Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?
Raspunsuri - Pagina 24
ramoneloo spune:
sper sa va fie de ajutor si sa reusiti sa faceti diferenta dintre 'mit si realitate':http://www.animale.ro/editoriale/10-motive-pentru-a-ti-steriliza-animalutul-de-companie.
zilele trecute,in navodari,un pitbull a fost surprins cu 'geanta-n gura',adica la furat.asa a fost 'educat si dresat' de 'stapan'.acum este cazat la ecarisaj si logic,nimeni nu va merge sa-l revendice,drept urmare,va fi eutanasiat.am ramas interzisa,cum de este posibil ca un astfel de caine,dintr-o rasa stiut-periculoasa sa nu poata fi identificat intr-o baza de date,ca apartinand lui 'cutarica',pt a putea fi tras la raspundere.asta inseamna ca legislatia in romania este deficitara si pana nu o sa avem sanctiuni serioase o sa cascam gura pe 'animal planet',o sa admiram modul in care se implica si eforturile pe care le depun pt a proteja animalele de abuzuri,abandon,infometare si multe altele,in timp ce la noi,vb cantecului'buna tara,rea croiala'.
chiriuc spune:
Multumesc pt ajutor, Ramoneloo.Am multi prieteni veterinari si de la ei stiu ca agresivitatea scade o data cu,castrarea.In link/ul postat de tine tocmai despre asta scrie, in special subpunctele 6,7 si 8.
sorinake spune:
votez si eu pentru castrarea cainilor! e o metoda de a scaea numarul si agresivitatea acestora!
"Help my bunny take over the world!"
http://tt.lilypie.com/VGHop3.png
Cricor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chiriuc In afara, oamenii care brutalizeaza si neglijeaza un animalut primesc o amenda f mare ,iar in unele cazuri se duc la inchisoare. |
"In afara" nici nu poate fi vorba de brutalizarea cainilor fara stapan caci lipsesc cu desavarsire de pe strada. Daca totusi exista vreunul, un om de bine suna la protectia animalelor, eu vin il iau si-l duc la un shelter. Acolo sta 2-3 saptmani, dupa care, daca nu este adoptat cu acte in regula de cineva este eutanasiat. Sunt sigura ca iubesc si ei animalele, dar le este mai drag de oameni.
Corina
ramoneloo spune:
'in afara' se intampla si de-astea:
http://ionut.ecosapiens.ro/fii-schimbarea-pe-care-vrei-sa-o-vezi-in-lume/...nu stiu cum a reusit 'artistul' sa gaseasca un caine fara stapan dc tot lipsesc cu desavarsire din peisaj...si nu l-a brutalizat...brrrr.
e cam aiurea sa ne comparam cu alte tari cand la noi nu e vb de un caine,max 2...ca sigur s-ar gasi din 24 de mil de romani macar 1 care sa il adopte pe amarat...noi ar trebui sa facem ceva astfel incat nr lor sa scada pt inceput,legislatie,protectia animalelor,adaposturi ca 'in afara',clinici veterinare ca 'in afara',constiinta si responsabilitatea celor 'din afara',dar pana acolo mai avem muuuult,muuult,muuult!
ramoneloo spune:
vad ca articolul nu mai e pe site...incercati aici,imaginile sunt socante
http://www.protv.ro/stiri/stop-torturarii-animalelor/moartea-unui-caine-prin-infometare-promovata-intr-o-galerie-de.html
zbughi_ro spune:
Subscriu pentru eliminarea cainilor vagabonzi, sunt periculosi si ne pun vietile in pericol si noua si copiilor nostri.
A_Iulia spune:
Ramonelo, prima chestie in legislatie care ar trebui facuta: limitarea reproducerilor in canise, inregistrarea fiecarui pui de rasa, taxe platite la stat pentru fiecare animal de rasa achizitionat.
Cand o sa reusim sa controlam reproducerile pe banda rulanta a cainilor de rasa, o sa aiba impact si asupra cainilor de pe strazi.
Pana una-alta, oricine care-si doreste un caine plateste 2 lei si-si ia unul, ca si cum si-ar cumpara o palarie. Cand o sa coste un pui de caine de rasa suficient de mult, multi iubitori de animale vor avea optiunea ori de a scoate o suma reala din buzunar, ori de a adopta gratuit un patruped al strazii.
happiness spune:
Imi plac cainii atata vreme cat nu sunt pe strada.Mi-e tare mila de ei ,in sensul ca nu suport sa vad un animalut agresat ,batut si asa mai departe,dar totusi,mai presus de orice este dreptul copilului meu si al meu de a merge in siguranta pe trada,fara frica.Nu stiu ce metoda ar trebui adoptata,dar nu ii mai vreau pe strazi!!!!!!!!!!Daca exista atatea asociatii care protejeaza aceste patrupede,daca intr-adevar le sunt asa de dragi,sa le ia pe toate,sa le faca adaposturi,nu stiu...Dar nu inteleg ceva.Deci ai dreptul prin lege sa ucizi un prunc de 5 luni din burta unei mame ,dar ne este mai mila de un catel?Nu ar trebui sa ne fie mila si de copii?!
dana22c spune:
Eu iubesc cainii, dar nu pot fi de nici o parere.
Daca vad un caine ca esti chinuit, imi pare rau si as face cat pot sa il ajut, dar am si eu caine, si cand ies in oras cu el si vin cainii vagabonzi la cainele meu si latra, mai mai sa muste, si cainele meu este obligat prin lege sa poarte botnita, nu m-i se mai pare corect...