Despre spaga

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

sa nu uitam de spaga data medicilor!!!

meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

mi se pare ok sau acceptabil sa duci flori educatoarei/profesoarei/invatatoarei de 8 martie, de ziua ei, etc...insa cadourile de care vorbesti, Simona, ma enerveaza si pe mine...Noi nu avem inca Bia la gradi, insa imi amintesc cu neplacere momentele din scoala (a mea) cand mai venea cate o mamica cu sacose cu cadouri si chema invatatoarea putin pana afara, sau zilele de 1 sau 8 martie in care majoritatea copiilor duceau martisoare, insa trebuia sa fie cativa care veneau cu servicii de cafea, parfumuri, vaze, etc....total aiurea..

Omul ala e platit sa isi faca meseria, daca nu ii convine, n-are decat sa si-o schimbe....Imi displace mult de tot genul asta de "motivare".

www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_fer spune:

quote:
Originally posted by Noe

mi se pare ok sau acceptabil sa duci flori educatoarei/profesoarei/invatatoarei de 8 martie, de ziua ei, etc...insa cadourile de care vorbesti, Simona, ma enerveaza si pe mine...Noi nu avem inca Bia la gradi, insa imi amintesc cu neplacere momentele din scoala (a mea) cand mai venea cate o mamica cu sacose cu cadouri si chema invatatoarea putin pana afara, sau zilele de 1 sau 8 martie in care majoritatea copiilor duceau martisoare, insa trebuia sa fie cativa care veneau cu servicii de cafea, parfumuri, vaze, etc....total aiurea..

Omul ala e platit sa isi faca meseria, daca nu ii convine, n-are decat sa si-o schimbe....Imi displace mult de tot genul asta de "motivare".

www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo

nici mie nu-mi placeau mometele acelea...unde pui ca parintii mei munceau, nu aveau timp sa stea cu invatatoarea pe hol...de vorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Acum vreo 6 ani,gasisem un job in Germania,eu fiind in Romania si imi faceam documentele.Nu aveam doctor de familie si am mers la unul oarecare si i-am zis ca imi trebuie adeverínta precum nu sufar de boli cronice.Mi-a facut el teorie ca sa para ca isi merita banii si la urma mi-a zis sa-i dau cat vreau.I-am dat doua de 5ron si le-a desfacut dupa care mi-a zis sa-i mai dau inca pe-atat.A fost destul de penibil.Dar in Romania in anumite momente o faci involuntar.Mama mea daca merge la pensat isi face calculul cu tot cu spaga.E ceva intrat in mintea romanului ce greu se va schimba.Atata timp cat sistemul nostru e cine vrea face ce vrea,tot se va da.
In DK am nascut si am mers n ori la medic si nu am dat nici macar 1ron.
Singura data cand am dat ceva a fost un buchet de flori pt moasa ce mi-a adus copilul pe lume.
Aaa si ca sa nu mint,mai dau la restaurant cand merg.

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

quote:
Originally posted by megbeng

sa nu uitam de spaga data medicilor!!!

meg,dematei(9.02.2007)

Meg,ai grija!Acu' apare un nemultumit si frustrat gata sa-si verse oful la acest topic!(Crezi ca-s multi care "gusta" ironia!??)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

exista o diferenta intre tip/bacsisul pe care il lasi la restaurant, la cosmetica, la coafor, si aci se lasa intre 10-20% din consumatie si spaga care se da in Romania medicilor pentru operatii, cadrelor didactice, spaga la banca si asa mai departe.
Am fost 18 ani invatatoare in tara, am primit cadouri, asta e, romanul iti da, iti baga in traista chiar daca ii zici politicos ca nu ai nevoie, ca tot te ocupi de copil, ca e si interesul tau ca copilul sa aiba rezultate bune, iti creste si tie prestigiul....intr-o toamna m-am trezit cu un morman, munte de varza in fata usii de la apartament, lasat de un parinte care avea o fetita mai greoaie de cap, si pe care o verificam zilnic, si ii faceam notatii ba la mate, ba la romana. El a crezut ca trebuie sa ma rasplateasca. Sotul era sa faca infarct....cand a vazut muntele de varza (noi nu am pus niciodata varza la murat, luam de la ai mei)

