FIV de toamna V

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Salutare fetelor!
Anemona, bine ai venit si da, ai dreptate, uneori "dependenta" de informatie de orice fel (experiente similare, carti, aricole, site-uri, clinici, poze cu embrioni etc) ajuta enorm - cel putin pe mine - dar si te pune mereu pe ganduri... fel de fel de ganduri... Eu de ce n-am facut asa? eu de ce n-am reactionat asa? e bine ca am foliculi asa de multi? n-am prea putini? daca fac si eu chisturi? daca fac hiperstimulare (ca uite, karula a facut)etc, etc... Dar important este ca VREM sa ne informam (va garantez ca am avut in lotul de fiv tipe de peste 40 de ani care habar n-aveau ce li se intampla si nu era bine de loc, se trezisera acolo la usa cabinetului in ziua punctiei cu o avalansa de intrebari). La fel de important este ca ne SUSTINEM reciproc. Si o putem face si din postura lui Gabid care are deja o fetita de aproape doi ani prin fiv, si din cea a lui Cloe care e proaspat graviduta prin fiv, si din cea a Oanei sau a Piei care au rateuri sau a celorlalte fete cu probleme mai mari sau mai mici.

Acum am sa-ti raspund la intrebarea ta legata de Medsana si asa o sa incerc sa-i raspund si Oanei.

Stiam de oligospermia sotului, iar cand ne-am hotarat sa actionam am ales din start Medsana pt. ca ne doream o clinica civilizata, un laborator bun, macar pt. inceput. Am mers la medicul care era de serviciu cu analiza sotului, i s-a dat tratament (ulterior am aflat ca Urleteanu era discipolul lui Ancar, asa ca trat a fost identic cu cel prescris de Ancar). N-a avut rezultat din pacate trat. si ne-a trimis la Ancar. In tot acest timp eu mi-am facut analizele (dozari, HSG etc) si iesisem OK.
Ancar ne-a luat de la capat la puricat pe fiecare in parte, a fost sceptic de la inceput dar n-a vrut sa sara peste etape, asa ca am facut si stimulare simpla fara rezultat si ne-a zis: FIV
Cauza oligospermiei e cunoscuta (oreion in copilarie) dar nu se poate actiona cel putin nu alopat. Altfel n-am incercat.
In martie am facut punctia: 36 de foliculi si s-au obtinut 18 embrioni. Tratamentul a durat cam 5-6 sapt. cu Diphereline, Puregon si la final Pregnyl. Am facut hiperstimulare... asa ca nu mi s-a facut ET imediat. In iunie eram gata de ET dar brusc mi-au aparut chistulete pe ambele ovare si iar am amanat pana in sept., timp in care iau anticonceptionale pt. chisturi. Dupa ET Ancar da in principal Utrogestan (oral si vaginal) si Cyclo-progynova, diclofenac etc. Daca se confirma sarcina se amplifica trat.

Acum: de ce Medsana? Pt ca e UMAN. civilizat si nu stai cu mana in buzunar de cate ori apare un halat. Eu lui Ancar nu i-am dat nimic in plus de taxa clinicii. Embriologi sunt greci de la Medsana Atena, renumita clinica de fertilitate. De ce Ancar? Pt ca pentru mine omul asta de un an de zile imi e si mama, si tata, fara sa ma mangaie pe frunte, dar zbatandu-se din rasputeri sa ma aduca la stadiul de MAMA. Nu mi-a dat nici cea mai mica speranta nefondata, nu m-a dezamagit cu nimic si dupa hiperstimulare era in stare sa ma lege de el doar sa ma aiba sub ochi tot timpul. Cam asa, desi mi-e greu sa zic vorbe mari.

Daca vrei Oana (si oricine) poti sa ma intrebi ce n-am fost eu pe faza sa-ti zic acum. Aici, pe PM sau pe mail, cum vreti.

Denisa, maine te astept cu sufletul la gura!

Ilenya, nu te-am uitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Va multumesc mult tuturor care mi-ati raspuns si in mod special pt informatiile legate de Medsana. Eu sunt la Dr Protopopescu, dupa acea experienta nefericita la Giulesti, iar acum simt ca am incaput pe maini bune, in sensul ca in sfarsit cineva se ocupa la modul profesionist de mine, si nu orbeste, cum s-a intamplat dincolo. Cred ca si increderea in cei cu care faci demersul asta conteaza enorm, asa ca, desi stiu ca e ceva mai scump la Medsana, voi merge pe mana lor. Am auzit ca mai e o clinica, Sabyc, pe Bv. Ion Mihalache, care se lauda cu un procent de reusite de peste 30%, dar am zis sa nu ma mai duc si acolo, ca abia am reusit sa ma hotarasc. Si decizia nu e una usoara...
Va doresc tuturor mult succes si sigur voi mai veni pe aici, mi-ar placea sa fie si un chat in care sa ne mai putem intalni. Eu am incercat chat-ul de aici, dar nu am reusit sa intru. De ce oare?
Va pupic si ne mai auzim!!!

Mergi la inceput

Denisa Protopopescu si Ancar fac echipa de fiv, lotul e comun. Asadar si protocolul e cam acelasi. Ai incaput pe maini bune, stai linistita. Ne intalnim acolo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Buna dimineata fetelor!
Bine ai venit Anemona. Subscriu la ce a zis Raluca despre Medsana si prof. Ancar. Ai incaput pe maini bune. Succes!
Va pe toate.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Fetelor sunt suparata rau de tot.Nu sau facut decat 6 foliculi si aia sunt mici.Doctora a spus ca raspund greu la tratament.As vrea sa va intreb pana in ce zi a ciclului se face punctia si ET?Mai conteaza zilele sau nu?Mi-a dat din nou tratament si ramas sa sune sotul meu sa vada cata doza imi da si cand trebuie sa ma duc iar.Mi-a luat iar sange si in functie de asta imi stabileste doza.Mie frica de mor, ca nu voi reusi sa fac punctia si nici ET, sunt disperata si plang incontinuu

Mergi la inceput

Denisa, desi am mai vorbit cu tine despre asta, te rog din nou si aici sa incerci sa-ti revii. Nu e usor, dar nici imposibil sa incerci sa te detasezi putin. Cat de putin. Faptul ca nu ti-a oprit trat ci il continua inseamna ca nu-i totul pierdut. Inca o saptamana de tratament conteaza enorm. Deja ai 6 foliculi, nu 5 ca data trecuta, si din ce mi-ai spus au mai crescut putin. Deci ceva tot s-a intamplat in urma maririi dozei.
Te sustin si ma gandesc la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Acum sunt si mai disperata doza nu mi-a marit-o deloc,a ramas aceeasi si daca in 5 zile nu sau maturizat foliculii,in 3 zile nu cred ca mai au timp,caci vineri m-a chemat la control.Se pare ca s-ar putea sa ratez stimularea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Nu stiu daca ati citit Formula As de saptamana trecuta, dar a aparut un articol despre o planta, branca ursului, care se pare ca poate face minuni in cazurile de infertilitate masculina. A povestit chiar un tip care a luat asa ca pe o ultima incercare dupa ani de zile in care incercase inclusiv fertilizare in vitro parca. La doua luni dupa ce a inceput tratamentul cu tinctura din planta asta a ramas sotia insarcinata si deja a trecut ceva timp de atunci. Acum e insarcinata a doua oara.
Voi ce parere aveti? As vrea sa stiu daca ati mai auzit despre asta si ce anume. Eu nu stiu cat de sigura e planta, daca nu cumva are toxicitate mare si ce efecte adverse are, ca totusi din ce spunea acolo se parea ca ar fi ceva efecte adverse. In articolul respectiv spunea ca nu se gaseste deloc, ca e o planta rara care creste doar in anumite zone. Totusi am intrat intr-un plafar si am intrebat. Si iata ca am gasit o ultima sticluta de tinctura, ultima care mai ramasese, pt ca de cand aparuse anuntul le vanduse pe toate. Mi-a zis ca a avut multe, dar nu lua nimeni. Costa 24 000 lei si are 25 ml, deci dureaza pt tratamentul pe o zi si jumatate. Noi nu mai avem timp sa-l incercam si mai ales nu sunt sigura ca nu i-ar face rau, dar e o idee, in cazul in care s-ar dovedi ca nu e toxica. Poate o sa mai apara ceva informatii despre ea, merita urmarit. Macar pt viitor, cine stie. O speranta.
Va pup si va tin pumnii stransi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloe spune:

Denisa, eu am facut 14 zile de stimulare cu gonal f. Tu cate zile ai facut?? Foliculii mei s-au lenevit la sfarsit si am intrebat medicul daca e vreo problema ca merge mai incet decat au prevazut ei, si au zis ca nici vorba! Te cheama vineri sa vada cum au evoluat si pt. valoarea estrogenului, nu te cheama neaparat fiindca se asteapta sa fie maturi pana atunci, dar e f. posibil sa fie, fiindca la multe persoane dupa cateva zile bune de stimulare foliculii cresc brusc. Pe mine m-au chemat zilnic timp de 10 zile dupa 4 zile de stimulare pana la sfarsit. Deci te rog nu-ti fa probleme, ca lucrurile nu stau prost. Banuiesc ca nu ti-au marit doza fiindca probabil le e teama sa nu-ti creasca prea mult estrogenul (care daca e prea mare duce la suprastimulare) si atunci prefera sa mearga mai lent. (asa a fost si la mine)
Incearca sa te linistesti, ca nu ai motiv sa disperi. Nu merge asa rapid cum poate te-ai asteptat, dar e bine!
Ia treceti voi la treaba, foliculilor!
Te pup
Cloe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Denisa, draga mea, stiu ca o sa sun ca un record stricat, dar trebuie sa incerci sa te linistesti. Stiu cum te simti, si eu am avut momente de disperare cind am facut inseminari care au fost corelate cu stimularea ovarelor, si imi faceam si mie ecografie sa vada daca am foliculi, etc. Dar trebuie sa te calmezi un pic. Sint sigura ca sotul tau e alaturi de tine si te intelege si ajuta. Multumeste-i lui Dumnezeu ca il ai pe el, si "count your blessings" (numara-ti lucrurile bune din viata ta).
Chiar daca ramii cu 6, in cel mai rau caz sa zicem, nu crezi ca se poate totusi sa iti faca totusi punctia si ET-ul? Nu se face pt. doar 6?
Iti tin pumnii pt. vineri. Capul sus si fii optimista!
Cu drag,

Mergi la inceput