Colectia de toamna-iarna 2005 (191)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Buna dimineata! iata ca a venit si 1 aprilie zi in care masina mea a decis ca e cazul sa ma pacaleasca si sa rada si cu carburatorul de mine. Ma trezesc de dimineata si dau sa plec la munca, in parcare surpriza, masina nu porneste. Din vastele mele cunostinte de mecanica auto aleg vreo 2-3 care consideram eu ca ma vor ajuta sa o repar si purced sa le aplic. Nu le-am ales pe cele buna ca masina tot nu porneste. Dupa 10 min. ma duc in casa, il trezesc pe printul consort care dormea ca a fost de serviciu 24 de ore si il chem la masina sa o vada, sa constate si sa imi dea masina lui. Consortul plin de spume ca nu a apucat sa doarma, iese din asternuturi si se coboara. In lift a asistat la revarsarea nervilor mei, la injuraturi birjeresti si la indemnuri de genul "sa o iei si sa te speli pe cap cu ea, ca mi-ai vandut masina mea buna si am primit-o pe asta, ca eu nu am vrut-o" etc, etc. In parcare se suie domnul la volan si surpriza, masina porneste la cheie, torcea ca o pisica in timp ce au eram la leul in turbare ca si-a batut joc de mine iar lui George ii ieseau flacari pe nari deja, dar nu zicea nimic, nimic, ca de, eu mai aveam putin si dadeam cu poseta in masina....Cred ca si acum ma injura in pat ca de dormit nu mai poate ca deja l-a vazut fi-su ca e acasa si deci adio odihna. Si totusi masina nu a pornit si de apasat pe buton am apasat....Este o cospiratie divina la mijloc....
Ma duc sa termin ceva treaba si revin sa va povestesc cum a fost bunicul, tata, adica cum s-a comportat tata in copilaria mea si cum e acum, asta ca tot a vorbit Feli de actualii bunici-fosti parinti plini de pilde.
Mihaela


album dn Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Asaaaa am facut o tara de treaba si revin cu povestea cu tata. Toata copilaria si adolescenta mea tata a fost absent din procesul de crestere si educare, in speta venea acasa in general dupa ce eu si sora-mea eram in pat si pleca inainte de trezirea noastra. La inceput era pe vremea comunismului si lucra in agricultura unde trebuia facuta norma si dupa Revolutie a intrat cu capul inainte in capitalism, afaceri personale unde nu mergea sa tragi targa pe uscat, cu toate bunurile familiei ipotecate, deci muncea ca turbatul si nu apuca sa ne vada decat in week-end. Intotdeauna am avut o relatie la distanta excelenta cu tata, nu m-a certat niciodata, ca dor nu faceam prostii in somn. La 18 ani m-a intrebat de ce ma agit asa de ziua mea, ca e o zi ca oricare alta, l-am informat respectuos ca fac 18 ani si deci majoratul, motiv de mare bucurie si petrecere.
Cu trecerea anilor si plecarea mea de acasa la capitala relatia a evoluat telefonic dar foarte bine, sincer acum, eu am avut si am o relatie foarte buna cu tata, de multe ori mult mai buna decat cu mama.
De cand e bunic s-a produs o mare schimbare cu tata; doreste sa fie extrem de prezent in relatia cu nepotii lui.Se joaca cu ei, cu Titi si Luana, nepoata mea, extrem de frumos, se tavaleste cu ei prin iarba, se pitesc sub plapuma, ii face baie lui Titi de cate ori ma duc la ai mei, ba chiar si-a transformat mana in wc ca il trecea pe fi-miu kk si ca sa nu il streseze sa se tina pana la baie l-a last sa faca in mana lui....La asa ceva eu una nu as fi rezistat nici cum si nu l-am crezut in stare pe tata veci pururi in stare de asa ceva. E adevarat ca acum afacerile merg de la sine, mai mult, el a trecut printr-un infarct si nu mai munceste asa mult, dar psihic eu nu am crezut ca tata poate sa fie asa, el fiind un tip coleric, la limita isteriei pentru unii. Insa la capitolul educatie e varza, se vede ca el nu a participat la crize de ale copilariei ale mele si ale sora-mi, nu sta cu copii decat in week-end ocazional, si le incurajeaza toate prostiile, nu intelege nimic din ce ii explic, imi submineaza autoritatea de fiecare data, eu cert copilul ca s-a urcat pe masa el il lauda si il invata sa se urce mai usor etc. De aceea de fiecare data cand il las pe Titi la ei, de acolo iau un mic monument de rasfat si isterie care imi repeta la nesfarsit "vleau la tataiaaaaa". Din acest motiv vizitele noastre sun scurte si destul de rarute...daca ar fi stat la Bucuresti cred ca il lasam la ei si il luam la 18 ani....
Hai ca am tras o placinta sa imi traiasca....
Mihaela

