fara vaccin=mama denaturata?

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by MissParker

Si repet, de ce oare medicii fac parte din acea categorie a populatiei cu cele mai putine vaccinari?

Din acelasi motiv pentru care motostivuitorii tind sa aiba chiloti albastri.
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Citi dintre medici refuza sa-si vaccineze proprii copii?! Sa fim seriosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
Originally posted by gazzella

tu ignora, Loryi
ignora-mi toate mesajele

Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza

Nu pot,ca esti foarte activa.Da mi-am cumparat manuale de limba italiana sa stii.Dupa cum iti mai spuneam ma aleg cu ceva.
Si tot n-am aflat eu,placa stricata,ce e cu copiii aia morti din RO.Si nici cum e posibil ca intr-o tara cu vaccinarea obligatorie sa exista o grupa intreaga nevaccinata,fie ea si in sistem alternativ de educatie.Deh,statistica a fost placerea mea in facultate si mi se dau peste cap toate invatamintele,trebuie rescrise manualele de statistica.Si alea de psihologie.Nu iau in ras psihologia,exista si este importanta,dar nu mi-am imaginat ca asa procedeaza un psiholog.Ca daca procedeaza asa nu cred ca vindeca boala ci o agraveaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

bine, daca nu poti...
incerc sa-ti raspund

quote:
Si tot n-am aflat eu,placa stricata,ce e cu copiii aia morti din RO.

am observat ca imi pui in relatie interventiile cu ale altora
n-o mai face pentru ca s-ar solda doar c-o irosire
nu sunt responsabila de spusele altor participanti la discutie
cel mult pot sa dezvolt ceea ce am lansat eu in conditiile in care vad interes real si nu misto

...cu siguranta n-o sa stau aici sa-i gust umorul Andradei

Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Concluzia la intrebarea "fara vaccin=mama denaturata"? e NU, din contra, poate un pic prea naturata (ca sa zic asa) dupa gustul altora
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

LEGE NR. 649 DIN 20 NOIEMBRIE 2001 PENTRU APROBAREA ORDONANTEI GUVERNULUI NR. 53/2000 PRIVIND OBLIGATIVITATEA RAPORTARII BOLILOR SI A EFECTUARII VACCINARILOR:

"... ARTICOLUL 1
(1) Medicii de familie, indiferent de forma de organizare a asistentei medicale primare in cadrul sistemului public sau privat si indiferent de casa de asigurari sociale de sanatate cu care au incheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obligatia de a asigura vaccinarea corecta a copiilor si de a raporta efectuarea acesteia directiei de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti."

Sper ca este destul de clar ce scrie in lege. Ca urmare eu, ca mama, daca decid sa nu imi vaccinez copilul, pot semna ca nu sunt de acord cu vaccinarea iar doctorul prin semnatura mea este acoperit atunci cand va trebui sa raporteze ministerului.
Si ca misterul sa fie elucidat, in grupa copilului meu, toti parintii au optat sa nu-si vaccineze copiii cu ROR, considerand ca bolile copilariei nu reprezinta un risc.
Daca tu Loryi gasesti o lege in care se specifica ca exista obligativitate din partea parintilor sa isi vaccineze copilul, eu ma dau batuta.
Nu stiu la ce boala te gandeai tu ca agravez prin faptul ca sunt psiholog. Facultatea pe care am absolvit-o m-a invatat sa gandesc "out of the box", sa fiu mult mai receptiva la tot ce ma inconjoara si sa fiu cat se poate de analitica atunci cand am de luat o decizie (ultima caracteristica chiar imi da batai de cap...)

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
Originally posted by crisiacob

LEGE NR. 649 DIN 20 NOIEMBRIE 2001 PENTRU APROBAREA ORDONANTEI GUVERNULUI NR. 53/2000 PRIVIND OBLIGATIVITATEA RAPORTARII BOLILOR SI A EFECTUARII VACCINARILOR:

"... ARTICOLUL 1
(1) Medicii de familie, indiferent de forma de organizare a asistentei medicale primare in cadrul sistemului public sau privat si indiferent de casa de asigurari sociale de sanatate cu care au incheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obligatia de a asigura vaccinarea corecta a copiilor si de a raporta efectuarea acesteia directiei de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti."

Sper ca este destul de clar ce scrie in lege. Ca urmare eu, ca mama, daca decid sa nu imi vaccinez copilul, pot semna ca nu sunt de acord cu vaccinarea iar doctorul prin semnatura mea este acoperit atunci cand va trebui sa raporteze ministerului.
Si ca misterul sa fie elucidat, in grupa copilului meu, toti parintii au optat sa nu-si vaccineze copiii cu ROR, considerand ca bolile copilariei nu reprezinta un risc.
Daca tu Loryi gasesti o lege in care se specifica ca exista obligativitate din partea parintilor sa isi vaccineze copilul, eu ma dau batuta.
Nu stiu la ce boala te gandeai tu ca agravez prin faptul ca sunt psiholog. Facultatea pe care am absolvit-o m-a invatat sa gandesc "out of the box", sa fiu mult mai receptiva la tot ce ma inconjoara si sa fiu cat se poate de analitica atunci cand am de luat o decizie (ultima caracteristica chiar imi da batai de cap...)

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Ma refeream la tratamentul pacientilor tai desigur .Pentru ca un psiholog nu foloseste cuvinte de genul "pline de venin""dragele mele" folosit la misto,nu scrie cu rosu ca sa accentueze ceva,un psiholog asculta,este calm,detensioneaza.Un psiholog nu arunca zvonuri cu copii morti intr-un mediu in care stie ca poate starni panica.
Legislatia aceea o postasem si eu,iat marius a detaliat.
Dar sa ramanem la cifre:OMS,hai sa o credem asa un pic,spune ca acoperirea measles-rujeola in RO este de 97% in ultimii ani.
In 2003 s-au nascut 215000 copii.Acestia au facut vaccinul in 2004 cand rata de acop era 97%.Rezulta 6450 copii nevaccinati in toata RO,adica in 41 districte.Grosier rezulta cam 157 de copii nevaccinati pe judet,grosier repet pentru ca unele judete sunt mai mari,altele mai mici,unii copii au plecat din RO.Din acestia nu pot fi toti concentrati in acelasi loc din judet.De regula,sunt probleme la sate si in comunitatile de minoritari.Ce sanse sunt ca 20 de copii nevaccinati sa nimereasca in aceeasi grupa?Eu consider ca 0 sanse.
Daca tu arunci pisica la medicul de familie iar acesta accepta sa faca asta,si-a rezolvat si cris problema.Ea intreba de baza legala.
Vezi,avem doaua meserii analitice,adica si eu sunt receptiva,chiar as fi de acord cu neobligativitatea vaccinarii in anumite conditii/vezi postarile anterioare.Si eu sunt analitica,adica vad diverse opinii si le filtrez prin logicas mea,cum am spus intotdeauna si am indemnat si pe altii.Pe net gasesti multe bazaconii,important este sa treci prin logica ta.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

si uite ca sunt aprox 8000 cazuri de tuberculoza in UK/an... "But while many think the disease had been eradicated, around 8,000 cases of TB are still reported in the UK every year, mostly in major cities (just last month, 30 pupils at a secondary school in Birmingham were diagnosed with TB). " din art:
http://beta.dailymail.co.uk/health/article-1019230/How-year-old-daughter-dying-TB-21st-century-Britain.html
vaccinul BCG (anti-tuberculosis http://en.wikipedia.org/wiki/Bacillus_Calmette-Gu%C3%A9rin) NU se mai face de mult in tzarile "civilizate"...

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Si uite aici ce se planuieste in viitor pt UK:
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=565661&in_page_id=1770

P.S. Eu sunt PRO-VACCINARE. Chiar anul acesta mi s-a confirmat odata in plus ca e bine sa fii protejat decat... bolnav... O colega de gradi a fetitzei mele a facut HIB deoarece nu a fost vaccinata (http://en.wikipedia.org/wiki/Hib_vaccine). Doar ea si una dintre edu au avut boala... restul fiind vacinatzi. Edu mi-a spus... ca eu nu stiam de ce boala sufera micutza. Fetitza a luat 10 zile antibiotic si a stat cam o luna acasa - fiind crunt de obo si slabita dupa boala.

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput