HELP! BEBELUTZ CARE VREA NUMAI IN BRATE!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Daca nu suporti sa-l auzi plangand nici macar 1 minut, vei ajunge la epuizare fizica si psihica, asa cum bine a zis Kari. Si o spun si eu din proprie experienta. Copilul meu a fost tinut continuu in brate pana la 3-4 luni, cand deja nu mai puteam de dureri de spate si de maini; ajunsesem sa plimb caruciorul gol, iar eu sa-l car in brate. Cum il puneam jos, parca il puneam pe ace. Iar in casa faceam totul numai cu el in brate (nu avea cine sa ma ajute la treburile casnice). Pana intr-o zi in care am zis gata! A plans cateva minute bune, dar am rezistat desi mi se rupea inima. A doua zi a plans mai putin. Si uite asa s-a dezvatat. Asta nu inseamna ca nu-mi iubesc copilul enorm sau ca el nu poate explora lumea daca nu este tinut in brate non-stop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

eu am citit,din greaseala,ca baietelul are 2 ani jumate,nu 2 luni jumate si m-am gindit ca e prea mare totusi sa fie tinut in brate...
anca.diana,la 2 luni jumate e doar un bebelus,e normal sa vrea sa fie tinut in brate si e normal sa-l tii in brate.se zice ca cu cit il tii mai mult in brate si raspunzi nevoilor lui de moment ca si bebelus,cu atit va fi mai independent si mai sigur pe el ulterior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Pana la 6 luni bebelusul are o memorie scurta de doar app 24 ore deci nu este vorba de exploatare ci pur si simplu e normal sa se simta protejat si comod in brate la mami dupa ce noua luni a auzit doar bataile inimii ei.

Eu iti zic ce am facut eu: am profitat de primele 4-5 luni si mi-am facut toate damblalele, am dormit cu ea in pat(nu tot timpul insa cand simteam amandoua nevoia o luam cu mine in pat), pe pieptul meu, am tinut-o dupa mine in brate peste tot ca maimuta (treaba faceam cand aveam chef ca mi se parea prioritara ea), pur si simplu tot ce mi-am dorit si stiam ca mai tarziu ar putea afecta stilul de viata dorit de noi toti. Pe la 4 luni am decis ca locul ei e in patut si sincer nu a protestat deloc pt ca asa cum spuneam nu avea inca memoria necesara sa zica "aseara am urlat si m-a luat mama in brate ia sa urlu si acum". Am fost insa avertizata de doctor ca dupa sase luni se dezvolta acest obicei deci daca nu-mi doresc sa dorm cu ea in pat permanent atunci e momentul sa instaurez anumite reguli.

Insa si acum (pe la 8 luni apare iar un atasament exagerat, practic bebe realizeaza ca tu esti universul ei/lui si ca poti disparea si pt 5 min astfel ca urla cand dispari) cand a avut perioada de atatsament excesiv am tinut-o in brate si am alintat-o cat am putut. Singura regula a ramas dormitul in patut la ea noaptea. Si acum s-a linistit si nu mai sta cu ochii pe mine mereu.

Ia pune-te in pozitia lui: tu stii ca pleci sa cumperi paine , sau doar pana la bucatarie, sau la baie, el insa nu stie, din pct lui de vedere ai disparut si nu stie cand si daca mai revii.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

quote:
Originally posted by kariguld

nu ma bag de obicei sa dau raspunsuri la cei care au copii foarte mici! ai mei sunt mai mari, am trecut prin faze din astea acum, cativa ani in urma.
dar am citit din intamplare aici si nu ma pot abtine!
in primul rand, voi confundati tinutul in brate cu oferirea dragostei!! vb in perfecta cunostinta de cauza! una e sa-l ti pe bebe in brate ca sa-i oferi atentie, mangaiere, dragoste si alta sa-l tii in brate, non stop, ca asa vrea bebe si stie el sa planga pentru asta! daca bebe e mancat, e schimbat, nu are nici o durere, nu e bolnav, si totusi plange foarte des dar se linisteste cand il iei in brate.... atunci, TU mamico ai o problema. mai ales cine spune ca nu suporta sa-l auda plangand!!
nu ma intelegeti gresit!!!!! si eu mi-am tinut copii in brate, mult, dar nu am facut un obicei din ai tine in brate TOT timpul.
nu vreau sa spun ca asta inseamna sa nu-i mai oferi copilului atentie, dragoste, sa nu-ti mai pase de el.
dar nu confundati lucrurile, caci veti ajunge la epuizare, fizica si psihica. nu mai aveti timp sa va ocupati de voi, copilul POATE capata temeri, frici, (de ce plang unii copii cand mama dispare din raza lor vizuala???) devine mai sensibil, mai rasfatat!
am spus POATE!!!!
stiu ca va e greu sa digerati ce am spus acum, ca fiecare mama vrea si crede ca face ce-i mai bine pentru copilul ei si nimeni nu are dreptul sa-i spuna nimik! invatati si de la altii si acceptatile sfaturile, pe care le cereti!!!!Kari

Perefct de acord!
Un copil mancat, schimbat si mult-iubit trebuie sa aiba momentele lui de "singuratate" desigur supravegheata. Nu-mi IUBESC mai putin copiii daca nu i-am purtat atarnati de mine sau i-am lasat sa maraie in patutul lor pana si-au gasit linistea.

De ce sa sufoc copilul cu sanul/pieptul/respiratia mea atat timp cat are un patut confortabil, aerisit, igienic? Daca plange sigur ca il iei in brate, nici eu nu suport sa planga revendicativ, insa eu cred ca se pot distinge tipurile de plansete iar cel mai fericit este copilul insusi.
Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GGina spune:

La 2 luni eu cred ca trebuie tinut in brate atita timp cit o cere .Ce faci il lasi sa plinga aiurea pina se prinde singur ca de fapt asta nu inseamna ca nu-l iubesti.Nu toti bb sint la fel.Am doi copii, unul a fost mai plingacios ,altul mai putin.Copiii sint diferiti.

Asa ziceam si eu ,esti schimbat ,mincat ,ccat ,ce mai vrei?
Il iei in barte ,te mai joci putin cu el ,ii spui povesti ,ii pui muzica ,il scoti afara ,oboseste ,doarme.
Unii copii au somnul profund ,altii il au mai superficial ,astia cu somnul superficial cica pling in somn si ca nu trebuie sa te duci imediat la ei sa -i iei in brate ca asta inseamna sa-i trezesti.
Daca nu mai plinge dupa 5 min.Il lasi sa doarma.

O alta varianta ar mai fi ca nu doarme suficient si de asta e mai agitat ,mai plingacios.Si nu te mai duce in sec 1 sa-l iei in brate ,lasa-l 2,3 min .
Iar eu faza asta cu colicii chiar ca nu am inteles-o niciodata.Mi-am tot stors creierii cind ai mei erau mici ,daca au colici sau vroiau doar sa ii iau in brate.De fapt la unul dintre ei ,ca aia mica a fost mai linistita.
In Ro ,cam e regula ca bb sa aiba colici sau sa dai vina pe ei.Si cum trec colici ,dam vina pe dinti.Alta scuza pe care eu nu o inteleg nici acum.Daca plinge ,e de la dinti ,daca se kk moale e de la dinti /febra etc.hai ca sint out.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Subscriu la ideea ca "cu cat il tii mai mult in brate, cu atat devine mai independent". Fi`mea a 'crescut" primele 5 luni de viata la mine`n brate, dormea la mine pe burta, peste tot era cu mine in marsupiu, in scoica, insa asa ma obisnuisem si asa mi se parea normal.
Fi`mea este foarte, foarte independenta, inca de cand era bebelus isi ocupa timpul jucandu-se, nu plangea dupa noi, parintii, niciodata, as zice asta este partea aia "urata", adik eu pot pleca o luna si ea, daca are "treaba" sau de colorat sau de jucat cu papusile sau avem vizite de la alti copii, nici nu-si da seama (bine, in subconstient stie ca daca e ceva, sunt acolo), daca iesim undeva n-are nicio treaba, nu se cere`n brate, nu plange daca se trezeste singura (la crizele de personalitate cand nu vrea ceva, o las sa-si faca numarul si plec) dar nu o deranjeaza, la un moment dat vine ea ... dar doar pt a ajunge in fata mea la mers
Un lucru insa e cert: acum, ma bucur ca am profitat la vremea aia sa o tin in brate (nu era usor), pt ca e tot mai greu sa o umplu de pupici, ca sa nu mai zic ca acum e "camera ei" si ma trimite in camera mea ...

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

quote:
Originally posted by velenamaria

1.e greu sa stai numai cu el in brate ptr ca nu poti merge nicaeri, nu poti face nimic ...asta nu-i bine.
2.nu sunt de acord cu tehnica "lasa-l sa planga"dar trebuie sa gasesti o cale sa accepte si altceva.

1.De ce crezi ca nu poti merge nicaieri si ca nu poti face nimic? Adica, copilul prins in wrap pe spatele tau te va impiedica sa cureti, sa tai si sa speli legume? Sau orice altceva? Nu prea cred. Ai incercat?

2.Ma indoiesc ca exista vreo alta metoda pentru a-l dezobisnui pe copil de prezenta protectoare a parintelui in afara celei "lasa-l sa planga".
quote:
Originally posted by Try

Parerea mea e ca cel mic ti-a intuit slabiciunea: nu suporti sa-l auzi plangand si ca urmare el cauta orice portita lasata deschisa pt el ca sa obtina ceea ce vrea: anume apropierea de mami.

Aoleuuuu, ce invechita-i ideea asta! Si pe cat e de invechita, pe-atat e de falsa! "Apropierea de mami" este ceva ce-i este dictat de insasi instinctul lui. (Daca nu-i satisfaci aceasta nevoie, ii transmiti clar mesajul ca instinctul lui e gresit si ca singura lui arma (plansul) este complet ineficienta. Oare cate frustrari se nasc de-aici? Pe viitor, lasatul asta sa planga, poate sa-i submineze increderea in propiile puteri si in mediul in care traieste. Mie mi se pare foarte periculos.) Instinctul bebelusului nu-i spune "Ia s-o santajez io pe fraiera asta de maica-mea ca sa obtin ce vreau!" Ii spune: "Trebuie sa ma simt in siguranta. Pentru a dobandi asta, am la indemana plansul."

quote:
Originally posted by Try

Pune-l in fatza ta ma idegraba decat in bratele tale si vorbeste-i joaca-te cu manutele lui, arata-i diverse obiecte, imagini etc. Astfel icnat el sa nu se plictiseasca si sa-si aduca mainte ca nu mai e la mami-n brate. Daca faci atractive pt el momentele cand nu mai e la mami-n brate, va incepe sa ii placa. De ex. copiii emi amandoi au iubit cantecelele de copii, inca de bebelusi. Dade-am drumul la cutiutele muzicale si cantam si eu cu tanti de pe CD si ma uitam in ochisorii lor si faceam fetze fetze cand cantam. Le palcea la nebunie. Se utiau la mine nemiscati, ma studiau si ma sorbeau din priviri.

Dupa parerea mea e gresit sa-l transformi pe copil in centrul universului tau si sa stai permanent in fata lui maimutarindu-te (am facut si eu o vreme greseala asta cu fiica-mea, dar categoric n-am s-o mai repet la urmatorul bebe ), impiedicandu-l sa acumuleze cunostinte de genul celor pe care i le-ar oferi purtatul in spate in vreme ce-ti vezi de treburile casnice sau de orice alta natura. Tu trebuie sa fii centrul universului copilului, nu invers. El trebuie sa te urmeze pretutindeni pentru a intelege cum functioneaza lumea in care a aterizat, nu tu trebuie sa-ti lasi balta obiceiurile pentru a te plia pe nevoile copilului. Tu esti exemplul lui de urmat. Si ce-ar fi de copiat daca il tii departe de ceea ce faci in mod constant (sau faceai inainte de a aparea el)? Mai corect mi s-ar parea sa-l porti cu tine si sa-i vorbesti permanent, sa-i canti, sa-i povestesti, decat sa-ti intrerupi activitatea pentru a te ocupa exclusiv cu intretinerea copilul distrat.

Edit: Editez, fiindca am uitat sa mentionez ca e firesc sa mai existe si momente dedicate copilului, momente in care sa intre in scena jucariile. Sustin ca trebuie sa se realizeze un echilibru intre cele doua tipuri de activitati (cele casnice cu cele de joaca).

quote:
Originally posted by Try

Caci e utopic sa spui ca le poti face pe toate cu copilul vesnic atarnat de tine.

