Copiii Europei sunt grasi si lenesi

Copiii Europei sunt grasi si lenesi | Autor: loryi1974

Link direct la acest mesaj

www.gandul.info/actualitatea/copiii-europei-sunt-grasi-si-lenesi.html?3927;2595853
Multi dintre parinti nu incurajeaza practicarea sporturilor pe motiv ca, facand sport ,copiii nu au timp de carte.Ba le procura si scutiri medicale false cu ajutorul sistemului medical corupt.
Mai sunt si invatatori/profesori care ,in loc de sport sau dirigentie,prefera sa faca inca o ora de matematica/romana in plus,privandu-i pe copii de binefacerile miscarii.
In ceea ce priveste mancarea,vad multi copii bagand in ei chipsuri,napolitane etc. pe post de pachetel.
Paharul acela de lapte de la scoala este un lucru bun,dar il beau copiii?Cei saraci si amarati o fac,dar ceilalti?
Ce putem face noi pentru copiii nostri?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Ce vina au copiii, daca au parinti tampiti? Prefera sa faca semipreparate la microunde, le cumpara prostii(cipsuri, hamburger, cartofi prajiti de la Mc'Donalds) ca asa-i la moda.
Cu laptele de la scoala te contrazic, l-ai gustat?, nu te sfatuiesc. Nici pisica nu-l mananca, apa colorata, isi bat joc de ei.
Daca tot s-au hotarat sa dea ceva copiilor, macar sa fie ceva de calitate.
Baiatul meu bea mult lapte(chiar prea mult 1l/zi), pe cel de la scoala nu-l mai ia, e oribil, nu inteleg de ce mai semneaza pentru el.
Nici copiilor mei nu le plac fructele, dar daca le fac salata, se bat pe ea. Mare lucru sa tai fructele si sa pui un strop de smantana batuta sau frisca.
E asa de greu sa faci dimineata un sandwich, nu, dar e mai usor sa cumperi cipsuri.
Ce sport se practica in unele scoli, sa fim seriosi.
Dar se poate face destula miscare si acasa, in parc, la rolle, patinaj,etc. Nu sa dea probe tampite, de stat in cap, in maini, rezistenta sau viteza, deci din cauza asta unii parinti nu-si lasa copiii la orele de sport.

Mihaela, Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)

mhldvrc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Bineinteles ca copiii care fac sport extrascolar nu mai au timp de carte. Cel putin in Romania.

Sa stiti ca incepand de anul acesta, in majoritatea scolilor sportul in clasele primare se face cu profesor. Deci se face. Nu mai trebuie ca invatatoarea de 50 de ani eventual supraponderala sa alerge cu ei prin curte.

Laptele care li se da la scoala e foarte bun. Sunt putini cei carora le displace gustul. Aceia sunt exceptii. Dar, in general copiii mai marisori nu mai beau asa mult lapte.

mhldvrc: Eu te contrazic. La scoala la fi-mea se da lapte LaDorna cu UHT grasime 1,5%. Daca nu iti place laptele semidegresat si UHT, asta nu inseamna ca el este o bataie de joc.
Si este foarte bine ca se da lapte semidegresat la copii.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

loryi1974 asta era si pe vremea cind eram eu la scoala. La ora de sport tin minte ca unele profesoare erau de acord sa facem matematica sau alte chestii, nu sport.

Diferenta e ca acuma exista junk food si calculator si program prelungit la televizor.

E o problema pentru toata Europa, de fapt pentru toata lumea, nu numai pentru Romania. Nu e de vina laptele gratis etc.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Viviana poate la voi la scoala se da lapte comestibil, dar la noi... mai bine nu zic nimic:(
Insa intr-adevar parintii sunt de vina... da, orice copil cere dulciuri... dar pe post de dulce de ce nu se poate oferi un iaurt de fructe sau o budinca cu lapte? De rontaiala ar merge si feliute de mere in loc de chipsuri. Si bineinteles trebuie sa le asiguram posibilitate de-a face miscare. Daca la scoala nu se tine ora de educatie, trebuie insistat!

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze noi www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze si mai noi

Mergi la inceput

Sunt scoli unde laptele este bun, nimic de zis, dar asta
nu inseamna ca peste tot este la fel.
Eu nu am nimic cu laptele degresat, consider ca este bun, dar ce-a adus Mihai acasa, nu cred ca avea nici o,5% grasime, de cornuri ce sa mai vorbesc.

mhldvrc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Fiul meu are la scoala o profa de sport super. (zic eu)
E severa, le cere mult, si nu numai exercitii fizice, dar le vorbeste si despre alimentatie sanatoasa, mod de viata sanatos.
De ce nu sunt cu totii asa??? Si nu-i trece in minte nici ei, nici invatatoarei, sa nu faca educatie fizica, ci mate sau altceva.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze noi www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze si mai noi

