camera copilului, în leagan sau tarc unde este stimulat inadecvat de jucarii fara viata;
* cei care îl îngrijesc de multe ori nu-l iau în seama, îl descurajeaza sau chiar îl si pedepsesc daca plânge sau în alt mod îsi comunica nevoile sau raspund cu îngrijorare excesiva si anxietate facându-l centrul atentiei;
* simte ca nu poate îndeplini asteptarile îngrijitorilor, ca el este incapabil sase autoîntretina, este de natura antisociala si nu poate învata comportamentul corect doar sub control strict, sub amenintari si cu ajutorul unor tehnici variate de educare, care îi submineaza procesul de învatare perfect format;
Numai ca evolutia nu l-a pregatit pe puiul de om pentru acest fel de experiente. Nu întelege de ce nu i se raspunde la plânsul disperat de a-i îndeplinii asteptarile “înnascute” si i se dezvolta sentimentul ca el si dorintele lui sunt rele si rusinoase.
Sugarii ai caror necesitati sunt îndeplinite conform conceptului “continuu” din perioada timpurie de sugar mic (tinut în brate) cresc cu o mai mare stima de sine si vor fi mai independenti ca si cei a caror plâns ramâne fara raspuns pentru ca parintilor le este frica sa nu-i rasfete sau sa nu devina prea dependenti."
Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!
LucasMom spune:
Sabina indiferent daca dorm sau nu cu el, efortul sa il adorm in timpul zilei este acelasi. Noaptea nu avem nici o problema. de asta nu inteleg de ce are un comportament asa diferit ziua fata de noaptea.
Tweety multumesc pt lectura.
stcgeo spune:
Copilul meu a adormit in brate pana la 1 an cand a cerut singur in patut. Adica deodata nu a mai vrut sa inchida ochii in brate ci vroia sa se miste in voie in patut pana adormea. Pe noi ne-a ajutat suzeta. Si acum la aproape 2 ani a ramas cu suzeta de dormit. Il scimb ii bag suza in gurita si il asez in patut si in 10 minute doarme. Stiu ca e greu cu adormitul in brate, am incercat si noi sa il dezvatam da plangea pana il luam in brate. Pe mine m-a ajutat mult tati care il adormea seara. Oricum e greu dar nu pot sa-ti spun decat lasa ca trece. O sa te chinui putin dar merita pentru ca puiul tau v-a intelege ca esti acolo cand are nevoie. Bafta si sfatul meu e sa-l dezveti treptat si sa nu-l lasi sa planga mult in patut pentru ca o sa capete aversiune fata de patut si atunci ..........