moldoveni din toate colturile...

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Mihulet, trece-ne la Iasi si nu la Galati, de unde am plecat de haaaat. Acolo suntem stabiliti acum, acolo e nascut Matei, cele mai frumoase amintiri si implinirile tineretii de Iasi ne leaga...

Apropo, stam (teoretic) in frumosul cartier Dacia :))))). Dar am stat si in Ticau (superb !!!!!), acompaniati de un mos nebun si zece soricei :))).

Pupici,

Julie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Connie spune:

Mihuletu,please,poti sa scrii la mine Connie si Puricel,asa,ca sa stie lumea cine-i Connie?
Caci nu m-am putut loga cu ex-nick name-ul Puricel.
Mersi fain( ...sotul ii un pic si ardelean,dar nascut in Bacau..)

Thanks,thanks
Connie-Puricel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Si eu mi-s moldoveanca din Suceava, la fel si sotul meu.Am facut facultatea in Iasi, si-mi va parea rau pana mor ca nu am rams in Iasi.
Margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

modificat modificarile si reactualizata lista. pana acum suceava e in frunte urmata indeaproape de iasi.
pupici tuturor moldovenilor care nu si-au uitat graiul dulshi si nici de unde au plecat.
tot vorbeati de faptul ca o dati pe moldoveneste cand sunteti obositi... eu vorbesc moldoveneste cand o alint pe asta mica sau pe barbac'miu, mi se pare ca e mai aproape de suflet si redau mai bine dragostea si bucuria in graiul nostru. haios e barbac'meu, cand incearca sa ma imite. exagereaza sh-urile si ii iese ceva de-a dreptul hilar si care n-are nici o legatura cu realitatea, asa ca ma vad nevoita sa-l rog sa inceteze, ca ne poceste vorba.

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

> extras din Dictionarul romanesc-*moldovenesc:*
Cuvintelnic - un fiel di dictionar, cu multi cuvinti, din cari oaminii inteleji si pot.
> > Miere - Lichid gros, dulsi, transparient, produs di albini or poami cazuti din mar.
> > Chilot - Nalbituri purtati pisti... rusini or baiet si condusi aerfloturili.
> > Divina - Fatuci draguti din icoani; fatuci draguti si din afara icoanilor; poati hi si fatuci cari îi acuzati di baiet ca a ramas bortoasi: "tu esti di vina!".
> > Palitura - Lovituri pi spinari; di osandî ca la TSKA Moscova or florisici cari si-o pierdut sieva.
> > Papusi - Jucareli pentru bebilusi or opinsilii farî calcai, di casî,pi cari i-o dat fimeia nieputinciosului scriitor al cuvintelnicului.
> > Batigard - Strajer; baiet tuns la chelii, cu minti multi, cari aparî pisiniva di batai; atentii, nu reusesti întotdiauna!
> > Perji - Poamili din pruni; dicoratiuni-mozaic pi material moali, di calitatea cuvintelnicului.
> > Piron - Suruboi cari si bati cu socanu or locu undi trag in gari trenurili.
> > Tratat - Baiet cari dacî vini in bataturî la tini îi dai o vodkî sau pajini di hartii pi cari tovarasii domnului siecretar jeneral al PCM Voronin vor sa-l scrii in moldovinesti cu asupritorii di pesti Prut, cari vor sa-i romanizezi cu forta si cari se va siemna la Pasti. La Pastili Cailor.
> > Dobitoc - Poati fi si animal - bou, magar or alsiva din bataturî; cretin, idiot, tiembiel ca sel pi cari l-au pus kaghiebistii di la Moscova sa faci cuvintelnic întri romani.
> > Posolvon - Iesi afari! Mars!
> > Manestergura - Prosop, carpi, slugi
> > Graunatica - Neindemanatica, proasti

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Ia sa vin cu uo ierati.
Si spuni chiron shi nu piron.

La fel, chiele, chishior, chierji, chipeptini... si di shi nu shiapi , shiarshaf, shireashi si.... chiepsi (pepsi :))))

Juli :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Bagati-l si pe Ionu la catastif,una bucata made in Vaslui.

"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ericuta spune:

Grupului din Piatra Neamt ne alaturam si noi, cei care locuim acum la celalalt capat al lumii- Noua Zeelanda.

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilitim spune:

Cei mai tari sunt moldovenii!
Salutãri din Comãneºti- Bacãu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Hop si io ! Bre , da pi mini m-atz uitat ? Ia trieci-ma , mai mihuletzulie , si pi mini la Bacau ! Si adaug-o si pi simanoro( Simona ) , ca si ea-i tot di pi la Bacau !

Si acu' , la inchieiere ,
Nu va spun la rievedere ,
Ci va zic cu vuoshi tarii
Hai sa-ntidim hora mare !
Pi la noi , pisti hotare !
Stanga unu , dreapta doi ,
C-asa-i hora pi la noi !
Foaie vierdi di dudau ,
Ca asa-i pi la Bacau , meeiii!!.

Mergi la inceput