Grup de suport pt.slabit 5 kg.sau mai mult
Raspunsuri - Pagina 13
Fomalhauti spune:
Offff, eu nu m-as simti rau nici la 76 kg ale mele, nici la 92 cat am avut candva....
Dar exista doua probleme (sau trei). Nu stiu care e cea mai importanta.
O problema este ca eu, de foarte multi ani nu stationez. NEVER. Adica, ma ingras. Apoi tin regim si slabesc. Si apoi iar ma ingras. M-as fi ingrasat in continuare si de la 92 kg, daca nu tineam regim, cu care am ajuns la 62 dupa 6 luni. Si apoi iar m-am ingrasat, iar regim....Si uite asa, de 9 ani (de ingrasat m-am ingrasat de mai mult timp, dar acum 10 ani am inceput sa ma ingras rau, aproape as zice "vazand cu ochii"). Mi-am pus problema "Pana cand?" dar nu are rost sa incerc, fiindca, vedeti voi, mai sunt niste probleme.
Tatal meu a murit de pancreatita acuta dupa un exces alimentar. Mama are diabet. Deci se presupune ca nu am mostenit cel mai solid pancreas din lume...
Mama mea are 72 de ani si se deplaseaza cu mari dificultati. Are niste modificari articulare ingrozitoare. In urma cu niste ani fiul meu a facut entorsa. Medicul a vrut sa-i puna un surub, a considerat ca este o entorsa foarte grava. Nu stiu cum, am avut...o strafulgerare. M-am gandit la mama si la faptul ca si eu am avut multe entorse si am zis: "Ia uite-te tu si la cealalta articulatie, cred ca avem articulatii laxe ereditar." Ortopedul a verificat si cealalta articulatie si nu cred ca voi uita expresia lui de uimire totala. Nu i-a mai pus surub copilului...L-am intrebat ce pot face sa nu patesc ca mama si mi-a spus "In primul rand sa slabesti." (Mi-a mai recomandat un medicament pe care ar trebui sa-l iau permanent, dar nu se pune problema sa mi-l permit.)
Asa ca nu se mai pune problema daca ma simt sau nu bine....Cred ca arat mai bine mai grasuta (mai ales la fata), sotul nu se supara, dar ma tot gandesc la consecinte...
dulcetica spune:
Buna,
Ieri am mincat urmatoarele:
dimineata :
-o rosie si un castravete
-cafea
prinz(16.30):o salata de rosii si niste piersici urite si cam crude
azi:
dimineata :-o rosie si un castravete
-cafea
prinz(ora 18):ma pune naiba sa ma duc la mall.Deci in prima faza piept de pui la gratar si salata,apoi dupa vreo ora, ciuguleala din ce n-a mincat Rares la KFC,cartofi prajiti,pulpe dezosate si am mincatinclusiv prajituri.
In existenta asta nu mai calc in malluri.
danitin spune:
Salutare. Astazi de dimineata n=-am dat raportul ca a fost cam nebunie la serviciu si nu am apucat sa intru ...
Fomalhauti - astea da, probleme. Si eu spun totusi ca ar trebui sa inceci. Poate cu sprijinul de aici sa reusesti. Eu am avut in faculta 50 de kg, m-am ingrasat pana la 60, m-am enervat, le-am dat jos nemancand nimic seara si alergand cate trei ture de stadion (acu clar nu ma mai duc balamalele) dupa care am ajuns pana la 74. In timpul sarcinii, culmea, nu am luat mult in greutate si, dupa perioada in care am alaptat ajunsesm la 62. Si iarasi m-am ingrasat pana la 78 si ... tot asa. Acum sper sa reusesc sa ajung la 60, cu pasi mici. dar ... mereu intervine cate ceva, ba o boala, ba probleme de sanatate iar eu cand sunt stresata ... mananc.
Azi n-am facut excese alimentare dar am avut asa un program incarcat incat a trebuit sa circul cu masina, pe jos cum incerc de obicei nu aveam nici o sansa. Maine dimineata ma cantaresc, dar am putine emotii...
