Mamici ian-febr. 2004 - (7)
Raspunsuri - Pagina 2
Mommy spune:
Ra, vreau si eu pe listuta alaturi de voi:
Mommy - dr.Monica Dunarintu - Maternitatea Bucur - 1-10 feb.2004.
Multumesc mult.
Va doresc tuturor sarcina usoara in continuare!
Mommy, 13 saptamani si 5 zile
lili spune:
Ce faceti fetelor?
Mai aveti greturi? Mie mi-au mai trecut..Inca vin la servici dar cred ca in a doua jumatate a lunii septembrie voi ramane acasa.. stiti voi.. cerclaj si repaus la pat...
Incepe sa se vada burticuta..... Ieri, mergand prin Ploiesti am descoperit magazinul acela celebru cu lucrusoare pentru copii care este si in Bucuresti.....Loris Company.. dar are niste preturi..... de te ia durerea de cap...Intradevar lucrusoare super... dragute si de calitate... dar.....
Toate fetele de pe forum au fost incantate de crema antivergeturi de la Chicco.. mi-am luat ieri una .. are 300 g ( este foarte mare tubul) si este vreo 400000 lei... dar cred ca imi ajunge 2-3 luni.. poate chiar mai mult.. si miroase bine si intra in piele rapid.. eu cred ca decat alte creme mai ieftine la tub mic.. asta este cea mai rentabila..
Erau niste patuturi superbe si carucioare dragute.. ce mai.. bani sa ai...
La sfarsitul lunii august merg la eco la Diagnosis( Olimp) Abia astept sa-l vad pe bb...
Va pup.
Lili si din burtica 14 saptamani
Lala26 spune:
Ciao burtici !
Draga Lili - spre surpriza mea, am mai avut greturi,dar intr-o forma mult mai usoara fata de primul trimestru.
Draga Scuffy, ce mai faci? Cum au fost analizele?
Sa-ti povestesc si eu aventurile in stil romanesc de azi dimineata de la analize...Am ajuns acolo pe la 8.15, mi-am luat ziar si stateam la coada linistita, citind. Brusc, iese asistenta furioasa din laborator si ne ameninta (eram vreo 12-15 persoane la coada) ca ea nu preia probe decat pana la ora 9.00, ca la ei se lucreaza calitativ, nu cantitativ. Ma rog, ea intarziase la servici, adica in loc sa apara la ora 7.30 a venit cu vreo ora mai tarziu, si tot ea cu morala pe noi! Faza care m-a amuzat in fond:)) era ca ma fixase pe mine - intamplator fiind persoana cea mai inalta din toata coada - si-si varsa oful.. si io nimic, calma si impasibila:))
Draga Irina, ti-am citit povestea: cred ca esti curajoasa si iti tin pumnii!
Cred ca incep sa-mi revin din raceala asta...uraaaaaa!
Voi cum va mai simtiti, ce mai faceti? Voua vi se intampla sa simtiti presiune in zona pelvica si dureri ascutite puternice in dreptul ovarelor? Mie da si tre' sa vad ce-i cu ele..s-ar putea sa nu fie nimic, dar sunt destul de jenante.
si o zi buna!
- 16 saptamani
aramona spune:
Neata, dragi burticutze!
Ete si listutza completata, sper sa fie bine, o mai reluam noi pana ne-o veni sorocul...
