Summit-ul NATO
Raspunsuri - Pagina 2
iarina spune:
Vad ca nu se discuta apectul politic, strategic etc etc al summit-ului....decat dezastrul din circulatie..pai Bucurestiul e un cosmar oricum, iti trebuie nervi de fier si optimism cu ghiotura sa pleci cu masina la serviciu...asa ca ce se intampla acu...e doar putin mai rau. Si pe mine ma deranjeaza stirile idioate de la televizor, caci in loc sa ni se prezinte agenda discutiilor (daca exista)..ne lalaie cu exercitiile si plantatul pomilor. Totusi nu pricep de ce va enerveaza masurile de securitate...asa s-a intamplate mereu in orasele care au gazduit summit-ul...zeci de mii de politisti...strazi inchise, elicoptere in aer.etc etc De pilda Praga acum cativa ani..unde a fost acelasi balamuc cu politisti, jandarmi si nush ce elicoptere in aer. E firesc ca tara gazda sa te ocupi de securitatea invitatiilor, fie ca or fi idioti ca Bush sau smecherasi ca Sarko. In plus se stie de nu stiu cand ce strazi o sa fie inchise, asa ca, n-ar fi rau ca toti bucurestenii care foloseau ruta respectiva, sa se urce in autobuz, pe biciclete, pe jos..etc. In alte orase e o chestie frecventa...sa vezi oamenii mergand la lucru pe scuter sau bicicleta, pe roman nu-l poti scoate din masina :
Parca vad ca o sa se intample exact ca la sommet-ul francofoniei..unde ni s-a anuntat Apocalipsa in circulatie si orasul a fost gol bine merci..ba chiar iti venea sa iesi la plimbare, ca nu riscai sa te calce masinile pe trecere, sa te claxoneze...sau sa-ti ocupe tot trotuarul.
Sunt doar 3 zile in care trebuie sa ne modificam putin programul, pt.a ne scuti de neplaceri. Eu una zic ca se poate.
Ioana5255 spune:
Eu locuiesc in zona Palatului Parlamentului, avem agentie de turism si suntem nevoiti sa inchidem o saptamana si sa plecam din Bucuresti, pentru ca aici este un cosmar. Ieri pe timpul simularii am reusit cu mare scandal sa parasim zona spre targul de turism. Suntem hotarati sa actionam statul in justitie pentru pierderile cauzate. Mai mult nu am avut conexiune internet (in conditiile in care vanzarile noastre sunt online) si nici telefonie. Nu mai spun ca in caz de ceva, fereasca Dumnezeu sa ai nevoie de servicii medicale pentru copil sau chiar adulti, ca e moarte sigura. As vrea sa stiu (poate ma ajuta cineva), care este baza juridica, ca un lunetist sa se urce pe o proprietate privata.
Cred ca multi romani ar avea dreptul sa ceara azil politic, pentru ca li se ingradeste dreptul la libera circulatie si exprimare.
Sabina mamica Alexandrei
http://s249.photobucket.com/albums/gg240/Sabana_2008/
Ioana5255 spune:
Ceea ce mi se pare si mai hilar este faptul, ca ambulantele nu au dreptul sa treaca prin culoarul unic, astfel viata multor bolnavi poate fi pusa in perisol. Pe culoar circula doar ambulantele, care deservesc Nato si nu cetateanul de rand. E normal?
Dupa parerea mea, pentru acest summit, ar fi trebuit sa aibe loc un referendum la nivel de Bucuresti.
Singurul aspect bun din toata nebunia asta, cel putin pe zona Izvor, Marriott, ca ne-am ales cu un parc cosmetizat, care era vai de capul lui, si ca zilele astea imi pot plimba si eu copilul in liniste pe 13 Septembrie fara a mai trai cu spaima, ca da vreun dement peste noi pe trotuar. In rest mi-e sila. Nici macar puncetele alea de trecere anuntate in presa nu le-au respectat, le-au inchis pur si simplu si au pus niste papitoi, care nu erau capabili sa iti ofere vreo informatie utila. Se pierdeau in propriile balbe.
