Diaspora canadiana - la apel, felicitari!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
“În #351;coal#259; nu-mi amintesc s#259; fi auzit de copii care abandoneaz#259; cursurile, iar acest lucru îl transmitem, la rândul nostru, copiilor no#351;tri“, spune Martha Teodosiu, o românc#259; din Toronto. ”Dac#259; totu#351;i copilul nu-#351;i vede de carte, îi spune c#259; îl trimitem un an în România la bunici, s#259; vad#259; cum se înv#259;#355;a carte, iar aceast#259; op#355;iune se pare c#259;-l motiveaz#259; destul”, a mai adaugat aceasta.

Cred ca nu ar trebui sa privim totusi atat de negativ comentariul cu pricina.
Presupun ca acesta femeie care a dat interviu o fi avand varsta mamei mele (sau poate un pic mai tanara), si posibil sa fi plecat din RO cu cu mult inainte de Revolutie.
Si cine stie daca/la cat timp revine ea in tara.

Cati, poate chiar si acum, la tara fiind, nu sunt nevoiti sa invete carte pe furis, pe apucate, intre leganatul fratilor mai mici, facutul mancarii, menajului si poate alte lucruri de facut pe langa gospodarie?
Daca ai parte de o astfel de copilarie, si cu toate astea, reusesti sa termini o scoala (si nu ma refer la 8 clase!), nu ti se face rau sa iti vezi mai tarziu copilul, care are de toate, care nu ar avea decat grija invatatului, ca nu e in stare nici de asta?

Cu siguranta acea mama a trait o astfel de copilarie. Eu una o inteleg (nu ptr ca as fi trait-o eu, ci ptr ca ai mei au fst cei care au trecut pe acolo).

POZELE NOASTRE:
* Mic dar fortos (pag.30)
* Prima intalnire cu Marea Neagra (pag.36)

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput