BEBELUSI DE IUNIE-IULIE 2003-Partea a 2 a
Raspunsuri - Pagina 13
Kehleyr spune:
Roxette, Andrei al tau se pare ca e mare fomist :) Stai linistita, e posibil ca el sa manance foarte repede si sa se sature in timp foarte scurt. Daca ia bine in greutate nu ai de ce sa iti faci probleme. Si fata mea suge de la un singur san, rar vrea si de la al doilea.
Crisa, esti optimista cu colicii pana la 3 luni... Stiu ca asa zice la carte dar de pe la prietene eu am auzit mai degraba de pana la 5 luni. Tocmai bine ca dup-aia sa trecem la dintisori
Alinuta, din pacate conflictele sunt inevitabile... Daca stai cu mama/soacra in casa nu ai ce face, la urma urmei daca accepti sa te ajute nu poti sa o impiedici sa isi dea si cu parerea. Ea zice de program deoarece asa era mai demult, se hraneau copiii la intervale fixe de timp. Acum moda este "la cerere". In final nici nu stii cum e mai bine. Eu sunt asa fericita cand Stefania doarme cate 5-6 ore pe noapte, cum s-o trezesc?!
Kara eu nu sunt de acord cu suzeta pentru ca mi se pare ca e ca si cum i-ai inchide gura copilului cand plange pentru ca nu ai rabdare sa il linistesti. Adica de fapt nu esti dispus(a) sa ii acorzi suficienta atentie. Dar trebuie sa recunosc ca prinde tare bine cand are colici si nu o pot linisti nici cum. O sa incerc insa sa nu o tin mai mult de pana la un an, dup-aia cand e mai mare e chiar caraghios sa ii vezi in parc cu suzeta.
Bibi si eu stiu ca e bine sa doarma pe burta dar fata mea nu vrea... Sta cat sta, ridica din capsor, dar de adormit nici pace...
Cat despre botez mie de la biserica mi-a zis asa:
- un prosop/scutec mare alb in care se scoate bebe din apa
- un prosop sa se stearga parintele pe maini
- sapun pentru parinte
- o sticla de vin
- o sticla de ulei (alimentar, nu de bebe)
- o fasa (banda lata de trei degete de panza, se gaseste la farmacie, pe asta se da mirul)
- lumanare
- rand nou de hainute ca sa imbraci copilul
Toate acestea teoretic le iau nasii. Parintii trebuie sa aduca certificatul de nastere al copilului.
Vedeti ca nasul trebuie sa fie ortodox (daca botezati ortodox). Nasii nostri de cununie sunt cununati evanghelic si la nunta nu a fost nici o problema, dar acum a cam fost cu nazuri pana i-am zis parintelui ca tot el ne-a si cununat si atunci a fost permis In final o sa tina nasul fetita ca el e botezat ortodox.
Va pupam si botezuri fericite.
madishor spune:
Mai intai multumiri (tarzii) pentru urari.
Despre noi: Matei a luat in continuare cca 250g/saptamana, devine din ce in ce mai activ si doarme din ce in ce mai putin ziua. Cand e treaz isi doreste distractie, asa ca nu imi ramane prea mult timp pentru alte treburi si desigur mult prea putin pentru forum. A descoperit caruselul instalat la pat e foarte incantat de el si striga atunci cand se opreste (nesuferitii de producatori ar fi trebuit sa puna o melodie mai lunga, sa apuc sa mananc si eu linistita). Am facut un drum pana la Ploiesti si inapoi si a dormit bustean tot drumul. Maine plecam la Constanta si sper sa ne descurcam cu doi pici in masina pe drum. Ceai nu i-am dat niciodata pentru ca sunt prea lenesa sa sterilizez biberoane, atata vreme cat doctorii spun ca ar trebui sa ii ajunga laptele matern. Probabil ca va ajunge ca si sora-sa sa creada ca ceaiul e un medicament pe care il iei cand ai febra.
Reactie la BCG: locul unde a fost vaccinat in maternitate (pe brat) trebuie sa se inroseasca, sa se intareasca si apoi sa se faca la fel ca un cos. In maternitate intelesesem aiurea ca ar trebui sa apara reactia in 8-10 zile, realitatea e ca apare undeva pe la 1-2 luni. Noi am facut o faza de tot rasul pentru ca ne-am dus la doctor si am intrebat cand trebuie sa faca Matei reactie la BCG si am descoperit ca tocmai facuse o frumusete de umflatura rosie acolo unde nu era nimic la plecarea de acasa.
Marsupiu: am intrebat ortopedul si a zis sa nu il folosim decat dupa 2-3 luni.
Cascatul: am citit si eu la "Mama si copilul" dar scria ca e o problema daca apare la "cea mai mica excitatie in jurul gurii", asa ca nu cred ca e cazul sa ne ingrijoram. Apropo de cascat, Ana zice ca cei care casca se numesc cascadori.
Botez: nasii trebuie sa plateasca la biserica, sa cumpere lumanarea, crasma (panza netivita in care se preia bb de la preot) si hainutele in care se imbraca dupa botez. Nu stiu exact daca nasii sau parintii trebuie sa duca la biserica un prosop, un sapun, o sticla de ulei si una de vin. Noi nu am hotarat inca data botezului, eu as vrea sa il facem la aceeasi data la care ne-am cununat si, un an mai tarziu, am botezat-o pe Ana, dar e putin cam tarziu si ar putea fi frig (31 octombrie). In orice caz vom face la aceeasi biserica iar petrecerea o vom face acasa.
pupici,
madishor si Matei
arianna spune:
Buna, fetita mea s-a nascut pe 1 iulie si a avut 3,600 kg la nastere .
Acum suntem mare dormim bine noaptea,ne trezim doar pe la 2 ca vrea scutecul schimbat si putin laptic de la mama.
Am si eu o intrebare are cineva copilul nascut cu torticolis?
tetita mea are scaun 1 mare si soft la 2 zile,asta de 4 zile,e normal?
pa.lily si frumoasa ARIANNA
Kara spune:
mamicilor, voi ati ajuns la greutatea de odinioara? eu am slabir decat 12 kg si mai am 8 pe mine in plus, si imi este imposibil sa scap de ele....!!!!
dar soldurile o sa ramana la fel de late? eu nu mai intru in nici o pereche de pantaloni....
stie cineva??!! am ramas si cu dunga aceea verticala pe abdomen, voi mai scapa de ea??
kara si mihai
amik spune:
KARA,eu am slabit si am ajuns aproape cum eram inainte de sarcina.fireste,nu cgiar la fel de slaba-aveam 45 de kg-dar pot spune cu mandrie ca ma incap fustele si pantalonii de atunci.si purtam numai mulate!:)))
burtica mai e...si dunga mai e...dar se duc ele...nu am inceput inca sa fac sport.nici nu prea am avut timp si mi-e si teama de acidul lactic care se secreta...asa ca mai aman!
ceea ce ma doare pe mine cel mai tare sunt vergeturile!ma dau cu tot felul de creme,uleiuri...ulei de masline...oricum nu vor trece prea curand!dar ma simt asa de nasol stiindu-le acolo!parca nici nu-mi vine sa-mi pun chilotei tanga!
una peste alta,sunt atat de fericita,incat pe cuvant daca mai conteaza ceva!dar voi stiti ce vreau sa spun!:)))
pupici.
alexandra mare & alexandra mica
roxette spune:
Am avut o idee geniala! Stiti ca ma plangeam cu 2 zile in urma ca baietelul meu nu mai mananca la fel ca inainte din ambii sani, ci numai dintr-unul. Ei, mi-a venit ideea de a nu-i mai da suzeta deloc, pentru ca acum o voia tot timpul indiferent ca-i era foame sau nu si numai cu ea in gura adormea. Iar acum a inceput sa manance din ambii sani. Nu stiu daca are vreo legatura sau nu, dar oricum am de gand sa nu-i mai dau "minciunica". La inceput i-am dat-o pentru ca voia sa manance f. des si am vrut sa-i fac un program, iar acum cand ii facusem program i-o dadeam de-aiurea ca nici macar nu plangea . Acum mai bazaie dupa ea si o cauta pana ajunge sa-si suga maneca de la body, dar isi da seama repede ca nu e aia suzeta si se supara. Dar o sa-i treaca. Bine ca m-am desteptat!
Asa ca luati aminte!
Bye
crisotexa spune:
Dragele mele,
Vai de capul meu. rau de tot cu colicii astia. ce bine de cei care nu au!
Kehlkeyr, nu ma "incurja" si tu ca tin pana la cinci luni, ca nu's ce ma fac.
Bibi, ti-am zis ca pe puiul meu l-au lasat vreo doua zile colicii. Na, ca au revenit. Noroc ca ma ajuta mama, sa mai dorm si eu, insa e cam bolnava si nu prea are voie sa se oboseasca si am probleme de constiinta.
Gata cu vaicareala. Or veni si zile mai bune. Mi se pare ca azi mi-a zambit cand ii vorbeam. Cand ma uit la el, ma topesc. Ma gandesc ca poate ne ajuta Dumnezeu si dupa botez se mai linisteste un pic.
Iar au venit caldurile in Bucuresti. Sper sa putem sa stam un pic in parc in weekend sa ma mai aerisesc si io la creieri.
Madishor, fetita ta e o dulce. Eu mai vreau un bebe si parca mi se pare acum ca nu o sa mai am puterea sa il fac.
Kara, o sa scapi de dunga de pe abdomen insa in cateva luni nu imediat.
Pupa Crisa fetele
Marox spune:
Ieri Alex a facut 2 luni. As vrea sa spun ca s-a facut mai cuminte, acuma fiind baiat mare :-)), dar din pacate nu e cazul :-((
Aveti grija cu dormitul pe burta. La maternitate mi-au spus ca e obligatoriu sa-l culcam pe spate. Cica s-au facut niste cercetari recente si s-a constatat o scadere semnificativa a sindromului MSN (moartea subita a noului nascut) la copiii culcati pe spate.
Arianna, imi pare rau, nu stiu de nici un copil nascut cu torticolis.
Doinna spune:
Ariana,ce exact este torticolis?
Si bb-ul meu a inceput sa faca kk o data la 2-3 zile si asta cu mari greutati,pare atat de constipat si l-am ajutat cu supozitor de glicerina...sper sa fie ok!
Cornelia spune:
Mariuta a reusit, in sfarsit, sa faca 4 kg (s-a nascut cu 3). Vroiam sa o laud cat de cumintica e si ca nici colicile nu ne mai deranjeaza asa de tare. Dar ea vrea sa ma contrazica: plange de la ora 9 si se pare ca nu de colici. Cred ca deja e alintata. Acum o tin in brate, pt. ca altfel ar trezi toata casa. Nu mai vrea nici suzeta.
Vreau si eu sa slabesc! Am pierdut 9 kg. si mai am 7 in plus. Nu imi vin hainele dinainte si nici nu vreau sa-mi iau altele pt. ca tot sper sa slabesc. Trebuie sa ma apc de gimnastica.
A inceput sa planga Maria.
Va pup!