Sabina mamica Alexandrei
http://s249.photobucket.com/albums/gg240/Sabana_2008/
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Ioana5255
As vrea sa stiu (poate ma ajuta cineva), care este baza juridica, ca un lunetist sa se urce pe o proprietate privata.
Baza juridica este ca prezenta acelui lunetist iti garanteaza dreptul tau la acea proprietate privata. Fara armata, politie, justitie, fie ca ne plac sau nu, societatea nu ar putea exista, ceea ce incumba si anumite obligatii ale membrilor societatii. Precum obligatia de a pune la dispozitia politiei masina personala in caz de forta majora.
sirimie spune:
Nu exista prea mult impact politic si strategic al summit-ului Nato. Eu cred ca singurele avantaje pe care le poate obtine Romania sint cel mult sa mute trupele din sudul Afganistanului in nord. Din pacate noi nu sintem printre cei care hotarasc evenimentele in lumea asta. Si mai poate fi un cistig, ca o sa scrie in "istorie" ca nu stiu ce hotarire s-a luat la summit-ul de la Bucuresti pentru melancolici, ca altfel nu conteaza deloc
Dar eu nu sint contra faptului ca se tine la Bucuresti. Sper si eu sa fie gol dar nu cred ca are sa fie ca pe vremea francofoniei, pentru ca acuma mai multa lume se asteapta sa fie gol ca atunci
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Rufus spune:
Mie imi place momentul. Tora are pauza doua saptamani, din care una e la un curs la Sinaia, unde o sa ma duc si eu pe la sfarsitul saptamanii. Copiii nu merg de miercuri la scoala, i-am plasat pe toti pe la cate cineva. E o atmosfera de vacanta. Nu?
Cred ca luati prea in tragic totul...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
doradora spune:
nu mi se pare normal ca in timpul unui exercitiu sa nu permiti accesul ambulantelor si sa le lasi blocate in trafic.
chris + alexandra
bebeii nostri
Marina spune:
probabil ca ni se pare tragic pentru simplu motiv ca facem parte din categoria celor fara vacanta pe perioada summitului
macar luam cu totii vacanta si stateam linistiti fara probleme
buli spune:
dar daca se organiza summit-ul la Sofia, de ex.?
aparea un subiect "iar ne-o iau bulgarii inainte"
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
viviana spune:
Summit-ul asta reprezinta un motiv de mandrie.
As vrea sa stiu cati dintre voi au suferit sau vor suferi din cauza acestor masuri.
Ceea ce arata la televizor este facut special sa te bage in nervi si sa te faca sa injuri tot ce misca.
Realitatea din teren e altfel.
Astazi, nu stiu de ce, sunt cam rea si ma intreb cam asa:
Cati dintre Bucuresteni sunt dispusi sa se gandeasca si la cei de langa?
1. Cati sunt dispusi sa mearga la serviciu fara masina?
2. Cati se vor gandi ca daca fac asta vor putea elibera anumite cai de acces pentru Salvare?
3. Cati se vor gandi ca prin faptul ca isi vor lasa masinile in parcare fac traficul mai usor?
4. Cati se vor gandi sa plece la aeroport cu 3-4 ore inainte?
5. Cati se vor gandi ca daca isi lasa rotile acasa vor usra aprovizionarea magazinelor, de exemplu
Raspunsul este simplu. NICI UNUL. Pentru ca este mai bine sa critici si sa te vaiti decat sa actionezi facand ceea ce trebuie.
spre exemplu: cica niste avioane au decolat cu intarziere ca pilotii nu au ajuns la timp. Intrebarea mea: Daca se anuntase cu cateva zile inainte ca sambata va fi repetitie generala de ce nu au plecat mai devreme sau mai bine de ce nu au innoptat la hotelul de langa aeroport?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi