Nou stil de viatza (203)
Raspunsuri - Pagina 5
anky spune:
quote:
Originally posted by mephala30
cui ma plang? cine mai e pe aici?
I-a crescut febra, a facut 40.
Am trimis sotul sa ia diazepam intrarectal (pt. convulsii)
hit me with stars!www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">Cercul vietii
Panadol supozitor nu gasesti pe acolo ? E foarte bun,ii scade febra rapid.
Carmen,io m-am speriat cind l-am vazut ca ii curgea singe dar noroc ca nu era decit o julitura.
Anca,mami de doi nazdravani
yubi spune:
quote:Carmen ,mai bine da-i fenobarbital.Eu numai fenobarbital ii dadeam fetitei mele ,nu i-am dat niciodata diazepam.De ce i-ai dat doar jumatate de supozitor de novocalmin ?Este cam putin si nu si-a facut efectul.Cati ani are micutul?Eu sunt mai panicoasa si faptul ca lucrez in spital si vad si aud atatea grozavii,la febra peste 39 ma duc cu ea imediat la spital.http://tt.lilypie.com/oGbdp2.png
Originally posted by mephala30
cui ma plang? cine mai e pe aici? I-a crescut febra, a facut 40. Am trimis sotul sa ia diazepam intrarectal (pt. convulsii)hit me with stars!www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">Cercul vietii
mephala30 spune:
Anky si Yubi, Slava Domnului ca sunteti pe receptie, . N-am gasit diazepam, i-a cumparat fenobarbital pt. copii, i-am dat unul. Plus paracetamol pentru adulti si vad ca e ok, nu mai are febra, .
hit me with stars!www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">Cercul vietii
yubi spune:
Incearca sa-i dai ceai sau apa ,cate putin ,pt. ca daca a vomitat e posibil sa se deshidrateze.http://tt.lilypie.com/oGbdp2.png
anky spune:
Carmen,fenobarbitalul imi suna periculos,defapt e un anti epileptic,nu e indicat sa il dai pentru febra,iar diazepamul e un sedativ,la fel de periculos imi suna,ma rog,faci cum crezi.
Anca,mami de doi nazdravani
Tzuni spune:
Mephala, sunt si eu langa tine. Cu gandul, ca la sfaturi nu ma priocep. Dar invat si eu... Tin pumnii sa rezolvati cu febra. Te asteptam cu vesti bune!
Tzuni mic si drag si scump si pisicos
mephala30 spune:
Anky, am o prietena care e medic pediatru. I-am dat fenobarbital la recomandarea ei.
Se recomanda in cazurile in care febra creste brusc, pentru a nu interveni convulsiile.
va multumesc pentru sprijin si sustinere, .
va tin la curent, cred ca-l ia si pe Teo, :)))
mi-a revenit buna dispozitie, cand ii vad cum se joaca voiosi,
yubi spune:
quote:Fenobarbitalul este un anticonvulsiv (nu antiepileptic).Se da si in epilepsie pt. a prevenii crizele convulsive epileptice.Nu este periculos in caz de febra ,ci chiar recomandat.Pt.ca daca febra depaseste 38.5-39 grade copilul mai mic de 5 ani poate face convulsii febrile (care sunt foarte periculoase).Mai are si efect sedativ, se administreaza si atunci cand copii sunt foarte agitati si nu li se poate prinde o vena pt. perfuzii ,etc.http://tt.lilypie.com/oGbdp2.png
Originally posted by anky
Carmen,fenobarbitalul imi suna periculos,defapt e un anti epileptic,nu e indicat sa il dai pentru febra,ma rog,faci cum crezi.Anca,mami de doi nazdravani