MONTIGNAC: ce am mancat azi (99)
Raspunsuri - Pagina 10
andanii spune:
asta de ex este monti
Ingrediente
1|2 kg ficatei de pasare 1|2 kg pipote de pasare 1|2 kg inima de pasare 1|2 kg piept de pasare 6 oua 2 leg ceapa 3 leg marar 3 leg patrunjel piper,sare,cimbru 4 leg de usturoi
Mod Preparare
Se fierb pipotele,ficateii,inimile si carnea la un loc ,se adauga in apa o llingurita de sare. Dupa fierbere se scot ,se dau toate prin masina de tocat inclusiv ceapa,mararul,patrunjelul si usturoiul. Se adauga 4 oua impreuna cu sarea,piperul si cimbrul(dupa gust) in tot ce sa tocat dupa care se amesteca pana la omogenizare. Se aseaza intr-o tava inalata,iar deasupra se adauga cele 2 oua batute,se unge cu o pensula. Se introduce in cuptor si se lasa circa 45 minute.
ANDANII
In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma.
kg mele
Ele spune:
quote:
Originally posted by andanii
asta de ex este monti
Ingrediente
1|2 kg ficatei de pasare 1|2 kg pipote de pasare 1|2 kg inima de pasare 1|2 kg piept de pasare 6 oua 2 leg ceapa 3 leg marar 3 leg patrunjel piper,sare,cimbru 4 leg de usturoi
Mod Preparare
Se fierb pipotele,ficateii,inimile si carnea la un loc ,se adauga in apa o llingurita de sare. Dupa fierbere se scot ,se dau toate prin masina de tocat inclusiv ceapa,mararul,patrunjelul si usturoiul. Se adauga 4 oua impreuna cu sarea,piperul si cimbrul(dupa gust) in tot ce sa tocat dupa care se amesteca pana la omogenizare. Se aseaza intr-o tava inalata,iar deasupra se adauga cele 2 oua batute,se unge cu o pensula. Se introduce in cuptor si se lasa circa 45 minute.
ANDANII
In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma.
kg mele
Mama ce pofta mi-ai facut!! Si nu ma apuc de bucatarit drob...
Elena & Denisa
NOI
ralu spune:
Merci mult Andanii-ca de obicei esti o draguta! Maica-mea are o reteta de drob cu mult unt. Este delicios, dar si cade tare greu la stomac. Merci mult!Pupici!
ellinia spune:
Si eu raportez tot stagnare. Nu stiu ceam, dimineata imi arata cantarul chiar mai mult decat atunci cand am inceput monti din nou, asa ca am zis ca nu ma mai cantaresc pana la vreo saptamana de la Paste. Si sa incerc pe cat posibil sa pastrez un echilibru.
Nu stiu cum am sa reusesc, mai ales ca dimineata m-a sunat deja nasa mea si mi-a zis ca mi-a trimis acasa o pasca cu ciocolata (preferata mea), asa ca nu stiu cat am sa o pot tine pe balcon fara sa atentam la ea...
Mai, au innebunit oamenii astia, dimineata in K mai aveau un pic si se bateau de la niste ladite cu rosii ....ptiu, ptiu...
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c
melany72 spune:
quote:
Originally posted by ralu
Buna ziua fete dragi!
Melany-ma bate si pe mine gandul de o pizza. Cand implineste fetita ta 5 ani? Eu la 6 ani am facut fetitei mele mari un tort in forma de papusa barbie, mai bine zis rochia papusii era torul cu pricina si tot de pe culinar luata reteta.
Nu mai scriu meniul de ieri pentru ca a fost cam haotic si total nemonti spre rusinea mea.
Fetele unde gasesc eu o reteta de drob MONTI sau macar o reteta de rulada de carne dar care sa fie monti?
Pupici si felicitari la toate fetele ambitioase!
Ralu-mamica de 2 printese (Ioana si Maria)
Fi-mea in iunie face 5 ani...sa-ti traiasca si a ta. Dar dupa cum vad eu trebuie sa ma cam antrenez ca ce am vazut pe culinar...am vazut si ala cu papusa, dar ala nu prea e de mancat mult din el...asa ca ar trebui sa fac 2 bucati.
Drob eu fac cu ficat de pui si fara orez. In rest verdeata la greu, ceapa verde si oua.
Eu zic ca e Monti.Bineinteles ca trebuie pus in tava cu hartie de copt sau staniol...ca sa nu pui faina.
melany72 spune:
Moama, Andanii...iese un drob monstruos cu atatea cantitati....eu fac numai pt mine ca barbatul meu mananca de miel...
ralu spune:
Melany-sa-ti traiasca si tie printesa ta. Eu tortul ala l-am facut acum cativa ani. Anul asta fetita cea mare va implini 9 ani, dar in noiembrie, iar cea mica 4 pe 16 iunie. Cand am facut tortul ala a iesit rochia papusii destul de bufanta ca sa manance toata lumea. Iese mai mult un tort inalt decat "intins".Pupici
andanii spune:
melany sincer am dat copy paste de undeva unde am gasit pe net ... nici nu m-am uitat la cantitati, nu prea sunt bucatareasa mare eu ... la mine netu e sfant cand vreau sa fac o mancare , si apoi improvizez cu ce am si cu ce poate sa fie monti
ANDANII
kg mele
anca.b spune:
sa va zic ce pegateli de pasti am in minte:
-drob de miel. e cit se poate de monti: ficat, rinichi, inima de miel, fierte , macinate, condimentate, oua crude...totul la cuptor (cu ornamnet de oua fierte prin compozitie) si gata.
asta voi face simbata. mama mai pune si citeva linguri de faina, sa se lege compozitia mai bine. eu o sa pun un ou in plus si gata.
-pasca o fac cu faina integrala (am gasit la supermarket), brinza de vaci degresata, fructoza (am gasit si de-asta) si stafide.
-friptura de miel e iarasi monty, ca o pap numai cu salata de legume, fara garnitura de cartofi sau orez.
-plus oua rosii la discretie
-si mai fac si tort din sana, fructe si gelatina, indulcit un pic cu fructoza. iese ca un fel de tort diplomat
e de-a dreptul un festin!!!!
Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Bee spune:
BUna fetele.
Raportez 66,9 kg. Si mancare putina.
O saptamana sunt plecata departe. Intre timp spor la slabit!
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia