Mamici ian-febr. 2004 - (7)
Raspunsuri - Pagina 6
Misilicu spune:
Salutare la toate burticoasele!
Eu sunt mai puturoasa din fire si nu prea scriu, dar va citesc mesajele zilnic.
Despre dormitul pe spate, eu stiam ca peste sase luni e mai periculos pentru ca nu se mai iriga cum trebuie cu sange placenta si afecteaza bebele.
Pentru Daniela- in sfarsit cineva cu o burtica de aceeasi varsta.
Astazi am fost iar la control si totul era ok cu bebelusul, mai putin analizele. Mi-a iesit toxoplasmoza si nu stiu de unde. E drept ca am avut pisicuta, dar acum patru ani. Doctorul mi-a spus ca sa nu ma sperii inca si m-a trimis sa-mi fac alte analize si sa vada IgM si IgG. O sa vad rezultatele abia peste 12 zile. Dupa ce-am avut vizita la doctor si am aflat despre asta n-am mai fost buna de nimic toata ziua. Ce ma fac daca va iesi si dupa analiza asta?
Mihaela
Scuffy spune:
draga mihaela,
eu am avut pisici 10 ani, acum sunt in US, unde nu se fac analize pt. toxoplasmoza, mi-au zis ca daca ai, n-au ce sa-ti faca, trebuie sa duci sarcina asa, nu stiu ce implica asta, dar astept si eu rezultatele. dar mi-au spus ca nu se trateaza. ceea ce m-a mirat e ca nu pareau deloc ingrijorati daca as avea toxoplasmoza. nici eu nu inteleg prea bine care e treaba, multa sanatate,
scuffy
vasce spune:
Buna,
M-am hotarat si eu sa va scriu.Pana acum v-am tot urmarit si in final mi-am facut curaj sa conversez cu voi.Eu sunt insarcinata in 10 saptamani si data presupusa a nasterii este ultima saptamana din februarie sau prima din martie.
Toate cele bune.
Ceci
Scuffy spune:
bine ai venit ceci, si sarcina usoara!!!
curaj! scrie ce poftesti pe site, noi suntem aici si iti vom raspunde...
scuffy
DanaEma spune:
Buna
Nu prea imi place sa scriu mai ales acum cu atata in fiecare zi. Acum sper sa imi treaca cat mai repede.
Scuffy, am verifiact si eu imedeat ce am vazut ca esti in US cat de depart esti de mine, si tare am fost . Eu in California dar bine ca avem prietene aici, si sunt atat de dragute toate
Magda, vreau sa stii ca si eu am Rh-ul negativ, si doctorul mi-a zis ca e normal, multe femei il au asa, doar ca data viitoare cand merg o sa-mi faca o injectie, pentru ca totul sa fie ok. Deci nu-ti mai face probleme. Probleme e normal sa fie, doar suntem insarcinate. Eu am slabit de cand sunt insarcinata 2kg, dar mi-a zis doctorul e ok, ai timp sa te ingrasi. L-am intrebat daca e nevoie sa iau prenatale a spus NU, doar trebuie sa incerci sa mananci din 3 in 3 ore, sa te odihnesti si restul trece de la sine, sa mai creasca putin bb.
Sanatate multa si sarcini usoare
Daniela
DanaEma spune:
Da Misilicu si burtica mea are acelasi timp, cum te simti, eu deja am fost la docror pentru toate analizele. Dar de tot nu am scapat.
Daniela
Misilicu spune:
Scuffy- nu stiu ce sa-ti zic despre toxoplasmoza. Stiu ca o sa-mi faca alte analize si daca IgM-ul iese pozitiv, e de rau. Nu stiu daca se poate da tratament sau va trebui sa fac intrerupere( Doamne fereste). Daca imi iese IgM negativ, inseamna ca e Ok.
Daniela- si mie mi-a fost foarte rau pana acum o saptamana. In sfarsit mi-a trecut, nici eu nu ma simteam deloc bine, am slabit doar un kg. Si mie mi-a zis doctorul sa mananc cate putin foarte des, dar cine putea, cum puneam ceva in gura cum ma lua o stare de greata si durere de cap si asa ma tinea toata ziua. Mi-a zis ca ma va tine pana pe la inceputul lunii a patra.
Mihaela
vasce spune:
Buna
Eu am intrat azi in 11 saptamani si am slabit pana acum 4 kg. Doctorul mi-a dat niste prenatale si calciu(eu nu prea beau lapte). S-ar putea sa fi slabit si datorita faptului ca am avut niste scurgeri maronii in saptamanile 5-6 si doctorul mi-a dat progesteron pt fixarea sarcinii care cred ca mi-au taiat pofta de mancare.
Voi ce ziceti?
Ceci
Helen spune:
Vasce, eu pot sa iti spun ca am luat progesteron (utorgestan) inca de la inceputul sarcinii cate 1/zi, apoi in sapt 10 si 11 cate 3/zi apoi Gravibinon( care contine si o gramada de progesteron)in sapt.12,12,14 si continui cu utrogestan 1/zi... desi am avut greturi de am zis ca iau pe ulei in sapt 6,7,8,9 cel mai tare si apoi mai usor pana in sapt 12. am luat 4 kg pana aucm in sapt 15 iar pana in sapt 11 luasem 2 Kg. Povestea la mine este ca desi imi era rau trebuia sa mananc ca altfel faceam crize severe de hipoglicemie si puteam lesina...mie imi era greata oricum indiferent ce mancam si daca mancam sau nu..dar nu suportam nici sa vad majoritatea mancarurilor. Deci ca sa nu mi se faca rau am mancat si cate 3 porti de ciorba sau supa /zi cu paine cat mai multa, beam cacao cu lapte tot cu paine sau cu fulgi de porumb si ca felul II ..mai mult cartofi prajiti cu ketchup picant..ca sa ma piste si sa ii inghit repede...beam apa minerala si mancam fructe cu Kilogramele...
Ti-am descris meniul meu mai mult decat stupid ptr. ca in eventualiatatea in care probabil fiindu-ti greata nu poti manca si nici nu ti se face rau de foame...cred ca poti gasi totusi niste solutii...care chiar daca ti se vor parea aiurea nu ai ce face ..apoi o sa te simtimai bine! Si mie mi-a fost frica ca de la utogestan (progesteron) imi va fi si mai rau dar imi era la fel....Ideea este ca trebuie sa mananci bine daca ai slabit chiar 4 kg ...este cred cam mult! Eu, sincer, nu am mancat ca sa nu slabesc ci ca sa nu lesin de la hipoglicemie ( ca eram sa cad de cateva ori pe gresie) si acum ma ingrijoreza faptul ca m-am ingrasat prea mult ...eu nu asimilam in general! ... si mai am si probleme ... sngerari maroni de 5 saptamani in coace...deci mai sunt si stresata!
A...dar daca ai intrat in 11 sapt ai cam scapat de rauri si o sa iti revi daca iei si vitamine! Deci, nu cred ca de la progesteron ai slabit mai ales ca zici ca mai de mult l-ai luat...nu ai mancat suficient si probabil de asta!
Helen - sapt 15