BEBELUSI DE IUNIE-IULIE 2003-Partea a 2 a

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuta spune:

Fetelor, bine v-am regasit!

Ieri a implinit si gargaritza noastra 3 saptamini, dar ni se pare ca parca au trecut luni de cind o avem. E o scumpa si ne e atit de draga! E un copil cuminte, plinge doar cind ii este foame (si atunci nu mai stam la povesti, pentru ca are plamini sanatosi) sau cind trebuie schimbata. Din pacate eu nu prea am lapte, nu prea insemnind doar o masa pe zi de la sin si nici aceea suficienta. Dar ne descurcam cu laptele praf fara probleme. Uneori dupa ce maninca din biberon cauta cu guritza tzutzuca, doar asa sa-si bage putin cioculetul la pieptul meu, nu neaparat de foame, dar ii place tare sa se alinte.
Doctora noastra pediatra ne-a sfatuit sa nu-i dam ceai, din doua motive: o data pentru ca spune ca ceaiul inseamna calorii zero si n-ar face altceva decit sa-i umple stomacelul si al doilea motiv ar fi ca Alexandra maninca la o masa 100 ml, ceea ce e suficient si din punct de vedere al hidratarii.
Acum am alta problema, si anume mama. A venit aici dinainte sa nasc, ma ajuta foarte mult, dar in acelasi timp ma zapaceste cu sfaturile si parerile. Insista sa facem program strict de masa fetitei, din 3 in 3 ore, chiar daca Alexandra doarme s-o trezim, sa-i dam si ceai intre mese chiar daca doctora zice nu, ce stie ea, copilul trebuie hidratat. Fetita si-a stabilit un program al ei, uneori se intimpla sa-i fie foame dupa 2 ore, sau se intimpla ca noaptea sa doarma 5-6 ore fara sa manince.
De multe ori ma face sa-mi pun intrebarea "oare e bine ce fac, oare nu gresesc?" desi Alex creste vazind cu ochii cum se spune, e un copil sanatos si cuminte, fara probleme. Dar parca tot timpul sta in ceafa mea si-mi urmareste orice miscare, iar faptul ca nu fac cum zice ea o determina sa fie imbufnata, sa nu-i convina nimic, si in casa se creeaza o atmosfera tensionata. Si nu e bine, dar cum sa fac?
Poate nu trebuia sa povestesc aici despre asta, m-am lungit cam mult si imi cer scuze, sper sa nu supar pe nimeni.

Pupicim toate mamicile si toti bebelushii!

P.S. Cornelia multumim tare mult pentru listuta!

Alina si Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doinna spune:

Buna fetelor!Nu am mai intrat pe aici cam de mult ptr ca bb-ul meu dupa vaccin a avut o serie de probleme.febra,diaree si ...colici.Acum deja suntem mult mei bine...in sfarsit...chiar daca sunt terminata stiu ca o sa-mi revin...
Oricum,Daniel s-a nascut in 16 iunie!
Va sarut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kara spune:

Alinuta, si dr meu a zis sa nu-i dau ceai intre mese si tot lapte praf ii dau....sa stii ca ii ia pofta de mancare ..dar din cand in cand, dupa masa imediat si eu ii dau ceiuc si il bea...eu totusi ma gandesc ca-i este sete...de multe ori refuza latele si lua ceaiul ( dar neaparat dupa masa, nu inainte )

cu programul strict la 3 ore eu nu sunt de acord, dar daca cere la 2 ore eu il mai tin macar pana la 2 ore si jumatate, ca sa i se digere mancarea, ca laptele praf se digera mai greu.

si-a revenit cu mancarea, a avut pur si simplu un moft de 3 zile...sa speram ca nu se va mai intampla.

ieri nu a vrut sa manance in casa si i-am dat afara...a mancat tot.

vineri face 6 sapt..eu nu-l cantaresc des, dar simt ca este mai greu cand il iau in brate, fata de sapt trecuta.are cam 4,800.

ii place f mult afara, cand plange si simte ca-l scot din casa imediat se potoleste, a inceput sa se uite peste tot, sa urmareasca

i-am cumparat caseta audio cu cantecele pt copii...are un efect uimitor, sta f atent si-i place

kara si mihai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Fetelor, incercati si ceaiul de la Milupa, de fenicul....Emma il primeste foarte bine, e foarte aromat si e mult mai avantajos la pret decat Baby Drink...E cutia mai mare si am inteles ca tine cam o luna...E tot instant si calmant pt stomac...Nu stiu cum le descopar eu pe toate abia acum, cand Emma nu mai are colici! Azi am implinit 3 luni! V-am pupat!
_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Pentru colici noi folosim ceaiul LARICOL si are efect, sa stiti... Tot pentru un tract bun intestinal si pentru ca Matei a avut probleme cu constipatia, folosim MILUTEE de musetel de la MILUPA !

