copiii mici dorm singuri ?

copiii mici dorm singuri ? | Autor: adina m

Link direct la acest mesaj

Salut pentru toate mamicile . Sunt prima data pe acest forum grozav si va rog sa-mi spuneti cum procedati cu copilasii vostri in privinta dormitului. Am un baietel de trei anisori si de cind l-am nascut doarme numai cu mine. Nu l-am lasat cu altcineva nici macar o noapte! Iar taticul lui doarme in alta camera! As vrea sa stiu cum procedeaza si alte mamici.Eu nu imi pot lasa comoara sa doarma singura , nici nu as putea dormi daca nu ar fi linga mine.Multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile voastre.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Pentru inceput, ai putea sa-l pui intr-un patut separat, dar in aceeasi camera cu tine. Am niste prieteni care asa faceau: adormeau copilul in patul lor, apoi il puneau in patut separat. Si eu ma intreb ce voi face, deocamdata Tudor doarme cu bunica in camera, dar cand va trebui sa doarma singur... Ma gandesc la un interfon, astfel incat, atunci cand il voi lasa sa doarma singur in camera lui, sa aud totusi ce face, daca s-a trezit, daca ma striga, etc. Toate cele bune. Ioana si Tudor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

draga adina,
parerea mea este ca baietelul tau e deja foarte marishor ca sa mai doarma cu tine, asa ca poate ar trebui, incet-incet, sa-l inveti sa doarma sigurel. cum deja cred ca s-a obisnuit, o sa va fie greu la amandoi cu alt "tratament", cel putin la inceput, dar trebuie sa insisti. eu cred ca bebeii au si ei nevoie de independenta lor si e bine sa-i inveti sa nu se bazeze in orice situatie (de exemplu, la adormit numai daca e tinut in brate, la san, leganat etc.) pe mami.

poate-ti suna "tiranic", dar eu pe baietelul meu de 7 luni l-am "invatat" sa adoarma si sa doarma singurel de la 2 luni. si cand mai caraie, nu fug imediat la el, il las cateva minute si, de cele mai multe ori, adoarme la loc. oricum, daca incepe sa planga, nu-l ridic din pat, il mangai pe obrajori, ii soptesc ceva dulce, il pup pe o manutza si iar adoarme la loc. rar se intampla sa-i fie chiar foame sau sete noaptea. si-i las mereu o veioza cu lumina slaba aprinsa ca sa nu se sperie daca se trezeste.

pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Ma bag si eu in vorba desi nu stiu ce sfat sa-ti dau. Pentru ca Francesca a noastra doarme singurica din a doua noapte de cind am adus-o de la maternitate. Mi-ar fi placut si mie sa dorm cu puiul meu, dar stiam din auzite si citite ce greu va fi dupa aceea sa o dezobisnuiesc. Ma mir ca sotul tau nu a facut mofturi, ca, de are si el nevoile lui...
Incearca sa-i dai mai multa libertate copilasului tau...E greu, dar este spre binele lui..
Pot sa te intreb daca vei avea al doilea bebe cum vei proceda? Ai mai dormi cu el de la inceput?

Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

cred ca a venit timpul sa-ti lasi copilul sa doarma singurel! este bine pt. el in primul rand,apoi pt. tine si sotul tau.
Eu am doi copii.Fetita,Maia a dormit singura in camera ei de la 5 luni cu lumina si usa inchisa!!! O sa spui ca sunt cam reaiar acum baietelul,Robi de numai 2 luni doarme singur in patutul lui si uneori chiar singur in camera.
Asa cum spunea o mamica poti sa incepi prin al culca langa voi,apoi il muti in patul lui.Poti sa-ti cumperi un interfon ca sa fi linistita.Eu am unul care suna daca bb nu respira mai mult de 20 de secunde.Tot timpul il am prins la brau si-n felul asta stau linistita ca bb este ok.Sigur sunt si in Ro.!
numai bine si succes!

