Picioruse inegale sau mers defectuos??!!

Picioruse inegale sau mers defectuos??!! | Autor: Ela

Link direct la acest mesaj

Ilinca are 7 luni si 3 saptamani si distractia ei cea mai mare e de vreo 2 zile sa paseasca - sustinuta de umeri bineinteles!
Si azi am observat ca tine foarte ciudat piciorusul drept!
Cred ca e normal la varsta ei sa mearga "pe varfuri" - insa piciorul drept il tine indoit bine din genunchi si il aduce in fata ciudat - prea spre stangul si cu talpa ridicata cumva in sus!
Acum sa va completez "tabloul" - in prima zi de viata pediatra din spital m-a avertizat ca s-ar putea sa aiba displazie de sold si ca recomanda o echografie!
Primul medic la care am fost la control a spus ca nici vorba de asa ceva si nu mi-a dat trimitere la echo.
Al doilea m-a asigurat si el ca nu are displazie - dar ca sa ma linistesc mi-a dat o trimitere la echo - insa nu am putut respecta programarea!
Intre timp - alti 2 medici au negat o eventuala displazie - asa ca am si uitat de povestea asta - mai ales ca pediatra din spital credea ca e la piciorusul stang!

Acum - la insistentele unei mamici care a fost foooarte scandalizata ca eu nu am sterilizat nimic, am acceptat cu imprumut un premergator - nu mai aveam chef de discutii inutile!
Initial o tineam in premergator cat ii dadeam sa pape (max. o luna pana am luat scaun de masa) si acum o mai las cat sunt si eu la baie sau spal vase - ca imi cade in medie de vreo 5 ori pe zi!
E drept ca nu sta drept in premergator - dar nu cred ca adunat a stat vreodata mai mult de maxim 2 ore pe zi in premergator!

Cam astea ar fi datele problemei, si v-as fi recunoscatoare pentru raspunsuri si solutii - daca chiar un piciorus e mai lung, se poate face gimnastica sau exista vreo metoda de recuperare? Daca nu, care sunt alternativele?
Eu de 2 zile sunt in Ro si voi sta 3 sapt. - deci maine o sa ma duc la Dr. Marcu - am vazut ca au mai fost mamici de aici multumite de ea si mi-a mai fost recomandata de o prietena!

P.S. - va rog sa nu incepeti o polemica referitoare la premergator, stiu amanuntele si pro si contra!

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Ela,
In general copii pasesc mai ciudat la inceput, asa ca e posibil sa nu fie nimic grav! Cel mai sigur iti va spune un medic daca piciorutele sunt inegale, sau daca are vreo problema din sold. Dar cred ca poti sa o asezi si tu pe spate, pe o suprafata dreapta, si sa ii intinzi piciorutele, ca sa vezi daca e vreo diferenta vizibila. Oricum, e inca micutza si probabil ca dupa ce va incepe sa mearga singurica iti vei putea forma o parere mai buna!

Sanatate,
Anca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Fetita mea a avut luxatie congenitala la ambele picioare si a stat in gips o luna de zile imediat dupa ce s-a nascut. Dupa ce i-am scos gipsurile, doctorita m-a sfatuit sa ii fac masaj in fiecare seara la picioruse dupa baita si sa o ung bine cu ulei. Am respectat chestia asta pana tarziu, insa cand a inceput sa mearga in picioare, mergea cumplit. Tot la sfatul doctoritei, nu am lasat-o sa mearga singura, ci de fiecare data ii faceam eu exercitii de mers: mergeam in genunchi in spatele ei si ii puneam picioarele pe sol in pozitia corecta. Am petrecut asa timp de o luna si aveam genunchii rosii si durerosi de la covor, insa a meritat!!! Dupa asta, a mers bine si merge bine si acum la 13 ani - nu se cunoaste ca ar fi avut vreodata probleme. Consulta un doctor de chirurgie infantila si el iti poate spune exact daca are nevoie de gips sau ii ajung doar niste exercitii pe care tot el te poate invata cum sa le faci.
Numai bine si multa sanatate de la noi,
Mamamariana&Co

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

Dute la un control la dr. Pesamosca la spitalul Marie Curie (Budimex). El iti va spune exact daca fetita ta are sau nu ceva. Eu iti sugerez sa nu mai amani... poate sa nu fie nimic, dar poate sa si aiba ceva... De ce sa nu stai linistita? Eu asa as face... Acum depinde numai de tine.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Daca tot esti aici, du-te la chirurg-ortoped. Noi am fost la dr. Ionescu la Marie Curie (fostul Budimex). Dar la 7 luni e normal sa paseasca aiurea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Draga Ela, poti sa cumperi "Pediatrul casei" de la Teora. La capitolul cu picioruse are niste poze, plus explicatii si metode de verificare acasa. Costa in jur de 90 de mii de lei.
Multa sanatate.

Vilma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Multa sanatate Ilincai! Iti doresc sa fie totul bine.
Tin minte ca ai mei au botezat o fetita acum multi ani si cam la un anisor i-au depistat ceva la picioruse, din pacate nu mai stiu exact ce era , ideea e ca a facut tratament, iar acum e mare, inalta, joaca volei la juniori, deci s-a recuperat si nu se mai cunoaste nimica...

Numai bine si iti tin pumnii,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Va multumesc pentru raspunsuri si urarile de bine!
Va dati seama ca in seara asta sunt la doctor - la Dr. Marcu deocamdata - cum v-am spus!
Vilma - acum plec sa iau cartea!
Intrebare:
- daca trebuie sa ajung la un medic care nu are cabinet particular si lucreaza numai la spital, cum fac? Am neaparata nevoie de recomandare sau ma duc direct?
Si a doua intrebare - asigurarea noastra din De cred ca ne ofera acoperire si in Ro - dar cum cred ca ar fi complicat (suntem asigurati privat acolo si asta presupune emiterea unei facturi si alte prostii) - pot sa beneficiez aici de servicii medicale si sa platesc pentru ele - ma refer la spital, nu la cabinete particulare!!!

Multumesc inca o data si va tin la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Draga Ela, nu stiu cum e in Bucuresti, dar in GL nu te intreaba nimeni "de sanatate" (stiu, e impropriu spus, dar asa suna zicala....ma intelegi tu ) din moment ce i-ai bagat 4 sau 5 sute de mii in buzunar (adica se rezolva si cu recomandarea, si cu asigurarea).
Oricum, in privinta decontarii serviciilor medicale, cred ca te lamureste chiar doctorul daca e nevoie, io zic, parerea mea, sa nu te incurci in explicatii.
Exceptie face cazul in care doresti sa fii cat se poate de corecta, si atunci ..... (mai bine iti scriu pe privat).

Sanatate maxima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Un ortoped renumit este si Dr. M. Jianu de la Gr. Alexandrescu care poate fi contactat si la Medicover. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

quote:
Originally posted by oanaesn

Daca tot esti aici, du-te la chirurg-ortoped. Noi am fost la dr. Ionescu la Marie Curie (fostul Budimex). Dar la 7 luni e normal sa paseasca aiurea.

Oana nu te supara, dar daca e vorba de Sebastian Ionescu eu pot sa spun ca am avut o experienta nefericita rau cu el. Si ne-am dus printr-o cunostinta nu asa... Il recomand insa din toata inima pe Gheorghe Burnei tot de la Budimex sau pe Stefan Cristea de la Foisor.

Toate bune!

Mergi la inceput