ROMANA&BB MATEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

mi-e si frica sa o spun dar david a fost in ultimele 12 ore un ingeras.
ieri am vazut un alt doctor pediatru si m-a sfatuit sa lupt cu colicile in felul urmator _ se pare ca da rezultate:
- 5 picaturi de sab simplex in lingurita inainte de fiecare masa
- de doua ori pe zi pe langa picaturile de sab pun un varf de cutit de calciu carbonic - praf- se gaseste la farmacie;
- ceai preparat in casa - fenicul, anason si o floare de galbenele. daca nu-l vrea asa pun putina glucoza praf- tot de la farmacie- ca sa-l indulcesc putin
- carpa calda pe burtica in timpul mesei si dupa masa
- tinut in sus cat mai mult, chiar si 15 miunute
- invatat sa doarma pe burta- se spune ca bblusii care dorm pe burtica au mult mai putine probleme digestive
- in caz de extrema urgenmta 1/2 dintr-o paastila de 15 mg de fenobarbital

cam atat

curaj, mai avem aprox. 2 luni si scapam de colici

botezul lui david e pe 6 septembrie
tacam 500.000/pers fara bautura
locatia-habar nu am - nu a fost decat sotul meu sa vada carciuma

ce trebuie sa cumpere nasii pentru botez?- intreb pentru ca atat noi cat si nasii suntem total in afara subiectului si cred ca e momentul sa ne orientam deja.
dar noi, parintii, pentru nasi?

am vazut ca sunt deja bblusi care rad, al meu nu vrea decat sa planga.

succese si sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxette spune:

Salut!
Acum am reusit si eu sa intru pe internet si am vazut subiectul asta care mi se pare foarte interesant asa ca am de gand sa vin si eu cu sfaturi sau intrebari.
Baietelul meu, Andrei, are 2 luni si o saptamana deja si in fiecare zi ma uimeste cu cate un sunet sau o miscare noua. Mai nou, isi tine capul si il mai tin si in fundulet in brate, chestie care-mi place la nebunie.
Am vazut ca multe dintre voi isi fac griji din cauza regurgitarilor, asa cum mi-am facut si eu. Si Andrei voma destul de des, tot in jet si am incercat sa evit asta tinandu-l la verticala pana scotea tot aerul. Il ridicam si-l tineam pe umar, batandu-l usor pe spate cam la 5 min. de supt. Cateodata functiona, cateodata nu. Dar chiar si asa a luat in greutate 1 kg. in prima luna, iar in ultimele 5 sapt. a luat 1,400 kg. Am uitat sa spun ca il alaptez. Nu cred ca are importanta cum il hranesti, cu lapte praf sau la san, bebelusii tot dau lapte afara. Eu i-am facut program de 3 ore inca din prima zi cand am iesit din spital. Intr-adevar, el ar fi vrut si la o ora dupa masa sa manance dar nu i-am dat. S-a obisnuit repede si inca din prima luna a dormit 6 ore pe noapte de la 12 la 6, neintrerupt.
Acum, Andrei nu mai vomita, doar ii mai curge din gurita lapte cand mananca mai lacom si ii vine inapoi.
Si eu l-am invatat cu suzeta, desi nu as fi vrut, insa a trebuit pt. ca altfel isi sugea degetul.
Acum am intrat in alta etapa a dezvoltarii lui si vreau sa stiu daca se mai confrunta cineva cu asa ceva. Daca la inceput sugea cate 10 min. la fiecare san, acum, de vreo 2 sapt. nu mai vrea sa suga decat de la un singur san, oricare ar fi el stangul sau dreptul, cam 5 min., si foarte rar si de la celalalt la o masa. Nu stiu ce sa cred, ori suge el mai repede ca are putere mai mare de suctiune, ori nu-i mai place ceva la laptele meu. Si cum de se satura de la un singur san? Pentru ca nu pare sa-i fie foame in urmatoarele 3 ore. Ar trebui sa-i maresc intervalul dintre mese? Mi-e frica sa nu fie ceva in neregula, sa nu sufere de ceva, si eu sa n-am habar.
Aseara de exemplu l-am fortat sa manance si din al doilea san si n-a vrut sub nici o forma, pana la urma a sfarsit prin a plange in hohote si l-am lasat in pace. Problema e ca apuca sanul ca si cum ar vrea sa suga si apoi intoarce capul si nu mai vrea.
Astept parerile voastre.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Dragele mele,
Bine v-am regasit !
Astazi m-am hotarat sa va scriu mai intai de toate si apoi sa iau sa citesc din urma pe unde am ramas.In fiecare zi va citesc cate putin,dar nu apuc sa ajung pana la sfarsit ca se iveste cate ceva de facut.
Sunt bine,papusica mea e si ea bine,dar sunt extrem de obosita si cum o prind ca doarme ma intaind si eu.Daca nu,mai spal cateva lucrusoare de-ale ei sau gatesc cate ceva.Ne-a ajutat si tati foarte mult ,dar acum ,dupa o luna de stat acasa(ce repede a trecut!!!) a reinceput munca.Asa ca din nou lipseste cate 4-5 zile.De aceea imi este foarte greu sa intru sa va citesc si mai ales sa va scriu.
Ma simt ca si cum as fi iesit din acest cerc de prietene,dar eu stiu ca nu m-ati uitat.Ma gandesc la voi in fiecare zi si ma gandesc ca toate trecem prin aceeasi experienta.
Printesica doarme bine,mananca bine de la mami,fara formula,dar se chirceste cateodata si plange de nu mai stiu ce sa-i fac.Cred ca are colici.Ma plimb cu ea pe umar,incerc sa-i dau ceai,dar nu prea am succes si intr-un final,de obosita adoarme asa,pe umarul meu.Mi-e asa de mila de ea....!!!!

