Hipospadias(6)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CrisAndy spune:

adina am vazut profilul tau si am citit acest raspuns dat de tine la subiectul: injectii cu pregnyl......., adica acesta:
"in al doilea rand, si mult mai important, in acest moment nu mai exista pe piata pregnyl pt copii, iar cel pt adulti are o doza mult prea mare pt a pute fi folosita in pediatrie."

stii cumva de ce nu se mai gaseste pregnul 500 pentru copii, eu ultima doza am cumparat-o in martie anul acesta, daca stiam ca nu se vor mai gasi luam mai multe
am dat comanda in Ungaria dar degeaba nu s-a gasit, am primit raspuns negativ
mi-a zis o farmacista ca as putea cumpara pregnyl de 5000 si sa dozez a zecea parte cu siringa de insulina, mi se pare prea riscant, sa intreb doctorul si asta? probabil ca stie de cel de 5000 si mi-ar fi spus si de alternativa asta
ma gandeam sa cumpar de acum 6 fiole de 5000 (dr. a recomandat 6 fiole de 500) dar daca gresesc, crezi ca cu timpul va disparea si cel de 5000?
chiar nu mai exista acest pregnyl 500 in Romania sau fiecare farmacie il pastreaza pentru "cazuri speciale"?

Mergi la inceput

adina al doilea text copiat de mine spune ceva de AIS partial, am inteles ca cu acest sindrom se pot naste doar femeile cu cariotip 46XY? am inteles bine? daca da nu il mai traduce iar daca nu este bine ce am inteles, te rog sa mi-l traduci si sa mi-l explici

filofteia unde esti? ai treaba? te-a suparat cineva cu ceva? da-l pe mana mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

quote:
Originally posted by CrisAndy

"The extent of androgen insensitivity in 46 XY individuals is quite variable, even in a single family. Partial androgen insensitivity typically results in “ambiguous genitalia.” The clitoris is large or, alternatively, the penis is small and hypospadic (these are two ways of labeling the same anatomical structure). Partial androgen insensitivity may be quite common, and has been suggested as the cause of infertility in many men whose genitals are of typically male appearance.
Individuals with ambiguous genitals have typically been subjected to “corrective” surgery during infancy. Based on our own painful experiences, ISNA believes that such cosmetic surgery of the genitals is harmful and unethical. Surgery is justified only when it is necessary for the health and well-being of the child. Surgery which is intended to make the genitals appear more male or more female should be offered, but not imposed, only when the child is old enough to make an informed decision for her/himself."

“Rezistenta la testosteron este foarte variabila la indivizii cu 46xy, chiar si la cei ce fac parte din aceiasi familie. Rezistenta partiala la androgeni (testosteron) determina de obicei “organele genitale ambigue”. Clitorisul este mare, sau penisul este mic si cu hipospadias (sunt doua tipuri de evolutie ale aceleais structuri anatomic . n.t. clitorisul si penisul se dezvolta din aceeasi structura anatomic aa fatului in functie de prezenta sau absenta testosteronului in viata intrauterina). Rezistenta partiala la androgeni este destul de frecventa, si pare a fi un factor de infertilitate la multi barbati cu organe genitale masculine normale.
Indivizii cu organe genitale ambigue a fost operati frecevent in copilarie pt corectare. In urma exeprientelor noastre dureroase, ISNA considera ca aceste opewratii cosmetice la nivelul organelor genitale sunt dureroase si neetice. Operatiile sunt justificate doar cand sunt necesare pt sanatate si bunastarea copilului. Operatiile care fac ca organele genitale sa arata mai masculine sau mai masculine ar trebui oferite, dar nu impuse, doar cand copilul este destul de mare ca sa ia o decizei informata pt el/ea.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nawel spune:

CRISANDY,iti inteleg framantarile.Te cred ca e greu,dar incearca sa te linistesti.Suntem alaturi de tine si orice ai spune, nu are cum sa ne supere.

Mergi la inceput

rzistenta la androgeni poate fi totala sau partiala.
adica celule asupra carora actioneaza androgenul poate sa nu raspunde deloc la hormon (adica rezistenta totala), sau sa raspunda mai greu si la cantitati si concentratii mai mari de hormon decat la persoane de acelasi sex, rasa, varsta.
din cauza asta la cei care au rezistenta la androgeni organele genitale masculine se dezvolta intr-un grad mai mic sau mai mare, in functie de gradul de rezistenta. de aici si marea variabilitate de dezvoltare.

este cam la fel cum e cu diabetul insulino-dependent. sunt persoane care au nevoie de o cantite enorma de insulina pt a le scadea insulina la acelasi nivel (adica au rezistenta la insulina), cat la o persoana cu dibet fara rezistenta la insulina si care necesita mult mai putina insulina.

Mergi la inceput

despre pregnyl nu stiu ce sa-ti spun. din ce am inteles eu pur si simplu nu se mai gaseste. nu stiu sa-ti zic daca este alegerea farmaciilor sa nu mai importa(ceea ce nu prea aas crede avand in vedere cererea), daca nu se mai fabrica, sau daca nu cumva a fost retraqsa licent apt piata romaneasca. asta ar putea sa-ti spune cineva din farmacie.

Mergi la inceput

gata, am terminat de facut bagajele cu tot ce trebuie pentru spitalizare, o sa mai vorbim peste 4 zile, sper, din cate stiu de la voi la op. pentru coborarea testicolului ne tine doar zile, deci maine ne interneaza, marti il op. pe andy si ar trebui ca vineri sa fim acasa.
acum voi pleca la culcare
noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

CrisAndy, eu nu intru in weekend ca sunt plecata la tara si n-avem internet acolo...
Va tinem pumnii...

Zmotocel, iti multumim pentru lamuriri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Crisandy, tinem pumnii!

Dana, sunteti bine? Ati ajuns la control ?

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nawel spune:

Bafta multa,CrisAndy.Sa ne auzim de bine.Asteptam vesti.

Mergi la inceput