Ce stiti despre EMO?
Raspunsuri - Pagina 3
inaioana spune:
quote:
Originally posted by Natasa
Multi parinti isi imagineaza ca daca ei nu au avut telefon mobil, I-pod, computer, haine de firma si mincare la discretie si copiii lor au, sint parintii perfecti. Cu parere de rau trebuie sa afle ca nu sint deloc niste parinti buni doar pentru ca au acoperit necesitatile materiale. Asta poate sa o faca oricine donind o suma unui copil strain si asta nu-l face parinte!
Scoala nu mai reprezinta un punct de sprijin si de educatie reala, parintii sint plecati la slujba si nu au timp de "nimicurile" pubertatii si adolescentei si apoi toti se mira de cum se comporta copiii astia. Ne place sau nu, nu ei sint de vina, noi adultii sintem. Nu poti sa te miri ca fata ta de 15 ani se drogheaza cind tu nu ai mai avut timp sa o tii in brate de cind avea 3 ani, iar apoi ii mai scoti si ochii cu fraza penibila "ti-am oferit totul!" Care totul? Baniii de buzunar pentru tigari si droguri si libertatea absoluta pentru ca eu, adultul imi fac o cariera si bani (in multe cazuri chiar foarte multi bani) si nu am timp de toate "prostiile". E mult mai simplu sa te duci zilnic la munca 12 ore decit sa faci dintr-un copil un om fericit si stapin pe sine, dar multi parinti se ascund in spatele slujbei pentru a-si scuza toate esecurile din familie!
Edit. Inca ceva: Se pare ca asa cum "tineretul decade de 2000 de ani" (si mai bine), si "batranetul" e la fel de clueless. Stiam asta deja si tot nu m-am putut abtine sa nu ma mir initial citind subiectul asta ca oameni din generatia mea , odata ajunsi parinti gandesc exact la fel cu parintii,matusicile si bunicutzii care mie (si lor!!!) in adolescenta li se pareau obtuzi.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
CriPOD spune:
Pai si mie multe din postarile de-aici mi se par la fel de obtuze si neinformate, Inaioana!
Emo e 99% din cazuri doar o alta metoda prin care adolescentii isi cauta indentitatea, e nevoia de apartenenta, e nevoia de a "make a statement". La moda. Atat.
Pt aialalti 1% e deja de asteptat ca cineva se sesizeaza ca exista o problema mai adanca. Si cu sau fara "emo", ceva oribil de rau se coace...
Natasa, floricele pt tine. Nu neaparat pt emo, asa la modul general pt mesaj.
edit: sintaxa...
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
LoraG76 spune:
Natasa, ai pus punctul pe i! E socant cate se intampla...si e si mai socant cum incercam sa ne disculpam cu motive puerile... Multi parinti ar trebui sa se gandeasca la ceea ce ai scris tu...si sa se gandeasca de doua ori atunci cand au altceva mai important de facut decat sa-i acorde timp copilului, chiar si cand acesta li-l cere...inclusiv atunci cand plecam in concedii repetate sau week-end-uri si iesiri in societate (ma refer la cele dese, nu ocazionale) fara copil si-l plasam mereu bunicilor sau bonei spunandu-i - eu trebuie sa plec - mi se pare ca deja e inceputul sfarsitului, cum s-ar zice....oare credem ca nu si-ar dori si copilul nostru sa ne insoteasca??? Credem ca-i e mai bine fara noi??? Dar, bineinteles, suntem prea obositi si avem nevoie de liniste, de relaxare...nu de copil... Caracterul i se formeaza de mic, totul se aduna si se acumuleaza in creerasul lui mic...si cine stie unde duc toate...
Lora, mami de Iustina
miau-miau spune:
da de unde stiti ca parintii mergeau la serviciu in mod extensiv si in vacante fara copil mereu?
rory76 spune:
Si copchila mea, are 11 ani si a fost emo...i-a trecut cand a auzit de fetita aia care s-a sinucis. a plans, a rupt de pe pereti posterele cu Tokio Hotel care sunt astia cu emo, i-a facut maimute!!! Nu ma asteptam sa aiba asa un ecou in ea! chiar zicea ca ce, daca ala de la Tokio Hotel se arunca de pe bloc si nu pateste nimic, inseamna ca nimeni nu pateste nimic daca face asa??? Chiar ma bucur ca a scapat de prostia asta, cu paru'n oki si cu machiajul ala sumbru, negru, si cu toalele alea negre de bogdaproste si cu muzika aia tembela...uite ca eu am incercat de atatea ori si nu am reusit sa o rup de acolo, fetita aia, cu moartea ei, a reusit ceva...trist, dar ar trebui sa ii multumesc.
"sky is the limit!"
Clover spune:
Problema e ca pentru cei 1% un asemenea anturaj si curent ii impinge pe marginea prapastiei. Daca toata ziua se gandeste cum sa-si taie venele si asculta muzica de-aia pesimista evident ca bine nu o sa ii fie.
Minimizati importanta anturajului si presiunea exercitata de acesta. parintii pot face multe, dar nu totul.
If all else fails, look cute.
Alina spune:
quote:
Originally posted by Sussy
... EMO e trendy si aici se pare dar intre adolescenti ..Piercings nu sint ceva specific EMO , acelasi lucru vezi si la Punk , Goth etc. EMO tine de stilul de imbracaminte si chestia cu automutilare si depresie , muzica ...
Recunosc ca locuiesc in Germania de destui ani si inca din primul i-am remarcat pe tinerii astia imbracati in negru,tunsi aiurea si rasi pe juma'de cap,slutiti cu machiaje oribile,etc dar nu stiam exact ce vor,cum se cheama si ce tel au,nici sotul meu nu stie si zau ca nu suntem prea batrini .
Aproape nu exista zi(doar cind nu prea ies)sa nu vad cite unul din asta si cind era fiica-mea mai mica se speria rau de cei care aratau ca balaurii si trebuia sa schimb rapid locul in metrou ca se lasa cu plins.
Rory76 ,nu vreau sa te superi pe mine dar is curioasa ce crezi ca a determinat-o pe fata ta sa fie "emo"...doar terbilismul virstei sau?
Natasa ,ai multe pt ca ai multa dreptate.
Despre fata care s-a sinucis...am ramas taaare impresionata .
Alina
agho spune:
Intamplator, in urma cu cateva luni am citit pe diverse site-uri despre EMO si asta pt. ca primesem un newslwter de pe reclama - reclama mascata .
E un curent asa cum sunt atatea altele. Si rokerii se imbraca in negru, isi vopsesc unghiile in culori inchise, nu?...Varsta preadolescentei este varsta cautarii identitatii. Simti nevoia sa apartii unui grup. EMO vine de la emotie. Din pacate accentul cade pe emotia negativa, pe trairi sufletesti triste, deprimante samd.
Din fericire, la momentul acesta, baiatul meu(12 ani)nu are preferinte "emo" . De curand, mi-a spus ca-i place s-asculte o formatie din State "Linking park". Ei au o muzica rock combinata cu "alternativ" etc..am luat din wikipedia informatiile si-am ascultat pe youtube niste melodii. Eu n-am nicio atractie pt. muzica asta. Dar el a auzit de la prietenul lui care butoneaza si mishuna pe net mai mult.
Si muzica lui Chopin e trista, (sper sa nu-mi atrag apostrofari, dar acesta e adevarul) si poate induce si mai mult starea de tristete, de depresie la o pers. care are deja anumite probleme sentimentale etc. Atat doar ca e o muzica fara cuvinte si nu poti sa-l condamni pe compozitor ca avrut sa incite la acte necugetate. Personal, mi-a placut in mod deosebit Chopin, tocmai in perioada adolescentei. Dar nu m-am gandit ca din cazua lui sa fac vreun act necugetat.
Natasha, si mie mi-a placut interventia ta.
Din pacate, parintii care au copii si probleme cu acordarea timpului liber copiilor lor, cred ca nu-si acorda nici macar un ceas sa citeasca pe DC sau sa discute problemele cu cineva.
Asa, si sa nu uit. Intr-o anumita etapa a vieti profesionale, am lucrat la un studiu despre sinucidere, cauze etc. Ma pasiona problema, ce sa-i faci? Pentru asta am aplicat chestionare direct la Spitalul de urgenta. Si-mi amintesc si-acum cum o pustoaica luase pastile ca sa moara. De fapt, nu era decat dorinta ei de-a atrage atentia parintilor asupra ei, asupra problemelor ei (reale sau inchipuite, pt. ca la 12-14 ani?...). Au mai fost si alte cazuri care efectiv ma ingrozisera sub aspectul motivelor care-i determinau pe oameni sa se sinucida. Oricum, putini erau cei care aveau veritabile probl. mintale. Ceilalti sufereau sub aspectul relationarii sociale, familiale. Pt. varstnici, singuratatea era un chin samd.
CriPOD spune:
Clover, asta e efectul, nu cauza. Daca nu-i asta, gasesc ei altceva.
Alina, aia de care zici tu sunt chiar hard-core. Majoritatea sunt doar "regular kids" cu unghii si par foarte negre, care vor sa dovedeasca ceva "autoritatii". Si eu am avut un cult pt culoarea neagra pana pe la 25 de ani. Sa vedeti voi pe vremea aia cum era.
agho, fiu-meu a fost la concert la aia cand avea 13 ani, mai exista? (cu tat-su desigur a fost).
CriPOD spune:
Vorbind despre fetita aia, strict, e un adevar foarte, foarte trist: copilul a avut nevoie de ajutor si n-a vazut nimeni...