Despre anonimitatea sau deschiderea virtualului
Raspunsuri - Pagina 4
LiliaToma spune:
Nu se stie, unii ajung sa se destainuie si in tramvai...
Eu cred ca depinde de pct-ul de vedere al fiecaruia la cum isi traieste viata. Din ce scrii tu, pari o persoana ft rezervata si in viata de zi cu zi, nu neaparat in virtual( sau cel putin asa dai impresia si bineinteles ca noi stim ca unii pot fi cu totul altfel in virtual decat in real)
Eu personal nu pot compara spatiul virtual cu mersul in tramvai, pentru ca aici nu doar dau locul cuiva ci chiar vorbesc cu cineva, chiar traiesc, la fel ca in viata reala,impart si bucuriile si necazurile cu cei din jur. Pentru mine nu exista limita intre spatiu virtual si cel real, pentru ca ambele fac parte din intregul meu, din viata mea.
b.nica spune:
Eu am ajuns sa cred ca evoluam pe net ca in viata:nesiguri la inceput,exuberanti ulterior si ajungem superiori si cinici inainte sa ne plictisim de tot.
Cine declara ca are controlul asupra comportamentului lui, in disputele de pe acest forum, ori ne pacaleste, ori se pacaleste pe el.
CHOWPERSA spune:
Eu nu m-am ascuns nicicand in spatele nik-ului,lumea virtuala este aproape de mine si face parte din viata mea.Chiar daca ar spune unii ca este o lume paralela, pentru mine nu este asa.Cele doua linii s-au unit de 3 ori.
-O data atunci cand ma chinuiam sa avem un copil si nu reuseam nici cum,
-A doua oara dupa ce am ramas insarcinata si aveam probleme cu sarcina iar aceasta lume virtuala( cei din spatele nik-urilor )ma ajutat enorm, nu numai sufleteste ci si material, sa trec cu bine peste probleme si sa pot aduce pe lume minunea mea de baietel.
-Si a treia oara, acum cand am deja un copil si orice sfat imi este necesar il gasesc aici in lumea virtuala.
Imi place aceasta lume chiar daca nu traiesc doar prin ea, dar face parte din viata mea si sunt dependenta de tot ce tine de net.
Mail(mess), torente , albume foto, cercuri de prieteni si nu in ultimul rand forumul DC - care recunosc cu mana pe inima ca ma ajutat enorm si o spun asta in orice situatie atunci cand vine vorba despre drumul parcurs inainte si dupa sarcina.
AM JEEP
Alex-cu rochita
ALEX si DIANA
CU MAMICA
ALEX-GABRIEL(05.05.2007)
MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE
lily spune:
Cred ca spatiul virtual poate fi anonim, daca noi ne dorim anonimatul.
Din ce am observat, sint persoane care folosesc un nick, un pseudonim, nu dau nici-un fel de date despre ei,nu isi dau nici nume, nici unde lucreaza, nimic pt a fi identificati si care incep sa citeasca si...sa scrie...si scriu tot ce vor...intr-un mod detasat, indiferent, fara sa se implice si sa ii doara de nimeni. Iar cine le citeste mesajele, intra in legatura cu ei poate lua de bun ce spun, ii cred sinceri, afectuosi chiar, pt ca folosesc limbajul si iconitele care sa ii prezinte cit mai bine si cit mai credibil.
Sigur, exista nuante, nu toti sint nesinceri 100% si toti sinceri 100%. Chiar stiind numele cuiva, acesta te poate induce in eroare,putind fi bine intentionat. Daca el a facut sau ar face acel lucru pe care ii sfatuieste pe altii sa il faca , ar putea fi demn de incredere, altfel nu stiu...
Problemele incep cind cineva sincer, care are ceva de spus, care e preocupat de ceva, vrea un raspuns sau doar vrea sa se destinuie cuiva intilneste diversi utilizatori aparent buni,prietenosi si corecti. Chiar f corecti.
Cred ca virtualul seamana f mult cu lumea reala, numai ca poate fi mai greu de dovedit cine merita respect, incredere,simpatie si cine nu pt ca intra multe persoane necunoscute care vad, citesc, fac remarci la mesajele in care tu poate iti expui sufletul, cele mai intime probleme, intrebarile, dilemele , nesiguranta ta. Iar in lumea virtuala , cine nu are experienta folosirii forumului, se poate incurca printre nick-uri si diverse sfaturi primite, nu are rapiditate in a citi si raspune la toata lumea, nu stie cum sa fie ferm pe pozitie cind ii e pusa la indoiala sinceritatea, nu are la cine apela sa fie scos din incurcatura pt ca deja s-a creat confuzie in jurul nick-ului ...
Insa timpul le poate rezolva pe toate.
Personal am fost mereu sincera, mi-am expus de multe ori problemele personale, dar am primit la acuzatii...ca mi-a parut rau ca am scris. Nu ceream mila, dar mi s-au intimplat asa de multe chestii ...