Va pupic ...sa aveti bebei sanatosi si sper sa apuc sa citesc tot,ca orice lucru e interesant si uite asa mai invat si eu din experienta voastra.
Claudia si Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Dragele mele,

Noi de ieri suntem ceva mai bine. Doamne ajuta sa scapam de colici. Ce bine e sai dai sa pape si apoi sa adoarma linistit. Bibi, poate nu ne-or tine colicii trei luni . Vad ca si tu ai stabilit botezul. Abia astept sa treaca sa fie si bebele botezat.

Cu piciorusele suntem in continuare la tratament. Ghipsulet cate trei-patru zile si apoi cateva zile de masaj. O sa mai dureze cateva luini pana la recuperarea totala insa Doamne ajuta ca trece. Uitati-va cu atentie cum isi tin bebeii piciorusele. daca vi se pare ca sunt prea rasucite in interior (uneori in exterior) merge-ti la un ortoped. Daca sunt depistate din vreme astfel de probleme se rezolva usor (in sensul ca bebele nu sufera). Mai tarziu e mai greu de rezolvat.

Claudya ne bucuram sa mai avem vesti de la tine si ca esti bine. Cred ca-i rau fara tati ca la noi nu a putut sa stea nici o zi acasa. Noroc cu mama.

Pupa Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

La multi ani, Emma! Si noi am implinit 2 luni! Si am sarbatorit cu tort si sampanie si am primit multe cadouri...Am avut ideea de a ne chema prietenii si a iesit f. bine. Vladut a facut baita pe la 19 si a dormit cat a durat petrecerea. De data asta n-a suflat in lumanari:)) Mai avem ceva timp pana la prima,dar ce placut este sa te antrenezi!

Bine ai venit, Roxette!
Si Vlad suge 5-10 min,rareori 15, dar ia bine in greutate.Inseamna ca se satura...Il simt ca suge f. repede. Oricum, teoretic, in primele 5 min un copil isi asigura 50% din necesar...Apoi, nu toti copiii sunt identici!

Maine mergem sa facem vaccinul.Mami are emotii si bb doarme ca un ingeras.

Noapte buna!

Marta &Vlad

Mergi la inceput