Mie nu mi se pare deloc utopic, ci perfect realizabil. Asta tine de viziunea fiecaruia. Si, oricum, nu e vorba de-al tine permanent atarnat. Cand se va mai mari si va incepe sa stea in fundulet sau sa mearga de-a busilea, nu va mai dori el asta. Va fi prea ocupat sa exploreze pentru a mai accepta statul cocotat in brate. Atunci isi va gasi de lucru in apropierea parintelui sau va dori sa faca ceea ce face el. Asa ca... Mai repede e ahtiat dupa tinut in brate un copil caruia nu i s-a oferit asta la cerere inca de la nastere, decat unul care n-a fost niciodata refuzat in sensul asta.

Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu cred ca astia micii de tot plang cand ii lasi jos din instinct de conservare: ei sunt incapabili sa se apere si cand nu sunt langa mami sunt la discretia diversilor "pradatori". acuma ca noi stim ca in apartamente/case nu avem pradatori (sau cel putin nu ar trebui sa avem ) consideram ca sunt in siguranta si in carucior/patut. problema este ca ei nu au habar inca de chestia asta, trebuie sa o invete.

eu nu stiu cat e de independent un copil tinut numai in brate, pot insa sa va zic ca un copil tinut in brate cu moderatie, lasat din cand in cand sa maraie insa aproape niciodata sa planga urland ca bebe, e al naibii de independent si nu are nici un fel de "frustrare". si aici vorbesc de un copil care are deja 2 ani si din proprie experienta - adica de fi-mea care in acest moment se poate juca si singura bine mersi si e si foarte sociala si ii place sa interactioneze cu noi sau cu alti copii.
si noi pe la 3 luni am avut o perioada de brate si marsupiu (noi nu am avut wrap) insa a trecut usor usor. au mai zis si alte fete - sunt tipuri si tipuri de plans. ajungi sa le recunosti si sa stii cum sa reactionezi. mi se pare o idee foarte buna sa il pui intr-un loc cu jucarii care sa ii distraga atentia. noi aveam un bouncer cu un arc de care agatam jucarii si ii placea mult.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca.Diana spune:

va multumesc mult pentru raspunsuri. in mare parte, am auzit de la voi ceea ce imi doream sa aud. e greu sa il tin non stop in brate. uneori nu am timp sa merg nici la baie. mai sta cate 5 minute singurel in scoica. ii dansez, ii cant. iubeste mult o melodie the temptations - my girl. cand o aude e vrajit. jucarelele nu prea il pasioneaza. i am luat salteluta tiny love - loveste si canta. sta in ea maxim 15 minute. se plictiseste foarte repede. poate e prea mic la 3 luni sa se joace mai mult timp.

gratiela, i am cumparat carusel, dar nu il pasioneaza deloc. e cu telecomanda. de la fisher price - rainforest. el oricum adoarme numai la mine in brate. si doarme numai pe burtica. deci nu prea apuca sa stea pe spate sa se uite la carusel in ideea de a il adormi cu el.

ii voi cumpara un wrap si un marsupiu care sa ii permita sa stea cu fata spre exterior.

aveti idee:

1. de unde pot cumpara wrap si cam cat costa?
2. de la cate luni poate sta in marsupiu cu fata spre exterior?
3. marsupiul normal (acela in care sta cu fata lipita de pieptul meu) poate fi folosit si pentru a pune bebelusul cu fata spre exterior, ca sa vada mai multe?

inca o data va multumesc mult pentru raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca.Diana spune:

A! am uitat sa va spun. sta singur in scoica daca il legan tare cu ea. adica apuc de toarta scoicii si il dau utza utza in aer. adoarme super usor asa. in cinci minute doarme tun, dar cine are puterea sa ridice si sa legene atata timp scoica plus bebe de 6 kg.

tati s-a gandit sa ii facem leagan. sa atarnam scoica cumva de tavan. ar fi o idee, dar nu stiu cat de safe poate sa fie chestia asta... asa ca azi mergem la ikea!

Mergi la inceput