Donatori de organe
Raspunsuri - Pagina 2
Natasa spune:
Xio, ironii d'astea de doi lei ma lasa rece. Am o parere, mi-am spus-o civilizat, nu am incredere in sistemul medical romanesc si tu esti pe calea cea buna sa ma convingi ca nici viitorul nu suna deloc mai bine! (te citesc de ceva vreme si ai un soi de aroganta si de "eu le stiu pe toate cel mai bine" care imi spune ca te vei incadra perfect in tiparul cel mai des intilnit al doctorului roman!)Sper din tot sufletul sa reusesc sa fac destui bani ca atunci cind Doamne fereste voi fi bolnava sa ma pot trata in afara. Asta dupa experiente multe si extrem de neplacute in spitalele romanesti! In ceea ce priveste donarea de organe, daca n-ai citi in diagonala, ai fi vazut ca am spus ca nu as semna nimic inainte, doar familia mea si-ar putea da acordul dupa ce s-a convins ca s-a incercat totul.
XIO spune:
Natasa , pai la asemenea mesaje numai ironie puteam scoate din mine.
Eu inteleg ca ai avut SI experiente neplacute , ca doar in nici un loc din lume nu sunt alesi doctorii pe spranceana si nu sunt monitorizati zilnic sa se vada cum vorbesc si cum lucreaza , dar chiar sa ACUZI un sistem intreg ca ar UCIDE pacienti pt. TRAFIC DE ORGANE sincer , mi se pare absurd.
Nu stiu sa fi afirmat ca le stiu pe toate , dar daca mie imi spune un student de la constructii sau un cpnstructor ca o cosoroaba este de neinlocuit , nu ma pun sa-l fac arogant si sa spun ca se crede destept. Ma gandesc eu ca probabil o fi citit mai multe decat mine , si ma gandesc de asemenea ca eu nu am citit destul.
Ceea ce nu ma face prost sau incult , pur si simplu este vorba de un alt domeniu care nu ma intereseaza in amanunt.
In plus, eu am o obiectivitate si o repulsie fata de generalizari incat mi se face parul semi-maciuca atunci cand aud afirmatii de genul asta.
Azi s-a rastit portarul de la banca la mine. Nu deshid un topic despre portari in care sa-i fac in toate felurile si sa presupun eu ca ala vroia spaga pt. a ma ajuta. Stiu eu , inainte sa-mi bag picioarele in viata si imaginea unui om pe care nu-l cunosc , ma gandesc ca poate era obosit , il durea stomacul , avea probleme acasa , il jenau sosetele sau pur si simplu ii era lene.
Nu exista conspiratii la fiecare pas.
Aroganta? Pai , daca tot nu o sa ajung un doctor bun , pt. ce naiba sa ma mai chinui? Ca vad ca ma cunosti destul de bine, pot sa vorbesc liber si sa fiu acra si ironica in voie, daca tot ai imaginea asta despre mine.
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Natasa spune:
Xio, ma lasi fara replica, zau. Cine a generalizat???? Am spus eu ca ar sari toti sa-mi fure organele? Nu, am spus ca ar fi de ajuns un medic care sa se scobeasca intre masele in timp ce eu sint in coma si sa spuna plictisit ca nu se mai poate face nimic. Si cum nu stiu pe cine nimeresc, mai bine nu-mi dau acordul, asta e tot. Nu am zis ca toti medicii ar face asta, am zis doar ca sistemul sanitar romanesc imi inspira extrem de putina incredere si daca s-a ajuns ca un medic sa ia 25 de milioane pentru o cezariana, ce l-ar opri sa ia de 10 ori mai mult penttru gasirea unui donator??? Nici mie nu imi plac generalizarile, dar oricit de mult s-ar supara doctorii de pe forum pe mine, s-a ajuns la un grad de dezumaniznare, de spaga si indiferenta in spitalele de stat incit cei foarte putini doctori-Oameni care au ramas in marea asta de laturi nu se mai vad din cauza obrazniciei si tupeului colegilor lor. Asa se vede si se simte din postura de pacient, fie ca va place ori nu!
Ca sa revin la subiect, o spun a treia oara, poate vezi si tu, sint de acord sa-mi fie donate organele dupa ce FAMILIA mea a semnat asta, nu am de gind sa o fac eu inainte!
XIO spune:
Aha , ok atunci.
Deci tu te gandesti ca ar face lumea tot posibilul sa salveze o persoana , dar e de ajuns un ingur doctor mai sarit de pe fix.
Din ce ai scris prima oara , parea o conspiratie de la medicii de pe ambulanta si pana la cel care declara decesul.
Oricum, sa stii ca nu depinde de un singur om evaluarea aceea finala in care se hotaraste daca este moarte cerebrala sau nu .
Daca nu sunt generalizari .... e bine.
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Irinusha spune:
Eu sunt pro!
Aici se gasesc "buletine" la doctori/spitale, etc. pe care poti sa le completezi cu datele personale si sa semnezi ca esti de acord ... se port in portofel. Plus ca poti informa familia ce ai de gand. Nu esti intr-un sistem de date, sau barem nu stiu.
Moartea celebrala trebuie confirmata de 3 doctori, independenti unul de altul.
Eu am acest buletin (sotul nu, dar stiu eu ca este si el pro), dar sincer (aviz la "cearta" de mai sus) nu-l iau cu mine si in vacante/calatorii ... nu se stie niciodata ;)
Tot asa poti dona sange, sunt centre mari in fiecare oras. Inaintea unei operatii planuite poti dona si sange propriu ptr. operatie.
Tot asa poti sa te lasi "tipizat" ca donator de celule stem (cred ca ase le spune pe romaneste) ... insa trebuie sa fi sanatos.
Intrebare: daca ar fi vorba de un membru de familie, s-ar mai pune problema de pro sau contra?
Numai bine!
Mamica de Cristian (alias Sensible Boy) & Amélie (alias Demolition Girl)
Guestus spune:
Da...toti sinteti pro dar numai in caz de...si sanse sa ajungi sa fii donator sint de 0.0000001 la 2 milioane.
Hai sa vedem care dintre voi vrea as fie donator pe viu...sa renunte la "in caz de.."
Oricum...multe lucruri in organism le ai in dublura (corect Xio?)
ni-na spune:
Vb cu sotul si amandoi am fost de acord,insa cine are curajul sa ii spuna tatei(sg noastra ruda de gradul 1 adult in viata).De cand a murit mama,e un subiect tabu moartea.Daca am avea un card,sa fie scris negru pe alb ar fi ok.
Criss75 spune:
quote:
Initial creeata de printesa_roz
S-a facut un studiu conform caruia 80% dintre spanioli accepta sa fie donatori de organe (in cazul in care ajung in moarte clinica de exemplu). Voi ce parere aveti despre donarea de organe in general?
Ce trebuie sa facem, care e procedura pt ca sa stie medicii, in caz de ceva ca sintem donatori (pt ca familia uneori nu isi da acceptul)?
POZE
Cred ca e vorba de persoanele aflate in moarte cerebrala, din cate stiu eu nu a acelasi lucru cu moarte clinica. Poate ma insel.
Criss si Alex (11.05.2003)
Anina_n spune:
In ultima vreme, am tot vazut la stirile ProTV cate un reportaj despre transplantul de organe, donarea de organe. A fost chiar si un reportaj din Spania, tara cu cu cei mai multi donatori de organe, cele mai multe transplanturi. Tara in care si preotii indeamna oamenii la a darui viata si dupa moarte.
Mie mi se pare minunat sa poti face asta. Nu oricui ii este dat, pana la urma.
Iata www.protv.ro/stiri/international/religia-vietii-spania-tara-cu-cei-mai-multi-donatori-de-organe.html" target="_blank">aici, acel video reportaj !
Nina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=11" target="_blank">copilarind alaturi de Nina-Cristina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">Mica Visatoare, la "Clipe de viata 2007"