sunteti de acord sa va donati organele

sunteti de acord sa va donati organele | Autor: ardeiash

Link direct la acest mesaj

dupa ce ati murit? dar organele celor din familie?

mie una de cate ori mi-a murit cineva drag .... nu mi-a dat prin cap sa fac o asa fapta mare...
de altfel am fost in soc total de fiecare data..

s-auzim numai de bine! si

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

in sua ai posibilitatea sa alegi daca esti organ donor cind iti ieii permis de conducere. multa lume alege asta. personal nu vad un issue oricum dupa ce mor nu ma intereseaza ce se intimpla cu trupul meu. daca poate salva viata unui om, be it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

DA si asta ar trebui sa facem toti.
Spania este numaru 1 in lume la acest capitol.Eu cred ca lumea e bine educata aici din acest punct de vedere, la noi este vazut ca ceva imoral din pacate,chiar biserica Ortodoxa este impotriva

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puputi spune:

Da, din toata inima.

Si maine va fi o zi
+33 mami de samurai in devenire Shintaro Daniel http://www.kodakgallery.com/AlbumMenu.jsp?UV=360909970201_99556788313
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Puputi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

nu stiu exact daca majoritatea vede acest lucru ca fiind imoral.. ci mai degraba o profanare a corpului in sine.. daca se poate spune asa.... a celui drag sau a sinelui

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Imi aduc aminte ca am vazut mai demult un reportaj despre donarea de organe... Era vorba (printre alte aspecte) si de cazul unei d-ne donator de organe - care avea ca pets niste rozatoare (hamster/cobai - nu-mi amintesc precis). Cand aceasta d-na a murit - inima, ficatul, etc - au ajuns la diversi "beneficiari"... care au murit (TOTZI) la f scurt timp dupa ce s-a efectuat transplantul... La analize amanutzite s-a descoperit ca de fapt d-na donatoare "primise" un virus specific rozatoarelor (care s-a adaptat f bine si corpului uman) de la pets... iar organele transpalnate au luat cu ele si virusul... "Beneficiarii" transplanturilor - avand deja sist imunitar slabit - nu au putut face fatza atacului acestui nou virus... si au decedat...
Este doar o intamplare... dar care poate da de gandit...

Lorelai

http://community.webshots.com/user/UndevaCandva

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Pai eu stiam ca dupa ce mori nu mai poti dona nimic, organele trebuie prelevate inainte cand esti in starea de "leguma" ori in momentul ala e cam greu sa spui "Da, vreau sa donez inima sotului" cand te gandesti ca daca ma e o sansa sa isi revina...eu nu as putea face asta, m-as gandi mereu ca daca si-ar fi revenit?Cazuri sunt destule cand dupa o vegetatie indelungata pers. respectiva s-a trezit.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

DA DA DAAAAAAAAAAAAAAAAA
abia am asteptat sa iasa legea..chiar ieri cred ca s-a votat, se numeste acord prezumat(asa am inteles eu, sper ca nu gresit) si presupune ca daca nu isi exprimi dezacordul expres in timpul vietii, devine automat donator
mie mi se pare super bine asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

da eu le donez,si familia mea este la fel,

Binenteles,donarea de organe se fcae cu mare grija si cand eu o sa fiu in lumea somnului vesnic,o sa-mi ia organele sanatoase,si donarea se face si dupa anumite criterii.

VA PUP SI O ZI BUNA LA TOATA LUMEA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by roxanal

DA DA DAAAAAAAAAAAAAAAAA
abia am asteptat sa iasa legea..chiar ieri cred ca s-a votat, se numeste acord prezumat(asa am inteles eu, sper ca nu gresit) si presupune ca daca nu isi exprimi dezacordul expres in timpul vietii, devine automat donator
mie mi se pare super bine asa

daca de abia ai asteptat sa iasa legea sa poti dona te felicit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mie mi se pare putin pe dos legea, daca am inteles bine. Daca NU ai specificat in timpul vietii ca NU vrei sa iti donezi organele atunci inseamna automat ca esti de acord. Mi se pare putin pe dos, sunt persoane care nu se gandesc la asta in timpul vietii.
In rest sunt de acord, suntem in urma la capitolul asta ar trebui sa existe si la noi o baza de date, asa cum ar trebui sa existe pentru donatori de maduva. Asta ne este si mai la indemana din moment ce putem s-o facem cat suntem in viata.
Eu nu am auzit vreodata biserica ortodoxa sa nu fie de acord cu donarea de organe, dimpotriva. Dar poate nu am inteles eu bine. Ar fi de ajutor niste linkuri ceva... ca mie mi-e lene sa caut.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput