Republica Dominicana!!! Luna de miere
Raspunsuri - Pagina 4
Iris2002 spune:
Republica Dominicana merita sigur (cel putin) una din vacantele noastre... eu am fost si in sud si in nord, in nord am fost cazati, in Puerto Plata, si inclin sa recomand nordul ca destinatie... in sud am fost doar doua zile, am vizitat capitala Santo Domingo si am facut scufundari.... insa nordul ofera mai multe excursii (Haiti, insule, safari in jungla, citeva orase superbe, fabrici de rom si ateliere de prelucrare a larimarului -piatra semipretioasa care se gaseste doar in Dominicana) si oamenii parca sunt mai calzi... in Haiti nu, insa e de inteles, o tara in care 70% din populatie e somera, si care e chiar mai saraca decit Dominicana...
O experienta pe care nu am vazut-o mentionata(sau am citit prea repede?) e o vizita acasa la o familie de dominicani...dominicanii traiesc in case viu colorate (roz puternic, galben puternic), de tip vagon (se intra dintr-o camera in alta)... bunica e sefa familiei, secondata de fii ei... traiesc impreuna cam 5-6-7 familii, in functie de citi copii a avut bunica...
Bunica primeste musafirii si incepe sa imparta ordine... barbatii care fumau apatici in fata portii incep sa priveasca cu interes viu strainii, fetitele se inghesuiau sa imi aranjeze parul si sa imi ceara "menta" (dulciuri) si femeile disparusera deja in bucatarie... vizitatorii primesc o cafea parfumata, o aroma indefinita, amestec vag de fructe exotice si pamint ars, pregatita la o soba de pamint, care imi amintea de soba bunicii mele, dintr-un sat din Moldova...
Bunica avea cam 80-85 ani, nu stiu cu exactitate si nu am indraznit sa o intreb, ea insa ne intreba cite in stele si in luna, cum ne place tara ei, de unde venim, si cind am ajuns eu sa pronunt Romania, ea a cintat incetisor, Rumania, Rumania, Rumania... nu cred ca mai avusese vizitatori romani....
Camerele erau curate, in unele dormeau barbati de diferite virste, cu tresariri, urmate de omorirarea citorva din cele 10 milioane de insecte de tot felul care le deranjau picoteala...
O caldura toropitoare, insa ei nu pareau sa fie afectati...
La familia dominicana am mincat pentru prima data papaya cu sare, hmmm...am fost singura din grup entuziasmata de gustul acestui fruct!
Alte experiente de neuitat au fost safari-ul in jungla, am sarit de pe o cascada de 18 metri (si sunt o fricoasa...) si ne-am delectat privind niste leguane indragostite ( masculul era cam jumatate cit femela, si parea si putin infricosat de prezenta ei) plimbarile cu cataramanul, primele scufundari in Sosua, fabrica de rom din Puerto Plata, atelierele de prelucrare a pietrelor pretioase si semipretioase, asistarea la o ceremonie voodoo in Haiti ( cu un pui ucis prin ritual si altele....)vizita la o scoala dominicana, linga Santo Domingo (copilasii absolut adorabili, curatei, in uniforme bej-azurii). scoala care aducea a grajd, fara mizeria si mirosurile de rigoare, insa cu posibilitarea de a vedea cerul printre scindurile de deasupra capului si cu 2-3 carti de studiu la o clasa cu 30 copilasi...
Am calarit la marginea oceanului, pe nisip.... ce senzatie de libertate si zbor!!!!!
La hotel...hmm...Laura a scris cam totul despre hotel, am luat lectii de spaniola, il aud si acum pe Carlito, profesorul de spaniola, care colinda strandul pe la 10 dimineata tipind cit il tineau corzile vocale: Spaniiiiiiii Lessssssssssssoooon!
Apoi aerobicul in piscina, de fiecare dupa-amiaza (sau ma rog, dupa-amiezele in care nu eram plecati spre alte aventuri) lectiile de salsa de seara, cind dansam pe scena... hmmm....
Si, desigur, deja mentionate, dar nu pot sa nu o spun si eu, divinele cocktailuri.... si mincarea absolut sublima, eu sunt si asa topita dupa scoici si fructe de mare, dar felul in care dominicanii le pregatesc e...magnific!
Nu stiu daca am adus informatii noi, insa Republica Dominicana mi-a ramas si mie in suflet, si sper sa revin acolo, desi.... atit de putina vacanta, atit de multe tari frumoase in lume!!!!!
tinatache spune:
Iris, am inteles ca Laura a fost prin TUI, voi prin ce firma ati fost? Aceste excursii se luau pe loc sau erau incluse in program dinainte?
Danke!
Cristina, mamica cu burtica
Iris2002 spune:
Tinatache,
Noi am fost printr-o agentie de voiaj din Haga. Nu mai tin minte numele, ma interesez daca vrei, insa ce oferea era all-inclusive (adica zbor, 16 nopti cazare, mincare si bautura mai mult decit poti, transportul de la aeroport la hotel la venire/plecare, facilitatile la bazin/plaja: gratis o ora snorkelen cu echipamentul lor, gratis o ora surfat, o ora gratis folosirea a tot felul de ambarcatiuni, pe zi... Am avut gratis si o lectie de scufundari, in piscina.
In rest, toate excursiile au fost in plus. Preturile variaza de la 80-100 dolari pp la 400-500 dolari (excursiile cu avion, in Haiti si in Santo Domingo, cu cazari la hoteluri acolo)... daca mergi, neaparat sa incerci scufundarile, te indragostesti de ele!!!!! Insa cursul de scufundari+scufundarile sunt si ele destul de scumpe (parca 240 dolari pp, nu mai stiu sigur)...
La hotel sunt o sumedenie de agentii de la care poti sa iti alegi excursiile, nu e nevoie sa apelezi tot la agentia prin care ai venit...
tinatache spune:
Multumesc mult Iris, probabil ca atunci cand ne va veni si noua randul sa ne calatorim vom colinda agentiile si vom face comparatii. Deocamdata... raman cu intrebatul:))) si cu cititul povestirilor voastre care ma fac sa ma imaginez pe plaja, la mare, nisip fin, apa cristalina....
Cristina, mamica cu burtica