Asa ca e adevarat ceea ce scrie in articolul "Cit de anonim e virtualul?" aici: Scrisul vindeca, asternandu-ti gandurile pe hartie le poti ordona mai usor si cine stie, in lumea asta mare o mai fi cineva care a trecut prin aceleasi situatii, sigur se va gasi un sfat. Dar poate nu vrei un sfat, poate vrei doar sa le spui si altora prin ce ai trecut, macar sa nu mai faca aceeasi greseala sau sa invete ceva din istoria ta. Desigur, tu personal nu pleci urechea la toate ideile care ti se flutura pe post de sfaturi intelepte, dar poate de data asta e cazul sa accepti o indrumare.
Ii admir pe toti care reusesc sa fie sinceri atit cu altii, cit si cu ei insisi, care stiu sa de-a un sfat la timp, le pasa de altii, stiu sa fie si delicati cind e cazul. Care reusesc sa exprime tot ce simt si cred clar, simplu, pe intelesul oricui ii citeste, care dau dovada de omenie, de empatie, care intra in lumea virtuala la fel de cinstiti, ca in cea reala.Internetul e o mare realizare, o inventie pde * care trebuie sa ne bucuram.
----------------------
*pentru
Nicole2009 spune:
E un subiect foarte generos.E interesanta alternanta dintre confesiuni si pareri generale.Cred ca pe internet poti sa minti cu mai multa usurinta pentru ca nu te tradeaza mimica, gesturile, dar o faci doar daca tendinta de a disimula e prezenta si in relatiile directe.
monica70 spune:
Cat de anonim e spatiul vitual?
Va place sa va ascundeti in spatele unui nick?
Credeti ca va ofera singuranta?
Sau considerati ca virtualul este la fel ca si lumea reala?
Ati avut probleme cu cele indentitati? cea reala sau cea virtuala?
E atat de anonim pe cat vrei sa fie,asa cred.
Cred ca ar fi distractiv sa fiu un Guestus (eventual unul feminin pe un forum de barbati ) dar trebuie ceva timp (plus imaginatie) si pentru asta.
Pentru mine virtualul e la fel ca viata reala,nu pot fi altfel.Chiar mi-am facut multe prietene si amice reale culese din virtualul DC-ului.Si ca in viata reala , consider ca tot ce scriu ceilalti e sincer.Daca nu e ,treaba lor ... sa zicem ca am citit o fitzuica gen "povestiri adevarate"
PS Si n-am soacra care sa ma spioneze,avantaj eu
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
Sheannamp spune:
Eu cred ca o persoana care nu e capabila sa minta si sa disimuleze in viata reala nu o va putea face nici in virtual.
Pana si acele persoane care duc in mod convingator existente duble, daca stii cu adevarat sa te uiti, posibil sa iti dai seama ca ceva e putred.....
Mi-aduc aminte de o fosta colega ce a fost capabila sa inventeze 2 jurnale (de cateva zeci de pagini fiecare) doar pentru ca ii foloseau scopurilor ei de atunci. Erau foarte veridice, cu stiluri si culori diferite scrise.....Atunci mi s-a parut ingrozitor, acum mi se pare doar penibil
Sunt convinsa insa ca e o persoana care a reusit in viata si care probabil ar fi o forumista de succes si cu succes la publicul cititor
Nu fac un titlu de lauda in faptul ca nu stiu si nici nu imi place sa port masti. Probabil din cauza ca imi dau o senzatie de sufocare.
Sunt ceea ce sunt si in lumea reala si aici, in lumea lui 0 si 1.
Dar, aici sunt foarte multe masti, unele suprapuse chiar, iar atunci raportul de forte este extrem de inegal.
Unii intra, asa cum bine spunea lily, la fel de cinstiti ca si in lumea reala, iar altii, isi fac jocurile de lumini si umbre, papusari umani, bine ascunsi in spatele mastilor.
Aparent, ei sunt cei care au aturile dar, de fapt, la fel ca si colega de care spuneam, nu culeg nimic , doar desertaciune......
Concluzionand, virtualul e minunat atata timp cat face parte din realitate, daca incerci sa il rupi, se spulbera ca un castel de nisip.
sirimie spune:
Imi place articolul si mai ales morala lui: oricit pare sa fie anonimat pe forumul public, in realitate nu e chiar asa. Foarte bine ca s-a scris asta.
Toata lumea pe aici ar trebui sa aiba grija ce scrie despre propriile probleme si sa nu spuna mai mult decit ar spune unor cunoscuti prin viu grai.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
alra spune:
eu in momentul in care am scris povestea vacantei cu fi-mea in romania am iesit din anonimat
oricine ma cunoaste si citeste isi da seama imediat cine sunt.
insa nu mi-as da numele real sau alte informatii de contact. din mai multe motive: angajatorii de aici cam au obiceiul sa te googaleasca atunci cand aplici pentru un job si nu prea vrei sa stie ce ai scris la "femina intim" si apoi nu stii de cine dai in virtual, oricine are acces la aceste pagini, chiar si fara cont si nu stii daca ii place sau nu ceea ce ai scris si cat de departe e in stare sa mearga.
poate iti gasesti vreu fan fanatic
cateva poze am insa ... le-am pus cu un pic de strangere de inima dar si mie imi place sa cunosc pe cei cu care stau de vorba si apoi ma mandresc rau de tot cu fi-mea
Vacanta cu Laura in Romania