Nou stil de viatza (208)
Raspunsuri - Pagina 9
Tzuni spune:
Sabina, Delidana, am vorbit avioane. In IUNIE merg, nu in mai! Asa ca Sabina,avem sanse sa ne vedem!
Gusta, nu stiu ce sa mai spun! Pana la urma tu stii ce e mai bine pentru voi!
Tzuni mic si drag si scump si pisicos
CRISCOSTY spune:
Buna fetele! M-am asezat si eu sa va citesc, pana acum am trebaluit. Mi-am pus papa la racit si intre timp sa va scriu si eu cateva randuri.
Cuscra eu zic sa ai o discuite serioasa cu el, sa-i spui ca tu te gandesti sa te intorci in tara si ce are el de gand. Eu zic sa nu renunti asa usor, sa va mai dati o sansa, daca si el vrea normal. Nu merita sa dai satisfactie celor care spui tu,asta isi doresc. Noi iti dam sfaturi din punctul nostru de vedere, dar tu care esti implicata direct stii ce este mai bine ptr. tine
Carmen ma bucur ca Teodor este mai bine.
Sabina, Tzuni ce bine ca v-ati facut planuri de vacanta, noi inca nu stim cand si unde vom merge.
Anda ce bunatati faci, mor de pofta...cred ca o sa te trezesti cu mine la masa intr-o zi
Violeta drum bun si sper sa nu te mai deranjeze nevralgia.
Ma duc sa mananc, mai vb..
Crys si Dany
mephala30 spune:
...citeam la generale despre curentul EMO si despre fetitza de 12 ani care s-a sinucis....trist! grea e meseria de parinte!
Delia, sa-ti spun programul de azi, ca e oarecum conturat: in prima parte a zilei am fost in piata si am cumparat tot felul de legume, fructe si lactate de la tarani.
Acum astept sa se trezeasca copiii, facem putina curatenie, papam ceva si iesim afara la joaca. E atat de cald afara, mi-am amintit de vara torida ce sta sa vina.
Tu ce program ai?
Marilena, sfatul meu:
-lasa-l in pace, daca nu vorbeste cu tine, nici cu Mara (chair daca nu are nicio vina), 'respecta-i' dorinta. Probabil are nevoie si el sa-si puna gandurile in ordine si sa ia decizii bune.
Atunci cand va veni la tine sa discutati, asculta-i punctul de vedere, spune-l si tu pe-al tau si vedeti la ce consens ajungeti.
E prea devreme sa-ti faci planuri, gen: sa vii in tara si alte minuni...atat timp cat nu ati discutat.
Sunteti DOI, amandoi urmarind interesele copilului.
Nu mai plange, de dragul Marei, te vede/simte trista si nu e bine. O plimbare, numai cu ea, cred ca te-ar relaxa. Si stai departe de olandez!
...da-l incolo de cantar, nu e prioritar acum!
_
Carmen, cu Iustin (5.06.2004) & Teodor (6.09.2006)
Delidana spune:
Pai bine mai Tzuni, ma lasi sa-ti fac urari asa, cu o luna inainte?
Carmen, iti spun diseara sau miine ce planuri mi-au iesit ca daca le zic azi sigur se intimpla ceva si nu le duc la indeplinire.
Ieri am terminat de citit "A Streetcar Named Desire" de Tennessee Williams. Mi-a placut, desi e o poveste trista.
Pofta buna, Crys!
www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan
Sabina spune:
Tzuni...pai putem sa ne vedem...in fiecare zi!!!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
Io o astept pe Vik sa-si dea cu pararea. intotdeauna a arat o diplomatie si bun simt iesite din comun la situatii din astea.
Deci Marilena, te rog eu, nu lua decizii pripite. Eu cred ca si pe el il doare sa-si vada fratii asa incompetenti si e intre ciocan si nicovala, de aia reactia asta.
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
vikinga spune:
quote:Ups! Din parerea mea ar iesi Gusta ciufulita rau si cum nu e in pasa buna s-ar supara. Oricum Marilena, cu fetita nu poti pleca in Ro, chiar in cazul extrem de divort tu trebuie sa-ti organizezi viata in Olanda. Avind copil olandez situatia vizei nu e asa de complicata si apoi e mai bine pt copil asa. Nu ma refer ca in ro e rau pt copii, e vb de un copil olandez, acomodat deja acolo. Nu poti pleca in Ro cu fetita pt ca legile ti-o interzic. Nu te poti baza pe reactia sotului la o cearta banala. Sigur isi va dori sa-si exercite drepturile de parinte. Nu intru acum in amanunte pe care cam toate maritate afara le stim ori ar trebui sa le stim, mai ales in cazul in care avem copii cu nationalitatea tarii in care suntem. In fine in cel mai fericit caz ai putea sa pleci in ro cu fetita daca el ar putea sa o aiba in vacante nu stiu cite luni pe an. Solutie catastrofala cred eu.Inafara de aspectul moral al problemei. Pt ca nu mai suntem tinerele sa zicem gata eu plec la mama. Esti acolo, prioritatea e binele fetitei, si daca chiar nu puteti sa-i oferiti o familie, macar contactul cu amindoi sa i-l puteti pastra in conditii civilizate.Mai pe scurt, tu tre sa ramii acolo oricum ar fi. Munca se gaseste intotdeauna. Femeile singure cu copii sunt ajutate de asigurarile sociale, te poti inscrie intr-un astfel de centru, chiar si inainte de divort, zici ca vrei sa pleci de la sot, dar nu ai unde, ai nevoie de indrumare si ajutor. Asigurarile astea sociale te ajuta sa gasesti un apt de inchiriat, de ob apt sociale platite de primarie, chiria platita de o astfel de persoana fiind f mica. Tot ele iti gasesc si job, ma rog intermediaza, cazurile sociale is prioritare la centrele de someri/ piata de locuri de munca. In cazul unui divort, daca mama inca nu poate munci, pt ca copilul e prea mic, tatal trebuie sa plateasca mai mult, nu doar o simpla pensie alimentara. Cam asa e in germania, in olanda nu poate fi chiar f diferit.Tu trebuie sa fii informata. Ai un copil. Nu-ti poti permite reactii necontrolate si negindite. Ci trebuie luate cu singele rece si mintea clara.In cazul de fata de ex Zuzi nu are nici o scapare, e intr-o situatie care nu-i da de ales.Tu ai insa optiuni:-ori nu te implici deloc, pt ca esti o femeie ce pune pe primul loc interesul si linistea familiei sale, pt ca nu vrei, pt ca pur si simplu nu te obliga nimeni. F simplu!-te implici dar asa, de ex de 2 ori pe sapt, cit sa stai cu constiinita impacata-faci totul de una singura pt ca nu te lasa inima altfel, dar asta inseamna ca trebuie sa lucrezi cu tine insati si sa accepti situatia asa cum e. Adica ok, nu poti sa-l lasi pe batrin, ajuti atunci cu dedicatie. fara sa o iei ca o povara. Accepti situatia ca esti singura care o face, te resemnezi pe o perioada de un an. iti zici ca asta e. Pt ca nu poti niciodata forta pe careva sa faca ceea ce tu doresti ori ti se pare corect. E alta mentalitate aici, fiecare isi vede de viata lui, agitatia si plinsetele totale is total inutile! In privinta batrinului ar fi citeva variante, dar daca nu reusesti sa-i organizezi atunci retrage-te. Nu e vina ta. Vina ta insa va fi daca-ti dai toata familia peste cap dintr-o cauza externa nu chiar atit de semnificativa.Daca erai in situatie lui Zuzi erai in mare shit, dar asa??!! El are casa lui, are bani, sunt inca 2 copii acolo, nu esti obligata efectiv de 100% implicare. Si daca tot sunt la ora de morala mai zic ceva ca sa te superi de tot si gata(sper totusi sa nu-mi porti pica):1. cred ca aluneci prea usor spre tipete si cearta, cred ca ai un fond usor irascibil. Unele lucruri se pot corecta, eram si eu colerica dar mi-a mai