Despre spaga

Despre spaga | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Am experimentat de curind ceva care ma revolta: la o gradinita particulara eu cred ca mi-au neglijat copilul pentru ca nu am dat cadouri educatoarei. aici

Eu sint contra spagii, eu nu primesc spaga sa imi fac treaba, si cer acelasi lucru de peste tot. Nu cer favoruri ci servicii corecte pentru plata pe care o fac. Eu platesc si ma astept sa primesc servicii de calitate, cel putin proportional cu suma pe care o platesc.

Cred ca si parintii care dau cadouri sint de vina. Pentru ca cel mai probabil educatoarele asteapta cadouri pentru ca primesc cadouri. Conditionarea activitatii de calitate cu primirea de cadouri este cel mai rau lucru pe care o educatoare il poate face.

Cind au sa ajunga si in Romania sa isi dea seama ca daca eu sint un client nemultumit, am sa fac reclama negativa care are un impact mult mai mare decit multi clienti multumiti. Pentru ca nemultumirile se tin mai bine minte.

Cit de familiara va este imaginea de parinte care merge cu flori si parfumuri la gradinitele de stat, ca sa va primeasca copilul la gradinita? Se stie ca locurile sint putine si cererea mare. Directoarea unei astfel de gradinite este seful absolut peste copii si parinti care merg cu jalba in protap.

Parinti, nu mai dati spaga la gradinita pentru ca nu faceti decit deservicii! In primul rind pentru ca ramineti fara acei bani pentru a-i da unora carora nu li se cuvin, si pentru ca alti copii sufera. Chiar si copiii vostri sufera, pentru ca daca sint "favorizati" cind sint mici au mai putine sanse sa isi dea seama ce li se cuvine si ce nu.

Eu m-am ambalat putin acum pentru ca sint revoltata din cauza experientei mele neplacute cu o gradinita. Dar sint sigura ca am dreptate.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

Eu abia mi-am inscris fata la o cresa si desi nici eu nu sunt de acord cu aceste cadouri,m-am vazut nevoita sa apelez la aceste tertlipuri pentru a-mi vedea nevoile rezolvate.In vara eu trebuie sa incep serviciul,si nu am cu cine lasa fetita in grija,asa ca de voie de nevoie a trebuit sa fac orice pentru a-i asigura un loc la aceasta cresa, care este de stat.Acum ce nu inteleg eu este cum de in cazul tau se mai asteapta sa primeasca cadouri atata timp cat copilul tau merge la o gradinita particulara si au tarifele care le au.Asta mi se pare o nesimtire crasa.Ai vorbit cu directoarea?Poate asa ai sa rezoli ceva!
Mult succes!

mamica de strumfita mica

Sa ne rugam pentru insanatosirea lor
Diana;Stefanel;Mirela;Dan;Teo;

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

regret sa va dezamagesc insa fata mea merge la o cresa particulara in Belgia (sot si sotie la ei acasa, controlati de o asociatie - sistem des intalnit aici) si le dam cadouri! de Paste, de Craciun, de ziua ei, de ziua lui, de "ziua mamei" si parca mai era ceva si nu tin minte.
eu cum nu stiu regulile jocului si nu tin minte cand sunt zilele lor de nastere dau cadou cand vad ca au cadouri primite de la alti parinti
insa "cadourile" sunt mai mult "atentii" - 10-15€, deci nu dioare si chanele.

faza draguta e ca si ei dau mici cadouri copiilor - de Paste, Craciun si de ziua lor. Ba ultimul an de ziua Laurei i-au luat chiar ceva destul de serios si foarte bine ales.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Sistemul balcanic de "atentionare" a educatoarei nu v-a disparea atata timp cat sunt parinti sau bunici care in numele "ce-i mai bun pt. al meu",sunt in stare sa corupa pe oricine;este demonstrativa inversunarea cu care s-au luptat unele mame, cu rude cu tot, intr-un concurs modest(ma refer la miza),ca cel cu poze de aici,incalcand reguli.
Din pacate ceeace nu se intelege este ca dintr-o competitie fair-play,oricare ar fi ea,toata lumea are de castigat;asa poti sa-ti privesti copilul cu ochii celor din jur si sa corectezi, daca este ceva de corectat,ceeace ii lipseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by b.nica
Din pacate ceeace nu se intelege este ca dintr-o competitie fair-play,oricare ar fi ea,toata lumea are de castigat;asa poti sa-ti privesti copilul cu ochii celor din jur si sa corectezi, daca este ceva de corectat,ceeace ii lipseste.

