Donatori de organe
Raspunsuri - Pagina 3
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by Natasa
Da, familia mea isi poate da acordul, dar asta dupa un timp, dupa zile/saptamini/luni in care se conving ca s-a facut tot ce se poate.
Natasa, nu comentez absolut deloc opiniile tale.
As dori insa sa clarific un aspect si anume ca, dupa zile/saptamani sau luni, e mult prea tarziu ca organele sa mai fie in stare adecvata pentru a fi transplantate.
Al doilea lucru, una este coma si alta este decerebrarea in care creierul este mort iar respiratia si activitatea cardiaca sunt mentinute artificial.
Un pacient comatos ca aceia de cititi prin ziare si vedeti in filme si la care exista posibilitatea sa isi revina nu intra niciodata in discutia de a deveni donator.
In schimb, un pacient decerebrat este mort (din toate punctele de vedere) si mai mult de cateva zile nu poate fi mentinut artificial in aparenta functionare a organelor (pentru ca nu ii pot spune viata acelei stari de fapt).
Ma doare sufletul pentru acele familii care sunt puse sa ia decizia asta. Pe de alta parte, nu stiu ce gest uman poate fi mai inaltator si mai profund generos ca cel al acelor parinti care si-au dat acordul pentru ca organele regretatului lor fiu sa mearga sa salveze alte vieti.
Imi plec capul cu respect in fatza acelor oameni......
Mi-as mai dori insa ca acei teribilisti care isi risca viata conducand cu 180 la ora sa ia aminte din cand in cand si la astfel de stiri. Si mai ales la cine sta in spatele unor asemenea gesturi extraordinare.....
lilina spune:
eu as fi de acord insa nu cred ca mai corespund
Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut bebe, site-ul lui bebe
Happiness_4_us spune:
Si eu sunt pentru. In ultimul timp numai asa ceva dau zilnic la stirile Protv si este extraordinar sa vezi cum oameni care nu mai sperau nimic, primesc o viata noua. Ma emotioneaza de fiecare data copiii. Cate vise si sperante isi fac.
Da, categoric as fi pentru donarea de organe daca asta inseamna o viata noua pentru alte suflete. Oricum, se presupune ca pentru mine nu s-ar mai putea face nimic si nici de folos nu imi mai sunt daca le iau cu mine in mormant.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
b.nica spune:
Eu cred ca ar fi mai util o modalitate de cointeresare;spre exemplu: o persoana care se declara disponibila in cedarea organelor sa beneficieze de niste avantaje medicale pe timpul vietii. Cea mai profitabila mi s-ar parea asigurarea analizelor medicale de rutina pe tot timpul vietii;asa se va cunoaste si starea de sanatate a donatorului si pe de alta parte acesta va avea acces gratuit la analize.
Sunt convinsa ca in acest fel se vor rezolva multe probleme.
danutz spune:
Din cate stiam eu, era si la noi in stadiu de proiect o lege care prevede acordul prezumtiv pt donarea de organe in cazul mortii cerebrale. Adica daca nu zici tu NU expres in timpul vietii, se considera prezumtiv ca esti de acord cu donarea organelor tale in caz de...
Stiu ca acest fel de lege functioneaza foarte bine in multe tari!
Nu mai stiu daca proiectul a ajuns sau nu in Parlament, dar probabil ca nu ,fiindca altfel ar fi fost foarte mediatizat.
Cel mai trist lucru, pe care-l vad eu, este ca in Rom, extrem de putine spitale sunt implicate in donarea de organe, fiindca am inteles ca nu-si asuma costurile de mentinere in viata a unui potential donator pana cand ajunge sa fie 'validat' de comisia speciala.
Se ajunge tot la lipsa de bani din sistemul public de sanatate...
viviana spune:
Eu nu stiu unde ati auzit sau citit ca biserica nu este de acord cu donarea de organe.
Biserica este de acord cu donarea de organe.
Biserica se OPUNE transpalntului fara acordul expres al donaturului.
"Sfantul Sinod al Bisericii Orodoxe Romane (BOR) a respins, joi, cererea senatorului PC, Irinel Popescu, de modificare a legii transplantului, in sensul introducerii consimtamantului prezumat"
"purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Constantin Stoica sustine ca Legea privind transplantul de organe si tesuturi trebuie pastrata in forma actuala - care prevede ca donarea de organe poate fi facuta numai cu acordul expres si in scris al donatorului sau al familiei acestuia -, intrucat reduce posibilitatea unor abuzuri."
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi