"Daca nu esti cuminte, te calca masina!'(2)
Raspunsuri
sorana spune:
Inaioana in cazul in care vrei sa faci o petitie, ceva, orice ... te poti baza pe mine.
Sorana si Monica (5 ani)
sorana spune:
Cine zicea de inchizitie?
Ia uite (Merci inaioana pentru link, puncitatul de mai jos pentru cei care nu au rabdare sa citeasca la linkul dat de tine):
"În manualul Religie.Cultul ortodox. Manual pentru clasa a X-a, Grupul editorial Art, autori: Mihaela Panovschi, N. Argatu, S. Vlad, A. Vlad, D. Zabava, aprobat prin Ordinul MEC nr. 3787 din 05.04.2005 se regasesc pasajele urmatoare:
„(...) Biserica crestina a dus si duce o lupta continua împotriva tuturor practicilor magice din toate timpurile. Sfitii Parinti au oferit un exemplu admirabil, demn de urmat prin lupta împotriva magiei si a tuturor formelor de manifestare a acesteia”. Împotriva superstitiilor si a practicilor magice sînt aduse argumente din Vechiul Testament si din Noul Testament. Vechiul Testament opre#351;te cu desavâarsire vrajitoria si practicile magice, cerînd pedeapsa cu moartea pentru practicanti – „pe vrajitori sa; nu-i lasati sa traiasca” (Ietire 22, 18), „orice barbat sau femeie se va îndeletnici cu chemarea duhurilor celor morti ori cu vrajitoria, cu moarte sa; se omoare, cu pietre sa-l ucideti: vinovati sînt” (Levitic 20, 27)"
.... Super ......
Dar sa le omoram cu pietre sau sa le ardem pe rug? Hm .... In ce secol ziceati ca suntem?
Sorana si Monica (5 ani)
denizel spune:
Ce scumpa esti, Ioana!
Eu numele nu mi-l dau (intelegeti-ma si pe mine: am lucrat in sistem, deci stiu ce pot unii din sistem sa faca cc cu un copil ), dar propun un artificiu .
Iti pot da o listuta cu scoli in care, desi religia nu este obligatorie, copiii trebuie sa duca semestrial adeverinte pt. a avea media incheiata la religie.
flower-power spune:
"Ia gandeste-te la "succesul" pe care l-a avut ceva atat de normal si de bun simt ca scoaterea icoanelor din scoli.
Si, mai gandeste-te ca, acolo nu era un parinte singur impotriva unei directoare batute-n cap, ci ditai armata de oameni, presa, televiziune.
Au obtinut ceva?"
"Pardon, da, au obtinut : Printr-o decizie executorie a Curtii de Apel Bucuresti, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului este "obligat sa ia masuri pentru scoaterea simbolurilor religioase din scolile publice." Merci ,Ina ,mi-ai luat-o inainte
Cred ca emoticonul cu pricina era mult mai potrivit aici ,(ca tot abia asteptai )ca tare le mai place unora sa se auda vorbind ,desi nu sunt informati , a propos de ce scriam in postarea anterioara ...
"Parintii ceilalti crezi ca te vor ajuta? Ii doare in cot de tine, de problemele tale si de lupta ta cu sistemul."
"Bine, uite eu o sa le fac aceasta propunere.
Dar ma gandesc ca in sprijinul propunerii mele sa citez si intamplarile voastre si cele pe care le mai stiu"
Crezi ca daca Sorana , in momentul in care s-a dus sa faca cererea de a nu-i face copilul religia ,era mai bine informata ,si-ar fi stiut clar ca nu e obligatorie in scoli ,ar fi avut aceeasi reactie cand directoarea ar fi procedat la abuz si santaj ?In ea macar s-a dus o lupta vis-a -vis de exemplul pe termen lung pe care-l ofera copilului ei si rezolvarea romaneasca a unei probleme pe termen scurt .Iar tu ai "ajutat-" facand apel la bun simt si la echilibru ...De ce ?Fiindca asa ti-ai rezolvat si tu problemele anterior ?A propos inca nu ne-ai spus cum ...Ai fi putut s-o ajuti spunandu-i direct cum ai reusit tu ,si poate si pe altii ,asa fiind mai multi in gasca ...
"Tu crezi ca poti fi invingator de unul singur?" eu nu am afirmat asta ,dar ce sanse am cand tu intrebi ,tu-ti raspunzi "Parintii ceilalti crezi ca te vor ajuta? Ii doare in cot de tine, de problemele tale si de lupta ta cu sistemul"Ma intreb ce mai cauti pe aici in conditiile in care ,ne spui ca nu mai e nimic de facut ...
Daca pleci de la premisa asta (a se citi prejudecata ) ai o atitudine de loser din start .Esti destul de virulenta verbal ,doar ca-ti cam place sa scoti castanele din foc cu mana altora ...
Despre presupunerile pe care le faci despre mine ,nici macar nu ma obosesc sa-ti raspund -vad ca detii deja toate raspunsurile - ce ti-e si cu logica asta (avea M.Sorescu o poezie "Logica si poetii de azi"...)
A ,si sa nu uit ,"da' mai greu e sa fim cu adevarat eroi" ,ai dreptate pentru asta avem nevoie de stofa ... si de coloana vertebrala si nu sa caram dupa noi un balast numit frustrari si experientele altora (vezi profesorul cu banderola roz) care-i ajuta pe unii sa-si gaseasca motivatii pentru "artificii" si pe altii sa nu-i mai intereseze pur si simplu , desi e vorba de viata lor...
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de TIBI-MARES
denizel spune:
quote:
"Ia gandeste-te la "succesul" pe care l-a avut ceva atat de normal si de bun simt ca scoaterea icoanelor din scoli.
Si, mai gandeste-te ca, acolo nu era un parinte singur impotriva unei directoare batute-n cap, ci ditai armata de oameni, presa, televiziune.
Au obtinut ceva?"
"Pardon, da, au obtinut : Printr-o decizie executorie a Curtii de Apel Bucuresti, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului este "obligat sa ia masuri pentru scoaterea simbolurilor religioase din scolile publice." Merci ,Ina ,mi-ai luat-o inainte
Cred ca emoticonul cu pricina era mult mai potrivit aici ,(ca tot abia asteptai )ca tare le mai place unora sa se auda vorbind ,desi nu sunt informati , a propos de ce scriam in postarea anterioara ...
"Parintii ceilalti crezi ca te vor ajuta? Ii doare in cot de tine, de problemele tale si de lupta ta cu sistemul."
"Bine, uite eu o sa le fac aceasta propunere.
Dar ma gandesc ca in sprijinul propunerii mele sa citez si intamplarile voastre si cele pe care le mai stiu"
Crezi ca daca Sorana , in momentul in care s-a dus sa faca cererea de a nu-i face copilul religia ,era mai bine informata ,si-ar fi stiut clar ca nu e obligatorie in scoli ,ar fi avut aceeasi reactie cand directoarea ar fi procedat la abuz si santaj ?In ea macar s-a dus o lupta vis-a -vis de exemplul pe termen lung pe care-l ofera copilului ei si rezolvarea romaneasca a unei probleme pe termen scurt .Iar tu ai "ajutat-" facand apel la bun simt si la echilibru ...De ce ?Fiindca asa ti-ai rezolvat si tu problemele anterior ?A propos inca nu ne-ai spus cum ...Ai fi putut s-o ajuti spunandu-i direct cum ai reusit tu ,si poate si pe altii ,asa fiind mai multi in gasca ...
"Tu crezi ca poti fi invingator de unul singur?" eu nu am afirmat asta ,dar ce sanse am cand tu intrebi ,tu-ti raspunzi "Parintii ceilalti crezi ca te vor ajuta? Ii doare in cot de tine, de problemele tale si de lupta ta cu sistemul"Ma intreb ce mai cauti pe aici in conditiile in care ,ne spui ca nu mai e nimic de facut ...
Daca pleci de la premisa asta (a se citi prejudecata ) ai o atitudine de loser din start .Esti destul de virulenta verbal ,doar ca-ti cam place sa scoti castanele din foc cu mana altora ...
Despre presupunerile pe care le faci despre mine ,nici macar nu ma obosesc sa-ti raspund -vad ca detii deja toate raspunsurile - ce ti-e si cu logica asta (avea M.Sorescu o poezie "Logica si poetii de azi"...)
A ,si sa nu uit ,"da' mai greu e sa fim cu adevarat eroi" ,ai dreptate pentru asta avem nevoie de stofa ... si de coloana vertebrala si nu sa caram dupa noi un balast numit frustrari si experientele altora (vezi profesorul cu banderola roz) care-i ajuta pe unii sa-si gaseasca motivatii pentru "artificii" si pe altii sa nu-i mai intereseze pur si simplu , desi e vorba de viata lor...
Draga Flower-power, repet:
- habar n-ai ce-i ala invatamantul romanesc
- habar n-ai ce-s alea abuzuri din invatamantul romanesc
- habar n-ai ce-i ala un copil persecutat/abuzat de profesorii din invatamantul romanesc
- habar n-ai ce-nseamna sa te lupti singur cu morile de vant
- habar n-ai ce inseamna sa propui ceva unor parinti pe care nu-i intereseaza problemele tale si care sunt foarte multumiti cu situatia, asa cum e ea
- habar n-ai de intelepciunea stransa in fabule .
- ca nu ai habar nu e nimic dar... ca indemni cu muuult curaj la o lupta care nu-ti afecteaza copilul, poate fi ceva
- esti off topic binisor, atata timp cat subiectul de fatza nu propune altceva decat discutarea continutului nociv al manualelor de religie
Cat despre lipsa stofei si a coloanei vertebrale , precum si atitudinea de loser cu care ma gratulezi, ru-si-ni-ca, ru-si-ni-ca!!! .
(asa-i ca Dan Diaconescu e un erou? )
quote:
Fiindca asa ti-ai rezolvat si tu problemele anterior ?A propos inca nu ne-ai spus cum ...Ai fi putut s-o ajuti spunandu-i direct cum ai reusit tu ,si poate si pe altii ,asa fiind mai multi in gasca
Pentru a cata oara sa repet?
Nu sunt atee, nu am avut de intampinat problemele Soranei!
Daca mai e nevoie, spune-mi, ca nu ma dor degetele sa scriu la infinit o fraza .
denizel spune:
Flower-power, recunosc, am pierdut vreo 10 minute si am cautat pe forum si alte postari ale tale.
Te anunt ca tocmai te-am raportat la moderator pt. un foarte urat atac la persoana pe care l-ai savarsit pe alt topic.
Vezi? Puteam sa o fac si sa nu spun nik . Sa traiesc cu marea nadejde ca iti reevaluezi opinia in legatura cu lipsa coloanei vertebrale si atitudinea de loser?
inaioana spune:
Flower-power, eu sunt de acord cu tine ca linie generala, mai putin in privinta comentariilor la adresa lui Denizel. Si asta pentru ca nu numai ca o cunosc destul de bine (de pe forum) dar stiu exact ce probleme a intampinat la scoala atat cu materia "religie" cat si cu altele si cum le-a rezolvat. Si spre deosebire de altii, chiar s-a informat corect si chiar le-a rezolvat ferm si in beneficiul copilului.
E o problema de comunicare aici. Depinde ce intelege fiecare prin sacrificarea copilului si depinde si cat de "flower-power" e , sau isi permite sa fie, fiecare in viata.
Exista parinti care nu isi permit sa isi ceara drepturile, chiar daca le cunosc (si majoritatea nu le cunosc!). Pentru ca a-ti cere drepturile poate insemna a fi nevoit sa duci o luipta serioasa care cere efort, timp si bani, poate insemna sa mergi cu copilul din scoala in scoala si sa trebuiasca sa o alegi in final pe cea mai proasta sau pe una foarte indepartata la care nu este eficient sa iti duci copilul..si tot asa..si tot asa..cred ca intelegi ce vreau sa spun.
Nu e cazul meu dar eu sunt un caz foarte fericit (din acest punct de vedere). Eu nu mi-as da copilul la o scoala din Romania pentru nimic in lume (si religia e cel mai mic neajuns aici), sotul meu este indeajuns de sarit de pe fix incat sa ma sustina si, cel mai important, imi permit sa o fac (cel putin acum, ca in viata nu stii niciodata...). Cati parinti sunt in locul meu si cati pur si simplu nu au ce face si trebuie sa jongleze cu timpul, cu banii si cu resursele de tot felul ca sa ofere cat se poate de mult si bun pentru copiii lor?
Pe de alta parte am sa spun pe scurt ca este total contraproductiv sa invinovatesti pe cineva. Mai bine incerci sa il ajuti, sa il sustii , sa ii dai solutii, sa ii arati cai la care nu s-a gandit. Daca te apuci sa il ciufulesti din prima..deja ai pierdut!
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
sorana spune:
Flower-Power tu o acuzi pe Denziel ca, citez:
"Iar tu ai "ajutat-" facand apel la bun simt si la echilibru ...De ce ?Fiindca asa ti-ai rezolvat si tu problemele anterior ?"
Pai mie mi se pare ajutor apelul la bun simt si echilibru. Si daca Denizel isi rezolva problemele cu bun simt si echilibru eu nu cred ca trebuie certata pentru asta. As zice chiar din contra.
Din multe alte postari ale ei mie Denizel imi place tocmai pentru ca mi se pare foarte echilibrata.
In plus am lecturat si eu linkul ala dat de inaioana.
Si am inteles ca tipul cu scoaterea icoanelor din scoli a avut succes "pe hartie". Adica aia de la MEC spun clar ca NU vor scoate icoanele din scoli ca ii doare in cot (mai academic zic ei, dar asta e esenta) de CNCD .......
Concluzia zbaterii tipului cu icoanele ... a pierdut timp si bani, a castigat scriptic ca faptic NU.
Flower-Power poate ca tu ai timp si bani si energie sa lupti. Eu am obosit, am imbatranit si ... ma mai revolt pe forum ca de luptat cu sistemul ..... am constatat din experienta proprie ca e mai sigur si mai usor sa-l ocolesti decat sa-l infrunti.
Cum zice inaioana - mai bine imi dau copilul la o scoala din strainatate decat sa ma apuc sa ma bat cu ei.
Si asta nu din nestiinta - im cunosc drepturile. Dar nu ma bat cu sistemul pentru ele. Ocolesc sistemul. Asa cum pot.
Pentru linistea mea.
Sorana si Monica (5 ani)
flower-power spune:
Na ,na ,na ,na ,na ,Te-am spus la doamnaaa
Ce sa zic ,te-ai ales cu ceva din experientele tale scolare (pe care le tot fluturi pe-aici) ...plus sacul urat mirositor plin de frustari cu care vii din sistem ,asta-i partea ta de contributie la subiect ,sa ne spui ca n-are nici un rost? Stai linistita , ca eu in general , imi asum si spusele si faptele si de frici am scapat de mult ,ti le-am lasat tie pe toate ,vad .
Chestia cu loser-ala ,coloana vertebrala si lipsa stofei ,le-am spus in general ,doar ca tu nu stiu cum ...de ti le iei toate in personal .Oi fi avand ceva motive ...eu stiu ...Aia cu virulenta verbala si castanele scoase de altii e cu dedicatie personala..."Eu numele nu mi-l dau (intelegeti-ma si pe mine: am lucrat in sistem, deci stiu ce pot unii din sistem sa faca cc cu un copil "
Cu dan diaconescu n-am patruns-o ,da'cred ca era prea profunda
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de TIBI-MARES
denizel spune:
Inaioana, Sorana, multumesc!
Si tie iti multumesc, Flower-power! Daca in viata reala am avut norocul de a ma tine departe de anumite medii, in viata virtuala am experiente cel putin interesante .
In rest, ma tem ca nu voi mai purta un dialog cu tine.
Sunt uneori ingrozitor de nesuferita si elitista si, pur si simplu refuz sa discut cu persoane care pronunta nume ca Bahmuteanu . Daca le mai si apara...iti dai seama .
A, imediat ce trimit mesajul, voi raporta postarea-ti de mai sus. E bleah-bleah .