Ce stiti despre EMO?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

bird70 nu mi se pare corect sa tragi o concluzie din cateva povesti auzite.Probleme sunt nu numai la noi,depinde cat sunt de mediatizate si ce se face in privinta asta.Defapt asta conteaza.
Ceea ce nu-mi place mie este ca acest curent prinde la varste fragede, inca din preadolescenta.Prima oara am aflat despre emo de la o fata de 12 ani, era extrem de surprinsa ca nu stiam ce este.Intre timp interactionand si cu alti tineri am aflat mai multe.Din punctul meu de vedere, am 21 de ani, nu mi se pare ceva alarmant, atata timp cat se impune o limita.In adolescenta o perioada am fost rockerita, ascultam si genuri black,death, cu haine negre, accesorii si altele.Dar nu mi-am pierdut vremea prin baruri la o bere sau in loc de liceu sa merg toata ziua la concerte.Aici intervine rolul parintelui, de a fi alaturi de tanar.Atata timp cat tineri sunt neglijati, psihicul tanarului lucreaza si foarte usor e pierdut din mana.Toti recunoastem ca generatiile care vin din urma se maturizeaza mai repede,dar nu e mereu ceva pozitiv.Persoane din familie lucreaza in invatamant si constata pe an ce trece ca e mai greu de lucrat cu ei, sunt mai nelinistiti si dezinteresati.Acesti copii numai au valori adevarate de urmat.Se inspira din genul acesta de curente, de altfel un mod de a se exprima foarte normal la aceasta varsta.Insa nuu sunt de acord cu aceasta tristete adoptata, cand in aceasta perioada trebuie sa domine exuberanta.
Face-ti-va timp pentru copiii vostri.Sa ne gandim la parinti, bunici nu au avut atata tehnologie, dar au fost fericiti.Nu gasiti surogat pentru ea, sentimentele nu au pret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Povestea aceasta cum ca EMO este vinovat de toate cele rele, eu nu cred ca poate fi folosita pentru a jsutifica un gest extrem: suicidul. Cu atat mai mult cu cat EMO exista in toata lumea, nu numai in Romania. Anul asta, in ianuarie, eu am fost mai mult decit mirata despre faptul ca marea majoritate a copiilor- adolescenti sau preadolescenti- intalniti de mine pe strada la Viena erau tunsi atipic, foarte slabi(fizic), imbracati in mult negru si cu cite o sticla de bautura in mina.Mai tirziu am aflat despre EMO, cultura MANGA si celelalte specifice lor, adolescentilor, in general. Pe urma am incercat sa inteleg ce se intimpla si am banuit ca este vorba de cautarea propriei identitati- este greu sa te definesti atunci cind simti ca nu mai esti copil, dar nu esti nici adult! Sau poate este greu sa traiesti intr-o lume care nu mai are timp de tine, alaturi de adultii care iti sint parinti si care, din pacate pentru ei si pentru tine, lipsesc prea mult din viata ta! Poate este vorba de fronda...si noi, adolescenti fiind, eram mereu altfel decit ar fi dorit parintii nostri sa fim. Poate nu eram punk-isti,rockeri; depesisti etc, dar macar odata in adolescenta ne-am sfidat parintii(fie ne-am fardat strident, fie ne-am scurtat fustele, fie am purtat flori in par si pantaloni evazati si brodati cu maci!)
Uitindu-ma la copiii din jurul meu, constat ca cei din zona 8-18 ani(al meu este mic, de-abia are 4 ani) nu prea mai au la ce sa se raporteze, nu-si mai pot'' croi'' fiinta plapinda aidoma modelelor, ei nu mai pot sa-si gaseasca modele, nu exista cineva-ceva care sa fie un model acceptabil in aceasta perioada tulbure pentru ei. Stiu, poate veti spune ca parintii ar trebui sa le fie model. Foarte adevarat, dar parintele este model in anumite momente din viata, nu mereu si nu, mai ales, in adolescenta, cind esti rebel!!!!
In orice caz, nu cred si nu am crezut si nici nu voi crede vreodata ca inteligenta si sensibilitatea sint mai accentuate daca ''te tunzi regulamentar'', sau foarte apropiate de zero daca te exprimi atipic!
Mie chiar imi plac acesti copii, asa cum sint tunsi si imbracati. Cel mai rau este ca noi, parintii, ar trebui sa nu uitam ca un copil are nevoie sa fie imbratisat si pupat in fiecare zi, are nevoie sa fie incurajat si apreciat chiar si atunci cind nu respecta intru totul normele, mai ales daca este un copil ''cu probleme''(termenul nu este peiorativ, nu am gasit o exprimare mai exacta!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by alra

Oameni buni, voi ati ascultat in tinerete Tiamat si My Dying Bride?
Si cate altele care mai de care sa te indemne sa iti tai venele si sa le scoti cu furculita.

