Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?
Raspunsuri - Pagina 13
brotacel03 spune:
Am tot citit discutiile pe aceasta tema, am si raspuns un pic, dar ma intreb daca si cand se va face ceva concret. Incident proaspat am avut si eu saptamana aceasta cand o javra (cu stapan) a sarit fix la copilul meu, care mergea linistit langa mine. Si nesimtita care era cu el se scuza ca ea nu l-a asmutit.... Ma ingrozeste ca orice prost poate deveni stapan de caine, ca orice plimbare cu copilul in parc se transforma intr-o stare de vesnica panda pentru mine. In principiu ies la plimbare pentru a ma rupe de problemele zilnice, pentru a-i permite copilului sa-si consume energia. Dar ma trezesc ca plimbarea devine cu totul altceva: eu imi dresez copilul sa nu alerge, dea din maini, sa nu strige cand trece pe langa un caine. Sau ma plimb de-a lungul bulevardului, in noxe de esapament (pentru a evita incidente ca cel recent), iar stapanii cu caini isi plimba 'podoabele' la aer curat, in parc... Frumoasa societate...As vrea sa stiu de ce guvernantii/ politrucii locali sunt indiferenti si nu fac nimic; altfel vin cu pretentii sa fie alesi. Siguranta mea este importanta, si cred ca nu numai a mea. Dar pentru ei e important sa mai muste din cascaval inca un mandat.
lemieux spune:
:)) vad ca unele optiuni nu au nici un sens in opinia mea " Cainii sunt fiinte nevinovate. E vina oamenilor ca ei musca." LOL unde ar fii solutia acolo ?! :p
.. treaba e CLARA .. NEAPARAT CEVA TREBUI FACUT cu nenorocirile astea de cini vagabonzi .. nu e nici un loc de comparatie (nici ca idee - desi unora le trece prin cap )ca e ok sa fie ciini pe strazi .. copii si oameni sint in pericol de multe ori , ciini aia nu ar trebui sa aiba nici un drept de a fii in asa libertate !
cine e fan ciine sa ii ia in casa si sa ii scoate cu lesa pe strada , sa curete rahatii dupa ei ..ASA SE FACE (da traiesc in USA - dar nu pt mult ca vin inapoi acasa anul asta).
capcaunul spune:
lemieux, si tu tii cu pisicile?
Ai grija cand cobori din avion; in curand vom vedea haite de caini cum alearga pe langa avioanele care decoleaza sau aterizeaza, in genul maidanezilor care latra dupa masini.
ANKA-iasi spune:
scuze dar nimeni nu vine cu ceva concret...eu chiar am semnat sa se aprobe legea pt protectia animalelor si n-aveti decat sa ma huiduiti,nu imi pasa...nu sunt impotriva eutanasierii animalelor violente sau bolnave,dar in rest...trebuie sa mai invatam de la occident cate ceva.exista solutii mai umane in fine,ce voiam eu sa spun e ca desi s-a aprobat legea nu vad picior de "asociatia de protectie a animalelor"cel putin in iasi.caut pe google de o luna si nimic,se vorbeste mult si nu se face nimic!!!!!!!!mai votati daca aveti curaj,pe mine m-a lasat
capcaunul spune:
Unii au propus o solutie concreta si fezabila: eutanasierea (cu blandete, conform normelor UE) tuturor maidanezilor care nu sunt adoptati in 30 de zile.
Dar tu, ANKA, ai vreo solutie?
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by capcaunul
Unii au propus o solutie concreta si fezabila: eutanasierea (cu blandete, conform normelor UE) tuturor maidanezilor care nu sunt adoptati in 30 de zile.
Dar tu, ANKA, ai vreo solutie?
Ankalaura a votat pentru euthanasiere, aceeasi solutie fezabila bla bla despre care vorbeai si tu mai sus. Draga mea, ma bucur ca nu ti s-a intamplat nimic rau si nici copilei! Trebuie sa recunosc ca daca eu pateam chestia asta, intr-un fel sau altul acei caini ar fi disparut pana a 2a zi de acolo...
e foarte clar, locul cainilor nu este pe strada, bantuind fara stapani. la momentul de fata euthanasierea (in conditiile de mai sus) pare singura solutie viabila, imi pare rau, din iubitoare de caini si alte animale, am ajuns cu tristete sa recunosc acest lucru, trist, dar adevarat!
simo_75 spune:
Eu nu am votat pentru eutanasiere.Eu am votat pentru cainii care nu au nici o vina, tot omul e vinovat!!!!!
Omul este vinovat ca bietele patrupede s-au inmultit si umbla aiurea pe strazi lihniti de foame neavand nici un adapost, nimic.
Daca se infinta politia animalelor atunci se creau adaposturi, disciplina si nu mai exista problema asta.
