Donatori de organe

Donatori de organe | Autor: printesa_roz

Link direct la acest mesaj

S-a facut un studiu conform caruia 80% dintre spanioli accepta sa fie donatori de organe (in cazul in care ajung in moarte clinica de exemplu). Voi ce parere aveti despre donarea de organe in general?
Ce trebuie sa facem, care e procedura pt ca sa stie medicii, in caz de ceva ca sintem donatori (pt ca familia uneori nu isi da acceptul)?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

eu una as fi de acord insa nu stiu care e procedura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

multi nu accepta din motive religioase. insa mie mi se pare un lucru foarte bun...o dovada a lipsei de egoism si puterea de a trece mai usor peste pierderea cuiva..ajutind alti oameni..redindu-le viata. (asta in ipostaza familiei)
so...eu sunt pro!

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

la noi inca nu exista o procedura clasica, cum e in state de ex.; exista un carnet de donator. Aici esti la mana rudelor; eu cred ca, daca Doamne fereste se intampla ceva, rudele decid in final daca accepta donarea sau nu a organelor celui in cauza. Sotul meu stie ca eu sunt de acord, si eu stiu ca el e de acord cu donarea. Sper sa nu fie nevoie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Da , sunt de acord.
Mi se pare cam ...egoist sa nu doresti sa salvezi niste vieti dupa moartea ta . In fond organele nu le mai folosesti la nimic dupa ce mori asa ca de ce nu i-ai oferi altuia sansa de a trai mai departe daca tu nu ai avut norocul acesta?
Asta e inca un motiv pt. care mi se pare ca Biserica nu-si largeste orizonturile, iar binele nu conteaza , doar indoctrinarile.

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Si eu sunt de acord! Practic continui sa ajuti pe altii chiar si dupa moarte, poti spune ca iese ceva bun si din ceva teribil cum e moartea unui om. Suna destul de morbid, recunosc, dar ar trebui sa devina ceva obisnuit daca vrem ca si nr de transplante de la noi sa se ridice la cel din tarile vestice.

Ne gasiti la concursul clipe de viata 2007:
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank"> Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 Vlad alergand in ploaie!

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06) Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ForemanElf spune:

Eu am un sticker de donator pe cardul de sanatate (OHIP) si cred ca m-au introdus si intr-o baza de date. Am cerut in mod expres chestia, fiindca posibilitatea de a-ti dona organele dupa moarte mi se pare o chestie extraordinara.
Asa ca, in caz ca ma calca tramvaiul, ma indoiesc ca mai intreaba doctorii pe cineva (prieteni, ca familie n-am aici) daca sint de acord sa-mi donez organele. Din moment ce eu am zis da, am semnat si statul canadez a luat la cunostinta, pai da ramine.

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by ForemanElf

Eu am un sticker de donator pe cardul de sanatate (OHIP) si cred ca m-au introdus si intr-o baza de date.
si eu la fel, am sticker ca sint donator pe cardul de sanatate. sotul meu in schimb nu a vrut. asa ca pe formularul lui m-a pus pe mine sa fiu persoana care decide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Eu sunt pentru. Sper sa se voteze si la noi legea cu acordul prezumat. Eu l-am instruit pe sot si pe mama ca daca mi se intampla ceva sa semneze fara sa cracneasca hartiile de donare.

Miruna + Alexei (13.07.2006) il asteapta pe BB2 in septembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Stiu ca e mare nevoie de organe, stiu ca poti salva niste oameni fiind de acord cu gestul asta, dar in sistemul medical romanesc eu nu as da o semnatura prealabila ca sint de acord. Nu am incredere ca ar face tot posibilul sa te salveze si nu ar sari repede spre lista de asteptare de organe. Da, familia mea isi poate da acordul, dar asta dupa un timp, dupa zile/saptamini/luni in care se conving ca s-a facut tot ce se poate. Altfel, sincera sa fiu, dupa ultimele axperiente pe care le-am avut in spitalele romanesti, asta ar fi ultimul gest pe care l-as face, sa le dau acordul sa-mi ia organele dupa un accident. Daca ei te trateaza ca pe un gunoi si cind esti treaz si fara spaga nu-ti fac un calmant, cum sa fiu asa idealista si sa ma las pe mina lor???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Stiu ca e mare nevoie de organe, stiu ca poti salva niste oameni fiind de acord cu gestul asta, dar in sistemul medical romanesc eu nu as da o semnatura prealabila ca sint de acord. Nu am incredere ca ar face tot posibilul sa te salveze si nu ar sari repede spre lista de asteptare de organe. Da, familia mea isi poate da acordul, dar asta dupa un timp, dupa zile/saptamini/luni in care se conving ca s-a facut tot ce se poate. Altfel, sincera sa fiu, dupa ultimele axperiente pe care le-am avut in spitalele romanesti, asta ar fi ultimul gest pe care l-as face, sa le dau acordul sa-mi ia organele dupa un accident. Daca ei te trateaza ca pe un gunoi si cind esti treaz si fara spaga nu-ti fac un calmant, cum sa fiu asa idealista si sa ma las pe mina lor???

exact! te-ar lua cu ambulanta in caz de ceva , dar sa stii ca si daca ai avea ceva sanse , tot ti-ar da un medicament ca sa te bage in moarte cerebrala si sa-ti fure organele.
Se intampla tot timpul lucrul asta.

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput