Ochelari, de la ce varsta?
Pe scurt: bebelusul meu, acum in varsta de aproape 8 luni, a avut niste probleme neurologice imediat dupa nastere, in urma carora, de la varsta de 4 luni, a inceput sa aibe strabism. Am mers la medic, care ne-a spus ca strabismul se poate corecta, lucru pe care il stiam si noi, ca e din cauza medicamentelor si a sedativelor, lucru confirmat si de cei de la spitalul de copii din Boston, urmand ca acum, cand am ajuns din nou la medic, pentru un alt consult, sa ne spuna ca Andrei are nevoie de ochelari, intrucat are astigmatism si strabism. Ca strabismul se poate corecta prin operatie in jurul varstei de 5-6 ani, inainte de a merge la scoala, si ca este doar estetic, iar astigmatismul se poate corecta numai purtand ochelari.
.
Intrebarea mea este: este corect s aprescrii ochelari unui bebelus care nu numai ca nu merge, dar nu sta in fundulet, este in urma fata de un bebelus de varsta lui cu aproape 3 luni, deci varsta corectata este 5 luni?
Adica, a mai vazut cineva bebelusi de pana intr-un an, care s apoarte ochelari de vedere? Ca eu una nu, si sunt marcata tare de aceasta vizita la medic.
De cand am ajuns acasa plang intruna. Offf.
Ma poate ajuta cineva cu mai multe informatii?
Va multumesc din suflet.
Nana,
Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic!
Raspunsuri
szivarvany spune:

Nana si Andrei !
Eu stiu ca strabismul la bbi se poate corecta de la sine, ochelari se prescriu dupa varsta de un anisor.
Stiu mamici care acopereau ochiul sanatos o parte din timp peste zi, sa antreneze ochiul celalalt ...
Oricum, o a doua parere la un doc ar fi tare bine-venita sa stii sigur ca orice ai face, faci bine !
Suntem alaturi de voi, stii, da ?!
Daria &
GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3 ![]()
Happiness_4_us spune:
quote:
Originally posted by mamagiulieiNana si Andrei !
Eu stiu ca strabismul la bbi se poate corecta de la sine, ochelari se prescriu dupa varsta de un anisor.
Stiu mamici care acopereau ochiul sanatos o parte din timp peste zi, sa antreneze ochiul celalalt ...
Oricum, o a doua parere la un doc ar fi tare bine-venita sa stii sigur ca orice ai face, faci bine !
Suntem alaturi de voi, stii, da ?!
Daria &GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
Te
si iti multumesc din suflet! Mereu cu o vroba buna!Te imbratisez cu mult drag!
Nana,
Andrei Stefan ( 26.09.2007) Povestea nasterii fluturasului!
Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic!
szivarvany spune:
M-am tot gandit, ca tot sunt in plina desfasurare cu oftalmologia, neaparat sa mergi la alt medic, e atat de important sa fie un diagnostic precis, sa fie tratata corect problema ! Sigur sunt medici buni, care sunt specializati pt copii !!!
Si`apoi ... daca e sa fie cu ochelari bebelinul, n-are nimik, atata timp cat se corecteaza si ajuta !!!
Daria &
GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3 ![]()
sorana spune:
Pe la 4 ani la un consult ni s-a zis ca Monica are un "astigmatism usor". Dar ca ochiul e inca in formare, ca e prea mic astigmatismul penmtru a ne ingrijora si sa revenim dupa ce face 5 ani (daca mai are punem ochelari).
Sorana si Monica (5 ani)
roserb spune:
Nana, mie mi se pare mic pentru ochelari, in sensul ca nu va intelege ca trebuie sa-i poarte , il vor deranja si probabil iti va fi greu sa-l faci sa-i tina. Nu cumva ar fi mai bine sa amanati asta dupa varsta de 1 an -1 an si jumatate cel putin, daca nu este o urgenta? Eu zic sa mai consulti si alt medic.
Baietelul meu are un strabism divergent si poarta ochelari de la 3 ani (acum are 3 si jumatate); la el, vederea e perfecta, adica nu are nici o dioptrie, singura problema fiind faptul ca ii mai fuge cand si cand un ochisor. Ni s-a spus ca daca facem exercitiile (pe care nu le face nici de frica
, si daca acoperim 1 ora pe zi ochisorul bun (ceea ce de asemenea nu doreste!
)+purtat ochelari , sunt sanse sa se corecteze, problema fiind doar de ordin estetic. Astept sa ma creasca un pic sa coopereze si sa priceapa mai bine ce si cum ,pana atunci macar ochelarii ii poarta si parca ii fuge mai rar ochisorul cu pricina de la un timp.
Multa sanatate!
Roxana
speed spune:
nana,ca sa raspund direct intrebarii tale: da,am vazut bebelusi mai mici de un an purtind ochelari.nu multi,e drept,dar am vazut(ultimul avea cu siguranta mai putin de 8 luni).daca ai vreo indoiala consulta si alt medic,neaparat.dar daca ti se confirma ca micutul are nevoie de ochelari nu te necaji prea tare ca nu ai de ce.bebelusii (si copiii mici) se adapteaza destul de usor purtatului ochelarilor mai ales daca ii ajuta sa vada mai bine.si fetita mea poarta ochelari,si eu m-am ingrijorat ca nu o sa se acomodeze cu ei dar de cind i-a pus pe nasuc nu i-a mai dat jos (decit evident in timpul noptii).cred ca ochelarii ne deranjeaza mai mult pe noi parintii decit pe copii.si dupa o perioada o sa te obisnuiesti si tu.iar acum sunt chiar "trendy" ochelarii la copii ![]()
liliana csaki spune:
Nana, fetita mea poarta ochelari de la 2 ani. La 3 a fost operata de strabism, s-a corectat dar la un control ulterior au vazut ca are si astigmatism, asa ca poarta in continuare ochelarii. Din cate stiu eu, astigmatismul nu se corecteaza prin purtarea ochelarilor ci tot chirurgical dar dupa 18 ani, cel putin asa mi s-a spus. Un copil cu ochelari e la fel de dragalas, nu-i o drama ca poarta ochelari. Si eu am vazut copii mai mici de 1 an cu ochelari dar la fel, nu in Ro. La fel ca si fetele iti spun, ca sa fi tu linistita mai cere si o a doua opinie si daca va trebui, asta e, ii pui ochelari, corectati strabismul si mai vedeti in continuare ce-i de facut. O sa vezi pe urma cum o sa tot uiti pe la magazine sa vezi ce rame haioase mai apar
.
petaluda spune:
buna!
eu stiu o fetita care a purtat ochelari de la 3,5 luni. Cred chiar ca se obisnuieste mai repede copilasul daca ii poarta atat de devreme. Stiu ca ochelari facuti la 3,5 luni au fost fabricati special pentru ea, cu toate masurile..insa de la 1 an i-a cumparat ramele direct din magazin.
Se gasesc si la fischer price, si mai cunosc o marca, ceva mai scumpa: Bam'boo http://www.infolunettes.com/prevention-enfants-depistage-bam%92boo-bebes-id321.html
Ochelarii pentru copii asa de mici sunt facuti din cauciuc, asa ca pot fi aruncati pe jos, indoiti, jumuliti si nu patesc nimic.
Oricum, nu te ingrijora, mai cere parerea unui medic, si daca ii trebuie intr-adevar ochelari, nu e nici o tragedie 
Edit: ochelarii de la bam'boo sunt pentru 0-36 de luni
luizza spune:
Buna,
Cand eram insarcinata cu Maria,si (ingeneral ibesc copii cu ochelari,dar in special) ma uitam cu mult drag la \copilasii cu ochelari..si tot imi ziceam in minte ca mi-ar place si copilul meu sa poarte ochelari..
...dupa ce am nascut-o pe Maria imediat au descoperit ca are strabism
(A8i grija ce-ti doresti va s-ar putea sa se intample) nu foarte vizibil..ca urmare avea nevoie de ochlari ..si la un an si o luna Maria inca nu mergea dar avea ochelari..si acum ii poarta ....e asa scumpika..
Nu o deranjea absolut deloc...si cum spuneam e foarte draguta...
Cu exceptia ca unii oameni de epoca
pot privi acesti coopilashi cu...mila,printre care si maica-mea
cand a auzit ca Maria poarta ochelari cica...''vai mama saraca........daca o sa rada de ea copiii la scoala''
........
acusor spune:
Nana, nici eu n-am mai vazut bebei cu ochelari, dar n-ar fi o tragedie. Zic eu
. Cat mai repede cu atat mai bine.
Nedumerirea mea este, cum i-a putut face control avand in vedere a este bb si nu coopereaza f. bine. Eu zic sa mai astepti putin.
De luni are si baieteul meu ochelari. Am fost la clinica Oftapro si i-au masurat dioptriile cu un aparat mobil ca nu avea stare sa stea la celalalt. Dr. i-a pus niste imagini pe care le-a recunoscut in proportie de 80%. Restul nu le stia efectiv.
I-a pus diagnostic de astigmatism mixt. Acum sper sa se rezolve purtand ochelari. Am fost asa bulversata, ca n-am intrebat daca se rezolva. Ne-a chemat la control dupa 4 luni de purtat ochelarii. E cam complicat, ca tot vrea sa-i scoata.
Sanatate multa!
Sanatate multa