Filoloagele de pe forum

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

ha, ha ...vizavi de similaritatea cu Baudelaire...buna treaba! adevarul e ca atunci cand alcoolul cotrobaie printre capilare in cantitati inspiracioase numai, totul poate deveni genial!no,
apropo de facultate,eu in Bv am terminat in 1997...Daca ar fi sa repet facultatea,as face-o fara ezitare...Brasovul e superb..de-aia am si ramas dupa acolo...Ins chimb , ne alergau astia prin corpuri universitare de mama focului ..Cu scuza asta defilam atunci cand uitam sa mai ajungem la cursuri,cateodata si cu cate un prof si ne rataceam printr-o cafenea mica si luam orice cald si la banii disponibili sau la comun ...nici nu stiu ce sa zic mai intai despre viata de facultate..am stat in camin-mijloc de maturizare,socializare, acceptare si adaptare a unui adult in formare.Daca la inceput am zis ca acolo nu e locul meu, dupa aia dezmat a scris pe capul nostru.Am ramas acelasi grup de prietene din primul pana in ultimul an si inca acum,Sfinte la noi au fost chefurile intre fete ,cu discursuri tinute de fiecare in parte atunci cand ne simteam in stare sa ne cocotam pe scaune cu berea in mana ...Aveam o colega asa de frumos recita Eneida in latina , incat numa ca nu plangeam,aclamam si urlam ca nebunele.Binefacere au fost petrecerile noastre pentru psihicul de mai tarziu.Defulare totala.Nu stiu daca stiti poemul lui Tristan Tzara, ala in care scrie numai atat: urlu de nu mai stiu cate ori( il facusem la pozeie moderna).Ei bine, ala devenise la noi suprema exprimare a feelingurilor...si numai atat scria in el:urlu(Divin iti lasa imaginatia sa o ia razna si sa se muleze pe ofurile fiecareia si atunci sa vedeti nebunia)...
Deasemenea, eram fanele ideii ca un NEBUN este un ales,care nu poate fi obligat sa ssocializeze decat daca vrea, care nu are nevoie de masca sociala ca sa supravietuiasca,etc)...Cred ca m-a luat valul cu detaliile,dar...what a ...!Partea frumoasa este ca in continuare suntem in acelasi grup, in fiecare an am avut aceleasi petreceri numai de fete(distinse profesoare) chefuri de-amu cu tematica de genul De trei ori femeie, cine-a pus carciuma in drum,etc...fetelor, si ce sa vedeti, cu cat frustrarile erau mai mari ,defularea noastra era mai teribila...cu cat eram care de care mai maritate cuatat nebunia si imaginatia crestea...Nu v-am zis : am fost atat de norocoase incat ne-am maritat cu aceeasi tipi cu care eram in facultate.Ei bine, ce ma fac eu acum ca sunt in US si pana ajung in tara fetele astea chefuiesc fara mine si imi trimit poze ...Trebuie sa imi vina idei si aici imi paralizeaza astia initiativele cu decenta lor.Acus ca voi fi mamica inca o data, e mai bine sa stau cuminte in banca mea ...si sa dansez Zorba Grecul mai la toamna...va pup...nu mai imi cer scuze ca poate v-am sau nu v-am speriat...asta sunt eu ..un grain de folie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

hahahahaha..pai tot cam asa ne distram si noi!norocul nostru a fost ca aveam facultatea in incinta universitatii,laolalta cu matematica,chimia,geografia,istoria..asa ca mai vedeam si noi...BAIETI!!!!!in anul meu eram 180 de fete si 4 baieti.Din pacate,multe femei inseamna si multa isterie.Imi aduc aminte,inainte de examene grele,cum stateau zgribulite,inconjurate de o mie de dictionare,repetind la nesfirsit ceea ce stiau deja pe de rost.Si tipetele,saritul pe fiecare persoana care iesea de la un oral..eu preferam sa plec afara,sa stau la o cofetarie,pina imi venea rindul.Cu o bere si un milion de tigari in plamini,ma simteam brusc pregatita pentru orice examen.Imi trageam si fatza de hipioata(ascultam mult Janis Joplin si The Doors )in speranta ca am sa impresionez macar prin privirea pierduta!!Eh,alte timpuri ,bobocule..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Laura, n-am stiut ca si tu tot la Bv ai facut facultatea..pe Iuliu Maniu...Chiar, oare ne coincid profesorii???Eu am inceput in 96, deci cred ca ne-am mai 'prins' un an si ceva, nu??
Mie imi era tare drag Ghermanschi, D-zeu sa-l ierte, ca tare era om bun, si mi-a mai fost draga Ana Popescu, de LRC(tu ai facut cu ea??).Pe Pasca il uram...bou nenorocit...da sa ma abtin..ca poate citeste.Hai sa depanam amintiri...pupici