Mergi la inceput

Da Gabi, dar nu peste tot este asa, dupa ce la I-VI au stat in banci, facand orice altceva la orele de sport, trec in clasa a V-a, unde li se vorbeste urat de multe ori, sunt certati, de parc-ar avea ei vina. Mihai a avut noroc, fac baschet in ora de sport, mai dau si ceva probe sportive uneori, dar nu tampite. Cu Tatiana este alta poveste, din anchilozati nu-i scotea, multi copii aveau media mica la sport. In clasa a VIII-a am scutit-o, intr-a IX diriga era de sport si avea grija sa nu-i frece prea tare cu probe tampite pentru note, in rest faceau sport in toata regula. Acum au un prof de pe la Steaua, care crede ca materia lui este cea mai importanta, bineinteles ca nu face sport, dar scutirea este pe bune, de la endocrinologie(cica este prea slaba). Are 1,59m si 39kg

Edit: Mai bine asa decat OBEZA

mhldvrc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Chiar credeti ca doar 2 ore de educatie fizica pe saptamana sunt de ajuns?
In conditiile alimentatiei hipercalorice si a modificarii stilului de viata (eu nu stiam ce e aia calculator sau teveu, eram toata ziua in fatza blocului alergand, jucand frunza, badminton, elasticul, sotronul...)
Acum exista locuri de joaca dar timpul petrecut e limitat ca nu ii poti lasa singuri sau oricum ei prefera un NFS pe calculator "Hotilor si vardistilor"

E foarte usor sa dam vina pe profesori, sistem si asa mai departe cand de fapt vina ne apartine in totalitate, noua parintilor.

Incepem din primul an de viata cand in loc sa ii alaptam ii umflam cu formula si crenvusti, apoi continuam cu tot felul de dulciuri colorate, extrem de hipercalorice ca , deh! cu cat e mai gras cu atat e mai frumos in primii ani de viata, nu ii lasam sa alerge si sa se joace in nisip ca transpira si racesc , apoi nu ii ducem la unsport la timp (adica de pe la 3-4 ani ca sa se obisnuiasca de mic si sa ii intre in rutina acest lucru) ca trebuie sa il ducem la limbi straine, pian si matematica, ca nu cumva sa fie mai prejos decat copilul vecinei/prietenei care stie deja 3 limbi, un program de calculator la 5 ani jumate.
Apoi, timpul trece, e din ce in ce mai obositor pentru un copil supraponderal (pe care oricum nu il diagnosticheaza nimeni, ca, nu-i asa, copii trebuie sa fie dolofani nu scobitori) sa alerge si atunci prefera sa stea in casa si uite asa......

Iar asta e varianta fericita.

Varianta mai neplacuta: Diabet Zaharat de tip 2 (adult) cu debut la varsta mica, ateroscleroza si dislipidemii din adolescenta si, un lucru extrem de important, aspectul estetic care afecteaza enorm psihicul si dezvoltarea ulterioara si duce frecvent la tulburari de tip bulimie/anorexie nervoasa, consum de droguri, fumat.....

Si ca sa inchei voi posta inca odata greutatile maxime pe varsta stabilite de OMS (peste ele inseamna obezitate)
2 ani: 15 pt baieti - 14,5 pt fete
3 ani: 18 pt baieti - 17,8 pt fete
4 ani: 20,8 pt baieti - 21 pt fete
5 ani: 23,8 pt baieti - 21,4 pt fete
6 ani: 26,5 pt baieti - 27,1 pt fete
7 ani: 30 pt baieti - 30,8 pt fete
8 ani: 34 pt baieti - 36 pt fete
9 ani: 38,5 pt baieti - 40 pt fete
10 ani: 44 pt baieti - 45,5 pt fete
in kilograme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Eu nu cred ca cele 2 ore de sport pe saptamina rezolva ceva. Problema e ca copiii nu se mai joaca afara asa cum ne jucam noi odinioara. Pai eu ma jucam afara cel putin 2-3 ore in fiecare zi, in spatele blocului cu copiii de crapau mitele. Nu stateam locului nici o clipa, ba prinsa, ba ascunsa etc. Cel putin aici, copiii nu se mai joaca afara deloc. Cica sa nu li se intimple ceva rau. Parintii din ziua de azi sint mult mai protectivi si tematori decit erau parintii nostri (inclusiv eu, evident). Dar chiar sa vreau sa-l las pe fiu-meu afara de unul singur, nu are cu cine se juca. Si atunci normal ca sta in fata calculatorului sau la televizor. Eu il trimit 3 zile pe saptamina la cluburi, de 2 ori la karate, o data la dans modern si o data la inot. Aici 1 din 5 copii sint obezi si rata este in crestere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Copiii vor copia parintii (bunici, bone, etc...). Ei chiar nu au nicio vina ca sunt obisnuiti in anume fel de catre parinti, de la inceputuri.
Daca eu as manca chipsuri si as bea Pepsi in casa, la fel ar face si fi`mea. Insa am renuntat la asa ceva, cel putin in prezenta ei !

Sheanna, multam pt tabel !

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada

Mergi la inceput