la competitia cu poze corectai la copil ce ii lipsea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Spaga asta marunta si deasa e tipic romaneasca.Nu va disparea in veci.Ca nu e spaga dom´le ,e atentie,Una mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu urasc sa duc "atentii" la gradinita si de asta nici nu duc, desi am vazut si pe aici parinti care fac asa ceva. Nu toti, doar unii. Am auzit si parinti spunandu-i "tu" educatoarei in loc de "dumneavoastra", cum ii spun eu. Cand toti parintii strang bani pentru un cadou mare - in numele parintilor, atunci da, cotizez si eu. Asta s-a intamplat cand a plecat fosta educatoare - i-am oferit un cadou de "adio". M-am gandit intotdeauna ca, daca la un moment dat voi avea ceva sa-i reprosez educatoarei, imi va veni greu s-o fac dupa atatea cadouri - personale, nu la comun, familiaritate si schimburi de amabilitati si complimente. Asa ca mai bine am cu ea o relatie oficiala, ii urez doar "Weekend placut" si "Sarbatori fericite" de Craciun si de Pasti si asta-i tot. Copilul este cel care ar trebui sa aiba o relatie speciala cu educatoarea/invatatoarea si asta de-abia e un lucru frumos. Tin minte ca pe invatatoarea mea o iubeam mult si mereu simteam nevoia sa-i duc flori sau desene cu dedicatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EVA-DATA spune:

astazi am ramas uimita : mi s-a cerut spaga,poate in alt mod decat cel obisnuit.La inchiderea contabila de la finele trim.1,actele se centralizeaza de la toate institutiile subordonate.Mi s-a cerut sa dau bani pt.a se cumpara un cadou pt.persoana careia i se vor preda actele.Am refuzat politicos,insa...cu tristete am fost singura.Repercursiunile vor aparea curand.Oare cand se vor termina chestiile astea,va trebui neaparat sa te cobori atat de jos incat sa filmezi sau sa inregistrezi convorbirea si sa dai la TV ? Inteleg cand viata ti-a fost salvata sau urmeaza,dar tot timpul numai asta sa te gandesti cum sa dai spaga pentru orice lucru,chiar daca e corect,doar ca sa binedispui persoana,sa nu iti caute nod in papura.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu am dus si voi duce la gradi (particulara) cutii de bomboane, flori, felicitari. Ma costa destul de mult pentru ca eu duc pentru tot personalul educatoare, ingrijitoare (3), profa de lb straina, balet, bucatareasa dar niciodata nu am considerat-o spaga ci pur si simplu un gest de multumire pentru sufletul pe care il pun in munca . Alti parinti nu duc si n-am vazut nici o discriminare intre copii, directoarea n-ar permite asa ceva si nici fetele n-ar face nimic de acest gen.

Eu sincer cred ca omul sfinteste locul.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Simona, trebuia sa-i spui directoarei/patroanei. Probabil ca educatoarele de la acea gradi sunt (aproape) la fel de prost platite precum cele de la gradi de stat. Sigur ca asta nu e o scuza, dar... Pt cineva care plateste lunar o suma considerabila la o gradi privata, asteptarile sunt altele, iar directoarea trebuie sa interzica primirea de cadouri. De ce n-o face e simplu de inteles...

Noi ducem atentii de sarbatori la gradi de stat, simbolice (flori, bomboane, cafea) si, prin asta, aratam ca le apreciem efortul. Educatoarele au salariul de 6-700 ron!!! Greseala lor ar fi sa-i ingrijeasca pe copii, in functie de cadourile duse de parinti... Dar nu toate gresesc ci, mai degraba, uita cine ce i-a adus...

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu sint de acord sa le duc flori si bomboane de sarbatori, sau de ziua educatoarei (desi eu nu am intrebat educatoarea cind e ziua ei). Am dat cadouri la copiii care isi sarbatoreau ziua, cind m-au anuntat inainte.

Nu vorbesc despre tipul asta de cadouri. Ci despre bani, sau cadouri "tine aici ca sa ai mai multa grija de al meu".

Cum sa ii dau cadou ca sa ii multumesc cind ea imi spune ca nu are timp de copil pentru ca "se uita la altii"? Nu inseamna asta "baga aici sa ma uit si de al tau"?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput