A fi sau a nu fi consumator?

A fi sau a nu fi consumator? | Autor: amalisimona

Link direct la acest mesaj

Putem renunta oare la "fitze", la mofturi, la "imagine"? Mi s-a parut interesant www.storyofstuff.com/" target="_blank">subiectul si am vrut sa vi-l impartasesc si voua. Cred ca merita urmarit pana la capat, macar pentru a intelege ca mania shopping-ului nu e deloc "sanatoasa" si "nevinovata" (si nu ma refer aici la daunele produse bugetelor personale).

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

nu am avut rabdare sa citesc link-ul pe care l-ai dat dar cred ca stiu despre ce vorbesti, ma gandesc si eu destul de des la ce societate de consum SI ATAT am ajuns (nu ca nu as face parte din ea ...).

suntem singura specie care consuma muuuuult mai mult decat ii trebuie. mintea noastra a ajuns sa fie cea care consuma si ... cred ca are necesitati nelimitate.

ca sa nu mai spun ca obiectele sunt cei mai mari mancatori de timp: cu cat ai mai multe, cu atat nu mai ai timp ... nici macar sa le folosesti.

am ajuns in trista faza - zic eu - in care producem ca sa consumam si intre cele 2 nu mai ramane loc sa traim singura viata pe care o avem.

sper ca nu am fost off topic dat fiind ca am reactionat doar la titlul subiectului.

26S cu bb Vlad

http://bd.lilypie.com/STIcp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Ileanna, este un filmulet acolo. Ar trebui sa apara un PLAY mare. Marita vazut, crede-ma. Ai intuit tu ceva, dar nu e doar atat. Este vorba de mult mai mult decat crezi.

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Are 20 de minute?

S-a reluat votarea de la zero... Va plac? Merita un vot?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank">Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 (Vlad alergand)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Trist, foarte trist :( dar adevarat, nu numai in America ci peste tot in tarile civilizate.Aici in Germanica, parcarile mall-urilor sunt arhipline si ii vezi pe toti cum umbla sa cumpere toale, saltele, TV-uri, frigidere si ce naiba or mai avea aia de vanzare...
Noi in aproape 3 ani de Germania am fost la mall de 3 ori ca nu pot suporta nebunia aia.
Ideal ar fi sa se opreasca consumatorismul asta nebun dar ce te faci cand vecinu la de 4 si-a luat plasma screen tv si musai vrei si tu unul?Muncesti pana cazi pe jos ca sa castigi banii necesari ca apoi sa ii cheltui in 5 minute.
Cam asta este societatea de azi...cum spune tipa aia in filmulet, am uitat sa traim pt noi insine, acum traim sa muncim si sa cheltuim banii pe porcarii pe care le arunci in 6 luni.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Haha! Tare faza! De ceva vreme ma gindeam unde sa fac subiect sa pun linkul cu filmuletul, dar uite ca am scapat de o grija, Simona.

Foarte interesant si frumos facut, usor de privit si de inteles si cred ca cine il vede pina la capat isi va schimba multe din ideile de consumator pe care le avea inainte. Priviti-l, nu este foarte lung (vreo 20 de minute, dar trec rapid, fara sa va dati seama), dar impactul pe care-l poate avea merita efortul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Cel mai bine iti dai seama cind te muti si vezi gramada de lucruri care nu-ti trebuiesc.
Am venit cu doua valize, ma gindesc daca as emigra din nou, mi-as lua mai multe?
A

PS Jerry Seinfield zicea la un moment dat ca masa de bucatarie( unde punem sacosile cind venim de la cumparaturi) e doar un interim pentru gunoi.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Paradoxul vremurilor noastre

Paradoxul vremurilor noastre in istorie, este ca avem cladiri mai mari dar suflete mai mici; autostrazi mai largi, dar minti mai inguste; cheltuim mai mult, dar avem mai putin; cumparam mai mult, dar ne bucuram mai putin; avem case mai mari, dar familii mai mici; avem mai multe accesorii, dar mai putin timp; avem mai multe functii, dar mai putina minte; mai multe cunostinte, dar mai putina judecata; mai multi experti si totusi mai multe probleme.
Mai multa medicina, dar mai putina sanatate.
Bem prea mult, fumam prea mult cheltuim prea nesabuit, radem prea putin, conducem prea repede, ne enervam prea tare, ne culcam prea tarziu, ne sculam prea obositi,citim prea putin, ne uitam prea mult la televizor.

Ne-am multiplicat averile, dar ne-am redus valorile.
Vorbim prea mult, iubim prea rar si uram prea des.
Am invatat cum sa ne castigam existenta, dar nu cum sa ne facem o viata; am adaugat anii vietii si nu viata anilor.

Am ajuns pana la luna si inapoi, dar avem probleme cand trebuie sa traversam strada, sa facem cunostinta cu un vecin.
Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si pe cel interior. Am facut lucruri mai mari , dar nu si mai bune.

Am curatat aerul, dar am poluat solul; am cucerit atomul, dar nu si prejudecatile noastre.
Scriem mai mult, dar invatam mai putin.
Planuim mai multe, dar realizam mai putine
Am invatat sa ne grabim , dar nu si sa asteptam.

Am construit mai multe calculatoare, sa detina mai multe informatii,sa produca mai multe copii ca niciodata, dar comunicam din ce in ce mai putin.

Acestea sant vremurile fast-foodurilor si ale digestiei incete, a oamenilor mari si a caracterelor meschine; vremurile profiturilor rapide si ale relatiilor superficiale.
Acestea sunt vremuri in care avem doua venituri, dar mai multe divorturi; case mai frumoase, dar camine destramate.

Acestea sant vremuri in care avem excursii rapide, moralitate de doi bani, aventuri de o noapte, corpuri supraponderale si pastile
care iti induc orice stare, de la bucurie, la liniste ,la moarte.

Sunt niste vremuri in care sunt prea multe vitrine, dar nimic in interior vremuri in care tehnologia iti poate aduce in casa aceasta scrisoare

www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Multumim.

L-am urmarit cap-coada... mai ales a 2a jumatate mi s-a parut un "must have".

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Da, interesant.

blue eyes foarte frumos ai scris.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=14" target="_blank">poza concurs - Dariaminuneamea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

NU, nu am scris eu! E doar copy/paste.

Acum si parerea personala la acest subiect. Traiesc intr-una dintre cele mai bine vazute tari din lume, tara vazuta ca "Everestul civilizatiei". Pretul acestui nivel e ridicat. Creste nivelul e trai, scad nivelul si calitatea comunicarii interumane. Vad oameni care traiesc pentru a munci si muncesc pentru a consuma.(iar eu m-am integrat atat de bine ). Avem atat de mult si apoi traim cu frica-n san sa nu pierdem nimic din acel morman de bunuri, ne inchidem, nu lasam pe nimeni sa vada peste gard. In timp ce consumam material (scuzati cacografia)-bumerangul consumului psihic e inevitabil; ne distrugem sanatatea pentru a castiga bani pe care ii dam apoi la doctori pentru a ne recastiga sanatatea. Depresia e boala numarul doi in lumea industrializata, dupa bolile cardio-vasculare; tendinta crescanda.
Quo vadis homo sapiens sapiens?

www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free

Mergi la inceput