Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Xio, nu, nu e obligatia "tuturor" de a se implica in situatia cainilor fara stapan. Eu, ca si iubitor de caini, am la indemana solutia de a face voluntariat intr-un ONG care se ocupa de asa ceva, sau de a ma angaja la Autoritatea in cauza. Insa mama nu are nici o treaba; ea plateste niste impozite (la bugetul local si central) si, prin asta deleaga responsabilitatea si ii plateste pe altii sa se ocupe de problema cainilor.
Cand am crezut ca e de datoria mea, m-am dus si am facut voluntariat unde am simtit eu ca e un domeniu sensibil pentru mine. N-am pretins nimanui, niciodata, sa-i inteleaga si sa-i accepte si sa nu-i bage la inchisoare daca sunt periculosi.

Danyforever, nu e nimic logic sa pripasesti sute de caini (sau alte animale) pe strazile unui oras si nu e nimic ilogic in a-i eutanasia, daca situatia scapa de sub control. Eu sunt de acord ca sunt suflete, ca au dureri si suferinte, dar disparitia lor de pe strazi ar ajuta si cainilor, nu numai oamenilor.

Sterilizarea si asa-zisa ocrotire s-a incercat si acum cativa ani. Rezultatul il vedem azi. N-a fost, deci, un mijloc eficient.

Eu cred cu tarie ca, daca ONGurile care se ocupa de animale n-ar mai fi atat de chitite pe imbogatire si pe protejarea situatiei asteia care le ofera o acoperire si un domeniu de activitate, lucrurile ar sta mult mai bine. In schimb, ei se ocupa cu felurite manareli. Cate adaposturi private exista? Cate masini inscriptionate cu sigla vreunui ONG de profil am vazut eu? Nici unul. Autoritatile platesc pentru ca altii militeaza pentru drepturile animalelor, o notiune total lipsita de continut pentru ei!
Ei, vad ca se inmultesc asiaticii in Buc, vin sa munceasca pe bani mai buni. Angajatii coreeni ai unei companii de construia o statie de epurare in Iordania au "curatat" locul de caini fara stapan in 3-4 luni. O fi si asta o solutie si sa vedem daca se scandalizeaza cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

EUTANASIEREA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Total de acord cu Ipearina si cu Nuschu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Nuschu ,.

Xio, la multe din postarile tale iti dau dreptate, insa aici... Spune-mi te rog, ce ar trebui sa fac eu, eu personal si familia mea pentru a ajuta cainii fara stapan? Cum ar trebui noi cele de aici sa ne implicam personal in aceasta situatie? In ceea ce ma priveste iti pot garanta ca nu am abandonat niciun pui. Dimpotriva, am in familie un caz de adoptie a unui caine fara stapan. Acu are stapan, o duce foarte bine - s-a facut patrata - e plimbata, periata si tot ce are nevoie. Si e o scumpa si o cumite!
Insa... sunt prea multi, zau asa.
Vino cu o idee, nu ne mai combate fara idei. Te cred, zau, ca iubesti animalele si nu ti-am combatut niciodata opiniile in acest sens. Dar ... vino cu o solutie, ceva, si eu ti promit ca incerc sa fac ceva. Uite , sa sti ca nu vreau sa ma cert, vreau o solutie, ceva, ca zau, cel putin in zona mea s-au inmultit peste masura .

E valabil pentru toti care deplang soarta cainilor fara stapan.

Va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

eu consider oamenii un pericol , nu animalele.
Doar ca eu nu-i trimit pe toti pe lumea cealalta ....

Ei vezi, aici iar n-ai incredere in tine...o sa fii medic in numai citiva ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

ma tenteaza sa nu mai deschid continuarea ...oamenii mai periculosi ca si cainii pfffffff

Mergi la inceput