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Si Emi doarme singura de la 3 luni cu babyphone alaturi, evident... adica singura in camera ei, ca in patutz a dormit de la inceput - nu a dormit cu noi in pat.
Ioana, cea mare a mai dormit cu noi in pat din cand in cand si in camera ei am mutat-o la 3 ani. A fost greu la inceput, dar acum, la 13 nici nu isi imagineaza ca ar putea dormi cu altcineva in camera, darmite in pat...
Si eu zic la fel, cu cat ii mutati mai repede, cu atat mai bine si mai usor. Am o prietena care dormea cu fiu-su cand asta era in clasa a 7-a si radeau toti prietenii de el. Intr-un final, a acceptat sa doarma singur cand a mai durat putin si a avut si prietena
Somnic usor la bebici,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

apropos de mesajul lu' mamamariana, mi-am amintit de al meu frate cand era mic. patutul lui era asa "plin de arici" si venau "mii de monstrishori noaptea care vroiau sa-l papa de p...ciorushe", incat mami a hotarat sa-l salveze pe "puiut" si l-a luat cu ea-n pat. si asa a ajuns sa doarma cu ai mei pana-n clasa a 9-a, cand a descoperit ca nu numai matza are coada si nu numai mami poarta fusta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Draga Adina,
Eu nu pot spune ca am rezolvat problema somnului pentru ca Andreea (2 ani 1/2) nu doarme decit daca sta mami in pat linga ea. Dar dupa ce adoarme eu merg in pat la mine, iar ea ramane sa doarma singurica la ea in camera. Uneori, noaptea, mai scirtie, dar se culca singurica inapoi. Mai sunt si cazuri in care se trezeste ca trebuie sa faca pipi si atunci trebuie sa merg cu ea la baie si sa stau apoi cu ea pina adoarme. Sper ca intr-un viitor nu prea indepartat sa ajungem la faza in care o invelim si ii dam pupic, iar ea se culca singurica!

Spor,
Anca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

Bine ai venit, Adina!

Mara mica doarme singura in pat si in camera ei, de la inceput. Noi avem dormitorul in partea opusa a casei si avem interfon.
De pe la 5 luni (acum avem 10 luni), o punem in patutz, seara, dupa laptic, o pupam de noapte buna, stingem lumina, inchidem usa si ........adoarme fara sa zica pas! Asa am incercat sa o obisnuim de mica si nu avem nici o problema.

Sanatate!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Nici eu nu concepeam la inceput sa dorm in alta camera, diferita de cea in care doarme bb. Asa ca am dormit cu el destul de mult... pana la vreo 3 luni. Apoi sotul meu, care dormea si el cu noi, a zis ca gata, s-a terminat. Bb in camera lui si noi in alta. Si a fost super-ok. Reuseam sa dormim si noi, iar bb si-a facut programul de somn asa de fain... Aproape 12 ore de somn: adormea la 21.00, se trezea la 05.00, manca lapte si dormea pana la 09.00.

Insa de catva timp, 2 saptamani, au venit sa ma ajute parintii. Si cum avem doar 2 camere,a trebuit sa dorm iar cu bb... Tati este plecat, insa ajutorul s-a dovedit a fi... Acum bb doarme mult mai agitat si trezeste mai des noaptea. Asa ca aveti grija, sa-i respectati intimitatea, altfel se intoarce impotriva voastra.... Nu mai spun ca numai somn nu se mai numeste cel pe care il am acum... Insa sper la mai bine...
Nicoleta si bb Stefan de 6 luni si ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina m spune:

Va multumesc mult pentru sfaturi. Si pot sa va spun ca nu am reusit sa dorm si eu citeva ore la rand decit dupa 2 ani. Iar in primul an ma trezea uneori din 30 in 30 de minute. A fost destul de greu! Nu cred ca as mai face asa a doua oara! pupici, adina m si alex

Mergi la inceput