Constipatie de la NAN1?
Raspunsuri - Pagina 4
adaca spune:
dany26 mie mi-a spus dr. pediatru sa ii decalotez puta ca la un om mare. Si acum se la decalotez puta gemenilor, sa nu se stranga mizerie, dar nu zilnic.
In ceea ce priveste puta in pampers, la gemeni le-am ridicat-o pana mi-a zis medicul ca ce am cu ea.
Soacra mea imi spunea ca ea nu le-a ridicat si nici decalotat puta baietilor ei.
Ade cea mai fericita
si DARIUS, CAIUS si RARES 

www.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE
carole spune:
Buna, v-am citit si am ramas cu o nelamurire. Daca NAN1 constipa si remediul e lactogen de ce le amestecati?
Fetita mea de la 3 saptamani papa NAN1 (are 6 saptamani acum) si face kk verde, tare si mai nou o data la 2 zile si atunci cu termometrul. Daca nu a facut in ziua precedenta kk nu poate dormi noaptea, se screme incontinuu. Cautam o alta formula de lapte praf ( ideea dr ca daca ia bine in greutate lasa-l asa mi se pare tampita, pt ca 1. a luat dublu in greutate fata de necesar, si un copil alimentat artificial nu trebuie sa devina obez si 2.nu doar greutatea la copii e singura care conteaza)
Am mai citit ca pe Lactogen au scaun mai bun copii, dar de ce amestecat cu NAN? e asa scumpa cutia de nu se merita dat simplu sau nu e suficient de hranitor?
Nu mi-e frica de schimbat, fata mea a trecut brusc la 2 saptamani de la san la Milumil si apoi tot brusc la 3 sapt la NAN1 si nu a fost nici o problema.
tatiana83 spune:
Carole, si noi tot de aceea am introdus lactogenul pt ca bebe nu dormea si nu manca biberon dk nu fc caca..o zi.
Amestecate, NAN cu lactogen pt ca lactogenul nu este formula premium ca si NAN-ul, pt ca e mai slab, mai diluat, si al meu bebe nu se satura cu el, dar nici cantitate mai mare nu vrea sa bea de lactogen.E invatat cu un anumit nr aproximativ de lapte si nu bea mai mult, insa ii e foame mai des.
Nu ca ar fi mai scump le amestec, din contra lactogen e mai ieftin ca nu e premium.
Si dupa amestecarea lor, Luca al meu face caca zilnic, fara termometru sau supozitor.Cu nan simplu facea caca doar cu stimulent.Era verde si putin tare.E si acum verde..dar pediatra mi-a spus ca in contact cu aerul capata culoarea asta si ca nu are nimik.Acum..
Eu treptat cu cate o masura le-am combinat, nu deodata, pt ca nu am vrut sa risc sa ii fie rau bebelui cu burtica.
Tatiana&Luca (12.12.2007)
adelaki spune:
Fetelor,
Subscriu la ce zice tatiana.
Noua ne-a recomandat doctorul NAN1 si apoi amestecarea cu LActogen1. Eu as fi schimbat cu Lactogen insa mi s-a spus ca NAN este mai bun. Eu ii dau si cate un biberon numai de Lactogen daca nu face caca 24h si nu mi s-a parut ca nu ar fi satul. Acu sincera sa fiu creca e ok si daca mananca numai lactogen.
Am observat insa ca daca ii dau mai multe mese numai de NAN imediat se constipa.
Din cate am observat eu caca este verde cand face dupa 48h si este mai legat. Cand face in fiecare zi caca este mai moale si este galben.
Cat priveste ceaiul, ii fac Baby calm si il amestec in lapte. Mentionez insa ca eu nu ii dau ceai in mod normal, poate si de-asta cand ii dau actioneaza ca un laxativ.
Nu am folosit metoda termometrului niciodata si nici supozitor pt ca de obicei cand vad ca nu face caca la 24h ii dau lactogen mai mult si dupa 48h ii dau si ceai.
Adela si bebe Darius (7.11.2007)
dany26 spune:
tatiana adelaki si adaca mersi tare mult de raspuns!!!!
mie mi-e frica sa le combin pt ca ma gandesc ca Lactogen are o anumita de minerale si vitamine iar Nanul alta proportie special introduse pt a-i fi suficiente unui bb ....daca le amestec va fi ori prea mult fe, mg etc de exemplu, ori prea putin...fe, mg, etc
eu ii dau supa de 2 sapt...maxim 60 ml si legume pasate de 6 zile-6-8 lgt....si degeaba...cred ca s-a lenevit si nu-i mai arde sa se screme singur
carole de ce ai sch Milumil??ca ma tenteaza sa ii dau in loc de nan poate va face kk cu el???
desi eu i-am dat Humana la inceput si degeaba....
www.flickr.com/photos/23764698@N06/" target="_blank">POZE
COMOARA NOASTRA ANDREI!!! 
14 Noiembrie 2007
tatiana83 spune:
Dany, NAN-ul si lactogenul sunt produse de Nestle.De aceea nu intalnesti problema cu vitaminele mai multe/mai putine prin combinarea lor.Eu am citit ingredientele de pe ambele cutii in paralel si vitaminele sunt identice la gramaj.Singura diferenta este concentratia de "zer demineralizat din lapte" care la NAN e de 48% iar la, lactogen e mai mica(pt ca e mai diluat..pt a favoriza caca..scrie si pe cutie ca e pt un scaun mai bun al bebelusului..).
Toate bune.
Tatiana&Luca (12.12.2007)
Ank83 spune:
eu imi hranesc copilul de 4 saptamani doar cu Lactogen... Initial a papat nan si facea kk doar cu lactoza de la humana... dar asa grunjos
... dupa am schimbat pe o formula easy digest de la aptamil... dar din pacate nu din ro.Acum nu am vrut sa revin la nan... desi suntem diversificati...
Si eu sunt de parere ca greutatea nu e totul ... daca nu face kk indrazniti sa schimbati laptele... Daca nu mai e constipat... nu il mai doare nici burtica si e un ingeras
e cuminte foc..
Ank
Raul
17.10.2007
Poze Raulito
adelaki spune:
quote:
Originally posted by dany26
tatiana adelaki si adaca mersi tare mult de raspuns!!!!
mie mi-e frica sa le combin pt ca ma gandesc ca Lactogen are o anumita de minerale si vitamine iar Nanul alta proportie special introduse pt a-i fi suficiente unui bb ....daca le amestec va fi ori prea mult fe, mg etc de exemplu, ori prea putin...fe, mg, etc
eu ii dau supa de 2 sapt...maxim 60 ml si legume pasate de 6 zile-6-8 lgt....si degeaba...cred ca s-a lenevit si nu-i mai arde sa se screme singur
carole de ce ai sch Milumil??ca ma tenteaza sa ii dau in loc de nan poate va face kk cu el???
desi eu i-am dat Humana la inceput si degeaba....
www.flickr.com/photos/23764698@N06/" target="_blank">POZECOMOARA NOASTRA ANDREI!!!
14 Noiembrie 2007
Dany, mie mi-a recomandat doctora sa amestec nan cu lactogen, si ii dau asa deja de vreo 3 luni si-i merge f bine, nu are probleme de crestere.
Vad ca Andrei e mai mic decat Darius cu o spt ( apropo pe Darius il cheama si Andrei
Acu stiu ca sunt 1000 de discutii cu diversificarea asta, insa pediatra sustine ca cel mai bine e sa incepi cu pireuri dupa 6 luni.
dany26 spune:
pediatra mea...desi nu am incredere ca stie f multe....mi-a zis sa ii dau supa pt ca si Andrei e ff bine dezvoltat....
... am facut asa....doar dupa ce am citit pe net ca mai sunt multe mamici care au inceput cu supa...
la grupul meu de mamici de pe DC (apropo:salutare ank83
)sunt multe care dau piureuri bb-eilor de leg sau fructe, deja de la 4 luni 4,5 luni...
www.flickr.com/photos/23764698@N06/" target="_blank">POZE
COMOARA NOASTRA ANDREI!!! 
14 Noiembrie 2007
adelaki spune:
da, stiu. in belgia se da pireu de fructe de la 3.5 luni. habar n-am cum e mai bine. nici eu nu o sa astept pana la 6 luni cu pireul, ii mai dau suc sa se obisnuiasca cu gustul si de spt viitoare ii dau si pireu.
de fapt ce am vrut sa zic era ca anumite alimente constipa (de ex. morcovul), ai incercat sa ii dai suc de mere?