Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?
Raspunsuri - Pagina 26
magda30 spune:
Happymum, multumesc pentru raspuns, voi cauta sa vad unde ma pot intresa, probabil la primarie, pentru a face ceva.
Deus, pana la un punct ai dreptate. Referitor la caminele pentru categoriile defavorizate. Insa, ceea ce ne propui tu sa ne imaginam... chiar ca depaseste orice imaginatie. Ti-asi dori sa traiesti si tu in pace cu o "gasca" de 20 de sufletele care mai de care mai "zambarete", cu un copil langa tine si sa te intrebi in fiecare dimineata "oare scapam ne alergate sau muscate si azi?".
Crede-ma, mi-e mila de animale, insa in cazul acesta mi-e mai mila de copilul meu, de alti copii si chiar de mine.
Poate nu m-am exprimat corect in mesajul postat: vreau sa aflu unde ma pot adresa pentru a-i aduna in vederea sterilizarii, vaccinarii... etc, a acelor caini. Nu cu bata, pentru ca sunt constienta ca il inraiesc mai tare pe acel animalut. Insa nu ma pune sa ii accept!!! Nu ma pune sa ii iau in brate sa ii duc eu la un centru ... pentru ca pur si simplu mi-e frica sa ma apropii de un caine pe care il cunosc.
Va multumesc si va doresc o zi buna.
andira spune:
Tocmai ce-am vazut dimineata la stiri un reportaj despre un accident din cauza unui caine mort pe sosea. Femeia care conducea a incercat sa-l ocoleasca si a intrat in sensul opus sub un tir. Rezultatul - un copil de 3 ani in coma, mama soferitei moarta, iar femeia in stare grava la spital.
Pana acum nu eram de acord cu sotul meu cand imi spunea ca la peste 50-60km/h mai bine dai peste caine decat sa tragi de volan sau sa franezi brusc, dar mi-am schimbat parerea...
happymum spune:
cu asta ai dreptate. aproape am patit-o si eu cu sotul meu si stiu cum e. sotul tau are dreptate.
e pacat sa gandim asa, dar ... cand se intampla asa ceva ... e foarte trist si nedrept.
vezi ce inseamna treaba asta... cand un sofer vede in mijlocul drumului un caine mort, de ce oare nu opreste sa il scoata pe marginea drumului? asa ar putea salva viata unei femei cu copilul si mama ei in masina. nu credeti?
pacat. da sea dumnezeu sa isi revina ala mic si sa fie bine.
viitoare sper
capcaunul spune:
Hei! Cei care sustineati ca bietii maidanezi sunt niste mielusei fara instincte animalice, cum explicati www.ziua.ro/news.php?id=17408&data=2008-12-04" target="_blank">patania acestui mare iubitor de maidanezi care a adoptat 11 dintre ei?
andira spune:
Si asta... http://www.ziare.ro/1228426180-Ploiesti_Maidanezii_au_atacat_gradina_zoologica
Noroc ca n-au putut ajunge la ursi...geez....
happymum spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Hei! Cei care sustineati ca bietii maidanezi sunt niste mielusei fara instincte animalice, cum explicati www.ziua.ro/news.php?id=17408&data=2008-12-04" target="_blank">patania acestui mare iubitor de maidanezi care a adoptat 11 dintre ei? |
hei, multumim pentru .
doamne fereste de ce s-a intamplat acolo. e groaznic.
draga capcaun, nu am citit sa fi spus cineva despre maidanezi ca suntniste mielusei fara instincte animalice.
ba sunt foarte animalici.
dar sa nu uitam un lucru. cei care sustin o viata mai buna pentru cainii vagabonzi si nu direct uciderea lor, o fac pentru ca sunt blanzi la suflet, milosi si nu suporta sa se faca rau nici unei fiinte de pe pamant. nu cred ca trebuie sa ii ridiculizam sau sa-i facem sa se simta aiurea pentru ca sunt asa.
solutiile LIPSESC cu desavarsire in aceasta problema, personal specializat sa faca ceva LIPSESTE si mai si. ce avem din plin? duritatea din spatele cuvintelor si mai rau de cele mai multe ori rautate.
am citit mai demult ceva care spunea cam asa: ca animalele ne-au acceptat langa ele, nu noi pe ele langa noi.
as vrea sa sper ca nu se vor mai intampla scene atat de groaznice ca cele date exemple, dar din pacate nu pot. pacat.
numai bine tuturor.
viitoare sper
Robertino26 spune:
Dati numai exemple negative.De ce nu spuneti ca ei va apara casa de hoti,sau cei speciali pt orbi?de ce eutanasiere?Am acasa 1 caine o corcitura si daca as vedea ca cineva da in el l-as impusca in cap.
de ce e cainele rau?din cauza cretinilor care-i bat ,cainele nu se naste rau ,omul il inraieste.
