Despre anonimitatea sau deschiderea virtualului
Raspunsuri - Pagina 2
loryi1974 spune:
Eu nu as pune poze cu copilul meu pe net,nu ma pasioneaza concursurile de poze pentru ca am invatat ca netul este o placere dar de multe ori poate deveni si periculos.Intalnesti persoane ok,dar sunt si multi cei care ascund in spatele nick-ului frustrari,iar netul devine un spatiu numai bun de manifestare.
Netul reprezinta o modalitate de comunicare importanta,mi-am facut prieteni pe net reusind sa prelungim unele dintre aceste prietenii dincolo de acest spatiu,dar nu mi-as expune problemele intime si nici copilul.
Modul de gandire nu mi-l ascund,asa gandesc eu in viata reala ca si in spatiu virtual,uneori poate gresesc ca si in viata reala,alteori poate exagerez.
Netul devine periculos atunci cand sunt aruncate in spatiu virtual zvonuri,stiri fara fundament,manipulari.
Nici viata reala nu este 100% sigura,cu atat mai mult netul.
viviana spune:
Viata virtuala poate fi frumoasa si periculoasa.
Iti da multe dar iti si ia.
Imi da amici si idei dar imi ia placerea de a le strange mana, de a-i privi in ochi si de a le sopti la ureche.
Imi da prieteni dar imi rapeste placerea de a-i primi sau respinge din suflet la prima vedere.
Imi da informatii de-a gata, dar imi rapeste inspiratia.
Rolul meu de adevarat cautator in toate cele se sfarsete odata ce apas pe buton.
Mintea mea incepe sa lucreze mai incet: conexiunile le face placa de baza.
Sunt scutita de efort mintal, tastatura antistress ma ajuta sa nu fac nici-un deget in plus, asistentul virtual imi spune cand gresesc. Pana si placerea propriilor greseli dispare.
De aceea imi place sa fiu un byte anonim.
O oarecare, care spune ceva din cand in cand.
Fara sa primesc prea multe, fara sa dau prea multe.
Ma puteti vedea zilnic in parc jucandu-ma cu copiii, plantand flori, mergand cu autobuzul (bleah!), mergand pe role, in parc la o bere cu prietenii, urcand pe munte sau facand baie in mare. Acolo unde nu sunt atinsa de aripa virtuala.
Acolo unde oamenii imi zambesc cu adevarat. Acolo unde emotiile nu sunt icoane.
Aceea sunt EU.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Oliv75 spune:
Multi considera un avantaj al internetului faptul ca poti fii oricine, altfel decat asa cum esti in realitate, doar asa cum iti doresti sa te vada altii...eu cred ca, dimpotriva, punctul forte al lumii virtuale e faptul ca poti sa fii cu adevarat tu insati, fara inhibitii, fara constrangeri si fara regrete. De exemplu, intr-un chat (pe un site dating) e un non-sens sa incerci sa-ti maschezi adevarata personalitate pentru ca implicit vei gasi un partener care sa corespunda acestei false imagini create artificial. E aberant sa-ti pierzi timpul astfel.
Cat despre forumuri, ca si acesta, e important sa impartasesti propriile experiente ca sa poti oferi sfaturi credibile... altfel daca incepi cu mesaje de genul "am auzit ca...", "se spune ca..." cititorii pot sa-si spuna reciproc noapte buna, chiar si in miezul zilei.
Deci esti tu insati si pe internet, iar faza cu ascunsul dupa nick, cand aceasta inseamna doar faptul ca ai omis voit sa oferi detalii personale, nerelevante pentru altii, nu reprezinta o greseala capitala.
Clover spune:
Oliv75, nu e aberant e uman. In virtual poti indeplini toate fanteziile pe care le ai. Poti deveni diva superba sau barbatul fatal si puternic care vrei sa fii fara ca nimeni sa te verifice. In privinta datingului in mod particular, si in realitate la inceput fiecare isi arata doar poleiala.
