O opinie mi-ar prinde bine
Sa fiu scurta ,precisa si la obiect!
Eu am un apartament,cool (rid minzeste) facut ca la carte,timplarie de stejar masiv,parchet,gresie,faianta,bucatrie ,baie ,termopan,mobila totul nou nout!Nimeni nu a locuit acolo vreodata.
Ai mei au trecut apartamentul lor pe numele sor`mii.
Care-i problema?Le veni asa din senin sa vinda apartamentul meu si cu banii de pe el sa cumpere altele doua()sau unul si o garsoniera.Unul pt mine pe care sa-l inchirieze si celalalt(sau garsoniera)pt. ei pina la moartea lor,apoi sa-mi revina tot mie.
In felul asta,sor`mea se casatoreste si se muta in ap. lor pe care l-au trecut pe numele ei,ei au "cosmelia" lor si eu pe a mea si cica toata lumea-i fericita!
Eu n-am mai fost acasa de 4 ani,habar n-am cit sunt apartamentele si daca ceea ce zic ei este posibil dar am o vaga idee ca ma voi alege cu un apartament ...hai sa-i zic,putin mai bine decit infect!
Ei zic ca au verificat,ca vor sa cumpere in aceasi zona ,ap. la fel cu cel pe care il am acum.
totul suna perfect dar eu mi-am adus aminte o vorba "socoteala din tirg nu se potriveste cu cea de acasa"
Mi-au aruncat "nada" ieri si azi vor raspuns.
Am dormit 5 ore ,peste 15 min. plec la munca si intre timp mi-am innebunit si om si prieteni ,inclusiv pe mine.
Ce sa fac?
Voi ce ati face?
Specific ,in caz ca ati avea intrebari.
1)Sotul meu nu se baga ,zice ca e treaba mea ce decid numai ca acolo sunt amintirile noastre....plus ca ap. este superb.cind si cum reusesc sa-l fac pe celalalt la fel?
2)nu l-au inchiriat intre timp pt. ca nu s-au indurat sa-l distruga chiriasii si intre timp au platit impozite anual...
3)nu vor sa se mute acolo pt. ca nah,daca se intimpla ceva si se trezesc in strada(oare ma cred in stare de asa ceva???)
4)nu e in bucuresti(sper ca ajuta informatia asta)
and so on,ar mai fi cam un milion de lucruri de zis dar e tirziu si ma grabesc la munca.
Oooo Doamne,ce ma doare capul!
Asadar,astept urgent pareri!multumesc!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
Raspunsuri
Mindy spune:
Spune-le alor tai sa nu te preseze in primul rand, e vorba de o investitie uriasa, de amintirile voastre cum ai zis, e un apartament de care esti atasata (nu ai spus cum l-ai obtinut, daca e 100% doar contributia ta si a sotului).
Mi se pare prea putin timp sa te hotarasti de azi pe miine.
Intre timp intereseaza-te si tu de preturi , vezi ziarul local online, care sunt preturile si daca valoarea apartamentului tau poate fi echivalata cu un alt aparament si inca o garsoniera cum zic ei. In 4 ani de cind ai plecat au cresut enorm preturile, e f probabil ca valoarea lui initiala sa se fi dublat.
Eu le-as zice sa iti mai dea timp de gindire, sa nu te grabeasca cu luarea deciziei. Sint familia ta, trebuie sa te inteleaga. Doar e apartamentul tau.
Tu ce planuri pe termen lung aveai cu acest apartament?
Din cite am inteles vinderea lui ar fi strict in beneficiul lor si al surorii tale. Tu eventual sa te alegi cu un apartament mai mic pe care probabil trebuie sa il pui la punct asta insemnind sa mai scoti ceva bani din buzunar.
hannen spune:
Mindy,multumesc!
Ei nu au avut nici o contributie.Si da ,simt ca ma preseaza si asta doar spre binele lor ca al meu chiar nu vad in ce fel ar fi.
Asa cum ai zis tu,am sa ma aleg cu unul(ei zic ca exact la fel,ca sunt spatioase in zona aia...)in care sa trebuiasca sa fac iar investitii.
Planuri sincer nu am acum,dar cine stie.Am 3 copiii si nu stiu ce-mi rezerva viitorul.Poate se intimpla ceva cu sotul meu si nu fac fata aici singura si trebuie sa ma intorc acasa.Unde ma duc?
Unde-mi duc copiii?In strada?
S-au se intimpla ceva cu unul dintre noi,inclusiv parintii mei.Ce fac,cum ii ajut/ne ajutam intr-o problema grava de sanatate ,sa zicem?
Ieri eram la un pas sa zic da,adica nici nu m-am gindit prea mult la problema,asa-i felul meu,ma gindesc la toti numai la mine nu.
Apoi m-a luat prietena mea la intrebari si am inceput sa am dubii.
monica70 spune:
quote:
Initial creeata de hannen
Ai mei au trecut apartamentul lor pe numele sor`mii.
3)nu vor sa se mute acolo pt. ca nah,daca se intimpla ceva si se trezesc in strada(oare ma cred in stare de asa ceva???)
... Adica in sora ta au incredere si in tine nu ??? Eu zic la fel,sa iti dea timp de gandire.Le-as spune sa se mute ei acolo - ca practic deja oricum sunt "in strada",nu? - si pe urma va hotarati ce faceti.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
Adela99 spune:
nu te pripi; ei au rumegat problema sigur mai mult decat o zi iar tie iti pretind raspuns de pe azi pe maine.
nu inteleg de ce nu vor sa se mute in apartamentul tau, daca tot ar fi dispusi sa se mute in unul din cele doua pe care le-ar cumpara in locul celui de azi si care ti-ar reveni tot tie (deci l-ar cumpara tot in numele tau, nu? ca altfel poti si tu sa spui ca dupa moartea lor ai putea avea probleme cu sora ta in privinta mostenirii - la fel cum ei spun ca s-ar putea trezi in strada si ar exista si aici "riscul" sa se trezeasca in strada, ca doar tot pe numele tau e). scrieti eventual un contract de inchiriere pe apartamentul de azi in care specificati vreo clauza ca il pot folosi in tot timpul vietii.
edit ca vaz crucis, ca io is inca la cafea ;)
ache spune:
Hannen, eu nu l-as da, fara sa stau prea mult pe ganduri si cu mustrari de constiinta. Da de ce ce-i musai ca parintii tai sa-i asigure casa surorii? Iar ei sa-si lase casa lor,sa se mute intr-o garsoniera, ca ea se marita?! Eu nu inteleg cum de accepta sora ta. Tu ai familia ta ca prioritate no. 1, daca era o problema de viata si moarte si iti trebuiau urgent banii era altceva, altfel sunt mofturi si tu iesi in pierdere. Si nici macar nu esti acolo, adica te alegi cu un ap. ales de ei, fara macar sa-l vezi?! E aiurea, scuze. Eu is mai sensibiloasa, m-ar si supara o asa propunere contra cronometru.
anca
37+ bb Adam
trischa spune:
mie nu-mi place treaba asta.pärintii träiesc dar isi trec casa pe numele unuia din copii.de ce?? copilul e tänär si poate munci sä-si facä.de fapt eu zic cä e urät din partea surorii tale cä a acceptat asa ceva.practic ai täi unde vor sä stea?? poate si tu ai chef sä vinzi ap.täu si sä-ti faci planul singurä.
hannen spune:
Monica,Adela,multumesc(nu gasesc emoticonul cu floricica si sunt turbata de cap,mor aici de somn)
Asa au facut cu sor`mea,o "chestie"(imi scapa cum ii zice si nu vreau sa ma fac de rusine) in care au specificat ca au dreptul sa locuiasca acolo pe durata vietii.
Daca m-as duce eu acasa sa facem una la fel,probabil ca s-ar muta la mine si ar lasa-o pe sor`mea la ei.Dar lucrul asta e imposibil acum.
In primul rind financiar(bilelete de aici sunt scumpe)iar eu am 3 copiii.Unul la scoala,unul de 3 ani si altul de un an?Pe care-l las aici ,pe care-l iau cu mine??
Deci trebuie sa ma inham la niste cheltuieli de mii de euro ca sa fac o procura la notar?
Ache,ooof.Da,m-au apucat si pe mine sensibilitatile si nervii!
Ca au un talent sa ma faca sa ma simt vinovata.Probabil ca unde stiu ca-mi dau si "camesha" de pe mine .
Asa ma intreaba si al meu.De ce i-au lasat ei casa lor si pe a mea vor sa o vinda tot in interesul lor.
marius spune:
Eu unul nu as fi de acord. Este investitia si efortul realizat de mine fiecare are dreptul sa incerce sa lupte sa isi realizeze. Desigur este opinia mea dar dupa ce ai un ap la care ai tras sa fie ok acum sa o iei de la capat chiar daca ai primi un apartament infect sau nu? In mod sigur nu as fi de acord.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
hannen spune:
trischa,stii ce cred ca s-au gindit ei?
aia mare are casa ei,hai sa-i asiguram si asteia mici ca nu se stie ce se intimpla cu noi,poate unul innebuneste si da divort,fuge-n lume si vrea sa vindem apartamentul sa impartim banii...faze de astea.
Asa ca,una are casa,ii dam si celeilalte una si gata,noi ne-am trait traiul,ne-am papat malaiul.
Marius,multumesc!Asa zice si sotul meu.
Mindy spune:
Hannen, gandeste-te bine ce decizie iei, dar cel mai mult gindeste-te la tine si familia ta (sotul si cei trei copii).
Acum ca ai spus ca ai tai nu au avut nici o contributie, iti spun sincer eu nu as vinde nimic acum.
Sora ta e oricum asigurata, apartamentul parintilor tai e trecut pe numele ei.
Ei se gindesc 'lasa ca tu nu duci greul din Ro', ca tie ti-e bine unde esti si ca ei au nevoie in momentul de fata de ajutor.
Da, dar si tu ai nevoie sa te ajuti pe tine si pe familia ta, poate ca nu acum dar copii cresc, nevoile se inmultesc.
Daca parintii trebuie ajutati acum, eventual dai apt in chirie si sa colecteze ei banii in folosul lor.