Cind platim facturile?
Raspunsuri - Pagina 2
Natasa spune:
De mosteniri nu se ocupa omul o data pe luna, asa ca iti iei concediu, rezolvi succesiunea si gata. Daca asta nu se poate, ideea cu o procura data unui avocat este foarte buna.
Bic spune:
Lory, aici totul se poate rezolva prin telefon si prin posta.
Ina, da, exact asta e problema, cu stampila care lipseste si trebuie sa mai faci un drum de 2 ore prin minunatul trafic bucurestean...
Merci din nou pt. sugestii.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
viviana spune:
Bic,este greu sa fii singura si sa te ocupi de facturi, mosteniri si alte alea.
Nu toata lumea are internet banking, cont in banca, card, etc.
Uite, la mine pe strada gasesti de toate: cel putin 8 agentii bancare, oficii bancare si bancomate, dar eu din diverse motive nu am card si alte alea deci nu ma pot folosi de aceasta facilitate.
Saptamana trecuta a trebuit sa legalizeze un act, un singur act. ei bine, la mine pe strada sunt 3 notariate. La nici unul la ora 12 nu era notarul. Era luni... A trebuit sa merg si sa tot merg pana am gasit altul. Care era deschis si era si notarul dar era grozav de multa lume. Si o chestie banala de juma de ora mi-a luat 4.
De la administratia financiara, acum 2 saptamani, am luat certificat fiscal care a fost intocmit gresit. M-am intors sa-l refac dar in ziua aia, nu au avut curent electric. A trebuit sa ma intorc a doua zi.
In momentul cand faci asemenea procedee si diverse plati prin procura (stiu pentru ca eu am procura si reprezint interesele sorei mele aici in tara) trebuie neaparat sa te misti in permanenta cu o gramada de acte:
- copie dupa procura
- copie dupa actele sorei mele (pasaport, buletin)
- Ah, da stai ca uite s-a maritat si are alt nume! Pai trebuie copie dupa certificatul de casatorie.
- Ba mai aduceti voi si copiii dupa certificatul ei de nastere.
- Ba una mi-a cerut copii legalizate dupa pasaportul ei. si cum n-am avut de unde a trebuit sa merg la notariat sa dau declaratie pe proprie raspundere.
- Ba, una intr-un elan de habar nu am ce, mi-a cerut copie legalizata dupa procura. Am alergat iar, pe la notariate unde am aflat ca nu se poate face copie dupa o procura legalizata in alta tara, decat daca merg la consulatul tarii respective.
Deci eu zic sa o crezi pe sora ta cand spune ca se descurca foarte greu.
Iar in ceea ce priveste procura este foarte greu pentru ca trebuie sa ai incredere in persoana respectiva si daca e avocat platesti si mai mult.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
viviana spune:
Nu Lory, nu mostenirile ci o gramada de facturi, si alte plati, si inclusiv retete medicale.
Eu, de exemplu daca vreau sa fac o plata prin banca dau telefon.
Am telefon service. Dau telefon la banca spun numele, contul si 3 cifre alese aleatoriu din codul secret pe care il stiu numai eu si gata. Convorbirea este inregistrata.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
loryi1974 spune:
quote:
Originally posted by viviana
Nu Lory, nu mostenirile ci o gramada de facturi, si alte plati, si inclusiv retete medicale.
Eu, de exemplu daca vreau sa fac o plata prin banca dau telefon.
Am telefon service. Dau telefon la banca spun numele, contul si 3 cifre alese aleatoriu din codul secret pe care il stiu numai eu si gata. Convorbirea este inregistrata.
vivi
Daca recitesti postarile mele anterioare vei vedea ca am oferit o multitudine de posibilitati pentru aceste probleme insurmontabile care sunt platile de facturi.
Intrebarea mea ai interpretat-o in afara contextului geneARAL Ssi nu se adresa cuiva care sta in RO.
Daca faci abstractie de persoana mea,poate ai vedea si de ce am intrebat asta.
Si daca tot esti activa poate ne dai ras[punsul multasteptat,prietenii stiu la care problea.
viviana spune:
Pai sa zicem ca am interpretat lucrurile global.
Bic are o sora in Romania care trebuie sa se ocupe de anumite probleme.
Eu am o sora in America de ale carei probleme, succesiuni samd, ma ocupe in Romania. Si stiu pe propria mea piele cat este de greu si mai stiu si de cate facilitati de plata dispune ea acolo.
Asta este tot.
Imi cer scuze daca ai inteles altceva din postul meu sau daca fara sa vreau ti-am lezat orgoliul in vreun fel. A fost fara intentie.
Nu stiu la ce raspuns te referi, dar daca ai timp te astept cu placere la un pahar cu lapte.
vivi
Bic spune:
Viviana, da, exact asa este si din pacate sora mea NU are timpul pe care vad ca tu reusesti sa-l ciupesti de undeva. Dar tocmai de aceea am intrebat aici, ca ma gindeam ca or fi domne' solutii, nu se poate chiar asa sa nu se miste lucrurile deloc. Acum am intrat pe fagasul bun...
lory,
Raspunsul complet nu ti-l pot da pentru ca nu am dezbatut nici o mostenire aici. In afara de actele care necesita o semnatura, toate se pot rezolva sau procesul se poate incepe prin e-mail, posta, telefon.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
viviana spune:
Bic, eu ciupesc acest timp pentru ca lucrez doar 4 ore pe zi. Si tot imi este peste mana.
Lucrurile incep sa se miste si poti avea zile bune in care toate merg perfect si zile rele in care simti ca nu mai faci fata.
Daca sora mea trimite bani pentru plati eu nu fac plati cu cardul. Pentru ca ea trimite valuta iar daca schimbi de pe card in lei iesi cam sifonat. Asa ca fac drum la banca scot banii si ii schimb la casa de schimb.Deci iata niste drumuri in plus care trebuie facute.
Dar, mai poti face urmaratorul lucru: sa depui bani in avans pentru telefon, lumina, intretinere...
vivi
ina_nz spune:
Amestecam mere cu pere.....facturi/plati uzuale lunare si mosteniri, vanzari/cumparari de imobiliare.
Oricat li se pare unora plecati cam de multicel prin tari straine de necrezut.....in Romania exista si se practica internet banking. Mai bun uneori decat prin "tarile civilizate"
Poate ca nu la un nivel asa de extins .....adica procentul din populatie care utilizaeaza aceste servicii bancare e inca destul de mic dar in continua crestere.
Partea care nu functioneaza bine e partea de servicii notariale/legale. Si nu pt ca nu or fi de calitate (sunt si nu prea sunt pt ca atitudinea acestor functionari e in marea majoritate proasta.....tanti Nuti secretara domnului notar e aceeasi de pe vremuri imemoriale si te trateaza ca pe un rahat venit cu jalba la imparatie) ci pentru ca sunt aberant de scumpe.
Foarte putini isi permit in romania sa angajeze un avocat ca sa le rezolve problemele.
Nu stiu cum e in America, eu spun de NZ, nu m-as incumeta niciodata sa ma bag la vanzare/cumparare de locuinta sau orice alte activitati legale fara un avocat sau un legal advisor sau un morgage advisor. Pt ca eu ma pricep la meseria mea si ei se pricep la ale lor. De ce sa ma bag io in prajitura lor si sa fac treaba de amator....ba kiar sa-mi iau o tzeapa sa nu ma vad....cand pot sa dau o taxa si dorm linistita. Ma intalnesc cu ei la sfarsit si semnez, platesc serviciul si am terminat. Diferenta e ca serviciul respectiv nu e cat 3 salarii medii pe economie.
Si cu bataie lunga......scade si rata somajului pt ca nu ii fac eu treaba avocatului si el sa intre in somaj.
Ina