Socant!!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by grenouille

quote:
Originally posted by gonghy

Tot io ca nu ma pot abtine.
Era TRECERE DE PIETONI in locul unde a traversat copila asta,asa spuneau in reportaj.
Pai daca nici pe trecerea de pietoni nu mai poti sa treci atunci pe unde,prin aer??

daca este politist in intersectie respecti indicatiile politistului. nu treci strada!!! este obligatia atat ca sofer cat si ca pieton!

daca politistul face semn masinilor sa treaca, masinile au prioritate.
daca avea 60-70 probabil i-a facut semn politia sa se grabeasca - eu am patit la fel azi, mi-au facut semn sa ma grabesc si aveam deja 60....
daca victima e in stare grava si netransportabila, trebuie asteptata ambulanta.
e super aiurea ce s-a intamplat. desi aiurea e un cuvant nepotrivit. e ingrozitor de trist

--------------------------
"blonda, 1,75, 90C, nu vand nimic, doar ma laud..."

of doamne,cum judecam noi rece asa....
Cum poti sa pui in fata probabilitatea de a fi trecut victima strada cand nenea politistu nu i-a dat voie?
Si cum poti veni iar cu probabilitatea ca femeia din masina a circulat cu 60-70 la ora la comanda politistului?
Adica fatuca aia s-a sinucis? a vazut masinile circuland in graba si ia s-a hotarat sa traverseze strada IN CIUDA ´´interzicerii´´ politistului??????????????

Sa lasam fabulele si sa vedem realitatea.E clar ca exista oameni pe lumea asta cu suflete reci,inghetate.Oameni carora nu le pasa.Nici macar de chinurile mortii.

Politistii au gresit,femeia care a produs accidentul a gresit,martorii au gresit,reporterul a gresit.Pentru ca e ok sa fii doar spectator,sa fii impertinent si las.
Si ma ingrozeste tara asta,oamenii care traiesc in ea.
Ma ingrozesc si cei care,asa ca tine stimata doamna Grenouille ,il cauta pe dracu in gradina Edenului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:

daca este politist in intersectie respecti indicatiile politistului. nu treci strada!!! este obligatia atat ca sofer cat si ca pieton!

daca avea 60-70 probabil i-a facut semn politia sa se grabeasca - eu am patit la fel azi, mi-au facut semn sa ma grabesc si aveam deja 60....
e super aiurea ce s-a intamplat. desi aiurea e un cuvant nepotrivit. e ingrozitor de trist

Autoarea accidentului nu s-a apropiat de victima, nu stia daca e vie sau moarta, de fapt nimeni din cei 30 de oameni nu s-a apropiat de fata, nimeni n-a stat linga ea pina a venit salvarea. Probabil ca un ciine lovit de masina in mijlocul Bucurestiului ar fi avut parte de mai multa compasiune.
A

PS In America esti arestat daca treci cu 60 la ora pe linga un politist care dirijeaza circulatia. Ii pui viata in pericol.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns torna spune:

Groaznic. N-ar trebui sa se intample asa ceva. Dumnezeu s-o odihneasca pe biata fata!

Am gandit ce-am scris mai sus dar n-as fi simtit nevoia sa si scriu, pot sa plang si in liniste, daca nu voiam sa ma refer la faptul ca s-a scris in prea multe postari ca fata trebuia urcata in prima masina si dusa la spital. Nu! Exclus. Este absolut interzis un astfel de transport care nu poate sa-i faca decat rau accidentatului. Se poate proceda asa la un ranit f usor, care e pe picioarele lui, eventual o mica contuzie, fractura si nici atunci, dar la un ranit grav in nici un caz, nu trebuie miscat deloc pana nu vine ajutor specializat, accidentatii din masini nici nu trebuie scosi de acolo, in principiu, de la caz la caz totusi.

Se pare ca regula asta o stiau si politistii, dar au interpretat-o rau. Si la un ranit grav, sau mai ales la acesta, se poate acorda si trebuie acordat primul ajutor. In primul rand ca un politist putea sa se ocupe ca erau destui, nu stiu care or fi fost consemnele lor, dar pareau politisti de circulatie, era un accident de circulatie, unul din ei putea sa evalueze situatia ca fara el coloana oficiala tot si-ar fi vazut de treaba, si se putea ocupa cumva si de victima, era o datorie de om. Politistii nu mi-au lasat impresia ca ar fi vrut sa se ocupe dar nu puteau ca aveau alta misiune, ci ca pur si simplu n-au vrut sau nu s-au simtit capabili sa se implice, ceea ce e grav, au considerat ca e suficienta apelarea salvarii. M-am referit la politisti, pt. ca se presupune ca ei ar trebui sa aiba macar niste notiuni vagi de prim ajutor. Si daca nu politistii, vreun alt om care asista la scena poate putea face ceva.

Oare ce ar fi putut face? Desigur, sa nu miste victima, in special zona gatului, a coloanei, dar sa se asigure ca are o pozitie cat de cat confortabila, sa verifice sa nu aiba caile respiratorii obturate cu sange, voma, pamant, etc., eventual sa-i lase capul pe o parte, daca respira dar e inconstient, pt. a nu-si inghiti limba sau sa se inece cu voma sau sange, sa vada daca are puls si respira si daca nu sa incerce masaj cardiac si respiratie artificiala (ar trebui sa se faca si in scoli astfel de instruiri, de politisti nu mai spun), sa faca cumva sa fie capul mai jos si picioarele mai sus, daca sunt hemoragii interne sa fie oxigenat in primul rand creierul, sa se vada daca nu sunt hemoragii externe mari, care nu pot astepta personalul medical si sa puna un garou la membre (ca de aia e obligatorie trusa medicala, pe care daca n-o ai polistii iti dau amenda - la asta se implica), sau o presiune cu un pansament, haina, chiar si cu mana la o hemoragie masiva la cap, la trunchi, sa-l tii de mana, sa-i spui o vorba de incurajare sau sa-i mai auzi o ultima vorba daca cumva e in stare s-o spuna, atat imi vine in minte in momentul asta.
De altfel s-a vazut ca si personalul medical cand a vazut starea fetei, primul lucru a incercat un masaj cardiac. Nu zic ca la acest caz neaparat, dar sunt situatii cand un astfel de gest la un accidentat, sau cuiva caruia i s-a facut rau, poate insemna puntea necesara vietii pana la sosirea ambulantei.

Grija sa nu cadem nici in extrema cealalta, doar de dragul de a face ceva, daca nu stii, mai bine nu faci sa nu faci mai rau, si nici sa nu sufoce, sa i se ia aerul unui accidentat, daca se observa ca e cineva care se ocupa, trebuie vazut daca se mai poate fi de folos cumva, daca nu, stat la distanta, nu buluc toata lumea peste om.

Off, sa dea Domnul sa nu mai existe astfel de tragedii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moniboni spune:

quote:
Originally posted by Gia

Nu cred ca e o ideea buna ca oricine are o masina sa ia un ranit grav in accident rutier si sa il duca la spital.
Toata lumea ar trebui sa stie ca o persoana ranita atat de grav nu trebuie miscata pana la sosirea salvarii, pentru ca ii poti face mai mult rau, daca are de ex. o fractura cat de mica la in zona gatului...

Faptul ca salvarea a venit in 20 de min e strigator la cer, in tara asta poti oricand muri cu zile

Exact asta am vrut sa spun si eu...

mamica de rockerash

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

quote:
Originally posted by Andrada

quote:

Autoarea accidentului nu s-a apropiat de victima, nu stia daca e vie sau moarta, de fapt nimeni din cei 30 de oameni nu s-a apropiat de fata, nimeni n-a stat linga ea pina a venit salvarea. Probabil ca un ciine lovit de masina in mijlocul Bucurestiului ar fi avut parte de mai multa compasiune.
A

PS In America esti arestat daca treci cu 60 la ora pe linga un politist care dirijeaza circulatia. Ii pui viata in pericol.

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

In romania faci ce-ti zice politistul de la circulatie- treci pe rosu, accelerezi samd.
nu vreau sa fiu acuzata de insensibilitate (am o sora care are un pic mai mult decat fata care a murit...) - dar de multe ori pietonii pur si simplu nu se uita ce indica politistul, vad zilnic asta. nu zic ca fta aia s-a aruncat orbeste in fata masinilor. doar ca exista o probabilitate ca sa aiba si ea, ca si ceilalti, partea ei de vina..
ladyJ (luv u 2!) - esti sofer? sau ai citit vreodata codul rutier? da, prefer sa vad lucrurile la rece (inghetat adica, sau fara suflet) decat sa ma apuc sa arunc cu epitete intr-o tara intreaga, in toata populatia ei, in toti care erau prin zona, numa' ca e in trend ca sa zic ca romania e nashpa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by moniboni

Am si eu o intrebare: ce trebuiau sa faca politistii?

Politistii/pompierii trebuie sa fie antrenati sa dea un prim ajutor in caz de ceva....trebuie sa aiba o trusa prin masini...sau ceva de genu asta.
Ma intreb de ce dracu" mai suna lumea la politie in caz de accident...

EXACT!!!!!!!!!!!!!! e ingrozitor! ar trebui condamnati nu doar soferita, care pare-mi-se ca va scapa basma curata, ca multi altii de ban-gata.... ci si polistii prezenti acolo, salvarea, reporterii, oamenii din jur... cineva, oricine, ar fi trebuit sa ii dea o mana de ajutor! trebuia sa ajunga ambulanta pentru a salva o viata? putea poate sa o salveze mai devreme oricine altcineva, poate chiar cu pretul incalcarii vreunei legi! dar SALVA O VIATA!!!!!!!!! nu cred ca se pedepseste si asta in ROMANIA! prea multi oameni care ar fi putut salva o viata! si daca nu ma insel se faceau 5 minute cu orice masina pana la Spitalul CFR din capatul strazii.... e infiorator cum s-a scurs o viata... probabil nu s-au gandit ca persoana va deceda, dar ce mai conteaza ce s-au gandit... trebuia dusa la spital sau sa vina ambulanta de la cel mai apropiat spital (care era in capul strazii ) si nu de la 20 de minute distanta!!!!!!!!!!!!!!! sistemul romanesc.... poate chiar si atunci cand un accident are loc in fata unui spital, in Romania, ar chema ambulanta din orasul vecin ......... ca deh, reguli bine stabilite!

si cel mai tare i-as condamna pe cei din COLOANA OFICIALA care trecea in mare tromba pe acolo in timp ce fata aia cine stie la ce se "gandea"........ dar in mintea ei ce-o fi gandind? oare nu ma ajuta nimeni? de ce nu ma ajuta nimeni?

mi se pare mult prea trist... m-am intristat f.tare imediat cum am vazut stirea la ANTENA 1....

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by moniboni

Am si eu o intrebare: ce trebuiau sa faca politistii?

Nu comentez faptul ca a fost accidentata pe trecerea de pietoni, reactia tipei care a lovit-o sau faptul ca salvarea a venit dupa 20 de minute.

Atat intreb: trebuia mutata de acolo? Trebuia pusa pe motocicleta si dusa la spital? Asta scrie in regulamentul politiei?

Mie mi se pare un pic tendentios reportajul (au mai bagat-o si pe aia cu Tariceanu)...

Imi pare rau de biata fata si nimeni nu merita asa ceva dar...

mamica de rockerash

pai nu e suficient sa ne para rau de biata fata!
trebuie facut ceva... cei care au si puterea sa o faca, sa o faca! daca noi nu, politia nu, ambulanta nu, presa nu, guvernul nu, atunci cine?

nu ti se pare ca era prea multa indolenta in jur?
nu crezi ca daca cineva o mangaia macar cu un deget pe fata aia, sau o puneau si pe motocicleta sa o duca la spital, exista macar o sansa sa nu mai moara? ca pana la urma tot o moarte a asteptat-o.... parasita la o margine de trotuar ca un caine ferit din calea traficului.... mai rau decat sa moara, ceea ce s-a si intamplat, nu se putea intampla! dar poate ca o salvau!!!!!!!!!!!!!! asta e ideea, nu ca daca coloana oficiala era sau nu a lui TARICEANU! nu exagerarile presei... ci simplul fapt ca a murit poate datorita INDIFERENTEI celor din jur si nu datorita accidentului.

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

De aseara de cind am citit subiectul ,sint intr-o continua stare de soc.
Tot nu pot sa cred si sa accept ca POLITISTII aia nu stiu sa dea PRIMUL AJUTOR.
Oare ei nu invata asa ceva la scoala???
In norvegia cind ieie carnetul de sofer inveti obligatoriu PRIMUL AJUTOR.
Sa inteleg ca in rom nu se invata asa ceva.
Daca cineva ar fi stiut sa dea PRIMUL AJUTOR probabil ca acea tinara ar fi fost in viata.
De necrezut cum tinara aceea a zacut pe trotuar ca un sac si nimeni nu a facut NIMIC.

ROMANIA AANULUI 2008

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anymony

http://www.jurnalul.ro/articole/120885/lovita-si-abandonata-pe-trecerea-de-pietoni-sub-privirile-politistilor-(imagini-socante)

asta ca sa vedeti cine era autoarea accidentului...hmmm...

Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)

www.dropshots.com/anymony/" target="_blank"> poze Ioana-Catalina

Povestea nasterii Ioanei-Catalina

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina

si pe cand o vizitam pe AUTOARE la puscarie? banuiesc ca never ever! pentru asta ar trebui sa luptam noi restul... pentru aceasta vizita... sa facem o petitie si sa cerem dreptate pana la HAGA pentru viata acelei fete! macar sa fie pedepsita autoarea! daca dupa accident nimeni nu i-a intins nici o mana de ajutor conform regulilor din CODUL RUTIER care se pare ca e doar TEORIE!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

intr-adevar socant

sper ca macar doamna soferita,daca nu va fi pedepsita(si cred ca nu) s-o aibe pe constiinta toata viata!

Mergi la inceput