If all else fails, look cute.
b.nica spune:
Nu cred ca intelegeti ceeace este f. important,internetul iti ofera sansa sa fi ceeace esti si sa observi impresia persoanelor din jur.
Reactia oamenilor la prezenta ta este reflectia a ceeace reprezinti tu pt. ei.
kariguld spune:
b.nica, eu cred ca doar in viata reala se poate intampla ce ai spus. internetul este cumva un paravan pentru noi toti, unii lasa sa se "vada"(daca se poate spune asa!!!) doar ce vor ei sa se vada, altii isi expun problemele, viata...
dar cu adevarat, putem sa ne cunoastem doar vazandu-ne unii cu altii, palpabil!
cred ca se creaza multe impresii false despre persoanele din spatele unui nik, pentruca vizualizarea reala a unui om, iti spune multe despre el, fara sa vorbeasca prea mult. cel putin la mine asa este, cand ma intalnesc cu cineva, il simt, il citesc, cam ce fel de om este. daca mai avem si o discutie....atunci ma conving si mai mult de felul cum este.
pe cand pe internet... nu stim nimik despre "interlocutorul nostru", avem in fata doar un nik si atat! stim despre el doar din ceea ce spune, din gandurile si ideile pe care le scrie, iar de multe ori se intampla sa se judece gresit acel om, doar pentruca si-a expus o parere. la asta ma refeream cand spuneam ca se pot creaa impresii false despre cineva.
psihologi spun ca multi oameni, in lumea virtuala, sunt altfel decat in viata reala, ca pot avea o alta de personalitate, isi creeaza o imagine falsa, tocmai din motivul ca aici pot fii asa cum doresc ei, se simt liberi si necontrolati de nimeni. cu precadere este vorba de cei cu probleme serioase in viata reala, nu e un lucru general.
de aceea nu cred ca trebuie sa ne expunem viata, lucrurile intime, problemele personale (mult prea personale!), neintelegerile din familii, pozele cu copii, chiar si cu noi femeile....
Kari
Andrada spune:
quote:
Originally posted by olim
.... dar in schimb o vecina si o prietenaimi urmareau toate mesajele si o tineau la curent....
Regulament: Mesajele personale se transmit prin PM,
Moderator
Grace spune:
Internetul este o mare oala! Fiind o oala si la indemina, omul are tendinta de a baga ceva in ea. Unii baga ceva consistent, altii ceva insignifiant, altii arunca ce le cade in mina fara sa se uite. Daca te uiti la sfirsit in oala, de cele mai multe ori aceasta mixtura te face sa versi, insa altii au mai multa rabdare, unii dau la o parte ce nu le place, altii pot fi incintati si atrasi de alte gusturi. In acesta idee, imi place anonimatul. Nu-mi place sa dezvalui mai mult decit vreau. Pt. ca "ingredientele" diferite impreuna amestecate, oricum dau intotdeauna alt gust si alta aroma decit cea reala, astfel incit, virtualul desi populat cu oameni nevirtuali, ceea ce fac sau gindesc ei, exprima exact opusul la ceea ce sint de cele mai multe ori. Iar daca nu exprima opusul, se poate numi nevoia de socializare, diverse interese (altruiste sau meschine), sau chiar "exhibitionism".
Nu sint impotriva spatiului virtual. Sint impotriva "spatiului"!
Oliv75 spune:
quote:
Originally posted by Clover
Oliv75, nu e aberant e uman. In virtual poti indeplini toate fanteziile pe care le ai. Poti deveni diva superba sau barbatul fatal si puternic care vrei sa fii fara ca nimeni sa te verifice. In privinta datingului in mod particular, si in realitate la inceput fiecare isi arata doar poleiala.
If all else fails, look cute.
Cred ca vorbesti despre exceptii. De ce ar vrea o femeie sa fie adulata de 3-4 pustani plini de cosuri si zapaciti de ifosele ei de femeie emancipata si misterioasa daca in realitate numai postasul e insistent si suna intotdeauna de 2 ori?
De ce sa te amagesti singura cand sunt destui altii care pot sa o faca?. Asta-i viata. Risti si traiesti.