Tin@ - Dr. Rusa Ion - Sp. Jud. Constanta - 25-30 dec. 2003
Dienuca - Dr. Marica - Sp. Filantropia
Roxana(Zazzie78) - sp. Giulesti - 6 ian. 2004
Georgy - 08 ian. 2004
Scuffy - Texas - 09 ian. 2004
Micky24 - Germany - 09 ian. 2004
Diana_b - Dr. Ion Ionut - Sp. Giulesti - 11 ian. 2004
Felicia(Calibra) - Sp. Rm. Valcea - 21 ian. 2004
Lavv - dr.Anca Patrascu - sp.Filantropia (Craiova) - 18 ian. 2004
Lala26 - dr. Casian - Sp. Elena Doamna(Iasi) - 18 ian. 2004
Ioana_Maxim - Dr. Anca - Sp. Municipal - 20 ian. 2004
Tonny - Sp. Jud. Constanta - 24 ian. 2004
IrinaSisu - 15-24 ian. 2004
RA - Dr. Louis Mendez - Sp. Universitar - 27 ian. 2004
Andra 28 - Dr. Marcel Moisa - Sp. Giulesti - 28 ian. 2004
Coryydo - Dr. Mihu Dan - Sp. Stanca (Cluj) - 01 feb. 2004
Lili - Dr. Ancar - Sp. Sf. Pantelimon - 05 feb. 2004
Mommy - dr.Monica Dunarintu - Maternitatea Bucur - 1-10 feb.2004
Lidia - dr. J. Barrett, Women's College, Toronto - 06 feb. 2004
Helen - dr. Rolea George - Sighisoara - 05 feb. 2004
Andruska - Dr. Badea Iulian - Sp. Universitar - 1-7 feb. 2004
Fabi - Franta - 14 feb. 2004
Misilicu - 22 feb. 2004
Lili, ma bucur ca te simti bine, oricum trebuie sa te menajezi la maxim si dc. trebuie sa faci un repaos mai mare, asta e...E spre binele vostru!
Eu, slava Domnului, nu am probleme, ceva gretzuri uneori de la mirosul de masina si de gaze de esapament din trafic, de la tigari, miros de transpiratie (de la altii) si de la parfumuri (chiar si ale mele). In rest niic! Lala, si pe mine ma mai doare ovarul drept,sau chiar zona pelvisului, in special seara cand ma linistesc, nu stiu daca e normal, la echo mi-a spus ca ovarele sunt curate, fara chisturi, etc...Dar nu ma agit prea rau, incerc sa stau linistita, fara eforturi fizice.
Lala, spuneai ceva de analize si de sistemul din Romania!
Eu, sincer, am fost placut surprinsa sa constat ca exista si cadre medicale competente, ca medicul de familie, fara a fi "motivat" prea tare mi-a facut trimitere catre un laborator particular profi si practic analizele uzuale au fost gratuite. Lasand la o parte faptul ca am avut de asteptat perioada in care analizele erau decontate de Casa de Asigurari, personalul medical mi-a lasat o impresie f. buna.
In plus, medicul ginecolaog la care am ajuns tot cu trimitere de la medicul de fam. este un profesionist adevarat, nu platesc consultatiile(nici echografiile, pe care mi le face tot el la cabinetul de la Policlinica) ci doar din cand in cand (deh, ca romanu' invatat cu plicu'), il mai motivez cu o suta-doua...Dar si daca nu as plati, s-ar comporta la fel! Poate sunt eu prea optimista si merg pe principiul: "NU, oamenii NU sunt rai!", insa pana acum nu am avut probleme! V-am mai spus, sunt OPTIMISTA!
Scuffy, Irina, povestile voastre ma surprind si ma lasa fara replica; mie nu-mi plac complicatiile si probabil as incerca sa simplific lucrurile. E adevarat ca dragostea le complica, am iubit si eu, iubesc si voi iubi in continuare, dar in principiu in situatii limita il mai intreb si pe el, pe RATIONAL, de sanatate...Si de problemele pe care le am, si incerc sa gasesc calea cea mai buna pentru MINE!Cum spuneam, fiecare din voi doua isi stie trairile si intamplarile prin care ati trecut, la noi, fetele din forum, au ajuns cateva pareri vagi despre care nu cred ca este nimerit sa dam sfaturi, find taaare de tot in afara problemei.
Un lucru e clar: copilul trebuie sa ramana la mama, tatal nu are drepturi asupra lui decat in masura in care isi asuma niste responsabilitati, atat in ce priveste copilul, cat si mama, iar ca un cuplu sa reziste si sa fie un exemplu pentru copil, trebuie sa fie unit (ma refer atat la distanta cat si la sentimente)
Ar fi multe de spus, nu mai pot sta, voi reveni mai tarziu!
Pupici multi,
Ra - 15 saptamani si 4 zile
tonny spune:
Salut burtici de peste tot
Complicata e viata sta uneori.Pe mine m-a ferit Cel de Sus de complicatii in viata (pana acum)si sper din tot sufletul ca totul sa decurga bine pentru toata lumea. CURAJ FETELOR!
In rest, toate bune si frumoase. Am si eu uneori dureri in zona ovarelor (mai mult in dreapta), mai ales cand ma ridic brusc sau cand ma intorc de pe o parte pe alta.Sper ca nu e nimic grav caci eu ajung abia pe 20 august la un nou control.In afara de acest lucru totul e bine, ceea ce va urez si voua.
miky24 spune:
Buna LA TOATE
Poate ma puteti ajuta cu cinteva ideei , aici la noi sunt 38 de grade , avetii citeva idei tr. racorit? INAFARA DE BAUTURI RECI SAU INGHETATA ; PROSOAPE UMEDE ETC ETC ETC ETC....
va urez toate cele bune si sarcina cit mai usoara la toate , eu am intrat in a 18a saptamina dar de vazut burtica nu prea se cunoastesunt doar 89 cm(1.70 m inaltimeLa voi cum este sau era burtica la 18 saptamini?
pupici la toate si sarcina usoara DPN 09-01-2004
Scuffy spune:
draga miki, se pare ca suntem de-o-seama (habar n-am cum se scrie), eu tot pe 9 ian nasc, dar sunt in a 17-a sapt. burta la mine se cam vede, nu f. mult, dar mi s-a ingrosat talia. despre calduri, ce sa-ti zic, eu sunt aici in texas unde e la ordinea zilei sa fie vreo 40 de grade, dar pe aici lumea sta la aer conditionat in casa, servici, restaurante, si mai ales nebunia americanilor, in Mall. plictisitor, asa-i? nu stiu ce posibilitati ai tu acolo in germania, daca ai unde sa te racoresti du-te, dar ai grija cu calduri, daca e f. cald mai bine stai pe acasa.
Scuffy
17 sapt. (9 ian. 2004)
Scuffy spune:
draga irina,
am citit povestea ta, mi se pare tare asemanatoare. al meu barbatel e baptist, iar taica-su a pastor iesit la pensie, si din punctul lor de vedere este total pe dos sa faci copil inainte de casatorie, dar asa s-a intamplat iar eu decisa sa-l tin, nu a avut nimeni nimic de zis. stai sa vezi, cate probleme o sa ma astepte mai incolo, cai baptistii nu sunt de acord cu botezul si eu a trebuit sa fiu f. ferma ca vreau sa-mi botez copilul. ei sunt cu binecuvantare si numai cand esti mare si constient de ce faci te botezi prin propria convingere. in fine... nu ma mai gandesc la asta acum ca mi se amplifica totul. cert e ca il vom boteza la ortodoxi, apoi el zice ca se va ocupa de educatia lui religioasa, dar asta mai ramane de vazut, caci nici eu nu sunt dusa cu pluta in ceea ce priveste religia, stiu si eu sa-mi invat copilul sa faca o rugaciune, o cruce, ceea ce baptistii iarasi nu admit, partea prosta e ca pe aici sunt numai biserici protestante, metodiste, etc. Uff...
din cate inteleg eu tu te-ai cunoscut destul de putin in viata reala cu prietenul tau, l-ai cunoscut pe net, v-ati vazut de cateva ori, e usor asa-i sa te indragostesti de cineva care ti-e departe?