trecut. Am invatat in ultimii ani ca o femeie cu temperament nu inseamna deloc o femeie care se cearta cu toata lumea si care le zicea ea la toti ce merita:)). Am lasat temperamentul pt altele;) si in rest prefer sa fiu mai diplomata, simt ca ma respect pe mine, simt ca asa e bine si asa fac doamnele bine la 30 de ani:))2. pune copilul pe primul loc. ma refer la linistea si armonia lui. daca trebuie sa-ti sacrifici tie ceva, fa-o. ma refer la faza cu "nu te lasa inima sa-l lasi pe batrin". daca asta e solutia si aduce linistea in casa, ei bine trebuie sa te lasa inima si sa nu te mai implici.Cu micul tau ajutor dat, batrinul e menintinut pe linia de plutire. Pt ca e clar ca el e un om care nu se mai poate ajuta singur. daca ajutorul tau inceteaza poate asa cei trei fii vor intelege ca tre sa ia o hotarire, poate fi declarat si inafara functiilor mentale si asa unul din copii va lua toate deciziile si materiale si de orice gen. bineinteles se poate intimpla si ceva grav daca nu mai stai dupa fundul lui, dar hei tre sa ne vedem de viata noastra cum putem. nu putem salva toata planeta.Si apoi batrinul si-a trait viata, a avut familie, trei copii, dar tu ce faci? Stresezi copilul cu o mama nefericita si plinsa, te gindesti la grozavii ca plecatul in tara care i-ar da tot universul peste cap, pt ce?? Daca a avut un accident vascular, e posibil sa mai aiba unul in scurt timp care-l poate paraliza si la al treila cica moare. scuze de cinism. poate dura treaba asta un an sau 15, nimeni nu poate sti. dar stai tu linistita ca nu e responsabilitatea ta sa forteti lumea sa ia decizii, nici soarta batrinului nu e legata de a ta. doar in cazul in care esti o Ioana si faci asta cu dedicatie. eventual poti lua asta ca un job, poti zice ca daca batrinul te accepta doar pe tine, vrei si tu sa te angajezi sa ai banii tai, si daca nu e alta solutie poti fi ca o angajata tu. Daca chiar e o munca cu dedicatie si simti ca vrei sa ajuti dar ca sa fie totul corect, sa fie ca un job.m-am intins. Stiu ca ai sa fii bosumflata, dar asta e:) eu te pup si-ti zic ca esti o femeie care ar trebui sa fie fericita, o femeie care are multe motive sa zica ccc ca e multumitade viata. ai un copil superb, sanatos, sotul eu una cred ca te iubeste, mai sunt doar lucruri ce depind de tine sa fie schimbate in bine. is la mine 2 baieti de-ai lui aldo, au facut casa vraista cit am scris eu mega mesajul asta enervant gustei. am s ate chem la curatenie hahaha:))Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Originally posted by Sabina
Io o astept pe Vik sa-si dea cu pararea. intotdeauna a arat o diplomatie si bun simt iesite din comun la situatii din astea. Deci Marilena, te rog eu, nu lua decizii pripite. Eu cred ca si pe el il doare sa-si vada fratii asa incompetenti si e intre ciocan si nicovala, de aia reactia asta.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb GheoCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
gusta spune:
Vik multumesc de mesaj,nu ma deranjat deloc numai sa iti zic ceva aspecte ,copilul are dubla cetatenie,eu nu sunt casatorita si da e adevarat ca ii strig tot universul de aici daca plec dar decat sa traiasca intre certuri mai bine fara.Eu ajutor de la el nu am nevoie si el stie asta si stie ca pot sa plec si el are drept de vizita ca doar nu sunt cu capul sa nu o las pe Mara cu tatal ei .
Si nu am inteles tu ma gasesti pe mine vinovata in cearta asta?
Si pe batran l-am ajutat fara nici macar sa cer ceva inapoi numai am vrut ca munca pe care o fac sa imi fie apreciata(nu material dar macar cu o vorba buna) ceea ce nu este .Poate asta e si defectul meu pun tot la suflet si pun atata inima in tot ce fac iar alti imi dau cu piciorul.
