Filmuletele Baby Einstein
Raspunsuri - Pagina 6
dana_martie spune:
Din pacate esueaza in polemici.. cunosc teoriile, am citit si eu cu spaima in reviste cum secventialitatea poate afecta creierul, emisfera cutare, teveul in detrimentul logicii etc etc. Basca sedentarismul, timpul pe care il petreci urmarind imagini in loc sa te joci iar etc etc.
Am stat eu stramb si am incercat sa gandesc drept, exagerarile nu sunt bune. Nici legate de cresterea puilor nostri, nici in atitudinile noastre.
Ca slava Domnului, ca si cele care infiereaza teveul, petrec tot timpul deocamdata cu puiul meu. Si ne jucam si toate cele. Nu asta era ideea. Vroiam sa spun ca am citit recent F. Dolto-psihanalista. "Cand apare copilul".
Ii raspunde unei amme ostile televizorului, mandra de sine ca le interzice copiilor aceasta capcana care ucide conversatia, te face prizonier si alte nenorociri
Ca o paranteza, sa nu fiu acuzata ca-s partinitoare, eu nu am mai deschis televizorul de ani de zile.. pana sa apara puiul meu ![]()
Si ii raspunde doamna psiholog "trebuie sa adaug ca televizorul poate fi deosebit de util pentru cei foarte mici: doi ani si jumatate este o varsta la care cele vazute la televizor dau de lucru imaginatiei. ele constituie sfera socialului pentru acesti copii care, atunci cand se intalnesc in parc sau la gradinita, pot astfel vorbi si despre altceva decat despre cei de acasa. Nu sunt a priori impotriva televizorului. sunt impotriva drogului, adica a lipsei de criterii in alegerea emisiunilor si a monotoniei" Si continua cu emisiunile dedicate copiilor si desenele animate.
Multumesc celor care au pus linkurile. Si minimaxul are desene dragute, copilului meu cel foarte activ
ii plac si filmuletele BE, ca are zilnic repriza de 30 minute..
PS doi ani jumatate avea copilul mamei ostile careia i-a raspuns. Banuiesc ca e valabil si restul.. adica pentru copii mici ![]()
AdiS spune:
Multumesc Ramonica pentru interes.
Nu, nu am reusit sa mai descarc. Dar nu este nici un bai.
b.nica spune:
Bic,ai facut bine ca ne-ai pus confesiunea taticului,unele afirmatii ale lui mi-au dat de gandit;daca are dreptate si daca vorbeste in cunostinta de cauza,ma refer la aranjarea imaginilor TV,ar trebui sa fim mai atenti,
Pe de alta parte,cat o sa putem indeparta copiii de televizor sau calculator?
Eu cred ca evitarea exceselor este si aici necesara.Cand spun aceasta am invedere ambele sensuri.
Sabina,copiii mei asculta muzica de la 3 luni;le-am testat preferintele nu privind BE,ci pe CD-uri de calitate si la un aparat bun, stereo.Categoric voi continua sa le ofer conditii ca sa cante la un instrument muzical si asta nu din snobism, ci deoarece le place f. mult.
Referitor la BE,am apreciat ca fondul sonor este de calitate in sensul ca muzica buna este asociata cu imaginile.Filmuletele acestea ocupa un spatiu f. mic din timpul gemenilor;la alte programe de desene animate(TV),nu prea sunt lasati.
Aici imi vine in minte ce ne-a spus Papadie de am ras o saptamana:cum alerga copilasul cu tigaia sa-i dea in cap mamei ca in Tom si Jerry.
Amethyst spune:
Bic, foarte valoros mesajul acelui tatic, iti multumesc mult.
Gandesc ca e foarte daunator sa traim pe principiul, si noi am facut cutare sau cutare cand am fost mici si "we turned out ok" dar asta nu e suficient si nici un argument pentru a repeta anumite greseli, dimpotriva.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
dana_martie spune:
Cand scriu eu pe forume cam tarziu si vad incetosat de somn.. O erata, dolto spunea de bine despre emisiunile penrtu copii si desene animate. Ca unele sunt proaste, dar unele desene sunt foarte reusite.
Eheee pe vremea mea era doar Noapte buna, Mihaela
si acum imi place sa urmaresc desene animate.. ![]()
Bic spune:
Sabina,
mesajul era despre copii sub doi ani, cit aveau copiii nostri anul trecut cind a fost postat aceast mesaj.
Intre timp, din pacate, eu am cedat ispitei si o mai las din cind in cind cite o jumate de ora la DVD-uri. Dar tocmai ca sa am eu liber. Dar macar pina la 2 ani si un pic nu a vazut televizor.
Nu stiu ce face B. cu fetita lui, ca nu am mai vorbit demult cu el, dar acum chiar ca sint curioasa daca o tine departe de televizor si de BE in continuare.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC