copiii mici dorm singuri ?
Raspunsuri - Pagina 2
brindu spune:
Mihail a dormit la el in patut de la inceput, iar de la 3 saptamini singur in camera cuusa deschisa ca sa aud ce se intimpla...fara nici o problema sau protest..adoarme pe la 10 si se trezeste pe la 3 pentru papa, apoi pe la 7...ar fi bine daca ar face o pauza mai mare noaptea, dar ma multumesc cu atit deocamdata...totusi cred ca in curind va trebui sa fac cumva sa dorm 8 ore ca tare rea de somn sunt..
Nici lumina in camera nu i-am lasat, pentru ca am citit un studiu cum ca in cazul copiilor care au dormit pina la 2 ani cu lumina in camera, miopia e de citeva ori mai frecventa decit la ceilalti si cum sunt mioapa n-am vrut sa-i cresc sansele.
Am procedat asa din convingerea ca un copil are nevoie de ceva independenta, dar si dat fiind cazul unei prietene a; carei baitel de 3 ani doarme de mic cu ea in pat si a dezvotat o dependenta zdravana de maica-sa...mai mult decit normal...
Oricum cu cit e mai mare, cu atit e mai greu de dezvatat, dar eu cred ca e spre binele copilului, pentru ca parintii nu pot fi mereu linga el, independenta conteaza..
Succes!
Brindusa si Mihail de 4 luni si jumatate
ungureaa spune:
Buna,
Eu am un baietel de 14 saptamini si doarme in patul lui, iar eu dorm intr-un pat in aceiasi camera, mai ales cind sotul lucreaza si are nevoie de somn (si mai putin de foiala mea...). A dormit si cu mine cind avea colici, doar ca se zvircoleste si nu ma lasa sa dorm. E bine ca puiul sa capete o anumita independenta, poate ca merita pus in patutul lui de acum, si daca protesta, spus ca asa fac baietii mari, dorm singurei (la aceasta virsta sint sensibili la acest argument). Poti incerca sa-i citesti o mica poveste seara pentru a adormi mai usor.
Succes,
Adina si bebe Gabriel