Diaspora canadiana - la apel, felicitari!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Majoritatea copiilor de romani pe-aici sunt la "public". Majoritatea copiilor canadieni sunt la public. Putini copii romani la catolic, si mai putini la privat, zic eu.

Tu crezi ca e diferita treaba in afara Toronto-ului si/sau in alte sisteme de invatamant? Nu inteleg ce relevanta are faptul ca e o concluzie emisa de TBDS (pt cine nu stie: sunt scolile publice din To).

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Pai este diferita treaba cind te uiti si la scolile private care sunt la ani lumina distanta de public...

Asta ca articolul se referea la faptul ca parintii romani isi educa cel mai bine copiii si copiii sunt cei mai tari din Toronto.

Iar asta este un neadevar.

La public te trece clasa cu 50% daca te duci zi de zi la scoala, stai in banca ta si te duci bou si vii vaca. Si despre asta se vorbea in articol: dropouts!

Si de la asta pina la a zice: haide sa invatam de la parintii romani este cale lunga!

Parerea mea personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nici mie nu mi se pare relevant, ca eu traiesc in Montreal, dar recunosc ca mi-a minghiat un pic pipota. Pai sa mai spuna si alti, dom'le, ce fac parintii romani, adicatelea eu si colegu', ca de citiva ani numai asta facem amindoi, pentru copiii lor! Sa se mai scrie si de bine! Iar cu mindria de roman, ce sa spun, ca tot aud asa ceva. Ce e aia? Cum adica sa fii mindru ca esti roman? Pentru mine e mai important sa fii mindru ca esti om, faptul ca sint roman nu poate fi schimbat niciodata, nici de rele, nici de bune. Dar daca se pune problema asa, chiar daca nu prea are legatura cu subiectul, pot sa spun ca aici ma simt mai romanca decit in tara. Fara sa vrem, am facut din respectarea traditiilor si valorilor romanesti un punct de sprijin, ca sa nu ne pierdem printre natii... Referitor la copii, pe ei incercam sa-i invatam sa fie intii oameni, si apoi romani si canadieni in acelasi timp, citeodata mai mult din a doua, citeodata mai mult din prima, pentru ca asta sint!

Am fetita la scoala publica, in clasa I, este poate cea mai buna dintr-o clasa de 18 copii (dintre care 4 sint chinezi!), dar nu ma incalzeste prea tare pentru ca nivelul este slab. Fac atit de putin! Eu am luat multe carti ca sa lucrez suplimentar, pentru 6-7 ani scoase si aici, si in Belgia sau Franta si in Romania. Si fata de ce fac ei la scoala... e jale. Numai ca imi vine copilul acasa si imi explica mie ca nu trebuie sa lucreze suplimentar, ca toti copiii sint buni si vor trece clasa. Deci, parerea mea, este ca nivelul scolilor publice este foarte slab si fara studiu individual, pregatirea ar lasa mult de dorit. Ma gindesc din ce in ce mai serios sa facem tot posibilul si sa o mut macar trei ani de primara la privat, cu orice sacrificiu. Nu mai tin puterile sa lucrez eu acasa cu ea in locul profesorilor si al scolii.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Chiar daca nu sint de acord cu tot ce se spune in articol (vezi de exemplu babaul cu Romania), parerea mea este ca mesajul principal al articolului este unul singur si este perfect adevarat (indiferent de orasul din Canada unde traim): romanii fac f.multe sacrificii (materiale, de timp etc) pentru a se ocupa de educatia copiilor lor. Si daca acest efort este recunoscut si de altii, cu atit mai bine. Toti romanii pe care ii cunosc eu fac lectiile in mod curent cu copiii lor (si de multe ori fac si in plus), se zbat sa-si duca copiii la o scoala cit mai buna (publica sau privata), isi sustin copiii pe tot parcursul scolii pentru a avea rezultate cit mai bune, inclusiv in timpul facultatii. In schimb aud de la fetita mea (care merge la scoala privata), ca in clasa ei sint anumiti copii care vin in mod frecvent fara temele facute, nepregatiti pentru micile teste pe care le dau, fara sacul de sport etc si sint doar in clasa II. Pentru mine, aceasta reflecta totala dezinteresare a parintilor lor (care culmea sint in mare majoritate francezi sau din Maghreb), si cred ca despre asta este vorba in articol. Este bine, este rau? Aici cred ca parerile sint impartite: dupa unii nu trebuie sa-ti cocolosesti copiii, trebuie sa-i inveti de mici sa se descurce singuri, dupa altii este mai bine sa-i impingi de la spate, sa fii sigur ca nu o iau razna prea devreme ...Dar daca statisticile sint corecte, cred ca prin acest mod de crestere "romanesc" le dam o sansa in plus in viata, restul devine propria lor decizie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susur spune:

Imi place ideea dar sa recunoastem ca se exagereaza mult, poate romanii sunt printre cei mai buni dar nu ca chiar sunt ei buricul pamantului .Si totusi cred ca chinezii ne surclaseaza in multe .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

susurule, da' tu ce patisi, mama, de iti schimbasi asa opiniile? Intre postarea initiala in care elogiai politehnistii si te mandreai cu ei si editul in care ne bagi sub chinezi asa, fara drept de apel, e prea mare diferenta sa nu te intreb...