Revin, e de condamnat spaga pe care o cer profesorii de la elevii pe care ii mediteaza, sau fortarea la meditatii
e de condamnata medicul chirurg, sau anestezist care nu vorbeste cu tine daca nu ii pui banii in fata

sa nu imi sariti in cap, nu zic ca toti sunt asa, dar sunt suficient de multi!

anul trecut Andrei a terminat clasa a 6 si au avut graduation ceremony. Le-am luat la toate profele lui cate un buchet de flori (fetele din Canada stiu ca nu sunt atat de ieftine cum s-ar crede)Au fost socate, au fost impresionate, dar nu e spaga, copilul terminase, mergea la alta scoala, a fost doar un gest de multumesc. De Craciun, il trimit pe Andrei cu o felicitare si un gift card de la Tim Horton la toti profesorii. Absolut toti scriu inapoi un thank you card!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

si eu cand am nascut am dus un cadou asistentelor. ma tratasera ca pe o printesa si de fata mea au avut grija foarte mare caci a fost 12 zile la ingrijiri speciale.
vazusem de cand eram internata ca primesc diverse cosuri ba de dulciuri, ba de fructe, asa ca am luat si eu un cos de praline si fursecuri nu fabulos de scump si cred ca daca imparteam suma la toate asistentele cu care am intrat in contact iesea ceva infim.
l-am dat la externare si au fost foarte incantate, mai ales cand le-am zis ca m-am simtit mai degraba la hotel decat la spital.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

si eu trimit la invatatoare cate un mic cadou sau flori cand sunt ocazii mai speciale(Craciun, sf. anului, Thaksgiving) dar trimit e dragul invatatoarei pe care fetita mea o iubeste f. mult.Dar nu este nici o problema daca nu as trimite nimic. Si fetita mea primeste la fel ca toti copii din clasa cadou de ziua ei si alte sarbatori. Si cum spunea cineva aici , de fiecare data cand trimit chiar numai o floare primesc neaparat inapoi o nota de multumire.
Aceste cadouri, simbolice mai mult, nu se pot compara cu cadourile date de sora mea cand avea copilul la scoala. Se strangeau bani pentru cadou, ba lantisor cu bratara de aur, la telefon celulalr(asta cand abia aparusera), ba poseta nu stiu de care, ba masuta de cristal.Mie cand imi zicea sora mea ce-i cumpara cadou invataoarei imi statea mintea in loc. Si totul organizat!Era o mama care era prietena cu invatoarea si ea era port-a-vocea la dorintele invatatoare. Sa nu mai vorbim de spagile date pe la examene de admirere, bac si cele "uzuale" din timpul anului.
Imi aduc aminte ca seful meu avea un baiat in liceu si a venit copchilul acasa si i-a zis lui tata-su: Tata da-mi o mie de lei(era o suma mica la acea vreme!) sa nu ma lase profu corigent la chimie! Tatal a palit la fata : Cum asa??? PAi a amenitat profu ca ne lasa corigenti pe cei care nu venim cu 1.000 de lei la el.!!!!
Nu i-a dat si l-a lasat corigent. Altii au trecut !
Chiar eu am fost persecutata la liceu (inainte de revolutie) de dirigintele si profesorul de matematica pentru ca tatal meu fusese in Germania(ceea ce era un fapt extraordinar pe vremea aia) si nu s-a prezentat la el cu cadoul de rigoare. Puteam umple tabla cu exercitii si probleme la mate ca tot nota 4 imi punea ! Noroc ca imi scoteam media cu tezele ca acolo ramanea scris si nu prea putea modifica. Dar in cl. a 12-a mi-a promis in fata clasei ca nu vad bacul. Am avut noroc ca se dadeau teste cu subiecte unice corectate de alti profi si se treceau in catalog ca note iar tezele au fost ca simulari de bac si tot nu erau corecate de el. Asa am scapat de corigenta (din cauza ca nu au dat ai mei spaga- nu de nestiinta)!
Eram disperata si ai mei de dragul meu se gadeau cum sa-l imblanzeasca pe proful de mate !Si cum alt fel decat cu o spaga !

Din nou nu generalizez ca toti profesorii sunt asa dar si uscaciunile fac parte din padure !Nu ?

Mergi la inceput