Mamici ian-febr. 2004 - (7)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Dragele mele,

Multe din voi ati luat sau luati in continuare utrogestan...sau orice alt prgestativ..as vrea sa va intreb...voua nu vi se pare ca stati mai rau cu pilozitatea....adica mie mi se pare (sper ca mi se pare dar cred ca nu mi se pare) ca am mai mult par pe corp..mai ales pe burta...culmea...! ... probabi ca pe picioare din moment ce ma epilez de aia nu se vede ... eu sunt tare ingrijorata si nu am luat decat 2 spat cate 3/zi ..in rest 1/zi...sau o fi de la Gravibinon....nu stiu dar ma ingrijoreaza tare rau aspectul asta... Am observat de cateva saptamani dar nu am facut corelatia pana nu am citit pe aici pe forum ca o tipa era ingrijorata ca i-a dat medicul progesteron si chiar zicea ceva de genul ca ,,oare nu o sa ii creasca vreo 5kg de par pe ea''?!

Voi nu ati observat nimic? Culmea, eu am luat pilule contraceptive mai mult de 6 ani si nu mi s-a intampalt nimic de genul asta!

Legat de greutate voi cum stati? eu am aprope 59 de kg de la 55 si chiar mare lucru nu am mancat ... este adevarat ca am mancat chiar ce nu trebuia dar cu greturile mele nu ma avut incotro ... si ma bazam pe faptul ca in general nu ma ingras ... nu stiu unde o sa ajung!...se pare ca se schimba mult metabolismul pe sarcina ca eu nu asimilam si la viata mea am facut multe ,,cure de ingrasare'' si tot nimic(pana la 25 de ani am avut tot 47-50 Kg la 1.70 m si manacm si la 12 nopate !... in plus, nu am pus deloc proportional ... cred ca numai pe burta si fund...ca mainile si picioarele sunt la fel...par tot mai subtiri!...cred ca de asta si burta este cam mare, zic eu, ptr. 14 sapt si ceva!

Astept parerile voastre!

va pup,
Helen - sapt 15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Helen, stai linistita. Am auzit ca asa se intampla in timpul sarcinii, creste cve par pe burta, si nu neaparat de la progesteron.
Am avut o mamica a unui elev care imi arata burta, si tocmai asta imi spunea, ca i-a cazut tot parul de pe maini, in schimb creste pe burta. In rest esti bine?
pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Serios, Crinuta? eu nu am auzit de asa ceva! si ma ingrijoreaza destul de rau...mai ales daca se va accentua! Daca este de la sarcina, apoi reveine la normal? Eu sunt bruneta ... si pielea destul de deschisa la culoare...iti dai seama ca se vede... o sa il intreb si pe medic...asta este chiar o chestie ciudata!

Tu ce mai faci? poate imi scri un e-mail cand ai timp! Eu ma simt acum destul de bine d.p.v greturi, oboseala etc...in schimb cu sangerarile nici o schimabare de 5 sapt. ... fara ,,tura de dimineata'' plus alte urme nu trece nici o zi!....iti dai seama ca sunt cu morcovul cat... Cel mai rau imi pare ca nu pot fi cu adevarat fericita ca sunt insarcinata...sti cat mi-am dorit!..tot timpul trebuie sa am temeri... nu stiu ce o sa fac...astept sapt viitore sa merg la eco sa vad ce face bb...sper ca bine ... ca butrta mi-a crescut mai mult dectat ma asteptam... iar in orasul asta nu este un magazin macar in care sa fie haine de gravida...acum trebuie sa astept 2 sapt sa-mi faca croitoreasa o pereche de pantaloni cu o bluza si o rochita... si inaca nu stiu cat pana imi aduce la un magazin o salopeta de blugi pe care am comandata-o....daca o aduce!

Acum am intrtat in concediu de odihna - 2 sapt. dar mare lucru nu o sa fac... o sa merg la Sinaia cateva zile si atat...asta dupa ce merg la eco. ca altfel nu am stare!

Te pup
Helen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Noi implinim azi 18 saptamini si il simt pe bb de 3 saptamini, dar asa de usor ca trebuie sa fiu f. atenta ca sa il simt. E aceeasi senzatie ca la un balon de sapun cind se sparge pe mina. Si stiu sigur ca este bb si nu altceva. Dar probabil ca trebuie sa se mai voiniceasca vreo 2 saptamini pina sa-mi traga un ghiont mai zdravan.
Eu nu mai pot sa dorm pe burta de vreo 2 luni, am citit in revista mami ca e bine sa dormi pe stinga, apoi am citit intr-o alta carte ca e mai bine pe dreapta, cred ca doarme fiecare pe partea pe care se simte mai bine. In primele 3 luni, dormeam mai bine pe stinga, parca imi mai atenua greturile si arsurile. Acum dorm mai bine pe dreapta, am senzatia ca respir mai usor.
Cu greutatea nu stau prea bine, m-am ingrasat cu vreo 6 kg si culmea e ca nu maninc mai mult ca de obicei, mai fac si o gramada de treaba, problema e ca nu mai fac gimnastica si probabil ca de aia se aduna.
Cum faceti cu gimnastica pt. gravidutze ? Mergeti pe undeva ? Ati inceput sa va schimbati garderoba ? Trebuie sa caut prin forum parca a fost un subiect din asta cu magazine cu haine pt. gravidutze.

Pupici.

Diana si bebelushul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy spune:

Buna burticilor,

Helen, eu am exact aceeasi problema ca si tine!. Imi creste par pe burta! Am facut Gravibinon 5 saptamani, dar alceva afara de vit. E forte si acid folic, nu am luat. De exemlu in acest moment mi-a spus dr. sa nu mai iau nimic. Nu intra in panica, pentru ca am auzit ca va pica parul crescut in plus! Daca nu este asa, iti dai seama cata femei "paroase" ar fi acum pe strada? Stai linistita...
De ingrasat m-am ingrasat si eu, vreo 3-4 kg, desi nu mi-am schimbat nr. de mese! Am inceput sa ma ingras pe la 15 saptamani! Dar ce nu fac ca sa-mi fie baiatul sanatos? Ne auzim cand vom fi in 7-8 luni! Atunci ce mai facem?
Apropos, eu am niste dureri sub burta, ca si cum as fi balonata! Ca si cum as fi avut nevoie la toaleta si nu am putut ajunge!!!! Voi aveti astfel de probleme?
Pupici,

Georgy (18 saptamani si o zi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Fetelor, ieri am tras o sperietura zdravana.. Dupa ce am stat acasa joi si vineri pentru ca joi am avut niste contractii ( mi s-a intarit burtica beton..)duminica dimineata simteam niste intepaturi groaznice undeva la nivelul colului in interior... si am crezut ca s-a intamplat ceva cu cerclajul... am intrat in panica.. si am fugit la spital... unde m-a consultat dr de garda si mi-a recomandat sa stau cat mai mult in pat si sa fac injectii cu scobutil si papaverina...
Slava Domnului ca era bine cu cerclajul...
Am cumparat revista MAMI si am vazut ca a aparut un articol despre cerclaj... intradevar se tin de cuvant Le trimisesem un mail acum vreo doua luni cu rugamintea sa scrie si despre aceasta problema...
Draga Helen, eu am luat UTROGESTAN la toate sarcinile si nu am avut probleme cu pilozitatea..... dar nu stiu exact care ar putea fi cauza unei pilozitati excesive...in timpul sarcinii..
Am cumparat o carte draguta( daca tot am fost ieri in Bucuresti)... de la ed. Humanitas.. " cel mai simpatic jurnal de sarcina" ( parca asta este titlul) este super.. eu am citit aproape jumatate din ea in cateva ore... si am ras cu lacrimi.. este super..
Despre imbracaminte.. mie nu-mi mai vine nimic... Tot ceea ce este pentru gravidute este scump si arata in general urat pe tine, deci eu mi-am facut o pereche de pantaloni pe elastic si o bluza mai larga( fara pense) Mi-am luat material si pentru o rochie draguta si vesela ( pe un portocaliu-rozali)... oricum in perioada sarcinii burtica creste repede si nu cred ca e indicat sa investim in haine..
Draga Helen , si eu stiu ca imi fac o caruta de griji la aceasta sarcina ( mai ales datorita antecedentelor) si nu prea ma bucur de sarcina... Ce sa facem....
Va pup pe toate si astept vesti de la voi.
Lili si bb din burtica 15 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

Salve

Tocmai am aflat ca sunt insarcinata. Si cum nu mai este decat o singura mamica de martie-aprilie, nu prea am cu cine sta de vorba. Asa ca m-am gandit ca voi sunteti mai apropiate de perioada in care sunt eu acum.
Ma primiti si pe mine ?

Sanatate
Malina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rain spune:

buna fetele,

eu si sotul meu ne pregatim intens pentru un bebe
m-am gandit inainte de a ramane insarcinata sa imi fac analize, sa stiu eu ca e totul ok
mi-am facut ecografie si e totul bine, mi-am facut papanicolau, iar dr mi-a zis sa-mi fac urgent si colposcopie, si bineinteles, multe alte analize, sange, glicemie etc.
aveti idee ce e aceasta colposcopie si pentru ce se face?

multumesc

nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

se face din cate stiu pentru ranile pe col.Pentru asa ceva stiu ca mi-a spus doctorul sa fac.Pentru altceva nu stiu..or mai fi si altele!
Adina

quote:
Originally posted by rain

buna fetele,

eu si sotul meu ne pregatim intens pentru un bebe
m-am gandit inainte de a ramane insarcinata sa imi fac analize, sa stiu eu ca e totul ok
mi-am facut ecografie si e totul bine, mi-am facut papanicolau, iar dr mi-a zis sa-mi fac urgent si colposcopie, si bineinteles, multe alte analize, sange, glicemie etc.
aveti idee ce e aceasta colposcopie si pentru ce se face?

multumesc

nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienuca spune:

Buna fetelor
Bine v-am regasit. Am cam rtas chiulul, dar am stat acasa si m-am odihnit. Ma rog, mi-am cam facut de cap, dar m-am si odihnit.
Lunea trecuta am fost la doctor, pentur ca ma chemase la o ultima vizita inainte de a pleca in concediu. Am mai facut o ecografie si ne-am vazut comoara. "NE-AM" pentru ca a asistat si sotul. Parca era un copil mare: "dar aia ce este, si aia, unde este inima, dar capul, ce sex are?" s.a. Ideea este ca doctorul meu este mai de moda veche si nu vrea sa-mi spuna sexul. Asa ca voi face o incursiune la un alt ecograf sa vad ce si cum. Cica nu s-ar vedea... I-am vazut emisferele cerebrale, inimioara impartita in 4 (2 atrii si 2 ventricole), stomacul, vezica urinara si cica nu se vede sexul... Aiurea! Nu vrea sa-mi spuna! L-am masurat si avea si dupa cutia craniana si dupa femur 18 sapt si 2 zile. Ce este cel mai interesant este ca mi-a preconizat data nasterii 1.01.2004. Si este a nu stiu cata oara cand imi spune acelasi lucru in umra ecografiilor. Si ne-a dat si o poza.
In rest ce sa va mai spun: acum de exemplu doarme, dar are grija sa se trezeasca pe la ora 22 si pana la 24 sa se zbenguie in burta mea. Este foarte placut, mai ales ca nu se opreste daca vina tata sa ne simta si el. Are o pauza, dar dupa aia ii arata si lui ce forta are.
Hai ca de cand ma chinui sa scriu mesajul sa trezit si bb. Va saluta si mergem sa papam ceva ca tare foame ne este.

Pupam restul de mamici proaspete care au mai aparut pe la noi si sarcini usoare va dorim. Malina, bineinteles ca poti si tu sa vii aici.

Va pupam si mai vorbim

Diana si bb zglobiu (19 sapt si 1 zi, adica am intrat in 20 sapt. )

Mergi la inceput