Hipospadias(6)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Roxana, stiu procedura, ca am aplicat-o la fata si are efect imediat, adica intr-o luna de zile, gata, deja se ssaturase de "uduuu" si dupa ce la inceput facea langa olita, apoi s-a asezat, si a inceput sa-mi spuna, a fost usor. Si are efect si la el, deja a inceput sa-mi spuna, v-am zis cum , (desi a fost mai smecherut, se schimba singurel de pantalonii uzi ) problema e cu facutul din picioare, el asa o vede pe Malia, mititelul. M-am gandit deocamdata sa-l las sa constientizeze ca trebuie sa faca la olita, nu pe el, sa se obisnuiasca sa-mi spuna, sa se controleze si apoi om rezolva-o si pe asta. Mai astept parerile fetelor, ca parca mai sunt baietei mai mari decat Stefu.
A, si cand am timp saptamana asta fac si contul de poze pe webshots si va spun datele pe PM sau mess. Sa-l avem, cine vrea sa puna poze, e binevenit.
Numai bine de la noi pentru toti!

Gratiela, Maria si Stefan

Crede in ochii copilului tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nawel spune:

Vreau si eu PREGNYL.Nu stiu daca o sa am nevoie,dar mai bine il achizitionez din timp,in caz de e necesar.

Fetelor,vreau sa va impartasesc o informatie,care cred eu ca e importanta si utila.Ieri am discutat cu o mamica,care e si medic de profesie.Am intrebat-o mai multe despre hs,eventualele complicatii,de doctori,spital,etc.Printre altele mi-a povestit ca la a doua nastere i s-a facut acea epiziotomie si a fost cusuta,cum probabil stiti si din propria experienta,cu fire resorbabile.La cateva saptamani,a suferit o complicatie, o fistula in zona de interior,cusuta cu fire resorbabile.Mi-a explicat ca exista 2 tipuri de fire resorbabile:cromate si necromate,iar in cazul ei s-au folosit fire cromate, care i-au provocat un fel de "alergie"in zona respectiva si a dat in glaucom si ,mai tarziu,a degenerat in fistula(explozie a pielii).Sfatul ei a fost sa ma duc la operatie cu firele necromate cumparate in prealabil,ptr.ca in spital nu se stie sigur cu ce tip de fire sunt aprovizionati.
Eu am sa-l intreb si pe dl.dr.Basca sa vedem ce parere are.
Poate sa fie si asta o cauza a fistulelor,pe langa materialul genetic.

Va pupic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

este vorba defapt de catgut cromat si necromat.
catgutul este doar unul dintre tipurile de fire resorbabile folosite.
firele se folosesc in functie de tipul de sutura folosit, locul unde se face sutura.
pt hipospadias se poate folosi si catgut pt unele suturi, dar daca le intrebi pe fetele cu baietei operati o sa-ti spuna ca firele care se vedeu erau de culoare mov in cele mai multe cazuri. sunt fire resorbabile, dar nu este catgut.
nu-ti face grija de asta, dr basca stie foarte bine ce tip de fire sa foloseasca si unde trebuie folosit fiecare. au fost momente cand a cumparat fire din bani proprii numai ca sa poate folosi cele mai potrivite fire. asa ca din punctul asta de vedere poti sta linistita.
daca e sa apara fistule... apar. asta depinde in primul si in primul rand de felul in care se vindeca fiecare copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_martie spune:

Despre facut la olita chiar nu stiu inca. Doar i-am cumparat-o si am asezat-o printre jucarii sa se obisnuiasca s-o vada. Si se joaca cu ea
Am vazut la un vecin care are 2 ani si 8 luni ca nu functioneaza metoda "uduu". Cred ca acolo e altceva, e o lupta care pe care.. Maica-sa il altoieste cand face pe el si banuiesc ca il indarjeste Ca nu vrea sa anunte hai, dar sta asa ud fara sa para ca-l deranjeaza. Si se joaca in continuare ca si cum n-are nici un disconfort. Zilnic am vazut scena asta, si nu face doar pipi.. mai si miroase ca un sconcs
Mi-ai dat o idee, Gratiela. Ar trebui sa incerc sa-i pun olita dupa somn. Ca atunci face, dar doar daca sta in picioare. Ori in chiuveta, ori am patit ca ii scoteam pampersul si racnea ca vrea lipit de mine E alintul dupa somn, am fcaut greseala ca l-am imbratisat si a facut pe mine Poate ar trebui sa o montez sub putica, sa vada ca acel obiect colecteaza urina. Da' cred ca e prea devreme inca, il mai las...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Crisandy, ii voi trimite pm si ii voi spune de 3 cutii( 2 ptr tine si una ptr Nawel), dar sa vedem daca mai poate face rost.

De bine ce vorbeam ieri de facut pipi la olita, ei bine, Calin a inceput sa vina cu olita si sa traga de pampers. Nu mereu, dar oricum tot e un inceput.

In legatura cu firele de la cusatura...parca nu erau mov, semanau foarte bine cu un fir de par,( negre sau inchise la culoare, oricum) ca prima data am vrut chiar sa trag de el, exasperata ca ce poate cauta un fir de par acolo, si mai ales nu imi dadeam seama cum a ajuns.

Fug ca are alergie cand ma vede la calculator, trage de mine si tipa

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

s-au inegrit de la sange probabil, dar la origine sunt mov..... si ai dreptate, sunt la fel de subtiri ca firele de par aproape

Mergi la inceput

Asa o fi, nu te contrazic ca nu stiu, eu asa le-am vazut. Si acum ma gandesc cu groaza : daca trageam de ele? De fapt vazusem unul intai si dupa cateva zile a mai aparut 1 sau 2, nu mai stiu, de-abia atunci mi-am dat seama ca asa-i " modelul" si mi-am amintit ca Gratiela spusese ceva de fire, dar nu ma gandeam ca asa aratau, doar avusesem si eu 3 cezariene + operatie de colecist, si nu atarnase nimic.

Mergi la inceput

Zmotecel, lucrezi in domeniu?

Dana, acum am vazut mesajul tau, cred ca am scris amandoua in acelasi timp. Se spune ca fetitele sunt mai curate, in sensul ca lupta cu olita contra pampers e mai scurta decat la baieti. Caz concret: Ana e mai mare cu 4 luni decat baiatul verisoarei mele ( locuim pe aceeasi scara, acelasi etaj). Ea a renuntat cu totul la pampers in jurul varstei de 2 ani si ceva, pe cand nepotul meu mult mai tarziu. Bine, nu-i o regula, si depinde si de la un copil la altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_martie spune:

Asta am vrut sa zic si io, ca probabil s-au innegrit de la sange Dl profesor mi-a spus ca vor cadea singure si asa a fost, terminatiile au disparut la un moment dat.
Nu ata cred ca e o problema, daca am fi iar nevoiti sa suportam o operatie, as incerca sa fac rost de buretel. nu stiu cum se cheama, dar l-am auzit pe domnul profesor discutand cu asistenta sefa in timp ce schimba pansamentul fiului meu. Apropo de obtuzitate ca directorul spitalului se impotrivea achizitiei, sa gestioneze eficient fondurile probabil Avusesera cateva esantioane, povestea cat de eficiente sunt, ca abosrb umezeala, sangele si transforma in gel, cam ca la scutecele de unica folosinta (sa nuz ic pampers ca asta e marca e ca la xerox )
Roxi, am uitat sa raspund. Si la noi jetul are o pauza. Cred ca e ca la adulti, se goleste vezica, dra parca mai simti nevoia sa elimini. nu cred ca e musai ceva patologic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nawel spune:

DANA,despre ce buretel e vorba?Spune-mi si mie.pleeease!

Mergi la inceput