Sunt convinsa ca daca ieseau indienii primii, se lamentau ca-i prea de tot, ca nu, cachinezii sunt mai cu motz, ca de fapt umbla vacile pe strada la ei in India, ca e cam multa diaree si saracie acolo. Cata modestie, dom'le, pe noi...

Dar daca vrei povesti despre chinezi, indieni, io zic sa faci topic separat ca-i cerneala multa necesara acolo.

Hai mey ca facem si noi ceva ok, nu mai carcotiti, enjoy the moment ca nu-s prea dese astea!

Apoi daca astia dau la teveu orfanii din 90 si hotii si gainarii, nu-i bine. Daca scriu in ziar un articolas de doi lei da' de bine iara nu-i bine. You complicated little (wo)men!
Uite, eu ma laud: ieri am vazut prima stire normala despre Ro la cnn pe scroll (ceva cum ca sindicalistii au refuzat oferta Dacia-Renault la 2 sapt de greva). Am fost tare mandra, serios! Si mai adaug si astalalta stire, si cum am urcat peste 0 grade, parca ma lasa depresia iernii usor.

L-am scris asta (mesaj) si pt ca am mai scris unul ieri dar l-au inghitit purecii din deranjamentul tehnic. Mareeee pacaaaat!

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by susur

Imi place ideea dar sa recunoastem ca se exagereaza mult, poate romanii sunt printre cei mai buni dar nu ca chiar sunt ei buricul pamantului .Si totusi cred ca chinezii ne surclaseaza in multe .

ce neam ciudat mai suntem noi romanii...ia vezi cum ar fi sarit unii sa fi scris ziaristii despre chinezii ca sunt asi in toate si romanii undeva in urma ( eu din ce-am cunoscut la universitate aici am dubii mari referitor la creativitatea si inteligenta nativa a lor- altfel sunt de acord ca sunt disciplinati si sirguinciosi- militari perfecti, inrolati-isi stiu cauza si ating tinta; as putea spune insa ca am avut colegi africani, arabi, indieni, etc -sclipitori)

Mirela, multumim pentru topic

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

on-topic,

Fiul meu a inceput sa vorbeasca dupa patru ani, are si un diagnostic (de care sper sa scapam curind) de tulburari de dezvoltare din spectrul autistic, am avut deci de recuperat ceva ani de intirziere;
acum termina clasa a doua, in clasa normala, scoala publica (cotata ca scoala buna in cartier), este intre primii din clasa la matematica si in primul esalon ca medie; adaug activitatile: pian, patinaj, inot;

lucram zilnic, temele pentru scoala plus suplimentar din culegeri, tinem curent legatura cu scoala si ne coordonam cu invatatoarea, am cumparat casa pe criteriul apropierii de scoala asta, am pus intotdeauna copilul pe primul plan; directoarea scolii ne spune la fiecare sedinta ca sunt putini parinti in scoala care se ocupa in felul asta de copii; copiii sunt cam 75% nativi (francofoni), restul imigranti; nu-mi pun pancarta pe piept cu romanii: genii si sclipiri, dar nici nu-mi vine sa ma ascund in spatele chinezilor din jur, parol.

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mey, ma lasati cu chinejii!?! Sint ei sirguinciosi, da' nici daca n-as fi mindra ca-s romanca si mi-as dori altceva, n-as alege sa fiu chinez nici daca ma bati... Asa ca, orice s-ar zice, nu-l las si pace sa treaca inaintea mea. Poate un japonez acolo mai las, dar chinez nu, dom'le, sint dupa mine, toti! Si eu nu-s cea mai buna dintre romani!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

quote:
Originally posted by nelia

Poate un japonez acolo mai las, dar chinez nu, dom'le, sint dupa mine, toti! Si eu nu-s cea mai buna dintre romani!

dar cu indienii cum e ?! (nu cei gen Winettouh) ci din India?!
aici in Emirate - conduc detasat si mamicilor dar si tatilor caci e multe truda in spatele rezultatelor ...miraculoase

mamicilor din Canada - si sa auzim numai de bine si din celalte colturi ale lumii caci avem multe de aratat Lumii

Cu gandul la copilarie traiesc din plin www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">emotia copilariei

Mergi la inceput