Va plangeti ca va musca cainii (depinde si de cum simt omul) ca va este frica sa mergeti in parc cu copii dar nu va este frica ca vine un drogat sa va dea in cap,un violator de copii ca va nenoroceste copilul etc...fapte ca s-au intimplat si din cauza cui?tot a parintiilor care isi neglijeaza copiii.Ma duc in parc si vad copii !!!care fumeaza, care se injecteaza si isi nenorocesc viata.Pe acestia nu ii mai vedeti?E mai grav decat o muscatura de caine.
V-a casunat pe bietii caini dar din cauza noastra a oamenilor sunt asa de multi si atat de rai.Ati gasit repede soltuia sa ii omoaram dar oare oamenii lipsiti de inima, hiene ce ar trebui sa facem cu ei, sa ii omoram si pe ei???
Si mie imi este frica de caini insa nu as avea inima sa ii omor,de multe ori animalele se dovedesc mai devotate si mai iubitoare decat oamenii, si sincer mai frica imi este de generatia de copii care vine din urma pentru ca sunt atat de rai si de prost crescuti si de care se umple tara pe zi ce trece.Copii care maine poimaine ne dau in cap si ajung chiar sa ne omoare.De astia sa va fie frica!!!!!!!!!!!
Nu generalizez pentru ca mai exista si familii cu educatie insa din pacate din ce in ce mai rar.
Cate stiri ati vazut la TV despre caini care musca oamenii si cate stiri exista despre nenorcitii care violeaza si se drogheaza punandu-ne in pericol viata???
Tara in care traim este vinovata de ce se intimpla si bineinteles ca intotdeauna s-a luat in calcul varianta cea mai oribila.
Nu ma intereseaza comentariile care le veti face impotriva mea.Parerea mea este bine definita si orice comentariu e de prisos.
Sa ai putere sa spui da, sa ai putere sa spui nu si in orice clipa grea sa ai putere sa fii TU
ramoneloo spune:
De curand am aflat ca intr-un sat langa tulcea s-a infiintat un adapost pentru animale.Sunt tinuti 7 zile acolo,dupa care sunt eutanasiati,prin injectie letala in inima.in mod normal,se fac 2 injectii,una de anestezie si cea letala;prima nu o mai fac pt ca 'tot proiectul se ridica la 20mii eur si hai sa nu facem tam-tam,s-o lasam asa'.cine doreste sa revendice un animal de acolo trebuie sa scoata din buzunar taxa de capturare,de vaccinare,deparazitare si sterilizare care se ridica la suma de 5 milioane lei vechi.pai...la banii astia se duce omu' si-si ia animal de la pet,basca de rasa,nu?Oricum,nu vad sensul investitiei,atata timp cat sunt vaccinati,deparazitati si sterilizati,iar dupa 7 zile sa fie eutanasiati,in ciuda investitiei initiale.cred ca e ceva obisnuit si normal pentru noi,romanii;asa cum s-a discutat problema maidanezilor inainte de alegeri,s-a facut audienta si acum e liniste si pace,lucrurile au revenit la starea dinainte,fara a se schimba nimic(in bine).
Dariela spune:
Eu sunt impotriva eutanasierii cainilor fara stapan, cu exceptia celor grav bolnavi sau agresivi (desi ei au devenit agresivi in urma tratamentului la care au fost supusi). Pana la urma singurii responsabili de inmultirea lor necontrolata suntem noi oamenii, care ne vrem civilizati.
Si daca in mediul urban se mai face ceva in cel rural situatia este groaznica - puii sunt fie pur si simplu omorati, fie lasati la marginea celui mai apropiat orasel in speranta ca se vor descurca cumva (maidanezii de mai tariu).
Ca sa nu mai adaugam la asta nepasare unora in fata imperecherii propriului caine de rasa cu o catelusa maidaneza de soarta caruia nu se intereseaza nimeni mai tarziu.
Dariela
Aurelia spune:
Si eu sint pentru eutanasierea imediata a celor care acum 15 ani trebuiau sa puna bazele unui sistem bugetar de infiintare al SPA-(SOCIETATE DE PROTECTIE A ANIMALELOR)-urilor (centru de primire al ciinilor vagabonzi)cum exista in orce tara civilizata !
Sigur ca asociatiile ar fi putut sa se implice(In Franta SPA-ul este o asociatie dar fiind recunoscuta "de utilitate publica" este finantata partial de catre stat. http://www.spa.asso.fr/37-presentation-societe-protectrice-animaux.htm ) cu munca voluntara (plimbatul si ingrijitul ciinilor) iar fundatiile si cei cu dare de mina care iubesc animalele ,financiar.
Cum mai zicea cineva terenurile in astfel de cazuri sint concesionate de catre stat si financiar statul numa foarte putin participa .
Dar e usor sa ridici din umeri si sa spui ca n-ai mijloace!
Este si mai usor sa furi cum poti si pe unde poti banii datii de catre Com.Euro pentru investitii necesare .............
Nu ciini trebuiesc eutanaziati ci cei care "trag sforile acolo sus"
Si asta de mult timp nu de acuma!!!!
"Unde esti tu Tepes Doamne?"