Scuzati-mi limbajul neadecvat
Si mai e o vorba mare< cainele nu latra/musca omul bun>
andira spune:
Nu vorbeam de cei din case, ci de cei de afara, din cauza carora de ex. mi-e teama sa ies cu copilul in spatele blocului.
erin20 spune:
Doamne! Deci chiar trebuie sa se ia niste masuri in legatura cu acesti caini vagabonzi. Eu locuiesc in Timisoara, si aici nu sunt chiar asa de multi.. Dar am fost asta vara in Bucuresti si m-am socat! Erau haiti de caini la toate colturile. N-am avut nimic cu ei pana cand s-au luat dupa noi intr-o seara Credeam ca ne mananca acolo..Bine ca am fost pe faza si am rupt-o la fuga. De atunci ne mai era si frica sa mai umblam pe strazi, incercam sa ocolim toate zonele unde vedeam/auzeam caini :)) Zici ca eram intr-o jungla in care trebuia sa ne ferim de animalele salbatice. Chiar nu ma gandeam ca se poate mai rau de atat, sincer.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Robertino26 Dati numai exemple negative.De ce nu spuneti ca ei va apara casa de hoti,sau cei speciali pt orbi?de ce eutanasiere?Am acasa 1 caine o corcitura si daca as vedea ca cineva da in el l-as impusca in cap. de ce e cainele rau?din cauza cretinilor care-i bat ,cainele nu se naste rau ,omul il inraieste. Scuzati-mi limbajul neadecvat Si mai e o vorba mare< cainele nu latra/musca omul bun> |
Pana la urma si cainii de pe strazi sunt victimele omului.
Sa ma explic, inainte sa sariti
Cum au ajuns ei pe strazi? Din cauza iresponsabililor care i-au alungat. Acesti caini s-au inmultit( absolut natural) si au aparut haitele(ca si lupii, deci din nou,absolut natural).
Evident ca, in haite fiind, au un anumit teritoriu. Sunt batuti-nu uita si la urmatoare ocazie ataca.Devin pur si simplu mai salbatici decat cainele din curte. Pentru ca ei lupta sa supravietuiasca(instinct absolut natural).
Mi se pare aiurea rau de tot, sa faci campanie impotriva ´´dusmanului´´ cainele.. Adica, noi acum ne batem cu cei care au ajuns cum au ajuns din cauza OMULUI?
Iar situatia din Bucuresti, este tot vina animalului suprem, OMUL. Ne plangem ca suntem muscati, ca ne sunt copiii in pericol DAR ce facem noi in acest sens? Luam o piatra si-i dam cainelui in cap???Bravo!!!
Cainele este inferior omului. Corect?
In aceste conditii, OMUL e cel care trebuie sa STIE cum sa rezove problema, OMENESTE nu ca in jungla.
Daca putem invata cainii sa ne apere, sa salveze oameni din foc si apa, sa conduca orbii, sa caute drogurile, atunci cum naiba consideram ca suntem in situatia in care SUNTEM AMENINTATI DE CAINI??? Adica noi suntem amenintati de un animal inferior noua,dpdv intelectual si al evolutiei???
Daca e asa, inseamna ca suntem varza...ne plangem, iar ne plangem, iar cainii continua sa se inmulteasca si sa se salbaticeasca. Si noi ne plangem in continuare. Ca atata stim face.
Cainii trebuie sa dispara de pe strazi, ca nu acolo e locul lor. Sunt deacord.Acum ramne sa steptam extraterestrii sa ne spuna CUM sa facem asta OMENESTE, ca noi stim deocamdata doar sa dam cu parul.