petele mongoliene

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileana10 spune:

am citit in cartea celebrului doctor Spock ca aceste pete dispar pana la varsta de doi ani ,ce imi puteti spune in acest sens?
astept raspuns de la medicul din romania daca se poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Miruna mea s-a nascut cu aceasta pata, sau cu funduletul albastru, cum ii zice pediatra ei, acum n-o mai are deloc, a inceput sa dispara de pe la varsta de 1 an si 10 luni.

Despre mosteniri genetice, stramosi "colorati" n-am nici o idee, neonatoloaga de la spital ne-a spus ca majoritatea copiilor cu pielea mai inchisa la culoare au aceasta pata, nu m-am stresat foarte tare in acest sens, ne-a spus ca va disparea si asa a fost.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Si Clara are pata asta deasupra noadei. S-a mai atenuat in timp, dar la o privire mai atenta inca se mai vede. Mi s-a spus si mie cam acelasi lucru (cu tenul mai inchis) si sincer, in familie sintem romani de zeci de generatii :) ma indoiesc ca se pune problema unei mosteniri genetice - culmea, am roscati si bruneti cu tenul alb .. eu, ce-am iesit cu tenul ceva mai normal, ca-n rest zici ca-s de portelan.
Si nu inteleg ... unde-ar fi problema si daca am avea niscai radacini de rromi/tigani ? (nu dati cu rosii, incerc sa destind atmosfera nitel, iar va certati )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Mihnea este roscat la par si cu tenul alb ca laptele si are aceasta pata la noada funduletului de la nastere ....si pe cuvant ca nu avem in familie alte etnii din contra si mama mea deci bunica lui Mihnea si socrul meu sunt roscati si pistruiati. Oricum noi avem 3 ani si pata nu s-a atenuat deloc dar fiind la fundulet pe cuvant ca nu deranjeaza. Probabil cand se va duce la fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

Si Alex al meu, care acum a implinit 8 ani, s-a nascut cu aceasta pata, asa-zis "mongoloida", despre care initial nu stiam nimic, m-am speriat chiar la nastere, nimeni de acolo nu m-a lamurit in vreun sens. La el este situata pe spate,mai sus de noada, inspre stanga spatelui, regiunea lombo-sacrala sa zicem.
Pediatra m-a lamurit, si mi-a spus ca "in cativa ani" trece, e drept ca abia se mai vede, dar se mai vede daca te uiti atent.
Ceea ce vroiam sa spun este ca al meu este alb, un ten ca branza..deci el o fi vreo exceptie, desi am mai vazut copii cu pete mongoloide, pe plaja, si tot cu ten ca al lui.

Mergi la inceput