Pai daca ai de-i ascultau nu se sinucideau din asta, cum sa te sinucizi dintr-o lalaiala EMO?

Vacanta cu Laura in Romania

io sunt dovada vie
(si inca mai ascult, cand doarme Bia si sunt singura in camera)

blue

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Noe, Alra...la subiectul asta vorbim impreuna dar ne auzim separat. Vorbeam si eu cateva pagini mai inapoi despre Canibal corpse, Biohazard, Sepultura si altele, dar e clar ca ceea ce am spus a avut sens doar pentru cele care aveau oricum aceeasi parere cu mine si fara sa dau exemplele astea.
Mai apoi am incercat o scurta istorie a "tineretului decadent" (doar pe ultima suta de ani) si am primit acelasi feed-back: none!
Se pare ca proportia de parinti opaci e exact aceeasi ca pe vremea noastra si asa e dintotdeauna. E poate socant sa o vezi la propria generatie dar cred ca e firesc.

Oricum, suntem pe aceeasi lungime de unda. Dar probabil ca si asta stiam deja.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by inaioana

Se pare ca proportia de parinti opaci e exact aceeasi ca pe vremea noastra si asa e dintotdeauna. E poate socant sa o vezi la propria generatie dar cred ca e firesc.

Oricum, suntem pe aceeasi lungime de unda. Dar probabil ca si asta stiam deja.

adevarat
si daca ma gandesc mai bine, chiar sora-mea avea ceva tendinte EMO prin clasa a XIa...apoi s-a indragostit si i-a trecut
acum e la SNSPA, participa la Olimpiadele Comunicarii si , din cand in cand, mai baga cate-o portie de emo music, asa, sa isi aminteasca vremurile bune

dar e o moda, intr-adevar, sa faci o tragedie din orice

blue

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

sa va zic de mine si tineretile mele tumultoase - in liceu eram cam tantaloaica, purtam haine cam de baba - ca alea le aveam nu de alta, doar la cercei mai indrazneam un pic (se purtau pe atunci cercei rotunzi mari de tot)

merge mama la sedinta cu diriga si vine acasa foarte intepata. "nu imi place deloc ce am auzit la scoala - diriginta zice ca te imbraci foarte frumos ( - a naibii apreciere) insa nu ii plac cerceii tai (uauuu, ce cercei cool am!!!)" cotoroanta s-a mai luat si de unghiile mele care erau super ingrijite si facute asortat, ale ei fiind tocate, facute cu roz sidef sarit si ea imbracata in verde!

in facultate ma imbracam cu fuste lungi de culoare inchisa, cu bocanci cu sireturi, imi faceam buzele maro inchis si aveam atarnata de gat o cruce patrata. mi se parea ca arat realmente cool pentru vremea aia si zau ca nu am avut nici o intentie sinucigasa, eram aia care radea cea mai tare in cofetarie la Dunarea, de ne dadeau vanzatoarele avertisment

...

si sa nu uitam metallica www.seeklyrics.com/lyrics/Metallica/Die-Die-My-Darling.html" target="_blank"> "die, die my darling ..."

...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Cand un parinte spune ca ii da copilului sau "totul" atunci relatia e clar cu probleme.

interesanta ideee, credeam ca sunt singura care afirma ca constructiile de genul "fac totul pentru copilul meu", "ii ofer tot ce e mai bun" sunt nocive, artificiale si nu pot fi mentinute pe termen lung. mie mi se par ca un balon cu apa care la un moment dat va pocni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Soacra-mea deja il vedea pe sotul meu satanist din cauza metalelor grele ascultate.Devenise atat de obsedata incat rascolindu-i prin casete a dat de Carlos Santana si a inteles ,in nebunia ei,Satana.Scandal mare pana s-a prins.Apoi a lasat-o mai moale.Si n-a gresit.
Lipsa de comunicare dintre copii si parinti ,nu curentul emo,duce la asemenea gesturi extreme.Si neintelegerea parintilor care uita ca au fost demult si ei adolescenti.
Edit:aveti dreptate,cand zici ca faci "totul" pentru copil,ai deja un semnal de alarma.La prima greseala a copilului,omeneasca de altfel,imediat i se arunca argumentul acesta in fata"ti-am luat,ti-am facut,ti-am dres,muncesc nonstop ca tu sa ai de toate si uite tu ce faci".

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by loryi1974

Soacra-mea deja il vedea pe sotul meu satanist din cauza metalelor grele ascultate.Devenise atat de obsedata incat rascolindu-i prin casete a dat de Carlos Santana si a inteles ,in nebunia ei,Satana

si mie imi place satana asta

blue

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

off-topic: Si mie imi place Kosheen la nebunie si aia par depresivi rau, au o melodie care se cheama Suicide, dar niciodata n-am privit-o din punctul asta de vedere, pur si simplu imi place cum suna.

Mergi la inceput