la mine e cam la fel. numai ca nu ne-am cunoscut pe net, ci printr-o cunostinta comuna, in decembrie anul trecut, apoi relatia a fost pe net, telefoane si a venit in martie anul asta si am plecat cu el. norocul meu (daca ii pot spune asa) a fost ca am obtinut viza. ei bine, traind zi de zi cu el aici, am descoperit una, alta, apoi alta, in ceea ce priveste viata lui, caracterul lui, am descoperit lucruri si situatii pe care nu mi le imaginam intr-o relatie la distanta e f. usor sa-ti arati fata frumoasa si sa iti ascunzi, chiar si inconstient, defectele si neajunsurile. eu cred ca si la tine tot cam asa este, ne-am cunoscut cu prietenii nostrii mult prea putin inainte de a ramane gravida. tu ai luat pastile, spui. ei bine, eu am fost atat de inconstienta ca am mers cu calendarul. si uite unde am ajuns. acum nu-mi pare rau si nu ma agndesc o clipa ca copilul asta mi-a incurcat viata, am ajuns sa-l accept, sa-l iubesc, sa mi-l doresc, a venit pe nepusa masa, nu e vina lui, sufletel mic... problema este ca noi acum suntem responsabile nu numai de noi insine, cat si de copilul care ne e in burta. eu una sunt obisnuita sa fac cam cum ma taie capul, si deseori am actionat ca si cum as fi singura pe lume, fara sa tin cont de parerea altora, ei bine, acum lucrurile s-au schimbat si sincera sa fiu habar n-am cum e mai bine...
spuneai daca sunt sigura ca mi-ar lua copilul... nu am de unde stii cu siguranta nimic, totul sunt niste presupuneri bazate pe lipsa mea de neincredere provocata de el. de vorbit vorbeste multe, dar nu stiu cate poate face. cert e ca nu trebuie sub-estimat. habar n-am... sper sa ma luminez curand, cert e ca oscilez, nu ma pot hotari in nici o directie, azi noapte am plans in pat vreo ora, nu vreau nici fata de el sa fiu cruda si injusta, dar nici eu sa ma zbat intre toate sentimentele mele contradictorii n-o pot face la nesfarsit.
mi-e tare dor de bunica mea, care mi-e mai mult ca o mama. are 83 ani si eu daca as sta aici nai de zile fara sa ma intorc nu a smai prinde-o in viata, as ramane marcata pt. tot restul vietii. in mare masura ma intorc pt. ea. stiu ca pare o aberatie, dar zilnic plang gandindu-ma la ea, o sun destul de des si as vrea sa mai petrec ceva timp cu ea inainte de... nu stiu daca relatia mea cu prietenul meu ar fi fost perfecta sau aproape de perfect, cum as fi resimtit dorul de tara, de ai mei si in special de bunica mea care m-a crescut si careia vreau sa-i dedic bebita asta mic al meu din burta, daca e fata, ii voi da numele ei, maria victoria.
off.. e tare complicat si zau ca ma simt ca intr-o telenovela, ceea ce nu e deloc flatant...
Scuffy,
17 sapt (9 ian.)
Scuffy spune:
draga lala,
imi aduc perfect aminte de sistemul romanesc medical si nu numai, asta ma ingrozeste cel mai tare daca ar fi sa ma intorc acolo in oct.
voi ce analize va mai faceti?
eu mi-am facut 2 de sange pt. depistarea unor defecte, sindromul down si altul, nu stiu exact, spin abifida sau ceva de genul asta. rezultatele mi le da intr-o luna, adica data viitoare la control, dar au zis ca daca e ceva in neregula ma suna in cursul saptamanii asteia sau cealalta. tineti-mi pumnii sa nu aud de ei...
imi fac si toxoplasmoza, caci am avut pisici de peste 10 ani, dar au zis ca daca am toxoplasmoza, nu au ce sa-mi faca. poti sa duci sarcina normal?
eu pana acum pare ca sunt in regula, n-am probleme cu nimic, numai ale mele, dar in legatura cu sarcina sunt ok. greturi am avut pe la 2-3 luni si s-au dus, n-au fost f. rele. obosita sunt la max, dar nici nu dorm. in rest, dureri pelvice nu-mi dau seama daca am, simt ceva acolo jos cand ma agit, si ma enervez si imi pierd suflul, un fel de crampe, dar apoi cand ma linistesc e totul ok.
Scuffy spune:
draga aramona,
imi pare bine sa aud ca esti multumita de tratamentul care ti se ofera. unde este doctorul tau ginecolog, la o policlinica spui tu, una de stat sau particulara? eu daca ma intorc nu pre astiu cum o sa fac, probabil trebuie sa-mi caut un doctor, unde sunt eu asigurata nu stiu cat de bine este. daca mai sunt, ca intre timp, de cand sunt aici, nu mai stiu exact care e situatia.