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)

Mergi la inceput

Babee,
eu am inceput fac in 93 am terminat in 97.Am ramas apoi in BV pana am emigrat in 2002.
Profi din facultate?O mai trai Marinescu?El si Gica Petrescu sunt longevivii Romaniei!
Pai ca prof pe Andrei Bodiu,Craciun, Musina,LRV-MIhaela, mi-a fost draga Iliasca de naratologie. no ca fix acum trebuie s ma opresc ca m-au apucat starile de bine(greata) ...revin mai tarziu

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Laura _Oprescu

Profi din facultate?O mai trai Marinescu?El si Gica Petrescu sunt longevivii Romaniei!

doamne, da fosila mai era Marinescu, si mi-a mancat zilele cu Lingvistica lui....primul meu examen din facultate.Apoi trebuia sa fac cu el si LRC, dar slava domnului c-am scapat de el, si ne-a venit unul Grecu, de la Sibiu.de fapt, eu am cam prins multi profesori invitati, dar Craciun mi-a placut mult.Pe Bodiu nu l-am avut, aveam principal engleza, si el nu se incurca decat cu principal romana.Chiar, stii ca prin 99 s-a insurat u co fosta eleva de-a lui??Adica studenta, pardon, era mai mica decat mine cu un an
Pai ca prof pe Andrei Bodiu,Craciun, Musina,LRV-MIhaela, mi-a fost draga Iliasca de naratologie. no ca fix acum trebuie s ma opresc ca m-au apucat starile de bine(greata) ...revin mai tarziu
Eu n-am facut naratologie, dar cred ca mi-ar fi placut.AH..am uitat cum o chema pe babuta de Biblioteconomie, tare mult mi-a placut cursul, si apropo de cursuri ciudate, eu am facut si Muzeologie....Vorba ceea..ceva cu mii de ochi.
Musina iarasi mi-a fost nesuferit, cu toate ca era o capacitate..si crede-ma, am cam uitat numele profesorilor.Cand merg acasa, ma uit pe cursuri, sa-mi amintesc si numele.Mi se pare o vesnicie de cand am terminat...
Bucur tot asa se incurcase cu o colega de an de la engleza franceza, si ne hihileam noi ce amorezat e 'domnul cur pe vine', dar pustoaica i-a cam dat teapa si se plimba singurel pe sub Tampa...
Tu ai stat pe Colina sau in Memo???

Sper ca starea de bine(greata) sa treaca cat de cat...si felicitari inca o data pentru bebe

seara faina, si mai zi ce-ti amintesti din scumpul Bv

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

Mergi la inceput

Babee, am stat in Memo in camera 115.De fel sunt din Ploiesti!
Dar tu?
cand imi mai revin din greturile astea care ma tintuiesc la pat, o sa iti trimit poze pe privat poate ne si cunoastem...tu unde ai stat? de unde esti? te pup acus ma duc sa ma intind ca altceva mai bun nu pot face...Ti-am zis ce cred? ...100% fetita e ..e ata de diferita sarcina...cel putin asa a inceput ...pupici muklti..tu cand urmeaza sa nasti?

Mergi la inceput

Salut Laura,
sper ca azi iti e cu mult mai bine....Eu nu am avut probleme de genul asta, nu voma, nu ameteli nu stare de rau..dar eu de prima data am spus ca e baiat.Si asa e...dar vedem rezultatul peste 8 saptamani, cam asa...Apare Bubu(asa-l alintam acum, pe nume ii vom spune dupa botez).
Ei..facultatea...eu am stat la caminul Liceului Sanitar, langa Spitalul Judetean, ca acolo am prins loc, dar sincera sa fiu, aveam niste conditii super.Apa calda curenta, caldura mai mereu(cand trebuia), doar toaleta si dusul erau pe hol, la comun, in rest bine.cantina proprie, papa bun.--.miam miam ce dor imi e-sincer-de mancarica de la cantina.In anul doi aveam repartitie pe Colina, dar am zis ca stau mai bine acolo, era un regim server(inchis ora la 10 seara, bla bla) dar nu a murit nimeni .Eu sunt din Rm.Sarat,si caminul m-a papat 2 ani.Inca doi i-am stat la gazda ca asa a zis mama, si mi-am blestemat zilele, dar deh...fata ascultatoare ...
Mai mergeam si eu prin Memo, si am fost si de cateva ori pe Colina la celebrele chefuri, dar m-am potolit, nu era de mine toata agitatia aia.Mi s-a parut tare nebunie, si eu una cred ca muream daca stateam in caminele alea.Dar oricum, amintiri frumoase si zambesc acum cand scriu si-mi amintesc de ele...
Fug ca am papica pe foc, mi-e pofta de mazare cu pui..asa ca la ora asta eu gatesc...
Pupici si sarcina usoara

Mergi la inceput

Laura, ce scump e baietelul tau....sa va traiasca si sa va bucure

Mergi la inceput

Multumesc ,babee! l-ai recunoscut pe Rares! dupa nume ma gandesc...
am stat si eu in caminul sanitar in anul intai ..vreo doua luni..apoi m-am mutat in Memo...era o pedagoga nesuferita acolo ..am uitat cum o cheama ..statea cu noi in camin...o nesuferita1 ..mancarea la cantina era buna,e drept,de acolo am racolat mai tarziu babysitterul ptr Rares ( pe tanti Maricica) nu stiu de o stii...
in rest,..in facultate..noi eram fanele lui Iliasca ...noi l-am prins pe Bodiu in faza lui cea mai degradanta:cand facuse pipi pe el in fata studentilor,facea tot felul de chestii aiurea la cursuri..mama, mama...dupa aia prin anul meu trei patru s-a linistit..si-a gasit jumatatea printre studente...
cine mai era?
Musina! oau, ne tremurau genunchii la cursuri...bineinteles ca in anul intai m-a picat la foclor ca nu am explicat clar ce e ala un arhetip..pana la sfarsitul examenului am crezut ca zece iau!..ei bine un maret patru cu precizarea(ati stiut dar trebuie aprofundat!)
in anul ala la noi a fost tragedie vreo 10/12 colege nu au resuit sa treaca din cauza lui.
Craciun era flebetea noastra ,de asemenea..ni se parea atata de sexual si viril,ca sa zic asa...l-am revazut peste ani si mi s-a parut coplesit ..nu stiu...schimbat..ochii erau aceeasi...pe vremea mea era in mare iubire cu Mihaela Gheorghe.
pe Virgil il stii? Virgil Borcan1 pe la franceza ceva...cu el beam cafelutele..inperioada aia era alcoolic, incerca inutil sa se trateze, pana la urma a divortat de Valeria.
cam asta imi trece prin minte acum... tu cum ai ajuns in Austria?
...pupici la filoloagele mele...

Mergi la inceput

Laura, cums a nu recunosc..ca unul e Rares Oprescu.
AM zambit cand am citit de Tanti Maricica(nu mai lucreaza la cantina, au dat-o afara acum 2 ani), ce femeie buna..Eu nu ajungeam mereu sa iau pranzul si imi oprea ea, si-mi mai si dadea in plus ca stia ca raman in camin pe timpul week-endu-ului.
pedagoga era COCA..la cutite m-am avut cu ea..era un fel de suportare reciproca...deh...i le ziceam in fata..si ii cam si faceam faze urate(scris cu ceva pe usa ..., legat prezervative pline cu lapte praf(il faceam lapte sa semene cu....), dar nu prea-i venea a crede ca o fata ii mai face figuri.In fine, daca stiai sa-i vorbesti in acelasi fel se potolea, si era fata buna.SI mama s-a luat de ea si m-a lasat in pace.
de Borcan am auzit de la colegele de camin, tot povesteau de el, dar sicnera sa fiu nu mi-l mai amintesc.Noi cu Ana Popescu mergeam la un suc sau cafea...iar la Musina hai sa ma laud..am luat 9 si n-am avut restanta.Dar am avut la un curs practic la engleza restanta in anul 1, la Pasca(tu il stii??), si m-am socat si m-am ambitionat de n-am mai avut restanta in restul anilor.prea rau a fost, si-am stat cu frica...Dar Musina era spaima noastra, intr-adevar.Si Mihaela Popescu de lit engleza veche ne-a mai facut probleme(avea fixatii, la examen indiferent ce subiect ii spuneai, trebuia sa stii ''Cavalerii mesei rotunde''.Ciudatenii, na..
Cum am ajuns eu in Austria...m-am maritat si ce sa zic..soarta, ca nu visam eu sa plec, sa fac, sa dreg, etc.Oricum, imi e dor de invatamantul din Romania, asa cum este el, de copii si de tot.Austriecii sunt reci in general, studentia nu este aceeasi ca si cea din tara, doctoratul pot spune ca ma multumeste si nu prea..Ei...asta e..sanatoasa sa fiu si s-ajung cu bine la final si asta e.
Pupici si sarcina usoara..noi mai avem 7 saptamani jumatate

Mergi la inceput