Mamica de spiridus
"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel
NOI
Spiridusul meu drag
danitin spune:
Ha, eu v-am spus noapte buna, eu va dau buna dimineata. Nici azi n-am apucat sa ma cantaresc, de data asta super grabitul a fost sotzul si, incercand sa-i dau o mana de ajutor am intrat in trepidatii si ... am uitat. Asa ca, deocamdata, ma leagan in iluzia ca am 73 sau poate chiar mai putin.
Meniu:
- paine neagra prajita cu o felie de sunca de pui si o cafea fara zahar
- file de rechin la gratar ( pentru restul familionului cu cartofi prajiti, la mine fara)
- paine prajita cu o feile de sunca de casa si o cana de kefir.
Miscare, din nou deplasari cat mai lungi pe jos ...
Si un truc: cand mi se face foame tare intre mese beau un pahar cu apa in care am dizolvat 2 lingurite de taratze. Nu-i chiar rau la gust (da nici faimos) in schimb da o senzatie extraordinara de satietate. Si-mi trece foamea sau pofta.
Mamica de spiridus
"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel
NOI
Spiridusul meu drag
silar spune:
quote:
citat din mesajul lui Fomalhauti
Offff, eu nu m-as simti rau nici la 76 kg ale mele, nici la 92 cat am avut candva....
Dar exista doua probleme (sau trei). Nu stiu care e cea mai importanta.
O problema este ca eu, de foarte multi ani nu stationez. NEVER. Adica, ma ingras. Apoi tin regim si slabesc. Si apoi iar ma ingras. M-as fi ingrasat in continuare si de la 92 kg, daca nu tineam regim, cu care am ajuns la 62 dupa 6 luni. Si apoi iar m-am ingrasat, iar regim....Si uite asa, de 9 ani (de ingrasat m-am ingrasat de mai mult timp, dar acum 10 ani am inceput sa ma ingras rau, aproape as zice "vazand cu ochii"). Mi-am pus problema "Pana cand?" dar nu are rost sa incerc, fiindca, vedeti voi, mai sunt niste probleme.
Tatal meu a murit de pancreatita acuta dupa un exces alimentar. Mama are diabet. Deci se presupune ca nu am mostenit cel mai solid pancreas din lume...
Mama mea are 72 de ani si se deplaseaza cu mari dificultati. Are niste modificari articulare ingrozitoare. In urma cu niste ani fiul meu a facut entorsa. Medicul a vrut sa-i puna un surub, a considerat ca este o entorsa foarte grava. Nu stiu cum, am avut...o strafulgerare. M-am gandit la mama si la faptul ca si eu am avut multe entorse si am zis: "Ia uite-te tu si la cealalta articulatie, cred ca avem articulatii laxe ereditar." Ortopedul a verificat si cealalta articulatie si nu cred ca voi uita expresia lui de uimire totala. Nu i-a mai pus surub copilului...L-am intrebat ce pot face sa nu patesc ca mama si mi-a spus "In primul rand sa slabesti." (Mi-a mai recomandat un medicament pe care ar trebui sa-l iau permanent, dar nu se pune problema sa mi-l permit.)
Asa ca nu se mai pune problema daca ma simt sau nu bine....Cred ca arat mai bine mai grasuta (mai ales la fata), sotul nu se supara, dar ma tot gandesc la consecinte...
Eu zik sa incepi cu putina vointa si cu un regim adaptat problemelor tale. La inceput o sa-ti vina greu, dar trebuie sa reusesti, apoi o sa vezi ca o sa fie mult mai bine si o sa-ti zika organismul ce sa-i dai de papa ca sa fie bine. Incearca un iaurt dimineata si o cafea, in timpul zilei grapefruit suc sau papat ca atare, morcovi si 2l apa/zi, plimbari lungi pe jos, si doar apa sau ceai dupa ora 18. Poti incerca si cu ceaiul antiadipos seara si dimneata 15 zile, apoi unul pe zi.Salate cat cuprinde cu lamaie in loc de otet si ulei de masline
Multa sanatate
danitin spune:
Salutare! Imi faceam mustrari de constiinta ca n-am apucat doua zile la rand sa intru pe aici si, cand colo, nimeni nu a mai postat intre timp ...
Am mai dat jos juma de kg! Am ajuns asadar la 72,5, chestie care ma incanta si ma ambitioneaza. Sunt sigura ca voi reusi, chiar cu pasi mici, sa ajung unde mi-am propus. In plus, vreau sa respect un program zilnic de infrumusetare - intr-o zi mani pedi, in alta tratament facial, in alta epilat - facute marea lor majoritate chiar de mine, acasa. Trebuie neaparat sa-mi imbunatatesc imaginea!
Meniu de astazi:
- o felie paine prajita cu salata de peste si cafea fara zahar
- ghiveci
- probabil o salata, in functie de ce gasesc la piata
Mamica de spiridus
Coco Chanel
NOI
Spiridusul meu drag
Mia. spune:
Eu stagnez, nu stiu de ce. Sapt trecuta nu am fact gimnastica, poate. De 3 zile m-am apucat iar si am febra musculara peste tot.Nu-mi vine a crede, nici macar un kg. Plus ca nu am mincat cine stie ce, de ex ieri, mult pepene verde seara, cafea dimineata, apa minerala multa ( e si cald si am fost ieri la plaja), si un mar, o bucatica ff mica de gratar de pui, un colt de sandvich ramas de la copil, ca asa fac..asta ma termina pe mine, maninc resturile de la copii, ca cica sa nu arunc mincare.
La plaja am vazut ca am si ceva burta, pe care nu credeam c-o am, asa ca am inceput si abdomenele, de care n-am facut niciodata ca nu am avut probleme cu abdomenul, ci cu posteriorul. E f greu, acuma dupa 2 copii probabil e normal sa am ceva burtica.
nelone77 spune:
Salutare!
Am o rugaminte ptr voi: ma chinui si eu sa slabesc, am de dat jos vreo 20 de kg. De 2 luni tin regim cit de cit in sensul ca am renuntat la dulciuri si sucuri si nu am slabit deloc. Un regim strict de genul dimineata sa maninc ceva, la amiaza altceva nu pot. Pot doar sa am grija ce si cit sa maninc, dar nu pot controla sa maninc in ziua x fructul y. Sper ca ati inteles. Sport si miscare fac destul. Mi-am facut analize complete de singe, e totul ok, nici cu glanda nu am probleme .
Ce ma sfatuiti sa fac? Cum sa procedez? As putea de ex sa incerc cu grapfruit , imi place mult. Voi mai incercati si ceaiuri sau medicam ptr slabit?
Multumesc mult!!
Nela & Andrada Catalina (19 dec 2007)
http://community.webshots.com/user/nelone77
silar spune:
Eu am slabit cu grapefruit 2 kg - in prima zi un fruct, a doua zi 2 fructe pana la ziua 8 cu 8 fructe si apoi inapoi 7 fructe/zi.... si in ultima zi 1 fruct/zi.Ceaiuri de slabit - eu am incercat cu antidipos verde 2 ceaiuri/ zi - 15 zile apoi cate unul pe zi. La cate kg ai tu de slabit sigur dai jos repede multe kg, important e sa nu te culci pe o ureche dupa ca e mai rau.
Mult succes si spor la treaba
danamiha spune:
quote:
citat din mesajul lui silar
Eu am slabit cu grapefruit 2 kg - in prima zi un fruct, a doua zi 2 fructe pana la ziua 8 cu 8 fructe si apoi inapoi 7 fructe/zi.... si in ultima zi 1 fruct/zi.Ceaiuri de slabit - eu am incercat cu antidipos verde 2 ceaiuri/ zi - 15 zile apoi cate unul pe zi. La cate kg ai tu de slabit sigur dai jos repede multe kg, important e sa nu te culci pe o ureche dupa ca e mai rau.
Mult succes si spor la treaba
silvia mamy de Mihaita (07.02.2004) si Mariuta (03.04.2006)
Cele 2kg le-ai dat jos in 15 zile?
Doar grapefruit si ceai, altceva nu ai mancat?
As vrea sa incerc si eu