Cancer la san - capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna, multumesc pentru urari...

Am si eu o intrebare, va rog, pentru cele care s-au operat: cat timp se sta in spital? ca sa stiu sa-mi aranjez si eu treburile.
Anestezia se face numai totala? Pot refuza sa semnez chestia aia cu acordul?

Ophelya, habar nu am.



www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

S-a deschis a doua parte si deja vad ca s-a ajuns la pagina 4...ce se intimpla cu noi?! Zilele trcute auzeam ca deja nu mai e proportia de 1 din 9 femei ci 1 din 7 femei ...rau de tot...in ritmul asta.
Ma bucur ca Doina si Ralu se simt bine.
Acum despre mine...poate cineva poate sa-mi de-a o idee...mi-au gasit asa un nodul de 5.5mm vascularizat usor la mamografie si US. La biopsie ; core biopsy LT2/3HS -raspuns histologic- Myxoma or Myxoid Fibroadenoma deformatiune violacee cu diametrul de 7.8 mm care se pare ca e cista cu lichid viscos.
Intre timp am descoperit si la sinul drept un nodul...acum astept raspuns.
Unul dintre chirurgi mi-a spus ca imi recomanda operatia iar celalalt a spus ca ar fi bine sa aspteptam inca 6 luni sa vedem ce se intimpla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu pisi spune:

Lemoni din cate stiu eu anticonceptionalele au o legatura cu cancerul la san doar daca tumora este "sensibila" (sau ceva de genul asta) la hormoni. Ca sa se stabileasca asta se face un test dupa operatie, Daca rezultatul este pozitiv, atunci evident ca nu este recomandabil sa mai folosesti anticonceptionale vreodata. Daca nu... atunci totul "roz". Eu iau de foarte mult timp AC dar, la mine tumora nu a avut nici o legatura cu hormonii. Si cam atat stiu.

Cristina, (cu intarziere) La Multi Ani si din partea mea pt fetita ta .
Eu in spital am stat cam 5 zile dupa operatie. De anestezie cred ca ar trebui sa intrebi chirurgul. Dar nu cred ca se poate face fara sa semnezi "chestia aia cu acordul". Iti dai seama ca trebui sa-si acopere si ei posteriorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Sora mea a oprit anticonceptionalele in clipa urmatoare ce a aflat a fost recomandarea doctorului fara analize fara nimc, acum va intreb pt mine ca imi este si frica sa mai iau.Nici nu pot sa cred ca ni se poate intimpla noua.Chiar eram asa de fericite ca noi suntem bine nu ne doare nimic , acive cat cuprinde si uite surpriza .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu pisi spune:

Lemoni, intr-adevar, daca sora ta are cancer la san, genetic, tu ai sanse mai ridicate decat restul populatiei sa ti se intample acelasi lucru. Mai exista si alte cazuri de cancer la san in familia ta? Daca da, atunci poate ca esti mai predispusa genetic la asa ceva (asta nu inseamna ca sigur se va intampla). Dac nu, poate ca sora ta a fost doar o exceptie. In orice caz, asteptati rezultatul testelor care se fac pe tumora, sa vedeti daca este receptiva la hormoni. Nu te impacienta prea rau. Oricum nu cred ca doar cateva saptamani fac vreo diferenta in cazul tau. Sora ta, intr-adevar bine a facut ca le-a oprit, ca masura de precautie. Eu dupa rezultate am continuat sa iau AC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Eu am facut tratament cu anticonceptionale pt tumorile de la san. Nu luasem pana atunci niciodata deoarece la medic cand am fost sa imi scrie si mie anticonceptionale (pe la 21 de ani) a trebuit sa raspund la anumite intrebari printre care si daca am noduli la san, mi s-a interzis de catre acel medic sa iau vreodata anticonceptionale.......apoi dupa cativa ani la Institutul de Oncologie de la Cluj medicul la care mergeam de la 20 de ani mi-a zis ca ar fi bine sa fac tratament cu anticonceptionale deoarece tumorile mele sunt pe baza hormonala si m-a trimis la endocrinologie pt a mi se prescrie tratamentul corect. Am facut analize si in urma analizelor hormonale am primit tratament cu anticonceptionale. Tratamentul era asa: 6 luni anti apoi pauza 6 luni si tot asa pana le-am oprit ca am vrut bb. Recunosc ca eu nu prea am facut pauza de 6 luni ci vre-o 3 luni sau ultima data am luat 1 an si ceva apoi le-am oprit de tot, dar intotal nu am luat mai mult de 2 ani, dar eu am simtit ca mi-a folosit.
Tare incoorenta mai sunt ca ma tot streseaza feciorul si nu pot sa ma concentrez, va rog sa ma scuzati.

Ada 20+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Scrie pe prospectele de la AC ca daca apar modificari la nivelul sanului trebuie intrerupt imediat tratamentul.
Exista in corp 2 tipuri de receptori pt. estrogen: unii implica modificari la nivelul sanilor , iar altii la nivel genital.
AC protejeaza impotriva cancerului de col de exemplu, dar in unele cazuri au provocat modificari la nivelul sanului.
Asa este si Tamoxifenul , care se foloseste in tratamentul cancerului de san postoperator: protejeaza sanul de alte modificari si reduce riscul reaparitiei tumorii , dar in acelai timp poate cauza cancer de col, tocmai din cauza activitatii pe acesti receptori.
Nu apare la toate lumea , si daca se fac controale periodice e ok

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Va mulultumesc tare mult de raspunsuri , astazi ne-am mai linistit . Totul o sa fie ok, cu putin noroc maine o sa aflam rezultatul la biopsie asa ca ramine numai sa ne rugam sa fie bine.
Va tin la curent cu ce aflu maine.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Lemoni, multa sanatate! va tin pumnii. Trebuie sa fie bine!

ralu pisi, multumesc pentru urari. Am sa incerc sa nu-mi dau acordul decat pentru scos o bucatica acolo.


www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Nu am primit inca raspunsul de la biopsie, mai asteptam inca o saptamana pana ajunge la doctorul specialist. Oricum nu accept diagnosticul pus de radiolog .Un weekend placut si Happy Easter pt catolici.

Mergi la inceput