Carmen mi-a zis ca momentatn nu poate discuta cu mine si sa nu ii cer asta pentru ca are prea multe in cap,eu una numai vreau nici sa il ascult ,dar l-am rugat sa se poarte normal cu Mara ca ea e pur si simplu la mijloc si a realizat ca a gresit de dimineata.
La noi certurile nu sunt cu urlete tipete,sa stric lucruri pur si simplu ne zicem cvinte grele si care dor cel mai mult.
V-am scris pentru ca eu nu am pe nimeni si simteam nevoia sa spun ca imi ajunsese la os ,sper sa reusesc sa trec normal peste situatia asta si sa vad ce e de facut pe viitor sunt eu cu gura mare ca plec in tara dar ceva nu ma lasa ca totusi noi nu ne-am certat pentru ca ar fi ceva rau cu noi ci pentru ce fac cei din jur si ce zic ei.
Iau o pauza de cateva zile si am sa va citesc si vin marti la raport.Va pup si am sa va citesc in fiecare zi.
Marilena si Mara Augusta
Zuzilici spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Zuzi, ce mai faci colega? te inteleg si pe tine, ooooof. Spune-mi, sotul tau cum se implica??
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb GheoCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Draga mea sotul meu ii spune de fiecare data sa taca din gura si sa-si vada de-ale ei. Sa se roage daca vrea sa vorbesca. Si sincer iti spun ca-l asculta, dar cum a iesit el din camera cum incepe sa debiteze tampenii. Cat despre rugat numai cuvinte de geul asta sunt in gura ei: "Sa dea D-zeu Viorico sa nu te mai vad si sa nu ma mai vezi." sau " Macar o zi sa fi si tu ca mien sa vezi cum e" Sau ...etc, etc.
Cum apare F cum inchide gura. Si daca-i spun ce-a zis maica-sa mai inainte degeaba o cearta ca dupa ce pleaca el o luam de la capat. Sincer m-am si saturat s-o mai tot "parasc" lui de fiecare data. Dar ce sa fac sa schimb situatia? Ca oricat de tare as fi si oricat de mult as vrea s-o ignor imi pierd pana la urma rabdarea si-i zic vreo 2 de dulce. Stiu este cea mai mare greseala pe care o fac. N-ar trebui sa ma angajez in astfel de discutii cu ea mai ales ca am observat ca dupa ce ajung sa ma enervez ca fraiera , de mi se ridica tensiunea si-mi colcaie sangele prin vene, se linisteste subit. Dar numai dupa ce-i prea tarziu.
Anda foarte frumosi colaceii. Meniul meu de azi:
MD - Cafea + croisant
P&C - supa cu galusti, piure de cartofi cu piept de pui si castraveti murati + 1 pahar de bere + 1 felie ingusta cat degetul de cheese cake.
Azi am fost la munca asa ca sunt franta acum. Ca sa nu mai zic c-am avut training si sunt deja stoarsa mental.
Mephala multumesc de incurajari si compliment. Oare chiar sunt o femeie puternica?
Violeta sper sa rezolvi dantura luni si sa scapi de dureri. Weekend placut si fara dureri. D-zeu sa-l odihneasca pe bunicul tau.
Marilena stii tu vorba aia cu rabdarea treci si marea. O sa treaca si impasul asta. Noi suntem alaturi de tine si speram sa iei decizia cea mai inteleapta care sa te faca cu-adevarat fericita.
Revin.
ZIETGEIST
Zuzilici de Isabella Maria (21.04.2006)
Zuzilici spune:
quote:
Originally posted by vikinga
Daca erai in situatie lui Zuzi erai in mare shit, dar asa??!! Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Ai, mai Vik mai chiara asa in rahat sunt? A ajuns mirosul si pe la tine?
p.s. Am inteles exact ce-ai vrut sa zici si zau daca n-ai dreptate. Dar m-am gandit sa fac si eu haz de necaz. Eh, eu sa fiu sanatoasa ca D-zeu e mare. Maine-poimaine castig un jack-pot de 2-3 milioane si-atunci am sa-mi permit nu numai bona pentru soacra-mea dar tot serviciul de spa.
ZIETGEIST
Zuzilici de Isabella Maria (21.04.2006)