album dn Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Aloooo v-a lovit astenia la degete si inspiratie? pe unde va umbla degetelele? Mie linistea asta nu imi e pe plac asa ca va rog sa veniti la o discutie fie ea banala.
Mihaela

album dn Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

buna ,

Lavi,cred ca ar trebui sa mergi sa-ti faci un CT pentru a inlatura orice suspiciune de tip neurologic ,costa in Cluj 85 LEI PT MEMBRE FARA SUBSTANTA DE CONTRAST , cu substanta de contrast( o subst injectabila intravenoasa care vizualizeaza mai bine traiectul vaselor e 210 lei).a doua se face doar daca prima nu este suficient de clara sau exista ceva dubii.
sanatate multa.

Madau ,e superb apartamentul tau...iti urez sa va mutati toti trei impreuna in noua casa si sa fiti fericiti.

camelia,am plans si eu si am avut mustrari de constiinta , mi-am cerut iertare de la Sorana cand mi-am iesit din fire.dar pana la urma cred ca e normal sa ne cerem si noi iertare de la copii atunci cand constientizam ca am gresit fata de ei...nu??

Leea,sanatate multa lui T...si tie multa putere sa treci peste aceasta perioada .

SOSO (20 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Mei, la noi ploua non-stop de douza zile, nici nu mai "visam" la o vreme ca asta. Sper sa se indrepte, ca o iau razna.

Madau, superb apartamentul, am vazut ca deja ati garnisit frigiderul cu ceva abtibilduriF faina camera Mirunei. Si de usi m-am indragostit

Mihaelutat, interesanta poveste despre bunici. Macar ai noroc ca se poarta frumos cu nepotul. Maica-mea a facut militarie cu noi acasa, asa face si cu Maria cand vine in vizita. Nu stie sa se joace, face eforturi vizibile sa fie calma(oricum este o persoana EXTREM de nervoasa). Tin sa mentionez ca am avut cea mai frumoasa copilarie posibila, crescuta fiind pana la 7 ani de bunica mea draga, iar frate-meu a servit "'armata" si camin la greu, acasa fiind. Eu am ramas cu multe sechele din copilaria - adolescenta mea, am suferit f mult ca nu am avut de cine sa ma apropii, la parinti ma refer. AM plans f mult dupa bunica-mea cand m-au luat ai mei acasa, dar m-am bucurat ca am crescut langa frate-meu si ne-am sprijinit reciproc. Numai ca eu nu gasesc puterea sa iert si sa uit modul in care am fost crescuta de parintii mei Noah, ce mesaj va servesc, in ton cu vremea de-afara.

Maria (29.11.2005), Stefan (31.10.2007) si Ioana

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">1 an

martie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Eu sunt "pe felie" si dau refresh la greu de azi-dimineatza! Tot astept sa aud si vestile bune de la bolnaviorii colectiei!
Mihaelutat ai un mod fff placut de a relata ... imi plac postarile tale! Interesanta povestea despre parintii deveniti bunici! Greu de comentat in vreun fel ... te inteleg, sa stii, ca iti este greu!

Ioana, imi pare rau ca ai asa amintiri legate de copilarie/parinti! Relatia cu bunica o inteleg si eu am fost crescuta de la 9 luni pana la 7 ani tot de mamaia, la tara si am fost un copil fericit acolo! Parintilor nu am ce le reprosa sau, ma rog, as avea dar nu sunt chestii majore, care sa ma fi marcat "pe viata". Cand am mai crescut si am inceput sa inteleg eu cat de cat ce se intampla am fost geloasa pe sora-mea, pentru ca pe ea au tinut-o acasa, au dat-o la cresa iar eu m-am simtit "exilata la tara" - dar nu pot spune ca am fost nefericita alaturi de bunici la tara!
Ideea e ca astazi tot ce am citit pe DC e legat de relatia cu parintii, educatia si copilaria care marcheaza intr-un fel sau altul adultul de astazi si felul cum acesta percepe viata, relatiile si oameni!



Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Dariuca creste si iar ... creste!

Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Foarte frumoase povestile despre bunici si copilarie. Dar din cauza ca eu sunt la sfarsit de program si nu mai am timp sa vin si eu cu povestea mea, am s-o fac maine. Ca imi place subiectul. Ba chiar, m-am gandit eu asa ca ar fi bine sa scriu la modul serios cate ceva din amintirile mele din copilarie, ca sa aiba copiii mei cand vor fi mari ce citi... si cu ce compara.

Ii ziceam zilele trecute lui Ripley sa se odihneasca ca sa poata face fata atitudinii Anei, insa acum dupa ce a scris Roxana mesajul ei legat de urlete si venirea pe lume in curand a unei noi creaturi generatoare de zgomot, care la randul ei va amplifica la maxim crizele Alexiei, mi-am schimbat parerea. Roxi, nu vreau sa te descurajez, dar decaderea din drepturile de copil unic va insemna pentru Alexia "the end of the world as she knows it", asa ca asteapta-te la surprize dintre cele mai neplacute. SIngura solutie este rabdarea. Si sa revin, gandindu-ma la situatia ta (si a Dordiei) sfatul dat lui Ripley paleste ca si acuratete, adica imi dau seama ca eu fac fata mai bine crizelor cand sunt ca acum, adica EPUIZATA. Nu mai ai puterea sa reactionezi energic, asa ca alegi sa nu faci nimic, din cauza ca instinctiv iti canalizezi energia pe ce e momentan foarte important. So, incercati si reteta somn 4 ore din 24 si s-ar putea sa plutiti prin aerul din jur, fara sa simtiti ce se intampla cu voi decat asa, la nivel superficial. Cam asta patesc eu de cand sunt la serviciu.

Important acum, pentru Leea: foarte bine ca i-ai dat augumentin, si eu le-am dat la fel copiilor si sunt pe picioare acum. Ia si tu Amoxicilina Forte, ca sa nu cedezi... SI peste 3 zile spune-ne ca e un pic mai bine. Peste 5 zile va fi ok si gata cu antibioticul. Mai redu din restul de medicamente, sunt prea multe. Da-i vitamina C si Mucosolvan. Eu doar atat le-am dat, bineinteles antitermicele NUMAI PE PERIOADA CAT AU AVUT FEBRA. Sanatate.

Va pup acum pe graba, ne auzim maine cu noi povesti despre copilarie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Legat de bunici, ca sa continuam povestea, pentru mine este clar ca au o cu totul alta modalitate de interactionare decat au avut cu noi. Si eu am multe lucruri pe care i le reprosez mamei mele, cel mai important fiind felul in care m-a tratat pe mine fata de sora mea. Pe ea a cocolosit-o mai mult decat pe mine, a protejat-o mai mult, tot timpul a trebuit sa am grija ca ea sa nu greseasca ceva ca altfel eram si eu vinovata de esecurile ei. Asta s-a intamplat pana la terminarea facultatii. Daca sora-mea pica un examen era si vina mea ca nu am stat pe capul ei sa o pun sa invete, ca nu am sprijinit-o moral etc. Poate ca si eu am facut-o sa fie asa ca niciodata nu i-am cerut sfatul sau ajutorul, pe cand sora-mea era efectiv lipita de mama. Insa stiu foarte bine ca ne-a iubit la fel, doar ca aratat-o in moduri diferite. De asta imi e si frica sa ma gandesc la al doilea copil, ma rog, pe langa multe altele. Imi e teama sa nu ii tratez diferit si unul sa sufere.
Dar sa iesim din valul de melancolie si sa va intreb, pe la ce ore se culca seara si se trezesc dimineata copii vostrii? Eu una sunt disperata pentru ca fi-miu se culca pe la 22 iar la 7-7.30 cel mai tarziu e in picioare. Ma dispera mai ales in week-end cand as dori si eu sa mai dorm macar o ora.

album dn Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Mihaeluta, la fel-la fel a fost si relatia intre mine si sora mea, relativ la mama... Cu tata a fost diferit. El a stiut mai bine sa ne faca sa ne simtim fiecare speciala in felul ei... pacat ca a murit prea devreme. Nu cred ca e necesar sa facem aceeasi greseala ca mamele noastre, eu am exemplul tatalui, care a avut doua fete pe care le-a tratat egal. Cat despre "legarea' de mama, sora-mea a fost asa, lipita, mama mereu imi zicea ca pe mine ma lasa mai libera ca ma descurc singura, ca sora-mea nu se descurca singura! Ptiu, vai de mine si de mine! SOra-mea este de o mie de ori mai descurcareata ca mine, MAMA era cea care avea nevoie de ea si statea lipita su pretextul asta... doar ca nu constientiza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Ai mei copii dorm, eu tot dau Refresh aici si ma uit pe site-ul lui George Pruteanu.

Bun poll cu somnul copiilor. Dupa ce am reintrodus suzi la somnul de amiaza Maria doarme 3, 4 ore la pranz si vreo 9, 10 noaptea (fara suzi). Culcat seara la 21-21.30 sculat intre 6.30 si 7.30. Eu nu stiu ce imseamna copil sa doar,a dupa ora 8. A fost cazul o data sau de doua ori Cel mai fain a fost la mare asta vara, cand se trezea odata cu soarele, adik pe la 5.30.

Maria (29.11.2005), Stefan (31.10.2007) si Ioana

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">1 an

martie 2008

Mergi la inceput